X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    U mnie w Rzeszowie w diagnostyce to badanie Pappa + HCG z wolną podjednostką kosztuje 125zl.
    W diagnostyce (w Krakowie) sama pappa kosztuje 126zł, osobno HCG wolna podjednostka też 126zł i jeszcze 10zł pobierają za pobranie materiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 10:48

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Hej a ja odwrotnie właśnie jakiegoś powera dostałam a jutro zacznę 12 tydz😊wczoraj tylko bolała mnie głowa ale pewnie od ciśnienia,zaczęłam już porządki świąteczne okna,firany itp
    Mam pytanko czy możliwe jest żeby już na tym etapie czuć ruchy dziecka czy świruje 😁?
    To, że większość kobiet na tym etapie nie czuję, nie oznacza, że nie jest to możliwe 😉 Może w pierwszej ciąży jest to mało prawdopodobne, ale już w kolejnych jak najbardziej 🙂 Znam kilka takich przypadków 🙂 Myślę, że w ciągu najbliższych dni będziesz wiedziała czy to na pewno to 😉

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Dawno mnie nie było... 5 marca pisałam Wam, że mam Babunię w ciężkim stanie i tego samego dnia po 23 odeszła. Dlatego odcięłam się od świata. Bałam się co będzie z dzieckiem bo przeżywałam bardzo. Nadal jak pomyślę to łzy płyną do oczu, ale muszę być silna. Na szczęście 15 marca byłam na USG i okazało się, że wszystko dobrze. Teraz czekam na prenatalne i PAPPa, które już 8 kwietnia. Dzisiaj 11+1 :)

Cieszę się, że niektóre z Was już znają płeć i są już spokojniejsze. Starałam się nadrobić forum, ale trudno teraz już na wszystko odpowiedzieć :D
    Trzymam kciuki za Wszystkie Mamusie, które mają na razie nieco pod górkę. Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułoży <3
    Bardzo mi przykro z powodu babci 😢🖤

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    O proszę ja też jestem z rzeszowa 🙂

Ooo do jakiego lekarza chodzisz? :-) miałaś juz prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 11:16

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, czy Wy też macie dzis fatalne samopoczucie? 🥴 w nocy pierwszy raz, obudziły mnie mdłości i to tak na granicy..🤢 totalny brak apetytu na cokolwiek. brak sił.. a już było trochę lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 11:18

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    W diagnostyce (w Krakowie) sama pappa kosztuje 126zł, osobno HCG wolna podjednostka też 126zł i jeszcze 10zł pobierają za pobranie materiału.

Ja w klinice zapłaciłam 240zl za usg prenatalne 2d i do tego 150zl za test podwojny czyli w jednym badaniu jet beta i wolne hcg.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Jaki kształt kupiłaś? Możesz wrzucić linka?
    W kształcie litery U, stacjonarnie w Netto.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ala8912 Znajoma

Wysłany: 31 marca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Ooo do jakiego lekarza chodzisz? :-) miałaś juz prenatalne?

Ja chodzę do Pani Adamowicz. Prenatalne już miałam w ten poniedziałek, robiłam tylko USG u Dorskiego

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Jeju, czy Wy też macie dzis fatalne samopoczucie? 🥴 w nocy pierwszy raz, obudziły mnie mdłości i to tak na granicy..🤢 totalny brak apetytu na cokolwiek. brak sił.. a już było trochę lepiej.
    U mnie już 14 tydzień leci, a mnie dziś zemdliło przy myciu zębów, choć od ponad 3 tygodni mdłości już nie miałam.
    Ogólnie dziś pogoda u mnie senna i tak się czuję.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 dni bez mdłości, ale ja kończę dopiero 10 tydzień bo termin mi wypada na sam koniec października, oczywiście stres jest czy na pewno wszystko ok, ale czytam ze u Was tez różnie to bywa wiec wychodzi, ze to raczej norma.

Czekam w poczekalni na wizytę... serce mi zaraz wyskoczy w dodatku zapomniałam rano wziąć Dopegyt na ciśnienie.
    Rano byłam 40 km dalej na pobór krwi do Pappy bo tam będę miała prenatalne, wiec dzień pełen przeżyć 😉

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu babci 😢🖤
    Dziękuję <3

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Jestem po wizycie u ginekologa na NFZ i odebrałam wyniki i mam dodatki odczyn cooombsa. Wykryto przeciwciała.
    Ja mam grupę krwi ujemną, mąż dodatnią.
    Martwię się strasznie, dostałam skierowanie do centrum krwiodawstwa i byłam dzis oddać krew by zbadać co to za przeciwciała.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala8912 wrote:
    Ja chodzę do Pani Adamowicz. Prenatalne już miałam w ten poniedziałek, robiłam tylko USG u Dorskiego

A ja do dr Sabiny Florczak, a prenatalne jutro w Galenie u dr Tomasza Góry :-)

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Jestem po wizycie u ginekologa na NFZ i odebrałam wyniki i mam dodatki odczyn cooombsa. Wykryto przeciwciała.
    Martwię się strasznie, dostałam skierowanie do centrum krwiodawstwa i byłam dzis oddać krew by zbadać co to za przeciwciała.

Co to oznacza?

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Co to oznacza?

Sama dokładnie nie wiem, to konflikt serologiczny. Mój ginekolog też nie wiedział i mówił, że się z tym nie spotkał. Dał tylko skierowanie to Centrum Krwiodawstwa aby to zanalizować co to za przeciwciała.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Sama dokładnie nie wiem, to konflikt serologiczny. Mój ginekolog też nie wiedział i mówił, że się z tym nie spotkał. Dał tylko skierowanie to Centrum Krwiodawstwa aby to zanalizować co to za przeciwciała.

To trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! ❤😘

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Dawno mnie nie było... 5 marca pisałam Wam, że mam Babunię w ciężkim stanie i tego samego dnia po 23 odeszła. Dlatego odcięłam się od świata. Bałam się co będzie z dzieckiem bo przeżywałam bardzo. Nadal jak pomyślę to łzy płyną do oczu, ale muszę być silna. Na szczęście 15 marca byłam na USG i okazało się, że wszystko dobrze. Teraz czekam na prenatalne i PAPPa, które już 8 kwietnia. Dzisiaj 11+1 :)

Cieszę się, że niektóre z Was już znają płeć i są już spokojniejsze. Starałam się nadrobić forum, ale trudno teraz już na wszystko odpowiedzieć :D
    Trzymam kciuki za Wszystkie Mamusie, które mają na razie nieco pod górkę. Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułoży <3
    Współczuję z powodu straty babci😢 Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że moja babcia odeszła tuż przed tym jak zaszłam w ciążę. Ciężko to zaniosłam, ale wiem, że jeśli stałoby się to teraz, to byłoby jeszcze gorzej + stres dla dziecka. Mam nadzieję, że z twoim maluchem będzie wszystko w porządku i te smutki nie będą miały na niego wpływu...

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze <3

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Współczuję z powodu straty babci😢 Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że moja babcia odeszła tuż przed tym jak zaszłam w ciążę. Ciężko to zaniosłam, ale wiem, że jeśli stałoby się to teraz, to byłoby jeszcze gorzej + stres dla dziecka. Mam nadzieję, że z twoim maluchem będzie wszystko w porządku i te smutki nie będą miały na niego wpływu...

Staram się żyć spokojnie - maluszek żyje i ma się dobrze, więc jestem dobrej myśli :)

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    A miałaś już wcześniej badane przeciwciała?
    Jeśli to Twoja druga ciąża to konflikt serologiczny może wystąpić. Dostałaś immunoglobulinę po porodzie?
    Ja sama też mam z mężem konfliktowe zestawienie czynników Rh i też mnie to zawsze stresuje.
    Oby to nie było nic poważnego, daj znać jak się czegoś dowiesz.

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ