X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    😳 Ja z cukrzycą w ciąży w szpitalu to byłam tylko koleżankę odwiedzić. O szpitalu nikt nic nie wspominał...

U mnie też lekarz nic nie wspominał o patologii 🤷🏼‍♀️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości ile płacicie za prenatalne? I w jakim rejonie polski?
    Ja mam w pakiecie z luxmedu ale będę robiła prywatnie u mojego lekarza prowadzącego i cena mnie trochę zszokowała myślałam ze to kosztuje połowę mniej 😀
    Warszawa. Prenatalne + pappa: 650 zł

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą patologia to nie chodzi po prostu o poradnie patologii ciąży a nie szpital? Ze zwykłą cukrzyca ciążowa raczej do szpitala nie wysyłają. A ciążę można prowadzić na patologi, jeśli się chce. Mnie kiedyś skierowała lekarka na patologie bo mam hasimoto i ciąża była po stymulacji. Także tak🙃 nie poszłam tam, chodziłam do mojego lekarza prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 11:42

agniecha2101, Nattalia, mamamajeczki lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Lubuskie 500 zł prenatalne + Pappa 450. Robie na NFZ. Pierwsza wizyta z usg, cytologia plus pakiet badań to koszt prawie 1600 zł, dlatego postanowiłam chodzić na NFZ, doglądać malucha prywatnie w razie potrzeby a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na test Nifty (mam 37 lat).
    USG prenatalne jest za darmo na NFZ od 35 roku życia, wcześniej nie refundują i trzeba sobie zapłacić. Ale jednak każda kobieta robi bo to ważne badanie.

Gosha lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie wiedziałam ze prenatalne jest refundowane dopiero po 35 roku życia, trochę to bez sensu... 😮 poprzednia ciąże prowadziłam za granicą i dla mnie wszystko tu jest nowe 🤷🏼‍♀️

agniecha2101 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje zdrowych i pięknych maluszkow😊☺️już też bym chciała bym po wizycie..powodzenia na dziesiejszych wizytach! Mi mój gin do którego chodzę prywatnie właśnie mowil o prenatalnych że raczej się nie zalape na NFZ bo trzeba mieć skończone 35lat a ja będę mieć w sierpniu,ale chodzę też do gina na NFZ i dał mi skierowanie na prenatalne,zapisali mnie i mam nadzieję że będzie ok

Dziewczyny a mam takie nietypowe pytanie macie może godnego polecenia hematologa dziecięcego ? Łódź lub Warszawa

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    To nawet nie wiedziałam ze prenatalne jest refundowane dopiero po 35 roku życia, trochę to bez sensu... 😮 poprzednia ciąże prowadziłam za granicą i dla mnie wszystko tu jest nowe 🤷🏼‍♀️
    No właśnie dlatego to napisałam, bo może nie każda z Was wie.
    Ja też prowadzę ciążę na NFZ ale nie mogłam dostać skierowania na prenatalne. Dostałam tylko zalecenie żeby wykonać to USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 12:39

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości ile płacicie za prenatalne? I w jakim rejonie polski?
    Ja mam w pakiecie z luxmedu ale będę robiła prywatnie u mojego lekarza prowadzącego i cena mnie trochę zszokowała myślałam ze to kosztuje połowę mniej 😀
    Ja prywatnie w Łodzi zapłaciłam za USG z testem Pappa 550 zł.

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ale po co? Masz się położyć do szpitala profilaktycznie? Pytam z czystej ciekawości ☺
    Haha,to bym musiała chyba pół roku tam leżeć profilaktycznie 😅 Po prostu zakładają że z cukrzyca ciazowa ciaza jest podwyższonego ryzyka i dodatkowa wizyta (lub wizyty,nie wiem jak to dokładnie będzie wygladalo) jest wskazana. Są korzyści z tego bo możliwe że echo serca dzidziuś będzie miał i nie wiem nawet czy prenatalne II trymestru też wtedy nie są refundowane. Ale to jeszcze nie jest pewne 😉

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    W Krakowie USG prenatalne bez testu pappa 300zł.
    Ja placilam 400 zł za USG. Pappa 220 zl. Szaleństwo... 😳

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    A z tą patologia to nie chodzi po prostu o poradnie patologii ciąży a nie szpital? Ze zwykłą cukrzyca ciążowa raczej do szpitala nie wysyłają. A ciążę można prowadzić na patologi, jeśli się chce. Mnie kiedyś skierowała lekarka na patologie bo mam hasimoto i ciąża była po stymulacji. Także tak🙃 nie poszłam tam, chodziłam do mojego lekarza prywatnie.
    Dokładnie tak,o to chodzi. Nikt narazie o żadnym kladzeniu do szpitala nie wspomina nawet i oby tak zostało 😄 Zobaczę jak będzie i najwyżej się z Luxmedu przerzuce w jedno miejsce. Rodzić pewnie też tam będę bo najwyższy stopień referencyjnosci chociaż miałam wstępnie inne plany.

Drzemka lubi tę wiadomość

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach! 🙂👊

• Gosha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej...
    godz 0 -94,1
    Godz 1 -192,1
    Godz 2 -134,1
    Witam w świecie słodkich mamusiek 😔

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki. Na szczęście ryzyka niskie 🙂
    a42246ee621e.jpg
    To co zaznaczyłam w ramkę, to już ryzyka kombinowane.

Nattalia, Mama_Basia lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Mam wyniki krzywej...
    godz 0 -94,1
    Godz 1 -192,1
    Godz 2 -134,1
    Witam w świecie słodkich mamusiek 😔
    Współczuję 🙁

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Ja placilam 400 zł za USG. Pappa 220 zl. Szaleństwo... 😳

W Krakowie robiłaś?

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak fisiujecie przed wizytami? 🙈Ja dzisiaj od rana jak na szpilkach, oczywiście wszystkie dolegliwości ciążowe minęły, piersi nie bola brzuch się spłaszczył jedynie niedobrze ale to z nerwow. Wiem że stres to najgorsze co może być ale normalnie sie nie da 🙄

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Czy Wy też tak fisiujecie przed wizytami? 🙈Ja dzisiaj od rana jak na szpilkach, oczywiście wszystkie dolegliwości ciążowe minęły, piersi nie bola brzuch się spłaszczył jedynie niedobrze ale to z nerwow. Wiem że stres to najgorsze co może być ale normalnie sie nie da 🙄
    Ja również świruje. Jedna ciąże straciłam i dla mnie każda wizyta jest stresująca . W zeszłym tygodniu dostałam plamienia i ustały moje objawy. Ryczałan jak głupia myśląc , ze już po wszystkim. Te objawy czasami maja prawo ustąpić, czasami bolą piersi czasami nie. Łatwo tez samemu sobie coś wmówić. Oczywiście wszystko skończyło się dobrze :) Nadal mam różne schizy te wizyty dłużą mi się strasznie najchętniej co tydzień byłabym na usg. Staram się jakoś panować nad sobą chociaż to bardzo ciężkie

Gwiazdeczka30
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Wszystko w porządku. Wyniki w normie. Dzieciątko ma 6cm i wg dzisiejszych pomiarów wychodzi to 12t + 4 d.
    Na wizycie byłam godzinę czasu, dzieciątko tak się wierciło, że lekarzowi ciężko było je pomierzyć. Śmiesznie to wyglądało. Takie wierzgania nogami małego człowieczka. 😄
    W końcu mam założoną kartę ciąży. Następna wizyta dopiero na 6 mają.

Pytałam o płeć, lekarz stwierdził, że widzi dziewczynkę. Córeczka bylaby przeszczesliwa, bo ciągle mówi że marzy o siostrzyczce.

Nattalia, Gosha, agniecha2101, Sparky, Mama_Basia, Kath lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Ja już po wizycie.
    Wszystko w porządku. Wyniki w normie. Dzieciątko ma 6cm i wg dzisiejszych pomiarów wychodzi to 12t + 4 d.
    Na wizycie byłam godzinę czasu, dzieciątko tak się wierciło, że lekarzowi ciężko było je pomierzyć. Śmiesznie to wyglądało. Takie wierzgania nogami małego człowieczka. 😄
    W końcu mam założoną kartę ciąży. Następna wizyta dopiero na 6 mają.

Pytałam o płeć, lekarz stwierdził, że widzi dziewczynkę. Córeczka bylaby przeszczesliwa, bo ciągle mówi że marzy o siostrzyczce.
    Ale super gratulacje 💗💗💗

Cyntia lubi tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ