Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Super brzuszki dziewczyny, pomalutku rośniemy
U mnie z wagą delikatnie na minusie 0,5 kg. Apetyt średni, trzymam się zdrowej diety bo boje się dodatkowych kg (wpadł jeden gofr z bitką od początku ).
U mnie brzuszek delikatnie się odznacza, głównie wieczorem, mam jednak lekka nadwagę i odnoszę wrażenie ze wcześniej bywało ze brzuch był większy najwygodniej w leginsach.
Mi usg prenatalne wypada 12+5 będzie to 20 kwietnia, natomiast 31 marca mam pobór krwi na badanie biochemiczne właśnie do tego usg. -
A ja w szpitalu od czwartku 😞
Ginekolog na kontroli stwierdziła, że to ciśnienie jest zbyt wysokie (np 136/94) i dała skierowanie na obserwacje. Dodała, że wyjdę w poniedziałek a tu na oddziale nie planują mnie wypuszczać. Załamka, nie byłam na tak długi pobyt nastawiona, nie mam poukładanych spraw. Leżę i nic nie robią, wczoraj kompletnie nic, dziś kazano mi przez dobę czyli do jutra zbierać mocz, aby sprawdzić poziom białka. Kurczę, wczoraj już to mogłam robić. A w poniedziałek na dobę założą mi holter ciśnieniowy. Czyli we wtorek zdejmą więc nie sądzę aby od razu dawali wypis. Rozumiem i cieszę się z badań ale to wszystko jest mocno przeciągane w czasie... Ciąża dobrze, fasola ma ponad 4 cm.
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Eedzia11 wrote:A ja w szpitalu od czwartku 😞
Ginekolog na kontroli stwierdziła, że to ciśnienie jest zbyt wysokie (np 136/94) i dała skierowanie na obserwacje. Dodała, że wyjdę w poniedziałek a tu na oddziale nie planują mnie wypuszczać. Załamka, nie byłam na tak długi pobyt nastawiona, nie mam poukładanych spraw. Leżę i nic nie robią, wczoraj kompletnie nic, dziś kazano mi przez dobę czyli do jutra zbierać mocz, aby sprawdzić poziom białka. Kurczę, wczoraj już to mogłam robić. A w poniedziałek na dobę założą mi holter ciśnieniowy. Czyli we wtorek zdejmą więc nie sądzę aby od razu dawali wypis. Rozumiem i cieszę się z badań ale to wszystko jest mocno przeciągane w czasie... Ciąża dobrze, fasola ma ponad 4 cm.
Nie martw się jesteś pod stała opieka , a z ciśnieniem nie ma żartów . Mam nadzieje , ze szybko Ci zleci ten czas Niesery to ciśnienie jest złudne , bo czasami nawet nie czuć , ze coś się dzieje. Przynajmniej będziesz po tym holterze miała trochę jaśniejsza sytuacje. Życzę w takim razie dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 13:14
Gwiazdeczka30 -
Ale skierowała Cię tylko na podstawie jednorazowego pomiaru czy cały czas masz takie ciśnienie? Ja na każdej wizycie u lekarza mam ponad 150 a w domu normalnie 126/79. Boję się, że mój lekarz też w końcu mnie położy do szpitala jak na tych wizytach będą cały czas takie wartości
-
Cyntia - wszystkiego co najlepsze! 🥳
Eedzia - trzymaj się tam. Takie lezenie i czekanie chyba jest najgorsze 😕 Super,ze dzieciątko ma się dobrze, oby znalezli przyczyne tego podwyzszonego cisnienia jak najszybciej i Cie w koncu wypuscili... Ja to zawsze muszę mówić że mam podwyższone z nerwów przed wizytą bo inaczej by mnie chyba za każdym razem karetka wiezli do szpitala 😅 W domu sobie mierze co jakiś czas i mam max skurczowe 120 a jak mi mierzą to jest nawet 150 i nie jestem w stanie bardziej sie wyluzować 🙄Cyntia lubi tę wiadomość
-
Nattalia wrote:Cyntia - wszystkiego co najlepsze! 🥳
Eedzia - trzymaj się tam. Takie lezenie i czekanie chyba jest najgorsze 😕 Super,ze dzieciątko ma się dobrze, oby znalezli przyczyne tego podwyzszonego cisnienia jak najszybciej i Cie w koncu wypuscili... Ja to zawsze muszę mówić że mam podwyższone z nerwów przed wizytą bo inaczej by mnie chyba za każdym razem karetka wiezli do szpitala 😅 W domu sobie mierze co jakiś czas i mam max skurczowe 120 a jak mi mierzą to jest nawet 150 i nie jestem w stanie bardziej sie wyluzować 🙄
Ja mam to samo 😳 specjalnie kupiłam sobie cisnieniomierz żeby kontrolować w domu i zawsze jest ok a na wizycie 150 🤔
-
Cyntia wszystkiego najlepszego! 🥳🥳
Dzisiaj przed wizyta czułam jakby za chwile serce miało mi wyskoczyć przez gardło!
Tak potwornie się stresowałam. Lekarz sprawdził mi ciśnienie - 192/98 😳
Odczekaliamy 15 min i już zaczęło spadać 160/83 wciąż wysokie ale jednak mocno w dół, widział jak bardzo zestresowana byłam wizytą, mam kupic ciśnieniomierz i sprawdzać 3 razy dziennie
Z maluszkiem wszystko Ok, ma 3,6cm prenatalne 12.04✊
paulina502, Nattalia, Sparky, Cyntia, agniecha2101, MałaMi* lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
paulina502 wrote:Ale skierowała Cię tylko na podstawie jednorazowego pomiaru czy cały czas masz takie ciśnienie? Ja na każdej wizycie u lekarza mam ponad 150 a w domu normalnie 126/79. Boję się, że mój lekarz też w końcu mnie położy do szpitala jak na tych wizytach będą cały czas takie wartości
Druga sprawa, byłam skierowana na patologię ciąży a tam nie chcieli mnie przyjąć, bo jeszcze nie widać wyraźnie brzucha 😳 i leżę na ginekologii ogólnej a tu gdybają i gdybają. Jedyna nadzieja w interniście, że postawi diagnozę.
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
tylko_czytam wrote:Cyntia wszystkiego najlepszego! 🥳🥳
Dzisiaj przed wizyta czułam jakby za chwile serce miało mi wyskoczyć przez gardło!
Odczekaliamy 15 min i już zaczęło spadać 160/83 wciąż wysokie ale jednak mocno w dół, widział jak bardzo zestresowana byłam wizytą, mam kupic ciśnieniomierz i sprawdzać 3 razy dziennie
Matko Boska jakie ciśnienie!! Takie ciśnienie ciśnienie już podchodzi po dzwonienie po karetkę Ale rozumiem że to że stresu? 😆 -
tylko_czytam wrote:Cyntia wszystkiego najlepszego! 🥳🥳
Dokładnie to mi powiedział, zastanawia się czy nie dzwonić po karetkę. Ja ogólnie mam dość wysokie ciśnienie „naturalnie”. A pierwszym objawem (z tego co mi wiadomo) zbyt wysokiego ciśnienia jest białko w moczu- u mnie mocz idealny. Także mam nadzieje ze to jednorazowa akcja związana z silnym stresem
No nic mam mierzy i obserwować, jakby coś się złego działo - szpital
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 15:56
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Tylko_czytam, śliczny maluszek ❤️
Też miałam etap mierzenia ciśnienia po 4 razy dziennie, bo z powodu stresu na pierwszych wizytach wyszły spore wartości. W domu ciśnienie rzędu 105/65 niezależnie od pory i wcześniejszych aktywności, więc na razie mam z tym spokój, kontroluję raz na jakiś czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 16:17
tylko_czytam lubi tę wiadomość
-
tylko_czytam wrote:Dokładnie to mi powiedział, zastanawia się czy nie dzwonić po karetkę. Ja ogólnie mam dość wysokie ciśnienie „naturalnie”. A pierwszym objawem (z tego co mi wiadomo) zbyt wysokiego ciśnienia jest białko w moczu- u mnie mocz idealny. Także mam nadzieje ze to jednorazowa akcja związana z silnym stresem
No nic mam mierzy i obserwować, jakby coś się złego działo - szpital
Tak masz rację ale po części. Ja też mam białko spoko ale jeśli masz z natury wyższe to w ciąży tym bardziej i wtedy bada się białko ale z moczu zbieranego przez całą dobę (na zalecenie internisty). Takie jednorazowe siku mam dobre wyniki, jutro będą wyniki z moczu z 24h.
Ginekolog na kontroli stwierdziła, że to ciśnienie jest zbyt wysokie (np 136/94) i dała skierowanie na obserwacje. Dodała, że wyjdę w poniedziałek a tu na oddziale nie planują mnie wypuszczać. Załamka, nie byłam na tak długi pobyt nastawiona, nie mam poukładanych spraw. Leżę i nic nie robią, wczoraj kompletnie nic, dziś kazano mi przez dobę czyli do jutra zbierać mocz, aby sprawdzić poziom białka. Kurczę, wczoraj już to mogłam robić. A w poniedziałek na dobę założą mi holter ciśnieniowy. Czyli we wtorek zdejmą więc nie sądzę aby od razu dawali wypis. Rozumiem i cieszę się z badań ale to wszystko jest mocno przeciągane w czasie... Ciąża dobrze, fasola ma ponad 4 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 16:40
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Eedzia trzymaj się tam! Najważniejsze, że jesteście pod opieką. Ja też mam przed wizytą podwyższone ciśnienie, nie jakoś bardzo ale położna kazała mierzyć w domu dla świętego spokoju i na razie jest ok. Ale mówiła że nawet w czasie stresu skoki ciśnienia są niebezpieczne i trzeba to kontrolować.
Ja odebrałam wyniki badań prenatalnych i w jednym mam wynik 1:818 i jest to ryzyko niskie-posrednie. Nie wiem co to znaczy ale trochę się martwię... W poniedziałek mam wizytę u swojej dr to zobaczymy co powie. -
Ulalala wrote:Eedzia trzymaj się tam! Najważniejsze, że jesteście pod opieką. Ja też mam przed wizytą podwyższone ciśnienie, nie jakoś bardzo ale położna kazała mierzyć w domu dla świętego spokoju i na razie jest ok. Ale mówiła że nawet w czasie stresu skoki ciśnienia są niebezpieczne i trzeba to kontrolować.
Ja odebrałam wyniki badań prenatalnych i w jednym mam wynik 1:818 i jest to ryzyko niskie-posrednie. Nie wiem co to znaczy ale trochę się martwię... W poniedziałek mam wizytę u swojej dr to zobaczymy co powie.
-
Ulalala wrote:Eedzia trzymaj się tam! Najważniejsze, że jesteście pod opieką. Ja też mam przed wizytą podwyższone ciśnienie, nie jakoś bardzo ale położna kazała mierzyć w domu dla świętego spokoju i na razie jest ok. Ale mówiła że nawet w czasie stresu skoki ciśnienia są niebezpieczne i trzeba to kontrolować.
Ja odebrałam wyniki badań prenatalnych i w jednym mam wynik 1:818 i jest to ryzyko niskie-posrednie. Nie wiem co to znaczy ale trochę się martwię... W poniedziałek mam wizytę u swojej dr to zobaczymy co powie.
https://naforum.zapodaj.net/814b53cfe912.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 18:46
-
Nattalia wrote:Nie martw sie. To nie jest tak,że to ryzyko jest jak 1:818 czyli ok 0,12% ryzyka że dziecko urodzi się z tą wadą? To jest dość małe prawdopodobieństwo 😉