X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie, wszystko ok, dzidziuś już ma 8,5cm. Lekarka mówiła że wyniki badań prenatalnych są w porządku, najważniejsze że ryzyko po USG i teście pappa zmalało także nie ma się czym stresować ☺️

Nattalia, PannaJoanna, mamamajeczki, Sparky, paulina502, Kath, Cyntia, Paulina12345, Laura , Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Ja już też po wizycie, wszystko ok, dzidziuś już ma 8,5cm. Lekarka mówiła że wyniki badań prenatalnych są w porządku, najważniejsze że ryzyko po USG i teście pappa zmalało także nie ma się czym stresować ☺️
    Ale super ❤️

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Dziewczyny , a czy macie może plamienia ? Minął tydzień i na bieliźnie ciemnobrązowa plamka. Na szczęście śluz znowu jest biały . Myślicie , ze noże być to od powiększającej się macicy ? Byłam na usg w czwartek i lekarz stwierdził , ze wszystko jest idealnie. Nie chce tez być panikarą, ale tak na prawdę podbrzusze mnie nie boli czuje się jak zawsze
    Ja miałam jak na razie 2* plamienia w odstępie tygodnia. USG idealne, ciąża świetnie. Tak czasem jest bez przyczyn nawet, ale każde plamienie tak czy siak zgłaszaj lekarzowi prowadzącemu ciążę.

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś byłam na wizycie, ma NFZ I nie było usg, lekarz pobrał cytologię i jeszcze jakieś badania z pochwy i w toalecie zobaczyłam lekkie brązowe plamienie... zaraz do niego zadzwonię, ale już strach ogromny

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:

Kawał chłopa albo babeczki juz!!

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Ja właśnie dziś byłam na wizycie, ma NFZ I nie było usg, lekarz pobrał cytologię i jeszcze jakieś badania z pochwy i w toalecie zobaczyłam lekkie brązowe plamienie... zaraz do niego zadzwonię, ale już strach ogromny
    To pewnie przez cytologię. W pierwszej ciąży też lekko plamiłam po pobraniu. Tak się zdarza. Jutro też będę miała cytologię, spodziewam się że też będę plamić jak pani doktor trafi w jakieś delikatne miejsce... Nie martw się na zapas 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 15:19

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Ja też po cytologii miałam delikatne plamienie także nie stresuj się, łatwo coś tam podrażnić przy pobieraniu.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    Matko źle popatrzyłam na zdjęciu z USG, taka zestresowana byłam że nie pamiętałam jak doktor mówił tylko później że zdjęcia odczytałam, 5,2 cm obecnie dzieciątko ma
    No i to by się zgadzało 😊 właśnie zastanawiałam się skąd taka różnica.

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Mnie ostatnio moja gin sama ostrzegła że po cytologii może wystąpić plamienie, żeby się nie przestraszyć bo to normalne.

• Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Po cytologi może być plamienie, mi lekarz nie kazała się tym martwić, u mnie odrazu przy robieniu cytologi pojawiła się krew.

agniecha2101, Gosha lubią tę wiadomość

7433a51e04.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko dobrze, ryzyko chorób też bardzo niskie, prawdopodobnie będzie chłopak 😀 a ja wszystkie ubrania po córce przez te kilka lat trzymałam 😅 ale i tak się cieszę ❤️❤️

Mama_Basia, Paulina12345, Sparky, Paulina Ka, agniecha2101, mamamajeczki, Gosha lubią tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja już po wizycie, wszystko dobrze, ryzyko chorób też bardzo niskie, prawdopodobnie będzie chłopak 😀 a ja wszystkie ubrania po córce przez te kilka lat trzymałam 😅 ale i tak się cieszę ❤️❤️

Cudownie!!! Gratuluję:-*

paulina502 lubi tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Myśl pozytywnie, tym razem będzie dobrze! Napij sie dziś melisy i nie stresuj się. Trzymam kciuki ✊✊✊ Będę na wizycie o tej samej godzinie dziś. Potem tylko pozytywne wieści 😊
    Dzięki za wsparcie, właśnie czekam pod gabinetem, przyszłam za wcześnie z tego wszystkiego🙂 mam nadzieję że wszystko będzie ok i Tobie też życzę samych dobrych wieści na wizycie🙂

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Dzięki za wsparcie, właśnie czekam pod gabinetem, przyszłam za wcześnie z tego wszystkiego🙂 mam nadzieję że wszystko będzie ok i Tobie też życzę samych dobrych wieści na wizycie🙂
    Haha też już czekam, ale ja zawsze chodzę za wcześnie, wolę tak niż się spóźnić, a jeszcze musiałam dojechać na miejsce. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 18:05

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości !

Gwiazdeczka30
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

U mnie prenatalne dopiero za 2 tygodnie i podejrzewam że będzie to w większości badanie dopochwowe, ze względu na moje BMI (34) i sporo tłuszczu na brzuchu
    Ale i tak nie mogę się doczekać
    Mam tylko trochę mniejsze BMI, a prenatalne udało się w całości zrobić przez brzuch 🙂 W poprzedniej ciąży ważyłam sporo mniej, a częściowo miałam przez pochwę, więc w sumie nie ma reguły 😉 Dużo też zależy od tego jak dziecko współpracuje 🙂

tylko_czytam lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Ja po cytologii robionej w ciąży zawsze plamie. Bardzo prawdopodobne, że to właśnie od tego, bo szyjka jest w ciąży mocniej ukrwiona i łatwo o podrażnienie jej.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny, lekarz tez powiedział że tak może być i kazał się nie przejmować:) od razu lepiej, słysząc że nie ja pierwsza i nie ostatnia 🙈

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaBasia, Drzemka jak po wizytach?

Ja teraz wizytę mam dopiero za 5 tygodni 🤦 5.05 i to już będzie 19 tydzień, jak ten czas leci.

3jgxs65gycn0347u.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    MamaBasia, Drzemka jak po wizytach?

Ja teraz wizytę mam dopiero za 5 tygodni 🤦 5.05 i to już będzie 19 tydzień, jak ten czas leci.

U nas już za 2 tygodnie i 5 dni wizyta. Będzie to 16 tydzień. Też mi czas leci a nawet te oczekiwanie od wizyty do wizyty jakoś szybko mi mijają

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ