Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z Was ma problemy ze spaniem w nocy? U mnie masakra co prawda wcześnie się kładę bo czasami o 20 już leżę i zasypiam , budzę się o 3 w nocy i już zasnąć nie mogę . Dzisiaj od 23 już spać nie mogłam, brzuch mnie coś pobolewał.
Z objawów czasami trochę mnie mdli ale to sporadycznie, zachcianek jak narazie brak.
Wizytę u mojej gin mam na 18.03. na prenatalne jestem zapisana na 28.03. -
Witajcie dziewczyny.
Życzę Wam udanego tygodnia, wizytującym dzisiaj powodzenia.
Ala ja może jako takich problemów ze spaniem nie mam bo padam już po 20 razem z dziećmi, ale za to mam baaardzo dziwne sny, które mnie budzą, i tak ze 3 razy w nocy wstaję, a to po picie a to do toalety...i od 2 - 3 zazwyczaj się wiercę i nie moge usnąć, potem nad ranem jest problem ze wstawaniem.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie przejmujcie sie brakiem objawow, ja mialam dwie zdrowe ciaze bez praktycznie zadnych objawow, nie wiedzialam co to mdlosci i wymioty, zadnych zachcianek. Ciaze donoszone, dziewczyny zdrowe bez zadnych kompikacji. Za to teraz nadrabiam zaleglosci 😅 Moze tym razem bedzie chlopak? 😀 albo jestem juz po prostu stara 😅
Szykune sie spora ekipa na prenatalne 28.03 😊 Ja mam wtedy wizyte (prenatalne w ten piatek).
Milegoi spokojnego tygodnia 😊 Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.Elllla, Lonka89, agniecha2101, Cyntia, Kath lubią tę wiadomość
-
Ja też m problemy ze snem. Niby jestem zmęczona, czasem padam, ale częściej jednak zasnąć nie mogę. W nocy ze 2/3 wizyty w toalecie, albo się przebudze i kręcę się wierce. Nie mogę zasnąć godzinę, dwie. Jakoś stres mnie łapie, klepbia mi się głupie myśli w glowie. Błędne koło. A od kilku dni budzę się między 6-7 rano. Jestem śpiąca, ale już zasnąć nie mogę
-
Ja śpię póki nad ranem nie obudzę się na siusiu. 5 godzina i już po spaniu. Ja jeszcze prenatalnych nie mam umówionych. Jutro wizyta u lekarza. Ciąża stresująca bo syn urodził się z 1 punktem apgar, w ciężkiej zamartwicy i z zakrzepica zatok opony twardej w mózgu z powodu mutacji genu mthfr. Ciąża nieplanowana więc milion myśli na sekundę.
-
Nattalia wrote:Basia - dużo zdrówka życzę ☺️ Teraz ta pogoda taka zwariowana że łatwo coś złapać... Ja jak tylko mnie coś zaczyna łapać biorę Wit C liposomalna 1000 mg i przechodzi.
Willa - na logikę wydaje się że progesteron czy encorton nijak się ma do tych badań ale ja znawca nie jestem,nie biorę żadnego z tych leków 😉
Mamamajeczki - nie dziwię się. Ja mam dopiero za 2 tygodnie a już coraz częściej o tym myślę.
Już bym chyba chciała żeby ten brzuch zaczął rosnąć bo bardzo słabe mam jakiekolwiek objawy typowo ciazowe,nawet jajnik który mi ostatnio dość mocno dokuczal uspokoił sie. A tu jeszcze 1,5 tygodnia do kolejnej wizyty 😳
Nattalia, mam te same odczucia, przez 3 tygodnie miałam mdłości, ból cycków, brzuch lekko opuchnięty, a od wczoraj piersi jakby mniej bolą, mdłości zelżały i martwie się czy wszystko ok... wizyta dopiero 24 marca. A Wy też macie huśtawki nastrojów? Kurcze, czasami wybucham w 3 sekundy, potem się wkurzam, że szkodzę dziecku, a to jest jakby ułamek sekundy, że z głupoty wybucham i się drę jakbym była przed okresem. Za chwilę chce mi się płakać, że męża źle potraktowałam.. i tak w koło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 11:12
-
Paulina1106 wrote:Cześć Sparky!
Jak się czujesz? Byłam pewna, że Ty będziesz na wrześniowkach a tu proszę taka niespodzianka;)
Hej Paulina, super, że się tu spotykamy ☺️ Chyba najgorsze objawy typu mdłości i mega zmęczenie zaczynają odpuszczać... Przynajmniej nie pojawiają się już codziennie. Walczę z cukrami na czczo, od soboty jestem na nocnej insulinie. A co u Ciebie? Który to już tydzień? ☺️
-
Ja też mam problemy ze spaniem w nocy. Wieczorem to zasypiam na siedząco. Śpię w miarę, ale budzę się około 4-5 na siku i już potem nie mogę zasnąć.
W pierwszej ciąży do samego końca nie budziłam się w nocy na siku, więc jest to dla mnie teraz nowość i mnie to męczy bo jestem niewyspana.
Ogólnie czuję duże osłabienie, jeszcze to gardło mnie boli. -
Hejka ja was tylko podczytuje,niestety mdłości coraz bardziej mnie męczą 😔rano jest dobrze ale południe i wieczorem to przeleżeć w łóżku,liczę na to że niedługo i to wszystko minie bo ileż można leżeć 😊
Ja prenatalne mam dop 8 kwietnia też nie mogę się doczekać ale lekki stresik pewnie bliżej wizyty będzie...pozdrawiam was wszystkie 😘 -
mrsmiki wrote:Ja mam dziwne sny (np. psi patrol 🤷🏽♀️) ale raczej śpię. Teraz mize mniej bo jestem
Chora i walczę z kaszlem i katarem po nocy.. ale staram się funkcjonować .. 😔 -
Wczoraj czułam mega wielkie rozpieranie w brzuchu, podbrzuszu. Potem przed snem trochę zelżało. Dziś dużo się nachodzilam a w brzuchu cisza. Dziwne to wszystko jest...
Też tak macie, że momentami czujecie się wielkie, nabrzmiałe i czujecie, że jesteście w.ciazy, czujecie, że tam na dole wszystko rośnie, a potem wszystko jakby się wycoiesza?!? -
Dziś dowiedziałam się pewnej nowości z Mdłościami. Jechałam taksówka z tylu, a na codzień jeżdżę jako pasażer ale z przodu albo kierowca. Już wiem, że nie mogę jeździć z tylu bo dostałam mdłości i modliłam się żeby nie zostawić niespodzianki Panu taksówkarzowi :p
Elllla lubi tę wiadomość
-
Też mam prenatalne 28 marca 😉 czy wiecie może jak długo czeka się na wyniki z testu pappa? W pierwszej ciąży nie miałam dlatego nie wiem. Cały czas zastanawiam się czy dobrze robię idąc na to badanie. Znam kilka osób, u których wynik pappa pokazał, że jest duże prawdopodobieństwo choroby u dziecka, rodzice się stresowali , a dziecko było zdrowe. Nie wiem od czego to zależy i skąd takie błędne wyniki
-
A ja np od paru dni mam mdłości ale popołudniu dopiero tak po 17Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
paulina502 wrote:Też mam prenatalne 28 marca 😉 czy wiecie może jak długo czeka się na wyniki z testu pappa? W pierwszej ciąży nie miałam dlatego nie wiem. Cały czas zastanawiam się czy dobrze robię idąc na to badanie. Znam kilka osób, u których wynik pappa pokazał, że jest duże prawdopodobieństwo choroby u dziecka, rodzice się stresowali , a dziecko było zdrowe. Nie wiem od czego to zależy i skąd takie błędne wyniki
Weszłam na diagnostykę i 1,5 roku temu miałam wynik w 3 dni.paulina502 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷