WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    U mnie w Rzeszowie w diagnostyce to badanie Pappa + HCG z wolną podjednostką kosztuje 125zl.
    W diagnostyce (w Krakowie) sama pappa kosztuje 126zł, osobno HCG wolna podjednostka też 126zł i jeszcze 10zł pobierają za pobranie materiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 10:48

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Hej a ja odwrotnie właśnie jakiegoś powera dostałam a jutro zacznę 12 tydz😊wczoraj tylko bolała mnie głowa ale pewnie od ciśnienia,zaczęłam już porządki świąteczne okna,firany itp
    Mam pytanko czy możliwe jest żeby już na tym etapie czuć ruchy dziecka czy świruje 😁?
    To, że większość kobiet na tym etapie nie czuję, nie oznacza, że nie jest to możliwe 😉 Może w pierwszej ciąży jest to mało prawdopodobne, ale już w kolejnych jak najbardziej 🙂 Znam kilka takich przypadków 🙂 Myślę, że w ciągu najbliższych dni będziesz wiedziała czy to na pewno to 😉

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Dawno mnie nie było... 5 marca pisałam Wam, że mam Babunię w ciężkim stanie i tego samego dnia po 23 odeszła. Dlatego odcięłam się od świata. Bałam się co będzie z dzieckiem bo przeżywałam bardzo. Nadal jak pomyślę to łzy płyną do oczu, ale muszę być silna. Na szczęście 15 marca byłam na USG i okazało się, że wszystko dobrze. Teraz czekam na prenatalne i PAPPa, które już 8 kwietnia. Dzisiaj 11+1 :)

Cieszę się, że niektóre z Was już znają płeć i są już spokojniejsze. Starałam się nadrobić forum, ale trudno teraz już na wszystko odpowiedzieć :D
    Trzymam kciuki za Wszystkie Mamusie, które mają na razie nieco pod górkę. Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułoży <3
    Bardzo mi przykro z powodu babci 😢🖤

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    O proszę ja też jestem z rzeszowa 🙂

Ooo do jakiego lekarza chodzisz? :-) miałaś juz prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 11:16

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, czy Wy też macie dzis fatalne samopoczucie? 🥴 w nocy pierwszy raz, obudziły mnie mdłości i to tak na granicy..🤢 totalny brak apetytu na cokolwiek. brak sił.. a już było trochę lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 11:18

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    W diagnostyce (w Krakowie) sama pappa kosztuje 126zł, osobno HCG wolna podjednostka też 126zł i jeszcze 10zł pobierają za pobranie materiału.

Ja w klinice zapłaciłam 240zl za usg prenatalne 2d i do tego 150zl za test podwojny czyli w jednym badaniu jet beta i wolne hcg.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Jaki kształt kupiłaś? Możesz wrzucić linka?
    W kształcie litery U, stacjonarnie w Netto.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ala8912 Znajoma

Wysłany: 31 marca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Ooo do jakiego lekarza chodzisz? :-) miałaś juz prenatalne?

Ja chodzę do Pani Adamowicz. Prenatalne już miałam w ten poniedziałek, robiłam tylko USG u Dorskiego

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Jeju, czy Wy też macie dzis fatalne samopoczucie? 🥴 w nocy pierwszy raz, obudziły mnie mdłości i to tak na granicy..🤢 totalny brak apetytu na cokolwiek. brak sił.. a już było trochę lepiej.
    U mnie już 14 tydzień leci, a mnie dziś zemdliło przy myciu zębów, choć od ponad 3 tygodni mdłości już nie miałam.
    Ogólnie dziś pogoda u mnie senna i tak się czuję.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 dni bez mdłości, ale ja kończę dopiero 10 tydzień bo termin mi wypada na sam koniec października, oczywiście stres jest czy na pewno wszystko ok, ale czytam ze u Was tez różnie to bywa wiec wychodzi, ze to raczej norma.

Czekam w poczekalni na wizytę... serce mi zaraz wyskoczy w dodatku zapomniałam rano wziąć Dopegyt na ciśnienie.
    Rano byłam 40 km dalej na pobór krwi do Pappy bo tam będę miała prenatalne, wiec dzień pełen przeżyć 😉

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu babci 😢🖤
    Dziękuję <3

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Jestem po wizycie u ginekologa na NFZ i odebrałam wyniki i mam dodatki odczyn cooombsa. Wykryto przeciwciała.
    Ja mam grupę krwi ujemną, mąż dodatnią.
    Martwię się strasznie, dostałam skierowanie do centrum krwiodawstwa i byłam dzis oddać krew by zbadać co to za przeciwciała.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    Ja chodzę do Pani Adamowicz. Prenatalne już miałam w ten poniedziałek, robiłam tylko USG u Dorskiego

A ja do dr Sabiny Florczak, a prenatalne jutro w Galenie u dr Tomasza Góry :-)

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Jestem po wizycie u ginekologa na NFZ i odebrałam wyniki i mam dodatki odczyn cooombsa. Wykryto przeciwciała.
    Martwię się strasznie, dostałam skierowanie do centrum krwiodawstwa i byłam dzis oddać krew by zbadać co to za przeciwciała.

Co to oznacza?

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Co to oznacza?

Sama dokładnie nie wiem, to konflikt serologiczny. Mój ginekolog też nie wiedział i mówił, że się z tym nie spotkał. Dał tylko skierowanie to Centrum Krwiodawstwa aby to zanalizować co to za przeciwciała.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Sama dokładnie nie wiem, to konflikt serologiczny. Mój ginekolog też nie wiedział i mówił, że się z tym nie spotkał. Dał tylko skierowanie to Centrum Krwiodawstwa aby to zanalizować co to za przeciwciała.

To trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! ❤😘

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Dawno mnie nie było... 5 marca pisałam Wam, że mam Babunię w ciężkim stanie i tego samego dnia po 23 odeszła. Dlatego odcięłam się od świata. Bałam się co będzie z dzieckiem bo przeżywałam bardzo. Nadal jak pomyślę to łzy płyną do oczu, ale muszę być silna. Na szczęście 15 marca byłam na USG i okazało się, że wszystko dobrze. Teraz czekam na prenatalne i PAPPa, które już 8 kwietnia. Dzisiaj 11+1 :)

Cieszę się, że niektóre z Was już znają płeć i są już spokojniejsze. Starałam się nadrobić forum, ale trudno teraz już na wszystko odpowiedzieć :D
    Trzymam kciuki za Wszystkie Mamusie, które mają na razie nieco pod górkę. Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułoży <3
    Współczuję z powodu straty babci😢 Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że moja babcia odeszła tuż przed tym jak zaszłam w ciążę. Ciężko to zaniosłam, ale wiem, że jeśli stałoby się to teraz, to byłoby jeszcze gorzej + stres dla dziecka. Mam nadzieję, że z twoim maluchem będzie wszystko w porządku i te smutki nie będą miały na niego wpływu...

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze <3

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Współczuję z powodu straty babci😢 Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że moja babcia odeszła tuż przed tym jak zaszłam w ciążę. Ciężko to zaniosłam, ale wiem, że jeśli stałoby się to teraz, to byłoby jeszcze gorzej + stres dla dziecka. Mam nadzieję, że z twoim maluchem będzie wszystko w porządku i te smutki nie będą miały na niego wpływu...

Staram się żyć spokojnie - maluszek żyje i ma się dobrze, więc jestem dobrej myśli :)

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    A miałaś już wcześniej badane przeciwciała?
    Jeśli to Twoja druga ciąża to konflikt serologiczny może wystąpić. Dostałaś immunoglobulinę po porodzie?
    Ja sama też mam z mężem konfliktowe zestawienie czynników Rh i też mnie to zawsze stresuje.
    Oby to nie było nic poważnego, daj znać jak się czegoś dowiesz.

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ