Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina12345 wrote:Dziś na nie patrzya o napewno zainwestuje. Mówicie że w kształcie C jest najlepsza?? Bo sam rogal na przód nie wspiera kręgosłupa chyba.
-
Dziewczyny czy macie numery prywatne do WAszych lekarzy ? Mój pracuje w takim centrum gdzie kontakt jest przez recepcje i nie ma jak porozmawiać z lekarzem , wszystko trzeba opisać mailem. Zrobiłam badania i okazało się , ze mam wadę genetyczna polimorfizm 4g/4g homozygota na obu allelach. W internecie pisali , ze to jest przyczyna poronień , złego łożyska i zatorów , skrzepów. Już jedna ciąże straciłam , drugiej straty chyba nie przeżyje.
Mój lekarz jest niedostępny do 9 kwietnia i po wielkich prośbach zajmie się tymi wynikami inny lekarz. Mój lekarz prowadzący jest super , ale ta przychodnia i ten system nie wzbudza mojego zaufania. Nie wiem czy szukać innego lekarza czy za dużo wymagam:(Gwiazdeczka30 -
Nattalia wrote:Hej,czy Wy też odczuwacie tak mocno to przesilenie? U mnie jest jakiś kosmos od kilku dni... spać mi się chce jak nie wiem, ostatnie 2 dni tak mnie głowa bolała że aż musiałam raz paracetamol wziąć,nie mam siły ani ochoty na nic. Porażka jakaś... 🤦♀️Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Joanna-Anna ja mam numer do mojego lekarza, w razie czego zawsze mogę napisać i jak ma czas to odpowiada lub oddzwania.
Chyba w Twoim przypadku bym się na cito udała do kogoś innego na wizytę.
A skąd jesteś? Jeśli z Wawy to mogę Ci polecić na priv mojego lekarza, ciężko się do niego dostać, ale zwykle zwalniają się jakieś wizyty na znanym lekarzu z dnia na dzień, więc może by była szansa. Albo można w rejestracji się na listę rezerwowa dopisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 16:11
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Joanna-Anna1992 wrote:Dziewczyny czy macie numery prywatne do WAszych lekarzy ? Mój pracuje w takim centrum gdzie kontakt jest przez recepcje i nie ma jak porozmawiać z lekarzem , wszystko trzeba opisać mailem. Zrobiłam badania i okazało się , ze mam wadę genetyczna polimorfizm 4g/4g homozygota na obu allelach. W internecie pisali , ze to jest przyczyna poronień , złego łożyska i zatorów , skrzepów. Już jedna ciąże straciłam , drugiej straty chyba nie przeżyje.
Mój lekarz jest niedostępny do 9 kwietnia i po wielkich prośbach zajmie się tymi wynikami inny lekarz. Mój lekarz prowadzący jest super , ale ta przychodnia i ten system nie wzbudza mojego zaufania. Nie wiem czy szukać innego lekarza czy za dużo wymagam:( -
Joanna-Anna1992 wrote:Dziewczyny czy macie numery prywatne do WAszych lekarzy ? Mój pracuje w takim centrum gdzie kontakt jest przez recepcje i nie ma jak porozmawiać z lekarzem , wszystko trzeba opisać mailem. Zrobiłam badania i okazało się , ze mam wadę genetyczna polimorfizm 4g/4g homozygota na obu allelach. W internecie pisali , ze to jest przyczyna poronień , złego łożyska i zatorów , skrzepów. Już jedna ciąże straciłam , drugiej straty chyba nie przeżyje.
Mój lekarz jest niedostępny do 9 kwietnia i po wielkich prośbach zajmie się tymi wynikami inny lekarz. Mój lekarz prowadzący jest super , ale ta przychodnia i ten system nie wzbudza mojego zaufania. Nie wiem czy szukać innego lekarza czy za dużo wymagam:(
Na Twoim miejscu faktycznie poszłabym na wizytę do kogoś innego jeśli nie ma terminów do Twojego lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2022, 16:45
-
Mój lekarz jest niedostępny do 9 kwietnia i po wielkich prośbach zajmie się tymi wynikami inny lekarz. Mój lekarz prowadzący jest super , ale ta przychodnia i ten system nie wzbudza mojego zaufania. Nie wiem czy szukać innego lekarza czy za dużo wymagam:(
Ja mam telefon do mojej Pani doc prowadzacej. Jak jest coś niepokojącego to jej pisze sms i zawsze mi odpisyje( też po za godzinami pracy). Jestem też po jednym poronieniu i bez takiej możliwości kontaktu bym zwariowala.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Joanna-Anna - Ja nie mam numeru do mojego lekarza (chodzę w ramach Luxmedu). Tam jest jedynie opcja przez portal pacjenta 'zadaj pytanie lekarzowi' ale odpowie i tak dopiero jak będzie w pracy a jest tam 2 razy w tygodniu. Gdyby była jakaś pilna sprawa to czatowalabym na jakiś wolny termin do kogokolwiek i się umawiala. Również radzilabym Ci tak jak dziewczyny przede mną. Emaila łatwo przeoczyć albo zignorować a tu trzeba działać aby moze jakos zapobiec tym ewentualnym powiklaniom.
-
Drzemka wrote:Joanna-Anna ja mam numer do mojego lekarza, w razie czego zawsze mogę napisać i jak ma czas to odpowiada lub oddzwania.
Chyba w Twoim przypadku bym się na cito udała do kogoś innego na wizytę.
A skąd jesteś? Jeśli z Wawy to mogę Ci polecić na priv mojego lekarza, ciężko się do niego dostać, ale zwykle zwalniają się jakieś wizyty na znanym lekarzu z dnia na dzień, więc może by była szansa. Albo można w rejestracji się na listę rezerwowa dopisać.Gwiazdeczka30 -
Ulalala wrote:Ja chodzę na NFZ także nie mam tylko kontakt przez rejestrację. A kiedy ten drugi lekarz spojrzy na Twoje wyniki?Gwiazdeczka30
-
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Generalnie raczej nie korzystam z żadnego forum, ale postanowiłam się przyłączyć. To moja pierwsza ciąża, także i tak ciągle poszukuje informacji w internecie. Chciałam Was podpytać o wymiary waszych maluszków. Ja jestem w 10+4 tygodniu. Dzisiaj lekarz na USG stwierdził, że maleństwo jest trochę za małe- 3,24 cm. 2 tygodnie temu 1,53, także przyrost jest i według tygodnia na USG wychodzi 5 dni różnicy. Niby mam się tym nie przejmować, ale wiecie jak jest- i tak viagle to analizuje..
PozdrawiamGosha, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mon wrote:Witam wszystkie przyszłe mamusie. Generalnie raczej nie korzystam z żadnego forum, ale postanowiłam się przyłączyć. To moja pierwsza ciąża, także i tak ciągle poszukuje informacji w internecie. Chciałam Was podpytać o wymiary waszych maluszków. Ja jestem w 10+4 tygodniu. Dzisiaj lekarz na USG stwierdził, że maleństwo jest trochę za małe- 3,24 cm. 2 tygodnie temu 1,53, także przyrost jest i według tygodnia na USG wychodzi 5 dni różnicy. Niby mam się tym nie przejmować, ale wiecie jak jest- i tak viagle to analizuje..
Pozdrawiam -
Dziewczyny ja tez 10 tc 3 dni i energia 1% od dwóch dni na dodatek czuje twarde podbrzusze i żołądek masakraWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Hej a ja odwrotnie właśnie jakiegoś powera dostałam a jutro zacznę 12 tydz😊wczoraj tylko bolała mnie głowa ale pewnie od ciśnienia,zaczęłam już porządki świąteczne okna,firany itp
Mam pytanko czy możliwe jest żeby już na tym etapie czuć ruchy dziecka czy świruje 😁? -
Kejtii87 wrote:Hej a ja odwrotnie właśnie jakiegoś powera dostałam a jutro zacznę 12 tydz😊wczoraj tylko bolała mnie głowa ale pewnie od ciśnienia,zaczęłam już porządki świąteczne okna,firany itp
Mam pytanko czy możliwe jest żeby już na tym etapie czuć ruchy dziecka czy świruje 😁?
Ale czasem czuję takie drgnięcie, kto już był w ciąży to można to porównać do czkawki dziecka w brzuchu, tylko że czkawka jest powtarzalna a to odczucie raz na jakiś czas jak sobie leżę na przykład. Coś tam w tym brzuchu się dzieje, ale to jeszcze nie te kopniaki. -
Karolaaa8 wrote:Widzę, że dużo teraz wizyt z badań prenentalnych. Gratulacje dla Was!
Powiedzcie mi jak to dokładniej wygląda. Badanie u lekarza czekaja mnie za ponad 2 tygodnie.
Najpierw wizytę macie u lekarza i ocena maluszka przez brzuch, a później badania z krwi? Jeżeli ktoś chodzi na NFZ to że skierowaniem, a jeśli nie to trzeba płacić. Zgadza się czy coś inaczej odbieram.
Moja Pani doktor do której chodzę prywatnie powiedziała, że taka opcja, że mogę iść na badania prenatalne na NFZ, ale muszę skołować zaświadczenie od swojej endokrynolog. Nie wiem dokładnie co na tym zaświadczeniu miało by być, ale mówiła, że biorę większą dawkę eutyroxu i jest taka opcja. Ale ja nauczona doświadczeniem, że różnica na NFZ a prywatnie to przepaść, więc nie brałam tego pod uwagę. -
Nattalia wrote:Hej,czy Wy też odczuwacie tak mocno to przesilenie? U mnie jest jakiś kosmos od kilku dni... spać mi się chce jak nie wiem, ostatnie 2 dni tak mnie głowa bolała że aż musiałam raz paracetamol wziąć,nie mam siły ani ochoty na nic. Porażka jakaś... 🤦♀️
Oj tak... głowa ciężka, obolała. Dreszcze i zimno codziennie wieczorem. Potem przechodzi. -
Kejtii87 wrote:Hej a ja odwrotnie właśnie jakiegoś powera dostałam a jutro zacznę 12 tydz😊wczoraj tylko bolała mnie głowa ale pewnie od ciśnienia,zaczęłam już porządki świąteczne okna,firany itp
Mam pytanko czy możliwe jest żeby już na tym etapie czuć ruchy dziecka czy świruje 😁?agniecha2101 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Pozytywka wrote:Moja Pani doktor do której chodzę prywatnie powiedziała, że taka opcja, że mogę iść na badania prenatalne na NFZ, ale muszę skołować zaświadczenie od swojej endokrynolog. Nie wiem dokładnie co na tym zaświadczeniu miało by być, ale mówiła, że biorę większą dawkę eutyroxu i jest taka opcja. Ale ja nauczona doświadczeniem, że różnica na NFZ a prywatnie to przepaść, więc nie brałam tego pod uwagę.