Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny
Potrzebowałam trochę czasu dla siebie. Dodatkowo synek miał roczek i chrzciny.. szykuje tez się do obrony.
Mieliśmy dzisiaj wizytę z zamiarem prenatalnych. Ale fasolka jest za mała i muszę jechać za tydzień.
Co u Was? Jak się macie?agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Pozytywka wrote:Dziewczynki te które nie mają mdłości, albo te które już coś mogą wcisnąć, jakie dania sobie serwujecie? Pomysłów brak🤷♀️ coś by się zjadło ale niewiadomo co... może zainspirujecie 😊
-
Pozytywka wrote:Dziewczynki te które nie mają mdłości, albo te które już coś mogą wcisnąć, jakie dania sobie serwujecie? Pomysłów brak🤷♀️ coś by się zjadło ale niewiadomo co... może zainspirujecie 😊
Z takich niemięsnych posiłków to naleśniki ( zresztą z mięsem też mogą być) 😄 , placki bananowe, makaron na milion sposobów - z warzywami, pieczarkami, pizza własnej roboty, zupy ! Mi bardzo dobrze w tej ciąży wchodzą zupy ( pomidorową, ogórkowa, rosół, ) 😄Pozytywka lubi tę wiadomość
-
Cyntia wrote:Zgadzam się. Moja 4 letnie córka teraz to niebo ziemią w porównaniu z tym co było rok, dwa lata temu. Robiła takie akcje, że ciężko mi było o zachowaniu spokoju. Teraz jest super, lubimy razem spędzać czas ale z kolei synek 2.5letni przechodzi teraz okres buntu. Wszystko trzeb przejść... modlę się o cierpliwość.
Teraz córka w przedszkolu do a synek w żłobku a ja mogę odsapnąć. Dziewczyny ten czas jest nieoceniony, i delektuje się chwilą spokoju jak mogę. Przecież to zleci w oka mgnieniu.
Trzeba nabierać sił na to co przed nami. Jeżeli Wam ciężko, Musicie przewartościować co jest dla Was ważniejsze.
Teraz jem szybki obiad w pracy, ale przed chwilą byłam na długim spotkaniu i już od 11:30 aż mi w brzuchu burczało mimo że o 9:30 jadłam drugie śniadanie. Nie jestem w stanie jeść tak często jak potrzebuje teraz mój organizm. Aż mi się słabo robiło.
Marzę o odpoczynku. A tu na dziś muszę coś jeszcze powysyłać ludziom, a zostały mi 3 godziny i ledwo się wyrabiam, potem szybko jade po córkę do przedszkola. -
Mama_Basia wrote:Współczuję, przechodzilam to samo rok temu. Różnie jest u różnych dzieci, ale akurat u nas bunt dwulatka był mega ciężki, gorzej to wspominam niż obecny bunt trzylatka. Ja mam ogólnie wrażenie że im dziecko starsze tym jest lżej.
Życzę dużo cierpliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 19:09
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Mama_Basia wrote:Wlasnie ja już sobie myślę cały czas że tyle się staram w tej pracy, zależy mi żeby wszystko było terminowo, ale czemu kosztem zdrowia.
Teraz jem szybki obiad w pracy, ale przed chwilą byłam na długim spotkaniu i już od 11:30 aż mi w brzuchu burczało mimo że o 9:30 jadłam drugie śniadanie. Nie jestem w stanie jeść tak często jak potrzebuje teraz mój organizm. Aż mi się słabo robiło.
Marzę o odpoczynku. A tu na dziś muszę coś jeszcze powysyłać ludziom, a zostały mi 3 godziny i ledwo się wyrabiam, potem szybko jade po córkę do przedszkola.
Kochana ja miałam co samo przed pójściem na L4,i czułam jedno wielkie wyczerpanie.
W pracy wymagają od ciebie bycia na 100% w domu też trzeba poświęcić czas dzieciom i zajęci się różnymi sprawami.
Rozważ przejście na L4 jeżeli masz taką możliwość. Pamiętaj, że to tylko krótki okres tego wyjątkowego czasu, a jeszcze wiele lat pracy przed nami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 13:37
-
Łącze się w bólu:)
U mnie ryż z jablkiem prazonym i śmietaną, kisiel tez dobrze wychodzi, zsiadłe mleko że szczypiorkiem i ziemniakami, ogólnie dobrze też kanapki z serem mi wchodząPozytywka lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
paulina502 wrote:Z takich niemięsnych posiłków to naleśniki ( zresztą z mięsem też mogą być) 😄 , placki bananowe, makaron na milion sposobów - z warzywami, pieczarkami, pizza własnej roboty, zupy ! Mi bardzo dobrze w tej ciąży wchodzą zupy ( pomidorową, ogórkowa, rosół, ) 😄
O tak! Ogórkowa i pomidorowa to żyćko😍 kanapki z awokado i jajkiem tez pycha😋 albo makaron z feta i szpinakiem 😊 pizza domowa tez wczoraj była😅 jutro może racuchy drożdżowe z jabłkami🤔 o ile coś przelkne bo jutro wizyta🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 14:48
-
Pozytywka lubi tę wiadomość
-
Jeszcze takie pytanko: polećcie dziewczyny jakieś wkładki lub cienkie podpaski. Takie, żeby się dobrze trzymały i nie odklejały. Mam sporo wodnistej wydzieliny i wkładki to konieczność, ale godzinę po założeniu zamiast wkładki, to mokre są majtki, bo tu się przesunęła, tu odkleiła, zawinęła. Już mnie to zaczyna wkurzać... Teraz miałam Discreet takie cieńsze i te grubsze i obie to samo mi robią. Może używacie czegoś, co wam się sprawdzą? Może znacie jakieś cieniutkie podpaski ze skrzydłami, a la wkładka?
-
Paulina Ka wrote:Nie pomogę. Ja jem wszystko, byleby było ostre🔥🔥 Albo słone. Nie mam mdłości, ale i tak najlepiej wchodzi świeża bułka z masłem i solą...
Zazdro ja przed ciąża bylam fanka ostrego jedzonka teraz mi nic ostrego nie wchodzi:D A np na mieso to patrzeć nawet nie moge A co dopiero zjeśćStarania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Ja dziś ugotowałam borowikową córka miała tylko 4 lekcje więc chciałam zdążyć na szybko z obiadem
Pozytywka lubi tę wiadomość
-
Paulina Ka wrote:Jeszcze takie pytanko: polećcie dziewczyny jakieś wkładki lub cienkie podpaski. Takie, żeby się dobrze trzymały i nie odklejały. Mam sporo wodnistej wydzieliny i wkładki to konieczność, ale godzinę po założeniu zamiast wkładki, to mokre są majtki, bo tu się przesunęła, tu odkleiła, zawinęła. Już mnie to zaczyna wkurzać... Teraz miałam Discreet takie cieńsze i te grubsze i obie to samo mi robią. Może używacie czegoś, co wam się sprawdzą? Może znacie jakieś cieniutkie podpaski ze skrzydłami, a la wkładka?Gwiazdeczka30
-
Paulina Ka wrote:Jeszcze takie pytanko: polećcie dziewczyny jakieś wkładki lub cienkie podpaski. Takie, żeby się dobrze trzymały i nie odklejały. Mam sporo wodnistej wydzieliny i wkładki to konieczność, ale godzinę po założeniu zamiast wkładki, to mokre są majtki, bo tu się przesunęła, tu odkleiła, zawinęła. Już mnie to zaczyna wkurzać... Teraz miałam Discreet takie cieńsze i te grubsze i obie to samo mi robią. Może używacie czegoś, co wam się sprawdzą? Może znacie jakieś cieniutkie podpaski ze skrzydłami, a la wkładka?
-
Patt91 wrote:Mi podeszły najlepiej najzwyklejsze wkladki bella panty. Biorę globulki i przez nie mi nie przecieka nic.