X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Ja mam dziwne sny (np. psi patrol 🤷🏽‍♀️) ale raczej śpię. Teraz mize mniej bo jestem
    Chora i walczę z kaszlem i katarem po nocy.. ale staram się funkcjonować .. 😔
    Psi Patrol to jeszcze całkiem normalny sen 😂 Ja mam średnio co drugi dzień jakieś erotyczne sny i to ze swoimi byłymi albo osobami których w ogóle nie znam 🙈😂 Albo śni mi się, że jestem w związku z kimś innym niż mój mąż 🙈 Nie wiem skąd mi się to bierze, ale mam tak w każdej ciąży 🙈 poza tym ogólnie śnią mi się jakieś głupoty i te ciążowe sny wydają się takie realistyczne i bardzo dobrze je pamiętam po przebudzeniu. W ogóle to właśnie sny skłoniły mnie do zrobienia testu ciążowego 😅
    No a jeśli chodzi o spanie w nocy, to ja bym chyba spała jak zabita, gdyby nie pobudki dzieciaków 😛

Elllla lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Jutro mam wizytę u reumatologa, będą wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Trzymajcie kciuki, żeby podejrzenia p. Doktor były bezpodstawne 🤞🤞
    Kciuki ✊✊❤️

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia
    Kciuki za wyniki krzywej ✊✊❤️

Nattalia lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Ile córka ma? 😄 nie da się jej eksmitować do swojego łóżka? Może się wyśpisz ciut ciut 😉
    Ma 2,5 roku i bunt trzylatki. Po kilka razy budzi się w nocy i albo ma koszmary albo coś gada, albo pić... To już wolę być trochę pokopana niż wstawać kilka razy i nie móc usnąć za każdym razem. Chciałabym bardzo, żeby się eksmitowala zanim brzuch urośnie, ale to będzie baaaardzo trudne

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Psi Patrol to jeszcze całkiem normalny sen 😂 Ja mam średnio co drugi dzień jakieś erotyczne sny i to ze swoimi byłymi albo osobami których w ogóle nie znam 🙈😂 Albo śni mi się, że jestem w związku z kimś innym niż mój mąż 🙈 Nie wiem skąd mi się to bierze, ale mam tak w każdej ciąży 🙈 poza tym ogólnie śnią mi się jakieś głupoty i te ciążowe sny wydają się takie realistyczne i bardzo dobrze je pamiętam po przebudzeniu. W ogóle to właśnie sny skłoniły mnie do zrobienia testu ciążowego 😅
    No a jeśli chodzi o spanie w nocy, to ja bym chyba spała jak zabita, gdyby nie pobudki dzieciaków 😛
    Ha ha, u mnie było podobnie. Pierwszy raz zastanowiłam się nad testem kiedy miałam za dużo zbyt żywych snów. Normalnie nigdy mi się nic nie śni, albo tego nie pamiętam. A co do snów erotycznych, to też mam mnóstwo, ale dopiero dzisiaj pierwszy raz śnił mi się mąż😁, także ten... A czasami jest tak bardzo realistycznie, że mam orgazm przez sen i budzę się że skurczami, a potem stres czy z dzieckiem jest ok.😱

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi snami to faktycznie niezłe psikusy teraz;)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Hej, można dołączyć?:) pierwsza wyczekana ciaza z in vitro. Dziś 9tc+5.czytalam wasze posty i trochę mi pomogły. Ostatnia wizyta była 9.03 widzieliśmy już serduszko nóżki rączki crl 2,15❤️a następna już u nowego lekarza prowadzącego 29.03 i badania prenatalne. Zaczęłam świrowac bo od 2 dni dobrze się czuje, do tej pory były bole brzucha i wymioty a zostały lekko wrażliwe piersi i wraca apetyt. Jedynie sen to chodzę spać już o 21 mimo że na l4 noi ostatnio założyłam rajstopy dwójki i nie mogłam w nich za długo wytrzymać bo uciskały. Czy ktoś tak jeszcze ma że po prostu w tych tyg czuje się się lepiej? Biorę duphaston cały czas 3x1 i prog dopochwowo.od samego początku ciąży czułam się bardzo źle i mąż mówi że powinnam się cieszyć a nie wymyslac..
    Witaj 👋 Spokojnej, bezproblemowej ciąży 😉❤️ Brakiem objawów trzeba się cieszyć, a nie przejmować 😉 Ja czekam z utęsknieniem na powrót normalnego samopoczucia 😛

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakiego kremu używacie do smarowania buzi? Szukam jakiegoś bez retinolu, bezpiecznego dla dzidka i przyznam, że się na tym nie znam. Doradźcie:-) cera mieszana.

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Dziewczyny, jakiego kremu używacie do smarowania buzi? Szukam jakiegoś bez retinolu, bezpiecznego dla dzidka i przyznam, że się na tym nie znam. Doradźcie:-) cera mieszana.
    Też mam cerę mieszaną, choć teraz częściej się przesusza. Przed ciążą i teraz używam Bielenda Supremelab barrier renew. Dobrze sie sprawdza, nawilża, odzywia, nie podrażnia i nie zapycha, no i, co ważne ma wysoki filtr SPF i ochronę przed UVA i UVB. OgólnIe dobrze jest się smarować filtrami w ciąży, bo lubią się robić przebarwienia.

Pozytywka lubi tę wiadomość

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ja też od kilku dni lepiej się czuję. Pewnie dlatego, że mam więcej spokoju, jestem na L4.
    Mniej stresu w związku z tym.
    Przede wszystkim cieszę się, że przestałam się tak łapczywie objadać bo powiem Wam, że była tragedia.
    Większość z Was pisała o braku apetytu, mdłościach itp a ja miałam wręcz przeciwnie. Jadłam potrójne porcje i to kompulsywnie się opychałam. Na szczęście odpuściło.
    Tłumaczę sobie to tym, że organizm miał braki... ale czy faktycznie tak było. Może hormony.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Patt - gratuluję i życzę spokojnej ciazy 😊 Odnośnie tych znikajacych objawów to aby się nie nakręcac staram się tłumaczyć sobie że skoro krwawienia nie ma i żadnych boli macicy to chyba jest wszystko dobrze 😉 Ale i tak uważam że mógłby ktoś wymyślić jakieś takie podręczne usg aby w razie wątpliwości mozna było na szybko samemu sprawdzić co tam u dzidziusia 😅

Jestem już po krzywej i czekam na wyniki. Miałam duże obawy w związku z tym badaniem bo to było moje pierwsze w życiu i dużo się nasluchalam/naczytalam ale naprawdę nie było źle. Zupełnie neutralnie sie czulam. To jak z tymi objawami ciazowymi - co człowiek to inaczej reaguje 😉

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które idą na krzywą: polecam glukozę GlucoTest - jest mniej obrzydliwa niż zwykła glukoza, tyle że jest dość droga. Ja kupuję też glukozę cytrynową za kilka zł i też da się wypić.

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście wszystkie kochane, bardzo duże wsparcie, dziękuję 🙃

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na krzywą cukrową w poniedziałek, mam nadzieję, że uda mi się kupić cytrynową glukozę.
    Miałam już to badanie w poprzedniej ciąży i było mi po tym cukrze słabo, kręciło mi się w głowie, ale nie było mi niedobrze i nie wymiotowałam na szczęście. Teraz będę robić badanie w diagnostyce, gdzie jest dużo ludzi zawsze, więc siedzenie na tym korytarzu przez 2h będzie męczące. No ale jak trzeba to trzeba. Oby tylko wszystko wyszło w porządku, bo mnie przeraża sprawdzanie cukru codziennie i taka maksymalna kontrola.

A póki co chora jestem i mam nadzieję, że do poniedziałku się wyleczę. Niestety do pracy chodzę bo terminy gonią i nie mogę sobie pozwolić na L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 12:10

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Ja idę na krzywą cukrową w poniedziałek, mam nadzieję, że uda mi się kupić cytrynową glukozę.
    Miałam już to badanie w poprzedniej ciąży i było mi po tym cukrze słabo, kręciło mi się w głowie, ale nie było mi niedobrze i nie wymiotowałam na szczęście. Teraz będę robić badanie w diagnostyce, gdzie jest dużo ludzi zawsze, więc siedzenie na tym korytarzu przez 2h będzie męczące. No ale jak trzeba to trzeba. Oby tylko wszystko wyszło w porządku, bo mnie przeraża sprawdzanie cukru codziennie i taka maksymalna kontrola.

A póki co chora jestem i mam nadzieję, że do poniedziałku się wyleczę. Niestety do pracy chodzę bo terminy gonią i nie mogę sobie pozwolić na L4.
    Ja w poprzedniej ciąży badanie glukozy przeszłam tragicznie. Myślałam, że zejde. Jakiś dragwek dostałam, odruchu wymiotnego, zalewały mnie dziwne poty. Potem po ciąży przeszłam w miarę ok. W każdym przypadku robiłam w zatłoczonej przychodni. Jak byłam w ciąży musiałam wyjść na chłodny dwór, przeziembilam się. Nikt nie interesował się jak się czuje...
    Dzisiaj byłam na podystawiwych badaniach, zresztą pierwszych w tej ciąży;) w prywatnym Łabie i tam kobietyaja pokoik z leżanka, pielęgniarki sprawdzają samopoczucie. Teraz zdecydowanie pójdę tutaj prywatnie.

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży badanie glukozy przeszłam tragicznie. Myślałam, że zejde. Jakiś dragwek dostałam, odruchu wymiotnego, zalewały mnie dziwne poty. Potem po ciąży przeszłam w miarę ok. W każdym przypadku robiłam w zatłoczonej przychodni. Jak byłam w ciąży musiałam wyjść na chłodny dwór, przeziembilam się. Nikt nie interesował się jak się czuje...
    Dzisiaj byłam na podystawiwych badaniach, zresztą pierwszych w tej ciąży;) w prywatnym Łabie i tam kobietyaja pokoik z leżanka, pielęgniarki sprawdzają samopoczucie. Teraz zdecydowanie pójdę tutaj prywatnie.

No proszę, ja rok temu zabrałam ze sobą przyjaciółkę żebym przeszła tą glukozę jakoś przyjemnie. Czułam się słabo ale nie wymiotowałam. Kupiłam sobie tą cytrynową a siedzieliśmy we dwie na schodach w laboratorium bo babcie musiały sobie usiąść a potem jeszcze kłótnia bo muszę wejść bez kolejki na pobranie 😳

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    No proszę, ja rok temu zabrałam ze sobą przyjaciółkę żebym przeszła tą glukozę jakoś przyjemnie. Czułam się słabo ale nie wymiotowałam. Kupiłam sobie tą cytrynową a siedzieliśmy we dwie na schodach w laboratorium bo babcie musiały sobie usiąść a potem jeszcze kłótnia bo muszę wejść bez kolejki na pobranie 😳
    Oj tak, kłótnie, że bez kolejki to standard w rejonowej przychodni;)
    Ja idąc pierwszy raz nie wiedziałam na co idę🤣 Gdybym wiedziała też bym z kimś poszła.
    Pamiętam, że jedna babcia ze mną miała badanie. Ja umierałam po wypiciu glukozy, babcia się śmiała, że dla niej to pyszne było i czuję się super. Po godzinie zrozumiała co miałam na myśli;)

mamamajeczki lubi tę wiadomość

• Ivi Znajoma

Wysłany: 15 marca 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:

Ja jak byłam przed ciąża to babeczki z laboratorium powiedziały żebym wycisnęła sok z cytryny w domu i przyniosła ze sobą to mi z nim rozrobią bo tak można. Faktycznie tak zrobiły i było to znośne.
    Miałam trzypunktową tzn trzy pomiary i dziwny wynik bo mi w ogóle nie drgnęła a wręcz nieco spadła i próbowałam się tym zając przed ciaza a tu niespodzianka i teraz zastanawiam się co z tym zrobić. Na razie nie mam skierowania ale dziwne to było. Po powrocie do domu dostałam mega drgawek dopiero po godzinie.

lm9Ep1.png
  • Ivi Znajoma

Wysłany: 15 marca 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Ja używam Czerwone Maliny. Delikatny olejek do pielęgnacji twarzy firmy Iossi. Teraz jak slonko wyszło i będę częściej na zewnątrz będę musiała zainwestować w filtr.

Pozytywka lubi tę wiadomość

lm9Ep1.png
  • AminaLevo Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja używam ziaja masło kakaowe krem do buzi? Jest bezkonkurencyjny jak dla mnie😊 swietnie nawilża,no i cena cudowna😊

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ