X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    😳 Ja z cukrzycą w ciąży w szpitalu to byłam tylko koleżankę odwiedzić. O szpitalu nikt nic nie wspominał...

U mnie też lekarz nic nie wspominał o patologii 🤷🏼‍♀️

🩵 2022
    🩷 2024
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości ile płacicie za prenatalne? I w jakim rejonie polski?
    Ja mam w pakiecie z luxmedu ale będę robiła prywatnie u mojego lekarza prowadzącego i cena mnie trochę zszokowała myślałam ze to kosztuje połowę mniej 😀
    Warszawa. Prenatalne + pappa: 650 zł

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą patologia to nie chodzi po prostu o poradnie patologii ciąży a nie szpital? Ze zwykłą cukrzyca ciążowa raczej do szpitala nie wysyłają. A ciążę można prowadzić na patologi, jeśli się chce. Mnie kiedyś skierowała lekarka na patologie bo mam hasimoto i ciąża była po stymulacji. Także tak🙃 nie poszłam tam, chodziłam do mojego lekarza prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 11:42

agniecha2101, Nattalia, mamamajeczki lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Lubuskie 500 zł prenatalne + Pappa 450. Robie na NFZ. Pierwsza wizyta z usg, cytologia plus pakiet badań to koszt prawie 1600 zł, dlatego postanowiłam chodzić na NFZ, doglądać malucha prywatnie w razie potrzeby a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na test Nifty (mam 37 lat).
    USG prenatalne jest za darmo na NFZ od 35 roku życia, wcześniej nie refundują i trzeba sobie zapłacić. Ale jednak każda kobieta robi bo to ważne badanie.

Gosha lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie wiedziałam ze prenatalne jest refundowane dopiero po 35 roku życia, trochę to bez sensu... 😮 poprzednia ciąże prowadziłam za granicą i dla mnie wszystko tu jest nowe 🤷🏼‍♀️

agniecha2101 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje zdrowych i pięknych maluszkow😊☺️już też bym chciała bym po wizycie..powodzenia na dziesiejszych wizytach! Mi mój gin do którego chodzę prywatnie właśnie mowil o prenatalnych że raczej się nie zalape na NFZ bo trzeba mieć skończone 35lat a ja będę mieć w sierpniu,ale chodzę też do gina na NFZ i dał mi skierowanie na prenatalne,zapisali mnie i mam nadzieję że będzie ok

Dziewczyny a mam takie nietypowe pytanie macie może godnego polecenia hematologa dziecięcego ? Łódź lub Warszawa

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    To nawet nie wiedziałam ze prenatalne jest refundowane dopiero po 35 roku życia, trochę to bez sensu... 😮 poprzednia ciąże prowadziłam za granicą i dla mnie wszystko tu jest nowe 🤷🏼‍♀️
    No właśnie dlatego to napisałam, bo może nie każda z Was wie.
    Ja też prowadzę ciążę na NFZ ale nie mogłam dostać skierowania na prenatalne. Dostałam tylko zalecenie żeby wykonać to USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 12:39

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości ile płacicie za prenatalne? I w jakim rejonie polski?
    Ja mam w pakiecie z luxmedu ale będę robiła prywatnie u mojego lekarza prowadzącego i cena mnie trochę zszokowała myślałam ze to kosztuje połowę mniej 😀
    Ja prywatnie w Łodzi zapłaciłam za USG z testem Pappa 550 zł.

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ale po co? Masz się położyć do szpitala profilaktycznie? Pytam z czystej ciekawości ☺
    Haha,to bym musiała chyba pół roku tam leżeć profilaktycznie 😅 Po prostu zakładają że z cukrzyca ciazowa ciaza jest podwyższonego ryzyka i dodatkowa wizyta (lub wizyty,nie wiem jak to dokładnie będzie wygladalo) jest wskazana. Są korzyści z tego bo możliwe że echo serca dzidziuś będzie miał i nie wiem nawet czy prenatalne II trymestru też wtedy nie są refundowane. Ale to jeszcze nie jest pewne 😉

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    W Krakowie USG prenatalne bez testu pappa 300zł.
    Ja placilam 400 zł za USG. Pappa 220 zl. Szaleństwo... 😳

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    A z tą patologia to nie chodzi po prostu o poradnie patologii ciąży a nie szpital? Ze zwykłą cukrzyca ciążowa raczej do szpitala nie wysyłają. A ciążę można prowadzić na patologi, jeśli się chce. Mnie kiedyś skierowała lekarka na patologie bo mam hasimoto i ciąża była po stymulacji. Także tak🙃 nie poszłam tam, chodziłam do mojego lekarza prywatnie.
    Dokładnie tak,o to chodzi. Nikt narazie o żadnym kladzeniu do szpitala nie wspomina nawet i oby tak zostało 😄 Zobaczę jak będzie i najwyżej się z Luxmedu przerzuce w jedno miejsce. Rodzić pewnie też tam będę bo najwyższy stopień referencyjnosci chociaż miałam wstępnie inne plany.

Drzemka lubi tę wiadomość

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach! 🙂👊

• Gosha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej...
    godz 0 -94,1
    Godz 1 -192,1
    Godz 2 -134,1
    Witam w świecie słodkich mamusiek 😔

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki. Na szczęście ryzyka niskie 🙂
    a42246ee621e.jpg
    To co zaznaczyłam w ramkę, to już ryzyka kombinowane.

Nattalia, Mama_Basia lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Mam wyniki krzywej...
    godz 0 -94,1
    Godz 1 -192,1
    Godz 2 -134,1
    Witam w świecie słodkich mamusiek 😔
    Współczuję 🙁

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Ja placilam 400 zł za USG. Pappa 220 zl. Szaleństwo... 😳

W Krakowie robiłaś?

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak fisiujecie przed wizytami? 🙈Ja dzisiaj od rana jak na szpilkach, oczywiście wszystkie dolegliwości ciążowe minęły, piersi nie bola brzuch się spłaszczył jedynie niedobrze ale to z nerwow. Wiem że stres to najgorsze co może być ale normalnie sie nie da 🙄

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Czy Wy też tak fisiujecie przed wizytami? 🙈Ja dzisiaj od rana jak na szpilkach, oczywiście wszystkie dolegliwości ciążowe minęły, piersi nie bola brzuch się spłaszczył jedynie niedobrze ale to z nerwow. Wiem że stres to najgorsze co może być ale normalnie sie nie da 🙄
    Ja również świruje. Jedna ciąże straciłam i dla mnie każda wizyta jest stresująca . W zeszłym tygodniu dostałam plamienia i ustały moje objawy. Ryczałan jak głupia myśląc , ze już po wszystkim. Te objawy czasami maja prawo ustąpić, czasami bolą piersi czasami nie. Łatwo tez samemu sobie coś wmówić. Oczywiście wszystko skończyło się dobrze :) Nadal mam różne schizy te wizyty dłużą mi się strasznie najchętniej co tydzień byłabym na usg. Staram się jakoś panować nad sobą chociaż to bardzo ciężkie

Gwiazdeczka30
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Wszystko w porządku. Wyniki w normie. Dzieciątko ma 6cm i wg dzisiejszych pomiarów wychodzi to 12t + 4 d.
    Na wizycie byłam godzinę czasu, dzieciątko tak się wierciło, że lekarzowi ciężko było je pomierzyć. Śmiesznie to wyglądało. Takie wierzgania nogami małego człowieczka. 😄
    W końcu mam założoną kartę ciąży. Następna wizyta dopiero na 6 mają.

Pytałam o płeć, lekarz stwierdził, że widzi dziewczynkę. Córeczka bylaby przeszczesliwa, bo ciągle mówi że marzy o siostrzyczce.

Nattalia, Gosha, agniecha2101, Sparky, Mama_Basia, Kath lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Ja już po wizycie.
    Wszystko w porządku. Wyniki w normie. Dzieciątko ma 6cm i wg dzisiejszych pomiarów wychodzi to 12t + 4 d.
    Na wizycie byłam godzinę czasu, dzieciątko tak się wierciło, że lekarzowi ciężko było je pomierzyć. Śmiesznie to wyglądało. Takie wierzgania nogami małego człowieczka. 😄
    W końcu mam założoną kartę ciąży. Następna wizyta dopiero na 6 mają.

Pytałam o płeć, lekarz stwierdził, że widzi dziewczynkę. Córeczka bylaby przeszczesliwa, bo ciągle mówi że marzy o siostrzyczce.
    Ale super gratulacje 💗💗💗

Cyntia lubi tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ