Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma możliwości poczuć ruchów na tym etapie ciąży, myślę ze jesteśmy bardziej czujne i zwracamy uwagę na każdy ruch w brzuchu, ale są przecież jelitka a i narządy się mogą przesuwać robiąc więcej miejsca
Jutro mam wizytę bo muszę spr czy wszystko ok, na ostatniej lekarz powiedział ze serduszko bije trochę za wolno, ale to na oko bo nie zmierzył tętna dziecka 🤷🏼♀️ Do kolejnej wizyty jeszcze trochę czasu, więc umówiłam się prywatnie. Proszę o kciuki.
Dzisiaj czytałam o poduszkach zainspirowana Waszą poranną rozmową i nawet włożyłam jedną do koszyka na Allegro. Popołudniu jednak niespodzianka, tatuś wrócił z poduchą w ręku, (mega wygodna obecnie w ofercie w Netto). Dawno nie ucieszył mnie tak żaden prezent
Ja nie mam nr prywatnego do swojego lekarza, chociaż może dlatego ze nadal nie mam lekarza prowadzącegoPaulina12345 lubi tę wiadomość
-
Kejtii87 wrote:Hej a ja odwrotnie właśnie jakiegoś powera dostałam a jutro zacznę 12 tydz😊wczoraj tylko bolała mnie głowa ale pewnie od ciśnienia,zaczęłam już porządki świąteczne okna,firany itp
Mam pytanko czy możliwe jest żeby już na tym etapie czuć ruchy dziecka czy świruje 😁?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Ruchów dziecka jeszcze poczuć się nie da na tym etapie. Ostatnio na prenatalnym widziałam jak mały brzdąc tam fikał rękami, nogami i robił salta a ja nie czułam tego nic a nic.
Ale czasem czuję takie drgnięcie, kto już był w ciąży to można to porównać do czkawki dziecka w brzuchu, tylko że czkawka jest powtarzalna a to odczucie raz na jakiś czas jak sobie leżę na przykład. Coś tam w tym brzuchu się dzieje, ale to jeszcze nie te kopniaki. -
Pozytywka wrote:Od poniedziałku do piątku 50 mg, a sobota i niedziela 75 mg.
To wcale nie jest taka duża dawka euthyroxu.. ja przyjmuję od poniedziałku do piątku 100 mg a sobota niedziela 125. Pierwsze słyszę żeby z tego powodu prenatalne mogłoby być na NFZ 😉
-
Gosha wrote:Nie ma możliwości poczuć ruchów na tym etapie ciąży, myślę ze jesteśmy bardziej czujne i zwracamy uwagę na każdy ruch w brzuchu, ale są przecież jelitka a i narządy się mogą przesuwać robiąc więcej miejsca
Jutro mam wizytę bo muszę spr czy wszystko ok, na ostatniej lekarz powiedział ze serduszko bije trochę za wolno, ale to na oko bo nie zmierzył tętna dziecka 🤷🏼♀️ Do kolejnej wizyty jeszcze trochę czasu, więc umówiłam się prywatnie. Proszę o kciuki.
Dzisiaj czytałam o poduszkach zainspirowana Waszą poranną rozmową i nawet włożyłam jedną do koszyka na Allegro. Popołudniu jednak niespodzianka, tatuś wrócił z poduchą w ręku, (mega wygodna obecnie w ofercie w Netto). Dawno nie ucieszył mnie tak żaden prezent
Ja nie mam nr prywatnego do swojego lekarza, chociaż może dlatego ze nadal nie mam lekarza prowadzącego
Jaki kształt kupiłaś? Możesz wrzucić linka? -
Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie nie było... 5 marca pisałam Wam, że mam Babunię w ciężkim stanie i tego samego dnia po 23 odeszła. Dlatego odcięłam się od świata. Bałam się co będzie z dzieckiem bo przeżywałam bardzo. Nadal jak pomyślę to łzy płyną do oczu, ale muszę być silna. Na szczęście 15 marca byłam na USG i okazało się, że wszystko dobrze. Teraz czekam na prenatalne i PAPPa, które już 8 kwietnia. Dzisiaj 11+1
Cieszę się, że niektóre z Was już znają płeć i są już spokojniejsze. Starałam się nadrobić forum, ale trudno teraz już na wszystko odpowiedzieć
Trzymam kciuki za Wszystkie Mamusie, które mają na razie nieco pod górkę. Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułożyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 08:09
-
paulina502 wrote:To wcale nie jest taka duża dawka euthyroxu.. ja przyjmuję od poniedziałku do piątku 100 mg a sobota niedziela 125. Pierwsze słyszę żeby z tego powodu prenatalne mogłoby być na NFZ 😉
-
Martysion wrote:Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie nie było... 5 marca pisałam Wam, że mam Babunię w ciężkim stanie i tego samego dnia po 23 odeszła. Dlatego odcięłam się od świata. Bałam się co będzie z dzieckiem bo przeżywałam bardzo. Nadal jak pomyślę to łzy płyną do oczu, ale muszę być silna. Na szczęście 15 marca byłam na USG i okazało się, że wszystko dobrze. Teraz czekam na prenatalne i PAPPa, które już 8 kwietnia. Dzisiaj 11+1
Cieszę się, że niektóre z Was już znają płeć i są już spokojniejsze. Starałam się nadrobić forum, ale trudno teraz już na wszystko odpowiedzieć
Trzymam kciuki za Wszystkie Mamusie, które mają na razie nieco pod górkę. Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułoży
Na kiedy masz termin porodu jeśli mogę spytać bo widzę że jesteśmy na tym samym etapie,ja też dziś 11+1 i też prenatalne 8,już nie mogę się doczekać 😁Martysion lubi tę wiadomość
-
Kejtii87 wrote:Bardzo współczuję straty babci😔pamiętaj nic nie ukoi bólu ale czas leczy rany😘
Na kiedy masz termin porodu jeśli mogę spytać bo widzę że jesteśmy na tym samym etapie,ja też dziś 11+1 i też prenatalne 8,już nie mogę się doczekać 😁
Dziękuję
Oooo wspaniale! U mnie co wizyta i inny lekarz, to inny termin, ale na razie usłyszałam 18, 19 i 20 października. W karcie ciąży mam wpisany 19.10, we wszelkich kalendarzykach od pierwszego dnia ostatniej miesiączki mam 19.10, więc wstępnie tego się trzymam. Pewnie termin na pierwszą stronkę podam po 8 kwietnia jak już będzie potwierdzone :)To 8 trzymamy za siebie nawzajem kciuki!
A Ty? jaki masz termin?
-
paulina502 wrote:To wcale nie jest taka duża dawka euthyroxu.. ja przyjmuję od poniedziałku do piątku 100 mg a sobota niedziela 125. Pierwsze słyszę żeby z tego powodu prenatalne mogłoby być na NFZ 😉
Tak mi powiedziała Pani doktor. Dopytajcie swoich 🙂 właśnie dzwoniła do mnie Pani, potwierdzić jutrzejsze badanie prenatalne, można być z partnerem, kwota 350zl, ale nie można zrobić w tym miejscu badania Pappa, tylko podjechać budynek dalej do Alabu i tam wykonać. Na stronie pisze, że koszt badania Pappa w Alabię to cena 100zl. Trochę wydaje mi się mało 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 08:52
-
Pozytywka wrote:Tak mi powiedziała Pani doktor. Dopytajcie swoich 🙂 właśnie dzwoniła do mnie Pani, potwierdzić jutrzejsze badanie prenatalne, można być z partnerem, kwota 350zl, ale nie można zrobić w tym miejscu badania Pappa, tylko podjechać budynek dalej do Alabu i tam wykonać. Na stronie pisze, że koszt badania Pappa w Alabię to cena 100zl. Trochę wydaje mi się mało 🤔
Ja w ogóle nie zrobiłam przed USG, ale lekarz przekonał mnie, że teraz są takie zalecenia żeby robić i ryzyka porównywać z USG, zrobiłam i mam mu dosłać wyniki jak już będę miała to w ramach tamtej wizyty jeszcze mi je zinterpretuje porównując z USG. -
Martysion wrote:Dziękuję
Oooo wspaniale! U mnie co wizyta i inny lekarz, to inny termin, ale na razie usłyszałam 18, 19 i 20 października. W karcie ciąży mam wpisany 19.10, we wszelkich kalendarzykach od pierwszego dnia ostatniej miesiączki mam 19.10, więc wstępnie tego się trzymam. Pewnie termin na pierwszą stronkę podam po 8 kwietnia jak już będzie potwierdzone :)To 8 trzymamy za siebie nawzajem kciuki!
A Ty? jaki masz termin?Martysion lubi tę wiadomość