X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja w pierwszej ciąży przybrałam +18kg a w drugiej +20kg. Po porodzie wszystko ładnie zeszło. Myślę że już pomału zacznę przybierać bo apetyt dopisuje a przez kilka tygodni praktycznie nic nie jadłam ze względu na mdłości i brak apetytu. Mogłam cały dzień nie jeść i wcale nie odczuwałam głodu. Na chwilę obecną jem za dwóch, a dzisiaj zjadłam więcej niż mój mąż 😂
    Hej to ja podobnie w 1szej ciąży prawie 18 kg na plusie ,szybko zgubiłam przez kp aż za chuda byłam ☺️teraz tak jak ty powrócił mi apetyt,bo poprzedni tydzień okropny nic nie mogłam przełknąć,teraz super się czuje apetyt dopisuje trzeba się kontrolować bo słodycze to moja słabość 😁właśnie pieczemy goferki z mężem i córa mniam😋

• Ala8912 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja w pierwszej ciąży przytulam jakieś 12kg, po ciąży udało mi się wszystko Zrzucić nawet jeszcze mniej ważyłam jak przed 🙂ale po jakimś czasie doszło parę kilo.
    Obecnie nie przybyło jeszcze nic

• Ala8912 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały już USG prenatalne. Jak miałyście je wykonane przez brzuch ? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży 😏

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy twardnieje Wam brzuch? Ja mam takie napięcia brzucha, jakby stawianie się macicy po oddawaniu moczu i zastanawiam się czy to normalne... trwa to jeszcze kilka minut po. W ogóle dziś mnie boli brzuch, czuję dziwne kłucia i już się zaczynam niepokoić.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    Dziewczyny które miały już USG prenatalne. Jak miałyście je wykonane przez brzuch ? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży 😏

Tak, przez brzuch 🙂

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    Ja też przez brzuch :-)

3jgxs65gycn0347u.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny czy twardnieje Wam brzuch? Ja mam takie napięcia brzucha, jakby stawianie się macicy po oddawaniu moczu i zastanawiam się czy to normalne... trwa to jeszcze kilka minut po. W ogóle dziś mnie boli brzuch, czuję dziwne kłucia i już się zaczynam niepokoić.
    Mnie przez jakiś czas kłuły jajniki, miałam torbiel i pewnie dlatego. Lekarka mi przepisała luteinę ale po wizycie kłucia przeszły i nawet jej nie brałam. W poprzedniej ciąży na takie napinanie i bóle brzucha brałam nospe i magnez.

3jgxs65gycn0347u.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:

Ja miałam dopochwowe, na następnej wizycie będę miała już przez brzuch

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:

Ja miałam tak w drugiej ciąży. Brałam nospe i po tym przechodziło. Starałam się wtedy odpoczywać. Ja też czuje dziś lekko podbrzusze, takie kłucia po środku.

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    Miałam w środę i udało się przez brzuch. W poprzedniej ciąży miałam też częściowo przez pochwę, bo przez brzuch nie wszystko dobrze było widać.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja miałam tak w drugiej ciąży. Brałam nospe i po tym przechodziło. Starałam się wtedy odpoczywać. Ja też czuje dziś lekko podbrzusze, takie kłucia po środku.
    Ja też często czuję kłucie, szczególnie gdy mam pełny pęcherz i zaraz po tym gdy go opróżnię. To po prostu rozciąganie mięśni i więzadeł. Niby fajnie, że już przestało mnie już tak mocno cisnąć co 15 minut do toalety, w nocy nie budzę się żeby skorzystać z WC, ale za to rano budzę się z bolącym brzuchem, bo pęcherz pełny.

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:
    Jutro o 18 mam prenatalne , stres przeplata się z radością. Mam nadzieję ,że u maluszka wszystko dobrze..
    Ja też mam jutro o 18:20.
    Nie liczyłam, ale z tego co kojarzę to jutro będzie dużo wizyt prenatalnych. Ale będzie ekscytujący wieczór 😊

Kath, mamamajeczki lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , mam pytanie jak stosowac ten prenatal duo, chodzi mi o to czy te 3 tabletki bierze się wszystkie rano czy jakis inaczej. ? Może któraś brała i wie?

Starania od 05.2019
    ●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    ●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    ●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
    ●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    Stan 3 - ❄️
    ●Naturalny cud- in progress
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👩 39l.
    🧔 37l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka
    👶 10.2024- synek
    ❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    A przed ciąża jaka miałaś wagę?

56kg

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Ja też mam jutro o 18:20.
    Nie liczyłam, ale z tego co kojarzę to jutro będzie dużo wizyt prenatalnych. Ale będzie ekscytujący wieczór 😊
    Ja mam już o 10 😄 Z jednej strony doczekać się nie mogę a z drugiej jakiś tam niepokój jest czy na pewno wszystko dobrze. Chciałabym aby się udało z mężem wejść. Zobaczymy...

Mama_Basia lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny , mam pytanie jak stosowac ten prenatal duo, chodzi mi o to czy te 3 tabletki bierze się wszystkie rano czy jakis inaczej. ? Może któraś brała i wie?
    Ja brałam zawsze 3 na raz i po obiedzie.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja biorę 3 na raz. Zawsze biorę wieczorem bo przed wyjściem do pracy nigdy o takich rzeczach nie pamiętam.

• Laura Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) dziwne jest to ze oni zrobili te 3 tabsy jak by już nie mogli tylko 2 lub najlepiej 1 :D

Starania od 05.2019
    ●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    ●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    ●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
    ●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    Stan 3 - ❄️
    ●Naturalny cud- in progress
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👩 39l.
    🧔 37l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka
    👶 10.2024- synek
    ❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Ja też często czuję kłucie, szczególnie gdy mam pełny pęcherz i zaraz po tym gdy go opróżnię. To po prostu rozciąganie mięśni i więzadeł. Niby fajnie, że już przestało mnie już tak mocno cisnąć co 15 minut do toalety, w nocy nie budzę się żeby skorzystać z WC, ale za to rano budzę się z bolącym brzuchem, bo pęcherz pełny.
    Mam identycznie , dlatego ide zawsze tuż przed samym spaniem do łazienki , bo rano szybko muszę dosłownie biec 😅😅

Gwiazdeczka30
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzisiaj 18:20 wizyta, na razie zwykła. Za tydzień prenatalne. Stresuje się mocno czy wszystko będzie ok, bo w pierwszej ciąży na tym etapie niestety dowiedziałam się że serduszko nie bije. Mam nadzieję że będzie wszystko ok dzisiaj.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ