Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Nattalia wrote:Od kilku dni pojawił mi się problem ze zgagą 😕 Na szczęście nie jest to jakoś bardzo nasilone, bardziej taki dyskomfort ale czy macie jakieś sprawdzone, dozwolone metody jak sobie z tym radzić?
-
Nattalia wrote:Od kilku dni pojawił mi się problem ze zgagą 😕 Na szczęście nie jest to jakoś bardzo nasilone, bardziej taki dyskomfort ale czy macie jakieś sprawdzone, dozwolone metody jak sobie z tym radzić?
-
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny.
Rozpoczynam 12 tydzień ciąży.
Po trzech tygodniach weszłam na wagę i się przeraziłam mam 4 kg na plusie i ogólnie 5 kg od początku ciąży przybrałam... Jestem załamana. -
Dziewczyny , a czy macie może plamienia ? Minął tydzień i na bieliźnie ciemnobrązowa plamka. Na szczęście śluz znowu jest biały . Myślicie , ze noże być to od powiększającej się macicy ? Byłam na usg w czwartek i lekarz stwierdził , ze wszystko jest idealnie. Nie chce tez być panikarą, ale tak na prawdę podbrzusze mnie nie boli czuje się jak zawsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 10:27
Gwiazdeczka30 -
Nattalia wrote:Nie ma się co załamywać tylko jeśli zdrowie pozwala więcej spacerować i jeść częściej a mniejsze porcje 😉 Ja na początku ciazy miałam taki wilczy apetyt że też byłam przerażona co to będzie a potem chcąc nie chcąc musiałam ruszyć się prawie codziennie na spacer z domu plus dieta i jest tylko około 0.5 kg na plusie. Tak więc głowa do góry i polecam korzystać z wiosny ☺️
Codziennie chodzę z córka na spacery i ogólnie raczej jestem aktywna, przy 2 malych dzieci raczej się nie posiedzi 😉
U mnie to ewidentnie kwestia odżywiania.
2 razy w tygodniu piekę ciasta i ogólnie mam ogromny apetyt z którym ciężko mi walczyć. 2 h tu zjadłam ogromne śniadanie pierwszy raz policzyłam ile to kcal i okazuje się że 538kcal.
I już jestem głodna.
Zjadłam po 8 owsiankę z orzechami serkiem wiejskim i różnymi ziarnami. Jak tak dalej pójdzie to przybiorą 30kg w tej ciąży.
-
Ja dziś się ważyłam i mam jakieś 1,5kg na plusie ale ogólnie to ciągle o ten 1kg waha mi się waga czasem nawet z dnia na dzień. Też jestem ciekawa ile przybiorę, oby jak najmniej W poprzedniej ciąży przybrałam jakieś 12kg ale szybko zrzuciłam pewnie przez karmienie piersią. Karmiłam ponad 2 lata i przez cały ten okres waga się trzymała niezależnie ile jadłam. Też teraz jak minęły mi mdłości to mam duży apetyt niestety.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Po trzech tygodniach weszłam na wagę i się przeraziłam mam 4 kg na plusie i ogólnie 5 kg od początku ciąży przybrałam... Jestem załamana.
Powiem Ci jak to wygląda u mnie. Jestem wysoka szczupłej budowy a w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg. Najlepsze jest to, że w ogóle tych kilogramów nie było u mnie widać, brzuch w 7 miesiącu ciąży był tak mały, że ludzie nie chcieli wierzyć , że za 2 miesiące rodzę.nie wiem skąd się te kilogramy wzięły i gdzie się schowały. Teraz w drugiej ciąży już mam 3 kg na plusie i znów taka sama sytuacja, nie widzę na razie różnicy, w ubrania się mieszczę 😜
-
Ja też mam duży apetyt i czasami muszę się stopować , żeby nie przesadzić
Liczę na to że przybiorę 9-10kg tak jak w pierwszej ciąży ;p
Mam też nadzieję ,że uda mi się długo kp, bo wtedy ta waga szybko spada.
Jeśli chodzi o moją wagę to wczoraj się ważyłam i było 0,5+
Jutro o 18 mam prenatalne , stres przeplata się z radością. Mam nadzieję ,że u maluszka wszystko dobrze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 11:38
-
Z tą waga to zależy jaka jest waga przed ciążą, ja mam trochę nadprogramowych kilogramów więc jak przytyje dużo to się chyba w drzwi nie zmieszcze 🙆 A jak ktoś jest szczupły to może przytyć więcej. Ja w pierwszej ciąży przytylam 9kg a w drugiej 6kg, teraz jak na razie jestem na minusie więc mam nadzieję, że też za dużo nie przytyje.
-
paulina502 wrote:Powiem Ci jak to wygląda u mnie. Jestem wysoka szczupłej budowy a w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg. Najlepsze jest to, że w ogóle tych kilogramów nie było u mnie widać, brzuch w 7 miesiącu ciąży był tak mały, że ludzie nie chcieli wierzyć , że za 2 miesiące rodzę.nie wiem skąd się te kilogramy wzięły i gdzie się schowały. Teraz w drugiej ciąży już mam 3 kg na plusie i znów taka sama sytuacja, nie widzę na razie różnicy, w ubrania się mieszczę 😜
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i brzuch dopiero zaczął mi wychodzić pod koniec siódmego miesiąca ciąży. W drugiej ciąży przytyłam 7 kg ogólnie jestem szczupłej budowy mam 168 cm wzrostu i waga przed ciążą do 53 kg na chwilę obecną 58 trochę mnie zszokowało te 5 kg.
Aczkolwiek szczerze powiedziawszy nie czuję tego po sobie, jednak nie wierzę, że 5 kg mogłoby być niezauważalne.
Muszę przystopować z tymi ciastami i ogólnie ze słodyczami bo to mnie na pewno gubi.
Ja z synem po ciąży za chwilę wróciłam do swojej wagi a nawet wiecej schudłam bo ważyłam 48 kg na jego pół roku, karmiłam go ponad 2 lata i teraz też mam nadzieję uda mi się szybko zrzucić zbędne kilogramy. -
Ja w pierwszej ciąży miałam najpierw -3 kg a potem +10 kg, więc ostatecznie przebrałam 7 kg od wagi początkowej. Szybko potem wróciłam do wagi sprzed ciąży, teraz zaczynałam z podobną wagą. Liczę na podobny wynik w tej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 15:29
-
Po trzech tygodniach weszłam na wagę i się przeraziłam mam 4 kg na plusie i ogólnie 5 kg od początku ciąży przybrałam... Jestem załamana.
Ja w pierwszej ciąży przybrałam +18kg a w drugiej +20kg. Po porodzie wszystko ładnie zeszło. Myślę że już pomału zacznę przybierać bo apetyt dopisuje a przez kilka tygodni praktycznie nic nie jadłam ze względu na mdłości i brak apetytu. Mogłam cały dzień nie jeść i wcale nie odczuwałam głodu. Na chwilę obecną jem za dwóch, a dzisiaj zjadłam więcej niż mój mąż 😂Cyntia lubi tę wiadomość
-
mamamajeczki wrote:Ja w pierwszej ciąży przybrałam +18kg a w drugiej +20kg. Po porodzie wszystko ładnie zeszło. Myślę że już pomału zacznę przybierać bo apetyt dopisuje a przez kilka tygodni praktycznie nic nie jadłam ze względu na mdłości i brak apetytu. Mogłam cały dzień nie jeść i wcale nie odczuwałam głodu. Na chwilę obecną jem za dwóch, a dzisiaj zjadłam więcej niż mój mąż 😂
A przed ciąża jaka miałaś wagę?
-
Kath wrote:Ja też mam duży apetyt i czasami muszę się stopować , żeby nie przesadzić
Liczę na to że przybiorę 9-10kg tak jak w pierwszej ciąży ;p
Mam też nadzieję ,że uda mi się długo kp, bo wtedy ta waga szybko spada.
Jeśli chodzi o moją wagę to wczoraj się ważyłam i było 0,5+
Jutro o 18 mam prenatalne , stres przeplata się z radością. Mam nadzieję ,że u maluszka wszystko dobrze..
Kciuki 🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞Kath lubi tę wiadomość