Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
mamamajeczki wrote:Ja w pierwszej ciąży przybrałam +18kg a w drugiej +20kg. Po porodzie wszystko ładnie zeszło. Myślę że już pomału zacznę przybierać bo apetyt dopisuje a przez kilka tygodni praktycznie nic nie jadłam ze względu na mdłości i brak apetytu. Mogłam cały dzień nie jeść i wcale nie odczuwałam głodu. Na chwilę obecną jem za dwóch, a dzisiaj zjadłam więcej niż mój mąż 😂
-
Dziewczyny czy twardnieje Wam brzuch? Ja mam takie napięcia brzucha, jakby stawianie się macicy po oddawaniu moczu i zastanawiam się czy to normalne... trwa to jeszcze kilka minut po. W ogóle dziś mnie boli brzuch, czuję dziwne kłucia i już się zaczynam niepokoić.
-
Ala8912 wrote:Dziewczyny które miały już USG prenatalne. Jak miałyście je wykonane przez brzuch ? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży 😏
Tak, przez brzuch 🙂 -
Cyntia wrote:Dziewczyny czy twardnieje Wam brzuch? Ja mam takie napięcia brzucha, jakby stawianie się macicy po oddawaniu moczu i zastanawiam się czy to normalne... trwa to jeszcze kilka minut po. W ogóle dziś mnie boli brzuch, czuję dziwne kłucia i już się zaczynam niepokoić.
-
Cyntia wrote:Dziewczyny czy twardnieje Wam brzuch? Ja mam takie napięcia brzucha, jakby stawianie się macicy po oddawaniu moczu i zastanawiam się czy to normalne... trwa to jeszcze kilka minut po. W ogóle dziś mnie boli brzuch, czuję dziwne kłucia i już się zaczynam niepokoić.
Ja miałam tak w drugiej ciąży. Brałam nospe i po tym przechodziło. Starałam się wtedy odpoczywać. Ja też czuje dziś lekko podbrzusze, takie kłucia po środku.
-
Ala8912 wrote:Dziewczyny które miały już USG prenatalne. Jak miałyście je wykonane przez brzuch ? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży 😏👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mamamajeczki wrote:Ja miałam tak w drugiej ciąży. Brałam nospe i po tym przechodziło. Starałam się wtedy odpoczywać. Ja też czuje dziś lekko podbrzusze, takie kłucia po środku.
-
Kath wrote:Jutro o 18 mam prenatalne , stres przeplata się z radością. Mam nadzieję ,że u maluszka wszystko dobrze..
Nie liczyłam, ale z tego co kojarzę to jutro będzie dużo wizyt prenatalnych. Ale będzie ekscytujący wieczór 😊Kath, mamamajeczki lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , mam pytanie jak stosowac ten prenatal duo, chodzi mi o to czy te 3 tabletki bierze się wszystkie rano czy jakis inaczej. ? Może któraś brała i wie?Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Mama_Basia wrote:Ja też mam jutro o 18:20.
Nie liczyłam, ale z tego co kojarzę to jutro będzie dużo wizyt prenatalnych. Ale będzie ekscytujący wieczór 😊Mama_Basia lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny , mam pytanie jak stosowac ten prenatal duo, chodzi mi o to czy te 3 tabletki bierze się wszystkie rano czy jakis inaczej. ? Może któraś brała i wie?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Laura wrote:Dziewczyny , mam pytanie jak stosowac ten prenatal duo, chodzi mi o to czy te 3 tabletki bierze się wszystkie rano czy jakis inaczej. ? Może któraś brała i wie?
-
Dzięki:) dziwne jest to ze oni zrobili te 3 tabsy jak by już nie mogli tylko 2 lub najlepiej 1Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Paulina Ka wrote:Ja też często czuję kłucie, szczególnie gdy mam pełny pęcherz i zaraz po tym gdy go opróżnię. To po prostu rozciąganie mięśni i więzadeł. Niby fajnie, że już przestało mnie już tak mocno cisnąć co 15 minut do toalety, w nocy nie budzę się żeby skorzystać z WC, ale za to rano budzę się z bolącym brzuchem, bo pęcherz pełny.Gwiazdeczka30
-
Dziewczyny, ja dzisiaj 18:20 wizyta, na razie zwykła. Za tydzień prenatalne. Stresuje się mocno czy wszystko będzie ok, bo w pierwszej ciąży na tym etapie niestety dowiedziałam się że serduszko nie bije. Mam nadzieję że będzie wszystko ok dzisiaj.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020