X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Nadrabiam Was i czytam o przełożonych i reakcji na ciąże. Przy mojej pierwszej ciąży też nie dostałam żadnych gratulacji i nic w tym stylu. Na L4 ciążowym zdążyłam być wtedy niecałe 3 tygodnie. Wróciłam do pracy i wcale nie ukrywałam że chce jak najszybciej zajść w drugą ciążę. To co usłyszałam to do tej pory dzwoni w uszach - stwierdziła że skoro jedną poroniłam to druga pewnie też stracę...

nie wierze :O ... ale to trzeba mieć we łbie nasr*ne żeby tak powiedzieć ... przykro mi ze to Cię spotkało ;(

moja znajoma usłyszała w laboratorium od starszej babci( bo weszła bez kolejki - u nas ciężarna ma takie prawo)
    że tylko " dzieci robią , 500plusy biorą i nie pracują leniwe kurw* !"

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Nadrabiam Was i czytam o przełożonych i reakcji na ciąże. Przy mojej pierwszej ciąży też nie dostałam żadnych gratulacji i nic w tym stylu. Na L4 ciążowym zdążyłam być wtedy niecałe 3 tygodnie. Wróciłam do pracy i wcale nie ukrywałam że chce jak najszybciej zajść w drugą ciążę. To co usłyszałam to do tej pory dzwoni w uszach - stwierdziła że skoro jedną poroniłam to druga pewnie też stracę... Nie miałam skrupułów pójść na L4 wcześniej niż ciąża. Za zapieprz ponad normę kosztem zdrowia mojego i przyszłego dziecka i tak by nikt nie podziękował. Jak po roku macierzyńskiego dzwoniłam w sprawie wykorzystania urlopu to jak gdyby nigdy nic usłyszałam fałszywa radość, troskę i pytanie czemu się nic nie odzywam. No ciekawe zagadkowe pytanie to czemu... 🙈

Ja w poprzedniej pracy przeszłam 3 ciąże - o 1 nikt nie wiedział, 2 była zaawansowana i jak wróciłam do pracy bez dziecka... do dziś tego zaluje. Potem tylko każdy patrzył, kiedy zajdę w kolejna. Zostałam bardzo niesprawiedliwie potraktowana przy awansie i umowie, dużo pieniędzy straciłam na macierzyńskim z tego powodu - dodatek funkcyjny nie liczy się do macierzyńskiego, o czym ja nie wiedziałam, a szef i owszem. Po macierzyńskim zmieniłam prace i tu pracuje dość krótko, ale nie mam złudzeń - kazda ciąża jest pracodawcy nie na rękę, wiec nie liczę na radość. Ale dziecko najważniejsze.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Wszystko już próbowałam nic ledwo żyje dzisiaj co zjadłam to wymioty woda wymioty. Już nie mam siły. Piję małymi łykami elektrolity może to pomoże.
    Skonsultuj się z lekarzem. Jak byłam z synem w ciąży miałam podobnie. Nic nie przyjmowalo. Kompletnie nic. Żadnych posiłków płynów wody nic. Niestety skończyło się szpitalem i kroplowkami. Oby szybko przeszło 🤗

• Moni* Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzisiaj lepiej zjadłam owsiankę i narazie ok. Mam mdłości ale do przeżycia natomiast to wczoraj mąż chciał mnie do szpitala zaciągnąć ale udało się wypić elektrolity i szybko zasnęłam.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Wszystko już próbowałam nic ledwo żyje dzisiaj co zjadłam to wymioty woda wymioty. Już nie mam siły. Piję małymi łykami elektrolity może to pomoże.

Moni przy takich wymiotach dobrze działa B6 w zastrzykach, mojej znajomej to uratowało życie bo tak samo nie potrafiła nawel z łóżka wstać. Jak tak Cię będzie trzymać to jedź do szpitala na kroplówkę 😔

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy macie czasem takie kłucia w dole brzucha? Mnie coś tak kłuję od wczoraj, dziwny ból nie miałam go wcześniej. Nie jest jakiś bardzo silny ale dziwny. Boje się trochę

Mag91 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Czy macie czasem takie kłucia w dole brzucha? Mnie coś tak kłuję od wczoraj, dziwny ból nie miałam go wcześniej. Nie jest jakiś bardzo silny ale dziwny. Boje się trochę
    Ja miałam wczoraj, trochę się bałam bo w sumie wyszło mi znowu wysokie tsh w krwi, ale dziś już się czuje normalnie. Może wczoraj po prostu przesadziłam z aktywnościami 😅

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ja miałam takie kłucia tylko z lewej strony, wczoraj byłam u ginekologa okazało się za mam trochę odklejoną kosmówkę, dostałam duphaston 2x1 i mam dużo odpoczywać
    PS. Niechcący polubiłam, wcale nie lubię takich kłuć

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Ja miałam wczoraj, trochę się bałam bo w sumie wyszło mi znowu wysokie tsh w krwi, ale dziś już się czuje normalnie. Może wczoraj po prostu przesadziłam z aktywnościami 😅
    Jakie masz tsh? Mnie złapało na zakupach ale wątpię żeby z przemęczenia no pojechaliśmy z mężem do galerii bo kie mam już w czym chodzić i to było w pierwszym sklepie. Mam nadzieję że nie zapeszylam tymi ubraniami ☹️

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Ja miałam takie kłucia tylko z lewej strony, wczoraj byłam u ginekologa okazało się za mam trochę odklejoną kosmówkę, dostałam duphaston 2x1 i mam dużo odpoczywać
    PS. Niechcący polubiłam, wcale nie lubię takich kłuć
    O kurde, to nie wiem czy nie przyspieszyć wizyty. Mam dopiero w przyszły piatek

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często coś kuło z prawej strony. Potem miałam bóle przypominające miesiączkę z prawej strony. Teraz wiem że to jest krawiak. Jeśli ten ból Ci się powtarza to warto sprawdzic wcześniej.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• meraja90 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Jakie masz tsh? Mnie złapało na zakupach ale wątpię żeby z przemęczenia no pojechaliśmy z mężem do galerii bo kie mam już w czym chodzić i to było w pierwszym sklepie. Mam nadzieję że nie zapeszylam tymi ubraniami ☹️
    Mimo zwiększenia dawki euthyroxu do 50, TSH nadal 3.8 😕 Mam brać teraz przez 6 dni 75, a raz w tygodniu 100. Za 4tygodnie do kontroli 🤷🏻‍♀️ Będzie dobrze, jeśli Cię coś mocno niepokoi to umawiaj się do lekarza ♥️
    Ja idę w piątek, to zobaczę co tam w trawie piszczy.

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    O kurde, to nie wiem czy nie przyspieszyć wizyty. Mam dopiero w przyszły piatek
    Może spróbuj, a jak się nie uda to staraj się nie przemęczac i dużo leżeć. Pytałam jej czym to odklejenie mogło być spowodowane to powiedziała, że mogło wystarczyć ze się potknęłam.. Masakra

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Mimo zwiększenia dawki euthyroxu do 50, TSH nadal 3.8 😕 Mam brać teraz przez 6 dni 75, a raz w tygodniu 100. Za 4tygodnie do kontroli 🤷🏻‍♀️ Będzie dobrze, jeśli Cię coś mocno niepokoi to umawiaj się do lekarza ♥️
    Ja idę w piątek, to zobaczę co tam w trawie piszczy.
    Ja mam 2,4 i też nie chciało spaść, teraz biorę euthyrox 50 i zobaczymy. Poczekam do południa jak ból nie przejdzie to będę prosić żeby mi przeniosły wizytę, choć wątpię że to się uda bo oni zawsze umawiają pacjentki na full.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy krwiak się robi tak nagle? Miałam wizytę w poprzedni piątek i wszystko było ok.
    Będę dzisiaj cały dzień leżeć, jak nie przejdzie to dzwonie do lekarza

meraja90, Mag91 lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    A czy krwiak się robi tak nagle? Miałam wizytę w poprzedni piątek i wszystko było ok.
    Ja miałam takie klucie i lekarz nic nie zauwazyl. Powiedzial ze albo ze stresu albo ze względu na rozrastajaca się macice. Nie stresuj się:) myślę, że na pewno nie zapeszylas, w końcu to juz koncowka 10tc, spokojnie :) ja zeby się zrelaksować czesto słucham medytacji Klaudii Pingot na YT, bardzo polecam :)

Angelka93 lubi tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Ja miałam takie klucie i lekarz nic nie zauwazyl. Powiedzial ze albo ze stresu albo ze względu na rozrastajaca się macice. Nie stresuj się:) myślę, że na pewno nie zapeszylas, w końcu to juz koncowka 10tc, spokojnie :) ja zeby się zrelaksować czesto słucham medytacji Klaudii Pingot na YT, bardzo polecam :)
    Dziękuję za polecenie, sprawdzę.
    Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. 7 lat czekałam na to dziecko

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:

Ja byłam na usg w czwartek i nic nie było potem w niedzielę pojawił się ból plus lekkie plamienie i w poniedziałek już krwiak był widoczny. Jeśli to chwilowy ból to bym się nie przejmowała. Odpoczywaj jak najwięcej
    Ja miałam ból ciągły cała niedzielę coś mi dokuczało. Teraz wiem że powinnam wziąć nospe ale wtedy się uparłam że nic nie wezmę. Nospa nie jest obojętna więc staram się jej nie brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 09:22

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja byłam w sobotę i nie było nic widać, a wczoraj już odklejona.. Pocieszam się że maleństwo urosło ❤️ ma 8 mm i serduszko bije jak szalone. Będzie na pewno dobrze, tylko trzeba słuchać zaleceń 🙂

Kkarolinaa lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do lekarza, do tego czasu odpoczywaj u mnie ból to był od krwiaka. No i plamienia.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ