Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Patt91 wrote:Czy Wy też tak fisiujecie przed wizytami? 🙈Ja dzisiaj od rana jak na szpilkach, oczywiście wszystkie dolegliwości ciążowe minęły, piersi nie bola brzuch się spłaszczył jedynie niedobrze ale to z nerwow. Wiem że stres to najgorsze co może być ale normalnie sie nie da 🙄
Tak, miałam dokładnie to samo. Nawet brzuch który był już mocno odznaczony pomniejszył się o połowę 😁
Bardzo sie stresowałam, że dodatek2 dni temu miałam sen że podczas wizyty USG nie było już dzieciątka...
-
Każdy się stresuje wizyta . Ja wczoraj wizyta wszystko Ok a dziś leżę cały dzień tak mnie boli podbrzusze kuje ciągnie na dodatek przy sikaniu tez mega boli myśle żeby brać zuravitWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Nattalia wrote:No to tak konkretnie 😔 Łączę się w bólu ale najważniejsze że wychwycone.
Sama poszłaś do diabetologa czy czekałaś na wizytę i skierowanie? Ja mam dopiero 26 kwietnia w poradni ginekologicznej, szukam na własna rękę diabetologa. W poprzedniej ciąży insulinę brałam od 30 tyg tym razem widzę będzie szybciej. Wyniki fatalne a trzymam restrykcyjnie dietę od kiedy wiem o bobo 🤷🏼♀️ -
Gosha wrote:Sama poszłaś do diabetologa czy czekałaś na wizytę i skierowanie? Ja mam dopiero 26 kwietnia w poradni ginekologicznej, szukam na własna rękę diabetologa. W poprzedniej ciąży insulinę brałam od 30 tyg tym razem widzę będzie szybciej. Wyniki fatalne a trzymam restrykcyjnie dietę od kiedy wiem o bobo 🤷🏼♀️
-
Dziewczyny , mam pytanie jak u Was wygląda aktywność sportową, cwiczycie coś?..mi już na szczęście przeszły wszystkie źłe objawy(wymioty,ciągnięcie brzucha i bóle glowy) i zastanawiam się czy nie wrócić do cwiczen. Bo przez te 3 miesiące strasznie się rozleniwilam. Na pewno to nie będzie taka aktywność jak przed ciąża ale chyba ten 2 trymestr to dobry czas na mały ruch.
Gosha, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Laura wrote:Dziewczyny , mam pytanie jak u Was wygląda aktywność sportową, cwiczycie coś?..mi już na szczęście przeszły wszystkie źłe objawy(wymioty,ciągnięcie brzucha i bóle glowy) i zastanawiam się czy nie wrócić do cwiczen. Bo przez te 3 miesiące strasznie się rozleniwilam. Na pewno to nie będzie taka aktywność jak przed ciąża ale chyba ten 2 trymestr to dobry czas na mały ruch.
-
Byłam dziś na wizycie, trzeba coś zrobić z tymi ketonami w moczu, które ciągle są. Ogólnie to dostałam L4, może spokojniejszy tryb życia i możliwość jedzenia regularnych posiłków coś zdziała. Lekarka powiedziała mi że duży wysiłek fizyczny też może wywołać ketony. Ja ostatnio czułam się mocno przemęczona, wszystko to wychodzi potem w badaniach.
Mam już w końcu wpisany termin porodu wg prenatalnych na 4.10.
Bardzo proszę o zmianę na pierwszej stronie. Tego terminu już będę się trzymać do końca.mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Eedzia a Ty jak tam z tym ciśnieniem? Nadal w szpitalu?
Co do aktywności to ja nic nie ćwiczę, ale i przed ciążą praktycznie nie ćwiczyłam. Za to duzo spaceruje, do pracy dojeżdżam pociągiem także później spacerek raz do pracy a drugi raz na pociąg. Raz w tygodniu staramy się też chodzić na basenagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie zapomniałam zapytać wczoraj lekarza, nie wiem jak było u Was na badaniu, u mnie jeszcze była ocena ryzyka stanu przedrzucawkowego przed 37 TC - wyszło 1 na 2118, ryzyko ograniczenia wzrostu płodu przed 37 TC - 1 na 1652 i ryzyko przedwczesnego porodu przed 34 TC - 1 na 225. To ostatnie mnie najbardziej zastanawia, nie mam żadnego odniesienia , nie wiem czy to dobry wynik czy nie. Lekarz mówił ogólnie , że wszystko jest w porządku 🤔 a jak było u Was?
-
paulina502 wrote:Słuchajcie zapomniałam zapytać wczoraj lekarza, nie wiem jak było u Was na badaniu, u mnie jeszcze była ocena ryzyka stanu przedrzucawkowego przed 37 TC - wyszło 1 na 2118, ryzyko ograniczenia wzrostu płodu przed 37 TC - 1 na 1652 i ryzyko przedwczesnego porodu przed 34 TC - 1 na 225. To ostatnie mnie najbardziej zastanawia, nie mam żadnego odniesienia , nie wiem czy to dobry wynik czy nie. Lekarz mówił ogólnie , że wszystko jest w porządku 🤔 a jak było u Was?
Jedynie ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37 tc mam wysokie 1:44, z tego powodu biorę Acard 150mg.
Moja pierwsza córka urodziła się z niską wagą urodzeniową (hipotrofia), ja również się maleńka urodziłam, mąż też. Stąd ryzyko genetyczne wyższe. -
Mama_Basia wrote:Ja mam ryzyko stanu przedrzucawkowego 1:875, ryzyko porodu przed 34 Tc 1:176, lekarz nie mówił że to jest zły wynik.
Jedynie ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37 tc mam wysokie 1:44, z tego powodu biorę Acard 150mg.
Moja pierwsza córka urodziła się z niską wagą urodzeniową (hipotrofia), ja również się maleńka urodziłam, mąż też. Stąd ryzyko genetyczne wyższe.
W pierwszej ciąży nie robiłam badań prenatalnych dlatego nie wiedziałam zbytnio o co tu chodzi z tymi liczbami 😉 dzięki ! 😊
-
paulina502 wrote:W pierwszej ciąży nie robiłam badań prenatalnych dlatego nie wiedziałam zbytnio o co tu chodzi z tymi liczbami 😉 dzięki ! 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 20:32
-
Już po badaniach prenatalnych, wszystko super i ksiazkowo❤️wielkie ufffff 😊maz musiał usiąść z wrażenia, jego mina była bezcenna ❤️❤️❤️ale tak maleństwo fikalo, uciekało lekarzowi jak nie wiem 😂całe 5,5 cm miłości. Na płeć jeszcze dużo za wcześnie na tą chwilę dziecynaaaa.
Mama_Basia, Sparky, Nattalia, paulina502, Kath, Cyntia, Kamila91, Drzemka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
paulina502 wrote:Słuchajcie zapomniałam zapytać wczoraj lekarza, nie wiem jak było u Was na badaniu, u mnie jeszcze była ocena ryzyka stanu przedrzucawkowego przed 37 TC - wyszło 1 na 2118, ryzyko ograniczenia wzrostu płodu przed 37 TC - 1 na 1652 i ryzyko przedwczesnego porodu przed 34 TC - 1 na 225. To ostatnie mnie najbardziej zastanawia, nie mam żadnego odniesienia , nie wiem czy to dobry wynik czy nie. Lekarz mówił ogólnie , że wszystko jest w porządku 🤔 a jak było u Was?
U mnie w badaniach preeklampsja przed 37tc 1 do 119 i zahamowanie wzrostu płodu 1 do 250 . Profilaktycznie zalecany acard 150 mg. Mój lekarz prowadzący nie demonizowala tego kazał brać tabsy profilaktycznie i tyle.Wiec pewnie zależy co mówi lekarz prowadzący w tym temacie.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Patt91 wrote:Już po badaniach prenatalnych, wszystko super i ksiazkowo❤️wielkie ufffff 😊maz musiał usiąść z wrażenia, jego mina była bezcenna ❤️❤️❤️ale tak maleństwo fikalo, uciekało lekarzowi jak nie wiem 😂całe 5,5 cm miłości. Na płeć jeszcze dużo za wcześnie na tą chwilę dziecynaaaa.