X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja 3 latka też ma swoje humorki i poraz pierwszy mnie to bardzo denerwuje. Zawsze byłam spokojna, nawet jej płacz mnie nie denerwował ani to że miała bunt dwulatka. Spokojnie czekałam i później przytulałam. Każdy mi mówił że ja to chyba mam stalowe nerwy i mnóstwo cierpliwości. A niestety teraz czasami mam chęć zamknąć się w pokoju, wypłakać się, wykrzyczeć ale czasami duszę to w sobie to potem płacze bez powodu.. hormony trochę dadzą mi popalić w tej ciąży

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę w to uwierzyć że już za 2 dni nadejdzie ten magiczny II trymestr. Czuje w sobie taki wewnętrzny spokój że tym razem będzie dobrze

Nattalia, Mama_Basia, agniecha2101, Sparky lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Mi też dziś nerwy puściły przy mojej 3-latce. Dziś była tak nieposłuszna i ciągle przez to musiałam sie denerwować, a to po przedszkolu uciekała mi na rowerze, a ja nie mogę za nią teraz biegać, a to w domu rozsypała miskę rozmrożonych malin wszędzie (której miała nie ruszać aż się całkiem rozmrożą), nawet nie chcę pamiętać widoku tych malin na całej podłodze i dywanie... w każdym razie po moim ciężkim dniu w pracy po prostu nie panuję już nad swoimi emocjami. Potem też sobie wyrzucam, że nie powinnam się ciągle denerwować, ale ja nie mam czasu na odpoczynek.
    Właśnie kończę pracę, wyłączam komputer, mam dość.

Dobrej nocy i żeby jutro był dobry dzień :)
    Ja mam huśtawki nastroju ale one trwają cały dzień. Ogólnie w ciąży jestem spokojna i nie mam humorów ale zdarzają się takie dni jak np wczoraj. Wiem że byłam okropna cały dzień. Czepialska, wszystko mnie drażniło bardzo, darłam. Się o byle pierdole. Na szczęście mój mąż zdaje sobie sprawę że to pewnie ciaza i tylko się ze mnie podsmiechuje zamiast wchodzić w kłótnie.

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy Wy też macie problem ze spaniem:( ja kładę się koło 23 i rano nie śpię długo. Ale noce są dla mnie okropne. Ciągle bez przerwy mi się coś sni, na dodatek co chwilę się przebudzam i kręcę z boku na bok. Czuję się jakby na jakiejs czujce. Nie mogę wogole zapaść w głęboka fazę snu. Chodzę przez dzień niewyspana, a w dzień nie robię drzemek bo po prostu nigdy nie lubiłam. Nie wspomnę już o lataniu siku 🙈wcześniej było raz w nocy teraz przyszło już na 3 razy. Na dodatek na dworze wiosna a mi zimno. A i mdłości zniknęły za dnia a pojawiły się wieczorem. Mąż się śmieje ze się dzidziuś przestawił i w dzień śpi a na noc szaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 08:40

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Znam to, u mojego prawie dwulatka zaczyna się bunt. Jest mega ciężko, awantury są na porządku dziennym. A wyjście z nim do sklepu oddalonego o 100 metrów to dla mnie mega stres, zatrzymuje się wszędzie gdzie się da...też mnie to męczy, cały dzień są tylko obowiązki, nie ma momentu dla siebie. Jednak pierwsza ciąża była pod tym względem duuuzo łatwiejsza.
    Współczuję, przechodzilam to samo rok temu. Różnie jest u różnych dzieci, ale akurat u nas bunt dwulatka był mega ciężki, gorzej to wspominam niż obecny bunt trzylatka. Ja mam ogólnie wrażenie że im dziecko starsze tym jest lżej.
    Życzę dużo cierpliwości.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    No niestety, w pracy jeszcze jakoś to L4 da się wziąć, ale od starszaka już nie... Moja córka jest w podobnym wieku i cuduje bardziej niż małpka w ZOO. A że nie chodzi jeszcze do przedszkola, to mam wybieg dla małpek 15 godzin na dobę (resztę dzięki Bogu śpi)😬
    Ja mam dwie takie małe małpki w domu 😂 Nie dość, że w dzień dają popalić, to i noce nieprzespane.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Hej, czy Wy też macie problem ze spaniem:( ja kładę się koło 23 i rano nie śpię długo. Ale noce są dla mnie okropne. Ciągle bez przerwy mi się coś sni, na dodatek co chwilę się przebudzam i kręcę z boku na bok. Czuję się jakby na jakiejs czujce. Nie mogę wogole zapaść w głęboka fazę snu. Chodzę przez dzień niewyspana, a w dzień nie robię drzemek bo po prostu nigdy nie lubiłam. Nie wspomnę już o lataniu siku 🙈wcześniej było raz w nocy teraz przyszło już na 3 razy. Na dodatek na dworze wiosna a mi zimno. A i mdłości zniknęły za dnia a pojawiły się wieczorem. Mąż się śmieje ze się dzidziuś przestawił i w dzień śpi a na noc szaleje.
    Na pewno śpię płycej niż normalnie i też zdarza mi się przebudzic w nocy. Z tym sikaniem nie mam jakichś większych problemów. Raz zdarzyło mi się wstać 3 razy a tak to wstaje standardowo tylko raz. Natomiast nie jestem w stanie pojąć tego że nawet jak nie muszę to budzę się między 7-8 i juz po spaniu a czuje się niewyspana.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś prenatalne, ale dopiero o 17.30. Ktoś jeszcze dziś ma?

Mama_Basia lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Niechcący polubiłam.
    Ja mam trochę problem z zasypianiem, ale to poza ciąża też w sumie ciężko mi się zasypia zawsze, bo jak tylko położę się do łóżka, mam w końcu ciszę i spokój, to włącza mi się wtedy rozmyślanie na milion ważnych i mniej ważnych tematów 😅 ale jak już usnę, to mogłabym spać i spać. Gorzej, że dzieciaki budzą kilka razy. Rano też ledwo się podnoszę, ale nie mam jak pospać dłużej ani zrobić sobie drzemki w dzień, bo mam dwójkę w domu cały dzień. Zresztą też nie lubię w dzień spać.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Powodzenia 🍀✊

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:

Miałam dokładnie tak samo przez 2 tygodnie, potem przeszło :-)

Jeju dziewczyny nastraszylyscie mnie tymi winogronami 🥺 w życiu bym nie przypuszczała, że mogą zaszkodzić.. jak byłam w 6 tygodniu przez cały tydzień jadłam codziennie, raz z 350g a potem dziennie po ok 100 g.. były duże więc nie wychodziło tego dużo.. jutro wizyta to wszystko się okaże🥺🥺🥺

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ale zazdrosze ja musze jeszcze kilka dni czekać. Trzymam mocno kciuki ❤️❤️❤️

• Olkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma takir problem zauważyłam ze mam takjakby sine kolana ?

Drzemka lubi tę wiadomość

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Jeju dziewczyny nastraszylyscie mnie tymi winogronami 🥺 w życiu bym nie przypuszczała, że mogą zaszkodzić.. jak byłam w 6 tygodniu przez cały tydzień jadłam codziennie, raz z 350g a potem dziennie po ok 100 g.. były duże więc nie wychodziło tego dużo.. jutro wizyta to wszystko się okaże🥺🥺🥺
    Nie martw się, na pewno nie ma to na nic wpływu🙂 myślę,że we Włoszech kobiety w ciąży jedzą winogrona w dużo większych ilościach niż je się u nas.

Pozytywka lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma takir problem zauważyłam ze mam takjakby sine kolana ?
    Chciałam zacytować, a polubiłam. Ja miałam w poprzedniej ciąży takie mocno brązowe kolana i łokcie. Ale to na trochę późniejszym etapie chyba było.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Nie przejmuj się. Ja jem winogrona prawie codziennie i w każdej ciąży jadłam sporo i ani problemu z cukrami nie miałam ani żadnych innych 😉 Żeby były takie mocno szkodliwe, na pewno lekarze by nas o tym uprzedzali.

Pozytywka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem to na spokojnie dziewczyny, moja lekarka tylko mówiła o surowym mięsie i rybach, resztę można jeść. W poprzedniej ciąży jadłam bardzo dużo winogrona, nawet zdarzało się kg dziennie 🙆 i nic się nie stało, ciąża bezlroblemowa a dziecko zdrowe.
    Co do spania to ja nie mam problemu, tylko przyloze głowę do poduszki i już śpię, w nocy się nie budze. Ale mdlosci i wymioty za to przerodziły się w wieczorne, codziennie przed snem muszę sobie ulżyć 🤦

3jgxs65gycn0347u.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Współczuję, przechodzilam to samo rok temu. Różnie jest u różnych dzieci, ale akurat u nas bunt dwulatka był mega ciężki, gorzej to wspominam niż obecny bunt trzylatka. Ja mam ogólnie wrażenie że im dziecko starsze tym jest lżej.
    Życzę dużo cierpliwości.

Zgadzam się. Moja 4 letnie córka teraz to niebo ziemią w porównaniu z tym co było rok, dwa lata temu. Robiła takie akcje, że ciężko mi było o zachowaniu spokoju. Teraz jest super, lubimy razem spędzać czas ale z kolei synek 2.5letni przechodzi teraz okres buntu. Wszystko trzeb przejść... modlę się o cierpliwość.
    Teraz córka w przedszkolu do a synek w żłobku a ja mogę odsapnąć. Dziewczyny ten czas jest nieoceniony, i delektuje się chwilą spokoju jak mogę. Przecież to zleci w oka mgnieniu.
    Trzeba nabierać sił na to co przed nami. Jeżeli Wam ciężko, Musicie przewartościować co jest dla Was ważniejsze.

agniecha2101, Mama_Basia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    No moja 3 latka też ma swoje humorki i poraz pierwszy mnie to bardzo denerwuje. Zawsze byłam spokojna, nawet jej płacz mnie nie denerwował ani to że miała bunt dwulatka. Spokojnie czekałam i później przytulałam. Każdy mi mówił że ja to chyba mam stalowe nerwy i mnóstwo cierpliwości. A niestety teraz czasami mam chęć zamknąć się w pokoju, wypłakać się, wykrzyczeć ale czasami duszę to w sobie to potem płacze bez powodu.. hormony trochę dadzą mi popalić w tej ciąży
    A u mnie odwrotnie: przed ciążą bardziej się na córkę denerwowałam, zdarzało mi się krzyczeć. A teraz... wszystko na spokojnie... Wczoraj wrzuciła mi telefon za łóżko i jeszcze spadł na jakieś rurki od grzejnika. Wszystkim w pokoju ciśnienie skoczyło i babcia zaraz z tekstem, że mam jej klapsa dać (!), bo niegrzeczna. A ja wygłosiłam pouczająca pogadankę, wszystko na spokojnie, córką zrozumiała, przeprosiła, buzi dała. I obeszło się bez krzyków. Normalnie zamieniam się w oazę spokoju 😁

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja mam o 17☺️

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ