X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    A to jest ryzyko podstawowe czy skorygowane? Patrz na to skorygowane zawsze ☺️
    https://naforum.zapodaj.net/814b53cfe912.jpg.html
    Skorygowane, podstawowe jest 1:299

3jgxs65gycn0347u.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni pojawił mi się problem ze zgagą 😕 Na szczęście nie jest to jakoś bardzo nasilone, bardziej taki dyskomfort ale czy macie jakieś sprawdzone, dozwolone metody jak sobie z tym radzić?

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Od kilku dni pojawił mi się problem ze zgagą 😕 Na szczęście nie jest to jakoś bardzo nasilone, bardziej taki dyskomfort ale czy macie jakieś sprawdzone, dozwolone metody jak sobie z tym radzić?
    Ja w poprzedniej ciąży miałam okropna zgagę, pomagało mleko a w ostateczności rennie.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Skorygowane, podstawowe jest 1:299
    To ryzyko wad i tak jest niewielkie ☺️ Ważne że na USG wszystko jest w porządku 😉

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Na mnie dobrze działają po prostu miętówki Orbit😉

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny 😉 Na mleko muszę uważać przy tej cukrzycy ale może znajdzie się jakaś miętówka dla diabetyka 😅

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Rozpoczynam 12 tydzień ciąży.
    Po trzech tygodniach weszłam na wagę i się przeraziłam mam 4 kg na plusie i ogólnie 5 kg od początku ciąży przybrałam... Jestem załamana.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Po trzech tygodniach weszłam na wagę i się przeraziłam mam 4 kg na plusie i ogólnie 5 kg od początku ciąży przybrałam... Jestem załamana.
    Nie ma się co załamywać tylko jeśli zdrowie pozwala więcej spacerować i jeść częściej a mniejsze porcje 😉 Ja na początku ciazy miałam taki wilczy apetyt że też byłam przerażona co to będzie a potem chcąc nie chcąc musiałam ruszyć się prawie codziennie na spacer z domu plus dieta i jest tylko około 0.5 kg na plusie. Tak więc głowa do góry i polecam korzystać z wiosny ☺️

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a czy macie może plamienia ? Minął tydzień i na bieliźnie ciemnobrązowa plamka. Na szczęście śluz znowu jest biały . Myślicie , ze noże być to od powiększającej się macicy ? Byłam na usg w czwartek i lekarz stwierdził , ze wszystko jest idealnie. Nie chce tez być panikarą, ale tak na prawdę podbrzusze mnie nie boli czuje się jak zawsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 10:27

Gwiazdeczka30
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Nie ma się co załamywać tylko jeśli zdrowie pozwala więcej spacerować i jeść częściej a mniejsze porcje 😉 Ja na początku ciazy miałam taki wilczy apetyt że też byłam przerażona co to będzie a potem chcąc nie chcąc musiałam ruszyć się prawie codziennie na spacer z domu plus dieta i jest tylko około 0.5 kg na plusie. Tak więc głowa do góry i polecam korzystać z wiosny ☺️

Codziennie chodzę z córka na spacery i ogólnie raczej jestem aktywna, przy 2 malych dzieci raczej się nie posiedzi 😉
    U mnie to ewidentnie kwestia odżywiania.
    2 razy w tygodniu piekę ciasta i ogólnie mam ogromny apetyt z którym ciężko mi walczyć. 2 h tu zjadłam ogromne śniadanie pierwszy raz policzyłam ile to kcal i okazuje się że 538kcal.
    I już jestem głodna.
    Zjadłam po 8 owsiankę z orzechami serkiem wiejskim i różnymi ziarnami. Jak tak dalej pójdzie to przybiorą 30kg w tej ciąży.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się ważyłam i mam jakieś 1,5kg na plusie ale ogólnie to ciągle o ten 1kg waha mi się waga czasem nawet z dnia na dzień. Też jestem ciekawa ile przybiorę, oby jak najmniej :P W poprzedniej ciąży przybrałam jakieś 12kg ale szybko zrzuciłam pewnie przez karmienie piersią. Karmiłam ponad 2 lata i przez cały ten okres waga się trzymała niezależnie ile jadłam. Też teraz jak minęły mi mdłości to mam duży apetyt niestety.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.

Powiem Ci jak to wygląda u mnie. Jestem wysoka szczupłej budowy a w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg. Najlepsze jest to, że w ogóle tych kilogramów nie było u mnie widać, brzuch w 7 miesiącu ciąży był tak mały, że ludzie nie chcieli wierzyć , że za 2 miesiące rodzę.nie wiem skąd się te kilogramy wzięły i gdzie się schowały. Teraz w drugiej ciąży już mam 3 kg na plusie i znów taka sama sytuacja, nie widzę na razie różnicy, w ubrania się mieszczę 😜

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam duży apetyt i czasami muszę się stopować , żeby nie przesadzić :D
    Liczę na to że przybiorę 9-10kg tak jak w pierwszej ciąży ;p
    Mam też nadzieję ,że uda mi się długo kp, bo wtedy ta waga szybko spada.
    Jeśli chodzi o moją wagę to wczoraj się ważyłam i było 0,5+
    Jutro o 18 mam prenatalne , stres przeplata się z radością. Mam nadzieję ,że u maluszka wszystko dobrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 11:38

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą waga to zależy jaka jest waga przed ciążą, ja mam trochę nadprogramowych kilogramów więc jak przytyje dużo to się chyba w drzwi nie zmieszcze 🙆 A jak ktoś jest szczupły to może przytyć więcej. Ja w pierwszej ciąży przytylam 9kg a w drugiej 6kg, teraz jak na razie jestem na minusie więc mam nadzieję, że też za dużo nie przytyje.

3jgxs65gycn0347u.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. U nas waga jeszcze stoi w miejscu. Apetyt rośnie, dzisiaj mi się zamarzyła na obiad rybka smażona, ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty 😍

Miłej niedzieli dla Was 🙂

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Powiem Ci jak to wygląda u mnie. Jestem wysoka szczupłej budowy a w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg. Najlepsze jest to, że w ogóle tych kilogramów nie było u mnie widać, brzuch w 7 miesiącu ciąży był tak mały, że ludzie nie chcieli wierzyć , że za 2 miesiące rodzę.nie wiem skąd się te kilogramy wzięły i gdzie się schowały. Teraz w drugiej ciąży już mam 3 kg na plusie i znów taka sama sytuacja, nie widzę na razie różnicy, w ubrania się mieszczę 😜

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i brzuch dopiero zaczął mi wychodzić pod koniec siódmego miesiąca ciąży. W drugiej ciąży przytyłam 7 kg ogólnie jestem szczupłej budowy mam 168 cm wzrostu i waga przed ciążą do 53 kg na chwilę obecną 58 trochę mnie zszokowało te 5 kg.
    Aczkolwiek szczerze powiedziawszy nie czuję tego po sobie, jednak nie wierzę, że 5 kg mogłoby być niezauważalne.
    Muszę przystopować z tymi ciastami i ogólnie ze słodyczami bo to mnie na pewno gubi.
    Ja z synem po ciąży za chwilę wróciłam do swojej wagi a nawet wiecej schudłam bo ważyłam 48 kg na jego pół roku, karmiłam go ponad 2 lata i teraz też mam nadzieję uda mi się szybko zrzucić zbędne kilogramy.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam najpierw -3 kg a potem +10 kg, więc ostatecznie przebrałam 7 kg od wagi początkowej. Szybko potem wróciłam do wagi sprzed ciąży, teraz zaczynałam z podobną wagą. Liczę na podobny wynik w tej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 15:29

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.

Ja w pierwszej ciąży przybrałam +18kg a w drugiej +20kg. Po porodzie wszystko ładnie zeszło. Myślę że już pomału zacznę przybierać bo apetyt dopisuje a przez kilka tygodni praktycznie nic nie jadłam ze względu na mdłości i brak apetytu. Mogłam cały dzień nie jeść i wcale nie odczuwałam głodu. Na chwilę obecną jem za dwóch, a dzisiaj zjadłam więcej niż mój mąż 😂

Cyntia lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja w pierwszej ciąży przybrałam +18kg a w drugiej +20kg. Po porodzie wszystko ładnie zeszło. Myślę że już pomału zacznę przybierać bo apetyt dopisuje a przez kilka tygodni praktycznie nic nie jadłam ze względu na mdłości i brak apetytu. Mogłam cały dzień nie jeść i wcale nie odczuwałam głodu. Na chwilę obecną jem za dwóch, a dzisiaj zjadłam więcej niż mój mąż 😂

A przed ciąża jaka miałaś wagę?

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:
    Ja też mam duży apetyt i czasami muszę się stopować , żeby nie przesadzić :D
    Liczę na to że przybiorę 9-10kg tak jak w pierwszej ciąży ;p
    Mam też nadzieję ,że uda mi się długo kp, bo wtedy ta waga szybko spada.
    Jeśli chodzi o moją wagę to wczoraj się ważyłam i było 0,5+
    Jutro o 18 mam prenatalne , stres przeplata się z radością. Mam nadzieję ,że u maluszka wszystko dobrze..

Kciuki 🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞

Kath lubi tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ