Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulalala wrote:Czesc dziewczyny
Czy któraś ma wizytę w prima aprilis? 😅
Ja mam dziś badania prenatalne. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Próbuje się uspokoić ale serce wali jak oszalale.. czuję pewnie to co kazda z Was i radość i niepokój🙈 a mdłości od wczoraj osiągają jakieś apogeum😪🤢 -
Pozytywka wrote:Ja mam dziś badania prenatalne. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Próbuje się uspokoić ale serce wali jak oszalale.. czuję pewnie to co kazda z Was i radość i niepokój🙈 a mdłości od wczoraj osiągają jakieś apogeum😪🤢
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę! Koniecznie daj znać. Może to właśnie mdłości ze stresuPozytywka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was miała jeszcze usg dopochwowo? Byłam dziś na wizycie i miałam usg trochę przez brzuch i dopochwowo , bo przez brzuch że tak powiem coś zasłaniało obraz. Nie wiem czy mam się martwić z tego powodu czy nie.. Z maluszkiem wszystko dobrze , ma 8.2cm , serduszko bije z usg równo 14+0 wychodzi.
Pozytywka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 12:15
Pozytywka, mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kath wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała jeszcze usg dopochwowo? Byłam dziś na wizycie i miałam usg trochę przez brzuch i dopochwowo , bo przez brzuch że tak powiem coś zasłaniało obraz. Nie wiem czy mam się martwić z tego powodu czy nie.. Z maluszkiem wszystko dobrze , ma 8.2cm , serduszko bije z usg równo 14+0 wychodzi.
Pozytywka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞🤞
Podobno USG przez brzuch najlepiej wychodzi jak jest się szczupłym, jeśli masz trochę tłuszczyku na brzuchu to kozę właśnie to przysłaniało obraz 😉Kath lubi tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Kath wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała jeszcze usg dopochwowo? Byłam dziś na wizycie i miałam usg trochę przez brzuch i dopochwowo , bo przez brzuch że tak powiem coś zasłaniało obraz. Nie wiem czy mam się martwić z tego powodu czy nie.. Z maluszkiem wszystko dobrze , ma 8.2cm , serduszko bije z usg równo 14+0 wychodzi.
Pozytywka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞🤞Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
tylko_czytam wrote:Podobno USG przez brzuch najlepiej wychodzi jak jest się szczupłym, jeśli masz trochę tłuszczyku na brzuchu to kozę właśnie to przysłaniało obraz 😉
Właśnie jestem szczupła , dlatego mnie to zdziwiło , bo w pierwszej ciąży było na tym etapie dobrze widać przez brzuch ;p -
Sparky wrote:Hej dziewczyny, witaj Edii91🙋🏼♀️
U mnie dzisiaj też biało za oknem... A pomyśleć, że już chodziłam w wiosennej kurtce i tenisówkach 🤪
Moje dolegliwości też już się zmieniły, nie mam mdłości, energia częściowo wróciła. Teraz za to jeszcze więcej sikam 😅 I z niecierpliwością wypatruję brzuszka 🤭
Wczoraj zamówiłam adapter do pasów samochodowych. Wcześniej jakoś zupełnie o tym nie myślałam, skoro nie mam jeszcze widocznego brzuszka. Ale uświadomiłam sobie, że w razie jakiegoś gwałtownego hamowania pas wciśnie mi się przecież centralnie w brzuch 🤦🏼♀️ Piszę Wam o tym, bo może tak jak ja do tej pory żyjecie w błogiej nieświadomości 🙃
Dobrze, że piszesz bo ja jestem zielona w tej kwestii, zapodaj jakiegoś linka proszę. 🙏Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Paulina12345 wrote:Dobrze, że piszesz bo ja jestem zielona w tej kwestii, zapodaj jakiegoś linka proszę. 🙏
-
Drzemka wrote:Ja jestem bardzo szczupła, a mimo to też nie było jakoś wyraźnie widać na USG przez brzuch ostatnio, lekarz mi powiedział że to przez kształtujące się łożysko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 13:12
-
Drzemka wrote:Ja jestem bardzo szczupła, a mimo to też nie było jakoś wyraźnie widać na USG przez brzuch ostatnio, lekarz mi powiedział że to przez kształtujące się łożysko.
Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie objawowa plaża:) wszystko mi odeszło aż dziwnie się z tym czuje że mi się nie chce wymiotować , nie mam mdłości i migreny. I wogole brzuch mi nie rośnie, ani nic nie boli ani nic nie kuje czy wy też tak się czujecie jak byście wogole w tej ciąży nie były.? Jest to dla mnie zaskakujace po tych 3 miesiącach nad kiblem:D oczywiście jest pokusa lecieć do lekarza i sprawdzić czy wszystko gra ale wizyta kolejną za 3 tygodnieStarania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Laura wrote:Dziewczyny u mnie objawowa plaża:) wszystko mi odeszło aż dziwnie się z tym czuje że mi się nie chce wymiotować , nie mam mdłości i migreny. I wogole brzuch mi nie rośnie, ani nic nie boli ani nic nie kuje czy wy też tak się czujecie jak byście wogole w tej ciąży nie były.? Jest to dla mnie zaskakujace po tych 3 miesiącach nad kiblem:D oczywiście jest pokusa lecieć do lekarza i sprawdzić czy wszystko gra ale wizyta kolejną za 3 tygodnie
Co do pogody to serio nam psikusa zrobiła w prima aprilis, okropnie sypie u nas a mąż już zmienił opony na letnie ja też już ciuchy zimowe pochowałam ,trzeba było się dziś z nimi przeprosić😊mam tylko nadzieję że to chwilowe załamanie bo nie nastraja mnie jakoś pozytywnie taka aura...Laura , Ediii91 lubią tę wiadomość
-
Paulina12345 wrote:Dobrze, że piszesz bo ja jestem zielona w tej kwestii, zapodaj jakiegoś linka proszę. 🙏
Kupiłam z firmy z polecenia Paulina12345: https://allegro.pl/oferta/insafe-pasy-bezpieczenstwa-dla-kobiet-ciezarnych-7210650738?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=N2VkMGEzYWMtMmRlNC00M2M2LWI4NWItZDZkODk5ZTI5OWM4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=7cb30c4b-6fc3-4831-8d97-38771df56f03#productReviews
Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
Martysion wrote:Kupiłam z firmy z polecenia Paulina12345: https://allegro.pl/oferta/insafe-pasy-bezpieczenstwa-dla-kobiet-ciezarnych-7210650738?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=N2VkMGEzYWMtMmRlNC00M2M2LWI4NWItZDZkODk5ZTI5OWM4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=7cb30c4b-6fc3-4831-8d97-38771df56f03#productReviews
Dokładnie od tego samego sprzedawcy zamówiłam ☺️ -
agniecha2101 wrote:
Zapowiada się kolejne co w miejscu nie usiedzi 🙈 Jakbym jakąś dyskotekę miała w brzuchu takie ruchy 😂
Wszystko jest w porządku. Niecałe 7cm. Zarówno z pomiaru główki jak i CRL wychodził dziś 12+6. NT 1,9mm (z tym że to był najwyższy z pomiarów i taki się zakłada, ale z większości pomiarów wychodziło 1,6-1,7). Krew na PAPPA pobrana, czekamy na wyniki. Kolejna wizyta za 3 tygodnie przed samym wyjazdem do PL, a potem połówkowe u innej Pani doktor 10 maja.
A no i na 55% chłopak 😂 -
Martysion wrote:Cześć Edi!
Gratuluję maluszka na pokładzie!
Myślę, że wszystkie dziewczyny są tu z otwartymi ramionami na nowe osoby!
W końcu wszystkie będziemy październikowymi Mamusiami! Dla mnie to super grupa wsparcia. Dzięki dziewczynom dowiaduję się masy rzeczy, o których nie miałam pojęcia. To moja pierwsza ciąża, więc edukuję się mocno co i jak.
U mnie dzisiaj na zmianę mdłości z uspokojeniem na troszkę i ponownie mdłości... Różnie to bywa. A Ty jak znosisz/znosiłaś (bo może już Ci przeszło) te pierwsze tygodnie?
W Warszawie właśnie teraz mocno sypie
Miło słyszeć 😍
Oj współczuję mdłości, mam nadzieję że niebawem Ci przejdą.
Ja z mdlosciami od początku nie miałam problemu, czasem robi mi się niedobrze ale szybko przechodzi. Największym problemem u mnie jest chyba częsty bol glowy smaruje czoło i skronie wtedy Amolem i owijam głowę szalem, komicznie brzmi ale pomaga. A tak to objawy jak i większości, czeste siku, ciagniecie w macicy i drażliwe piersi, raz bola raz nie.
Nie wiem czy był poruszany ten temat (jeszcze nie zdążyłam przeczytać wszystkich stron) co myślicie o detektorze płodu? Ostatnio czesto sie nad nim zastanawiam, tylko czy aby napewno to jest bezpieczne🤔22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Sisi85 wrote:Agniecha a czy wyszło i ile NB (kość nosowa)? Ja dziś byłam na prenatalnych, 13 tydzień i 3 dzień, NT 2,1 mm zaś kość nosowa "do dalszej oceny"... Pobrano krew na test PAPPa i wyznaczono badania połówkowe na 23 maja... Dziewczyny naczytałam się że brak kości nosowej w 11- 14 tc jest u 60- 70% dzieci z Zespołem Downa Martwię się, może któraś miała podobnie i wszystko dobrze się skończyło? Albo chociaż jakieś doświadczenia z takim wynikiem NB w usg prenatalnym w I trymestrze?
-
Ediii91 wrote:Martysion wrote:Cześć Edi!
Gratuluję maluszka na pokładzie!
Myślę, że wszystkie dziewczyny są tu z otwartymi ramionami na nowe osoby!
W końcu wszystkie będziemy październikowymi Mamusiami! Dla mnie to super grupa wsparcia. Dzięki dziewczynom dowiaduję się masy rzeczy, o których nie miałam pojęcia. To moja pierwsza ciąża, więc edukuję się mocno co i jak.
U mnie dzisiaj na zmianę mdłości z uspokojeniem na troszkę i ponownie mdłości... Różnie to bywa. A Ty jak znosisz/znosiłaś (bo może już Ci przeszło) te pierwsze tygodnie?
W Warszawie właśnie teraz mocno sypie
Miło słyszeć 😍
Oj współczuję mdłości, mam nadzieję że niebawem Ci przejdą.
Ja z mdlosciami od początku nie miałam problemu, czasem robi mi się niedobrze ale szybko przechodzi. Największym problemem u mnie jest chyba częsty bol glowy smaruje czoło i skronie wtedy Amolem i owijam głowę szalem, komicznie brzmi ale pomaga. A tak to objawy jak i większości, czeste siku, ciagniecie w macicy i drażliwe piersi, raz bola raz nie.
Nie wiem czy był poruszany ten temat (jeszcze nie zdążyłam przeczytać wszystkich stron) co myślicie o detektorze płodu? Ostatnio czesto sie nad nim zastanawiam, tylko czy aby napewno to jest bezpieczne🤔
Też myślałam nad detektorem, ale... jakbym nie znalazła tętna to bym oszalała... Czytałam troszkę opinii i niektórzy sobie chwalą, a niektórzy mówią, że niepotrzebny dodatkowy stres, bo czasem trudno odnaleźć, albo tętno jest za słabe... Trudna sprawa