X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki te które nie mają mdłości, albo te które już coś mogą wcisnąć, jakie dania sobie serwujecie? Pomysłów brak🤷‍♀️ coś by się zjadło ale niewiadomo co... może zainspirujecie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 11:30

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Potrzebowałam trochę czasu dla siebie. Dodatkowo synek miał roczek i chrzciny.. szykuje tez się do obrony.
    Mieliśmy dzisiaj wizytę z zamiarem prenatalnych. Ale fasolka jest za mała i muszę jechać za tydzień.
    Co u Was? Jak się macie?

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Dziewczynki te które nie mają mdłości, albo te które już coś mogą wcisnąć, jakie dania sobie serwujecie? Pomysłów brak🤷‍♀️ coś by się zjadło ale niewiadomo co... może zainspirujecie 😊
    Ja też mam ten problem. Nie mam właśnie żadnych zachcianek. Na razie wszystko mi obojętne byle by coś zjeść.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Ja mam o 17☺️
    Oo to kciuki ❤️

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Z takich niemięsnych posiłków to naleśniki ( zresztą z mięsem też mogą być) 😄 , placki bananowe, makaron na milion sposobów - z warzywami, pieczarkami, pizza własnej roboty, zupy ! Mi bardzo dobrze w tej ciąży wchodzą zupy ( pomidorową, ogórkowa, rosół, ) 😄

Pozytywka lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robiłam pizzę,
    a dziś mam tradycyjny polski obiad 🙂schabowy z ziemniakami i do tego sos z pieczarkami. Brakuje mi tylko surówki😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 12:05

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Zgadzam się. Moja 4 letnie córka teraz to niebo ziemią w porównaniu z tym co było rok, dwa lata temu. Robiła takie akcje, że ciężko mi było o zachowaniu spokoju. Teraz jest super, lubimy razem spędzać czas ale z kolei synek 2.5letni przechodzi teraz okres buntu. Wszystko trzeb przejść... modlę się o cierpliwość.
    Teraz córka w przedszkolu do a synek w żłobku a ja mogę odsapnąć. Dziewczyny ten czas jest nieoceniony, i delektuje się chwilą spokoju jak mogę. Przecież to zleci w oka mgnieniu.
    Trzeba nabierać sił na to co przed nami. Jeżeli Wam ciężko, Musicie przewartościować co jest dla Was ważniejsze.
    Wlasnie ja już sobie myślę cały czas że tyle się staram w tej pracy, zależy mi żeby wszystko było terminowo, ale czemu kosztem zdrowia.
    Teraz jem szybki obiad w pracy, ale przed chwilą byłam na długim spotkaniu i już od 11:30 aż mi w brzuchu burczało mimo że o 9:30 jadłam drugie śniadanie. Nie jestem w stanie jeść tak często jak potrzebuje teraz mój organizm. Aż mi się słabo robiło.
    Marzę o odpoczynku. A tu na dziś muszę coś jeszcze powysyłać ludziom, a zostały mi 3 godziny i ledwo się wyrabiam, potem szybko jade po córkę do przedszkola.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Współczuję, przechodzilam to samo rok temu. Różnie jest u różnych dzieci, ale akurat u nas bunt dwulatka był mega ciężki, gorzej to wspominam niż obecny bunt trzylatka. Ja mam ogólnie wrażenie że im dziecko starsze tym jest lżej.
    Życzę dużo cierpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 19:09

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Wlasnie ja już sobie myślę cały czas że tyle się staram w tej pracy, zależy mi żeby wszystko było terminowo, ale czemu kosztem zdrowia.
    Teraz jem szybki obiad w pracy, ale przed chwilą byłam na długim spotkaniu i już od 11:30 aż mi w brzuchu burczało mimo że o 9:30 jadłam drugie śniadanie. Nie jestem w stanie jeść tak często jak potrzebuje teraz mój organizm. Aż mi się słabo robiło.
    Marzę o odpoczynku. A tu na dziś muszę coś jeszcze powysyłać ludziom, a zostały mi 3 godziny i ledwo się wyrabiam, potem szybko jade po córkę do przedszkola.

Kochana ja miałam co samo przed pójściem na L4,i czułam jedno wielkie wyczerpanie.
    W pracy wymagają od ciebie bycia na 100% w domu też trzeba poświęcić czas dzieciom i zajęci się różnymi sprawami.
    Rozważ przejście na L4 jeżeli masz taką możliwość. Pamiętaj, że to tylko krótki okres tego wyjątkowego czasu, a jeszcze wiele lat pracy przed nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 13:37

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Łącze się w bólu:)
    U mnie ryż z jablkiem prazonym i śmietaną, kisiel tez dobrze wychodzi, zsiadłe mleko że szczypiorkiem i ziemniakami, ogólnie dobrze też kanapki z serem mi wchodzą

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Z takich niemięsnych posiłków to naleśniki ( zresztą z mięsem też mogą być) 😄 , placki bananowe, makaron na milion sposobów - z warzywami, pieczarkami, pizza własnej roboty, zupy ! Mi bardzo dobrze w tej ciąży wchodzą zupy ( pomidorową, ogórkowa, rosół, ) 😄

O tak! Ogórkowa i pomidorowa to żyćko😍 kanapki z awokado i jajkiem tez pycha😋 albo makaron z feta i szpinakiem 😊 pizza domowa tez wczoraj była😅 jutro może racuchy drożdżowe z jabłkami🤔 o ile coś przelkne bo jutro wizyta🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 14:48

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Nie pomogę. Ja jem wszystko, byleby było ostre🔥🔥 Albo słone. Nie mam mdłości, ale i tak najlepiej wchodzi świeża bułka z masłem i solą...

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze takie pytanko: polećcie dziewczyny jakieś wkładki lub cienkie podpaski. Takie, żeby się dobrze trzymały i nie odklejały. Mam sporo wodnistej wydzieliny i wkładki to konieczność, ale godzinę po założeniu zamiast wkładki, to mokre są majtki, bo tu się przesunęła, tu odkleiła, zawinęła. Już mnie to zaczyna wkurzać... Teraz miałam Discreet takie cieńsze i te grubsze i obie to samo mi robią. Może używacie czegoś, co wam się sprawdzą? Może znacie jakieś cieniutkie podpaski ze skrzydłami, a la wkładka?

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Nie pomogę. Ja jem wszystko, byleby było ostre🔥🔥 Albo słone. Nie mam mdłości, ale i tak najlepiej wchodzi świeża bułka z masłem i solą...

Zazdro ja przed ciąża bylam fanka ostrego jedzonka teraz mi nic ostrego nie wchodzi:D A np na mieso to patrzeć nawet nie moge A co dopiero zjeść

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Ja dziś ugotowałam borowikową :) córka miała tylko 4 lekcje więc chciałam zdążyć na szybko z obiadem

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach ✊

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Jeszcze takie pytanko: polećcie dziewczyny jakieś wkładki lub cienkie podpaski. Takie, żeby się dobrze trzymały i nie odklejały. Mam sporo wodnistej wydzieliny i wkładki to konieczność, ale godzinę po założeniu zamiast wkładki, to mokre są majtki, bo tu się przesunęła, tu odkleiła, zawinęła. Już mnie to zaczyna wkurzać... Teraz miałam Discreet takie cieńsze i te grubsze i obie to samo mi robią. Może używacie czegoś, co wam się sprawdzą? Może znacie jakieś cieniutkie podpaski ze skrzydłami, a la wkładka?
    Używam z Rossmanna Facele so FREE są zrobione z bio bawełny bez użycia farb i hipoalergiczne. Trzymają idealnie

Gwiazdeczka30
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Mi podeszły najlepiej najzwyklejsze wkladki bella panty. Biorę globulki i przez nie mi nie przecieka nic.

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Mi podeszły najlepiej najzwyklejsze wkladki bella panty. Biorę globulki i przez nie mi nie przecieka nic.
    Bardziej chodzi mi o to, że klej słabo trzyma i bez przerwy się zawijają. Jeśli wkładka jest na miejscu, spokojnie zatrzymuje to co powinna 😉

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki miałyście patent na mdłości ? Dzisiaj jest istna tragedia jak leżę w łóżku jest do wytrzymania jednak po pionizacji jest dramat. Jest mi strasznie niedobrze 🙈

Gwiazdeczka30
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ