X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ala8912 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma problemy ze spaniem w nocy? U mnie masakra co prawda wcześnie się kładę bo czasami o 20 już leżę i zasypiam , budzę się o 3 w nocy i już zasnąć nie mogę . Dzisiaj od 23 już spać nie mogłam, brzuch mnie coś pobolewał.
    Z objawów czasami trochę mnie mdli ale to sporadycznie, zachcianek jak narazie brak.
    Wizytę u mojej gin mam na 18.03. na prenatalne jestem zapisana na 28.03.

• Lonka89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo ze spaniem. Zasypiam ok 20 ale noc nie jest łatwa ;) budzę się, kręcę i mam mnóstwo snów. Dziś nocy obudziłam się o 3 i musiałam iść coś zjeść. Pierwszy raz w życiu tak miałam.

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Życzę Wam udanego tygodnia, wizytującym dzisiaj powodzenia.
    Ala ja może jako takich problemów ze spaniem nie mam bo padam już po 20 razem z dziećmi, ale za to mam baaardzo dziwne sny, które mnie budzą, i tak ze 3 razy w nocy wstaję, a to po picie a to do toalety...i od 2 - 3 zazwyczaj się wiercę i nie moge usnąć, potem nad ranem jest problem ze wstawaniem.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie sie brakiem objawow, ja mialam dwie zdrowe ciaze bez praktycznie zadnych objawow, nie wiedzialam co to mdlosci i wymioty, zadnych zachcianek. Ciaze donoszone, dziewczyny zdrowe bez zadnych kompikacji. Za to teraz nadrabiam zaleglosci 😅 Moze tym razem bedzie chlopak? 😀 albo jestem juz po prostu stara 😅
    Szykune sie spora ekipa na prenatalne 28.03 😊 Ja mam wtedy wizyte (prenatalne w ten piatek).
    Milegoi spokojnego tygodnia 😊 Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

Elllla, Lonka89, agniecha2101, Cyntia, Kath lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też m problemy ze snem. Niby jestem zmęczona, czasem padam, ale częściej jednak zasnąć nie mogę. W nocy ze 2/3 wizyty w toalecie, albo się przebudze i kręcę się wierce. Nie mogę zasnąć godzinę, dwie. Jakoś stres mnie łapie, klepbia mi się głupie myśli w glowie. Błędne koło. A od kilku dni budzę się między 6-7 rano. Jestem śpiąca, ale już zasnąć nie mogę:(

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię póki nad ranem nie obudzę się na siusiu. 5 godzina i już po spaniu. Ja jeszcze prenatalnych nie mam umówionych. Jutro wizyta u lekarza. Ciąża stresująca bo syn urodził się z 1 punktem apgar, w ciężkiej zamartwicy i z zakrzepica zatok opony twardej w mózgu z powodu mutacji genu mthfr. Ciąża nieplanowana więc milion myśli na sekundę.

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Basia - dużo zdrówka życzę ☺️ Teraz ta pogoda taka zwariowana że łatwo coś złapać... Ja jak tylko mnie coś zaczyna łapać biorę Wit C liposomalna 1000 mg i przechodzi.

Willa - na logikę wydaje się że progesteron czy encorton nijak się ma do tych badań ale ja znawca nie jestem,nie biorę żadnego z tych leków 😉

Mamamajeczki - nie dziwię się. Ja mam dopiero za 2 tygodnie a już coraz częściej o tym myślę.

Już bym chyba chciała żeby ten brzuch zaczął rosnąć bo bardzo słabe mam jakiekolwiek objawy typowo ciazowe,nawet jajnik który mi ostatnio dość mocno dokuczal uspokoił sie. A tu jeszcze 1,5 tygodnia do kolejnej wizyty 😳

Nattalia, mam te same odczucia, przez 3 tygodnie miałam mdłości, ból cycków, brzuch lekko opuchnięty, a od wczoraj piersi jakby mniej bolą, mdłości zelżały i martwie się czy wszystko ok... wizyta dopiero 24 marca. A Wy też macie huśtawki nastrojów? Kurcze, czasami wybucham w 3 sekundy, potem się wkurzam, że szkodzę dziecku, a to jest jakby ułamek sekundy, że z głupoty wybucham i się drę jakbym była przed okresem. Za chwilę chce mi się płakać, że męża źle potraktowałam.. i tak w koło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 11:12

• Sparky Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Cześć Sparky!
    Jak się czujesz? Byłam pewna, że Ty będziesz na wrześniowkach a tu proszę taka niespodzianka;)

Hej Paulina, super, że się tu spotykamy ☺️ Chyba najgorsze objawy typu mdłości i mega zmęczenie zaczynają odpuszczać... Przynajmniej nie pojawiają się już codziennie. Walczę z cukrami na czczo, od soboty jestem na nocnej insulinie. A co u Ciebie? Który to już tydzień? ☺️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy ze spaniem w nocy. Wieczorem to zasypiam na siedząco. Śpię w miarę, ale budzę się około 4-5 na siku i już potem nie mogę zasnąć.
    W pierwszej ciąży do samego końca nie budziłam się w nocy na siku, więc jest to dla mnie teraz nowość i mnie to męczy bo jestem niewyspana.
    Ogólnie czuję duże osłabienie, jeszcze to gardło mnie boli.

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziwne sny (np. psi patrol 🤷🏽‍♀️) ale raczej śpię. Teraz mize mniej bo jestem
    Chora i walczę z kaszlem i katarem po nocy.. ale staram się funkcjonować .. 😔

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj śniło, że plamilam (to jeszcze mogę wytłumaczyć stresem), ale za którymś poddtarciem w tym śnie w służbie z krwią był mały biały robak...😱

• Ala8912 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że nie tylko ja mam problem ze spaniem. Ja już też w nocy przynajmniej raz muszę wstać do toalety. Czasami też mnie ból brzucha z głodu 🙂 obudzi ale nie wstaje jeść czekam do rana.

• Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja was tylko podczytuje,niestety mdłości coraz bardziej mnie męczą 😔rano jest dobrze ale południe i wieczorem to przeleżeć w łóżku,liczę na to że niedługo i to wszystko minie bo ileż można leżeć 😊
    Ja prenatalne mam dop 8 kwietnia też nie mogę się doczekać ale lekki stresik pewnie bliżej wizyty będzie...pozdrawiam was wszystkie 😘

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Ja mam dziwne sny (np. psi patrol 🤷🏽‍♀️) ale raczej śpię. Teraz mize mniej bo jestem
    Chora i walczę z kaszlem i katarem po nocy.. ale staram się funkcjonować .. 😔
    Psi patrol jest spoko, ja mam bez przerwy sny w których albo kogoś morduję przez dekapitację, albo są jakieś zwłoki... Ogólnie bardzo krwawe. A wszystko tak realistyczne, że się budzę i zastanawiam, czy pod moim łóżkiem ktoś leży czy nie. Same koszmary + parę razy siku + córka kopiącą po plecach = zombie przez cały dzień

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u reumatologa, będą wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Trzymajcie kciuki, żeby podejrzenia p. Doktor były bezpodstawne 🤞🤞

Elllla lubi tę wiadomość

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czułam mega wielkie rozpieranie w brzuchu, podbrzuszu. Potem przed snem trochę zelżało. Dziś dużo się nachodzilam a w brzuchu cisza. Dziwne to wszystko jest...
    Też tak macie, że momentami czujecie się wielkie, nabrzmiałe i czujecie, że jesteście w.ciazy, czujecie, że tam na dole wszystko rośnie, a potem wszystko jakby się wycoiesza?!?

• Ivi Znajoma

Wysłany: 14 marca 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dowiedziałam się pewnej nowości z Mdłościami. Jechałam taksówka z tylu, a na codzień jeżdżę jako pasażer ale z przodu albo kierowca. Już wiem, że nie mogę jeździć z tylu bo dostałam mdłości i modliłam się żeby nie zostawić niespodzianki Panu taksówkarzowi :p

Elllla lubi tę wiadomość

lm9Ep1.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam prenatalne 28 marca 😉 czy wiecie może jak długo czeka się na wyniki z testu pappa? W pierwszej ciąży nie miałam dlatego nie wiem. Cały czas zastanawiam się czy dobrze robię idąc na to badanie. Znam kilka osób, u których wynik pappa pokazał, że jest duże prawdopodobieństwo choroby u dziecka, rodzice się stresowali , a dziecko było zdrowe. Nie wiem od czego to zależy i skąd takie błędne wyniki

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja np od paru dni mam mdłości ale popołudniu dopiero tak po 17

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Też mam prenatalne 28 marca 😉 czy wiecie może jak długo czeka się na wyniki z testu pappa? W pierwszej ciąży nie miałam dlatego nie wiem. Cały czas zastanawiam się czy dobrze robię idąc na to badanie. Znam kilka osób, u których wynik pappa pokazał, że jest duże prawdopodobieństwo choroby u dziecka, rodzice się stresowali , a dziecko było zdrowe. Nie wiem od czego to zależy i skąd takie błędne wyniki

Weszłam na diagnostykę i 1,5 roku temu miałam wynik w 3 dni.

paulina502 lubi tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ