X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Prenatalne wykonuje się do 13+6 więc to super termin. Im później tym myślę że lepiej bo będzie więcej widać🙂
    O to w takim razie super zostaje mi tylko czekanie 😀 ten czas od usg do usg strasznie ni się dłuży , bo się martwię czy wszystko jest tam ok🙈

Gwiazdeczka30
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    Ja nie mam problemu z jedzeniem, odrzuciło mnie jedynie od słodyczy ( ale może to nawet i dobrze 😁) jakoś w ogóle nie mam ochoty na nie, chociaż wcześniej nie jadłam dużo
    Też mam odrzut od słodkiego, nawet jak coś zjem to zaraz mnie muli

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    O to w takim razie super zostaje mi tylko czekanie 😀 ten czas od usg do usg strasznie ni się dłuży , bo się martwię czy wszystko jest tam ok🙈
    Mam to samo jakbym mogła to bym latała co tydzień. Jeszcze nic nie czuje, brzuszka nie widać a tęskni mi się za tym widokiem

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Prenatalne wykonuje się do 13+6 więc to super termin. Im później tym myślę że lepiej bo będzie więcej widać🙂
    Nie do końca im później tym lepiej, jeśli dziecko jest za duże to nie będą miarodajne pomiary, my robi się do

3jgxs65gycn0347u.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Nie do końca im później tym lepiej, jeśli dziecko jest za duże to nie będą miarodajne pomiary, nt robi się do długości dzieciaczków 85mm (o ile dobrze pamiętam) ale do 14 tygodnia można spokojnie robić. Ja u swojej lekarki to USG mam w 13+3 i też mówiła że będzie ok.
    A co do jedzenia to mi najlepiej wchodzą kanapki z serkiem topionym i pomidorem, mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację 😅

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Przykro mi 😔 A stosujesz dietę? Może się obejdzie bez insuliny? Chociaż te cukry poranne są chyba najtrudniejsze do opanowania... jaki glukometr stosujesz?
    Mam glukometr Optium Xido Neo. Dzisiaj pani w punkcie pobrań, która ma taki sam sprzęt powiedziała że ten glukometr wymaga walidacji co jakiś czas, bo zdarza się, że wariuje. Ja swój dostałam w aptece. Myślę że na początku sama dieta wystarczy, ale pewnie później będzie gorzej. Zglosze się i tak do diabetologa u do którego chodziłam w pierwszej ciąży, niech już się on mną zajmuje ☺️

Wysłany: 25 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Mam to samo jakbym mogła to bym latała co tydzień. Jeszcze nic nie czuje, brzuszka nie widać a tęskni mi się za tym widokiem
    Tez się na tym łapie 😀 Ja się umówiłam do innego ginekologa za 2 tyg żeby tylko podejrzeć malucha , bo mój ginekolog weźmie mnie za świrusa😅

Gwiazdeczka30
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie taki brzuszek. Pierwsze zdjęcie 21.02, drugie z dziś. 11+1.taki jest po południu bo z rana jeszcze potrafi się ukryć. Czekam na niego aż urośnie ❤️mam nadzieję że dobrze dodałam zdjęcie 🙈https://zapodaj.net/82ace7270c76d.jpg.html

Joanna-Anna1992, agniecha2101, Karolaaa8, Mama_Basia, Cyntia, Gosha lubią tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Nie do końca im później tym lepiej, jeśli dziecko jest za duże to nie będą miarodajne pomiary, nt robi się do długości dzieciaczków 85mm (o ile dobrze pamiętam) ale do 14 tygodnia można spokojnie robić. Ja u swojej lekarki to USG mam w 13+3 i też mówiła że będzie ok.
    A co do jedzenia to mi najlepiej wchodzą kanapki z serkiem topionym i pomidorem, mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację 😅
    Tak, dlatego robi się do 13+6 żeby wielkość dziecka była odpowiednia. Mój lekarz nie poleca iść przed 12+0 bo dziecko jest zbyt małe.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020

Wysłany: 25 marca 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    U mnie na razie taki brzuszek. Pierwsze zdjęcie 21.02, drugie z dziś. 11+1.taki jest po południu bo z rana jeszcze potrafi się ukryć. Czekam na niego aż urośnie ❤️mam nadzieję że dobrze dodałam zdjęcie 🙈https://zapodaj.net/82ace7270c76d.jpg.html
    Cudowny brzusio ❤️

Gwiazdeczka30
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super macie brzuszki :) U mnie też w obcisłej bluzce widać brzuszek , jedynie pod luźną bluzą/koszulą się ukryje ;p Myślałam ,że tak szybko nie będzie widać no ale ewidentnie szybciej niż w pierwszej ciąży :D

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Miłej soboty Wam życzę.
    Śliczne brzuszki; :) Mój też już dość mocno się odznacza ;)
    Ciężko mi będzie ukryć do świąt ale... zobaczymy ;) Nie mogę się doczekać wtorku i badań prenatalnych... a tak swoją drogą to czas bardzo szybko mi leci...

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie.
    Miłej soboty Wam życzę.
    Ciężko mi będzie ukryć do świąt ale... zobaczymy ;) Nie mogę się doczekać wtorku i badań prenatalnych... a tak swoją drogą to czas bardzo szybko mi leci...
    Hej też mam we wtorek na 18.05, więc będę trzymać kciuki ❤️

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie.
    Miłej soboty Wam życzę.
    A jak samopoczucie? 😊

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    A jak samopoczucie? 😊

Samopoczucie bardzo dobre, dziś szczególnie bo mam urodziny :) Kończę 34 lata ;)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Samopoczucie bardzo dobre, dziś szczególnie bo mam urodziny :) Kończę 34 lata ;)
    No to wszystkiego najlepszego :) i miłego radosnego dnia :)

Cyntia lubi tę wiadomość

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Wszystkiego najlepszego ☺️
    Spokojnego weekendu dziewczyny, odpoczywajcie 😀

Cyntia lubi tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:)

f2w3rjjgu2mom4gu.png

Wysłany: 26 marca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Wszystkiego co najlepsze !

Cyntia lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia, wszystkiego najlepszego! 🎂🎁🎈

Cyntia lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ