X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Czesc dziewczyny :-)
    Czy któraś ma wizytę w prima aprilis? 😅

Ja mam dziś badania prenatalne. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Próbuje się uspokoić ale serce wali jak oszalale.. czuję pewnie to co kazda z Was i radość i niepokój🙈 a mdłości od wczoraj osiągają jakieś apogeum😪🤢

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Ja mam dziś badania prenatalne. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Próbuje się uspokoić ale serce wali jak oszalale.. czuję pewnie to co kazda z Was i radość i niepokój🙈 a mdłości od wczoraj osiągają jakieś apogeum😪🤢

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę! Koniecznie daj znać. Może to właśnie mdłości ze stresu :)

Pozytywka lubi tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion, zdecydowałam się na adapter Insafe, ma bardzo dużo pozytywnych opinii.

Pozytywka, na którą masz wizytę? Trzymam kciuki 🤞

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała jeszcze usg dopochwowo? Byłam dziś na wizycie i miałam usg trochę przez brzuch i dopochwowo , bo przez brzuch że tak powiem coś zasłaniało obraz. Nie wiem czy mam się martwić z tego powodu czy nie.. Z maluszkiem wszystko dobrze , ma 8.2cm , serduszko bije z usg równo 14+0 wychodzi.

Pozytywka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 12:15

Pozytywka, mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Martysion, zdecydowałam się na adapter Insafe, ma bardzo dużo pozytywnych opinii.

Pozytywka, na którą masz wizytę? Trzymam kciuki 🤞

Na 16:30 🙂

• tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała jeszcze usg dopochwowo? Byłam dziś na wizycie i miałam usg trochę przez brzuch i dopochwowo , bo przez brzuch że tak powiem coś zasłaniało obraz. Nie wiem czy mam się martwić z tego powodu czy nie.. Z maluszkiem wszystko dobrze , ma 8.2cm , serduszko bije z usg równo 14+0 wychodzi.

Podobno USG przez brzuch najlepiej wychodzi jak jest się szczupłym, jeśli masz trochę tłuszczyku na brzuchu to kozę właśnie to przysłaniało obraz 😉

Kath lubi tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:

Ja jestem bardzo szczupła, a mimo to też nie było jakoś wyraźnie widać na USG przez brzuch ostatnio, lekarz mi powiedział że to przez kształtujące się łożysko.

Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Podobno USG przez brzuch najlepiej wychodzi jak jest się szczupłym, jeśli masz trochę tłuszczyku na brzuchu to kozę właśnie to przysłaniało obraz 😉

Właśnie jestem szczupła , dlatego mnie to zdziwiło , bo w pierwszej ciąży było na tym etapie dobrze widać przez brzuch ;p

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, witaj Edii91🙋🏼‍♀️

U mnie dzisiaj też biało za oknem... A pomyśleć, że już chodziłam w wiosennej kurtce i tenisówkach 🤪

Moje dolegliwości też już się zmieniły, nie mam mdłości, energia częściowo wróciła. Teraz za to jeszcze więcej sikam 😅 I z niecierpliwością wypatruję brzuszka 🤭

Wczoraj zamówiłam adapter do pasów samochodowych. Wcześniej jakoś zupełnie o tym nie myślałam, skoro nie mam jeszcze widocznego brzuszka. Ale uświadomiłam sobie, że w razie jakiegoś gwałtownego hamowania pas wciśnie mi się przecież centralnie w brzuch 🤦🏼‍♀️ Piszę Wam o tym, bo może tak jak ja do tej pory żyjecie w błogiej nieświadomości 🙃

Dobrze, że piszesz bo ja jestem zielona w tej kwestii, zapodaj jakiegoś linka proszę. 🙏

Ediii91 lubi tę wiadomość

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dobrze, że piszesz bo ja jestem zielona w tej kwestii, zapodaj jakiegoś linka proszę. 🙏
    Ja przy poprzedniej ciąży kupiłam w Smyku, chyba z 5 dych kosztował. Teraz tylko największy problem to go znaleźć, bo kompletnie nie pamiętam gdzie go ciepnelam...🤷

• Kath Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja jestem bardzo szczupła, a mimo to też nie było jakoś wyraźnie widać na USG przez brzuch ostatnio, lekarz mi powiedział że to przez kształtujące się łożysko.
    Dziękuję za odp 🙂 Może to faktycznie przez łożysko , chociaż mój gin twierdził że może jelita , albo jakieś zaparcia. Jak byłam na prenatalnych 28.03 to też było podobnie , ale gin nic nie wspomniał że to przez jelita , wiec sama nie wiem…🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 13:12

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja z kolei mam kilka kg nadwagi, a obraz był bardzo dobry. Zarówno w 1 ciąży gdy łożysko było z przodu, jak i teraz gdy jest z tyłu. Różnie to się tam w środku układa a i sprzęt pewnie też ma wpływ...

Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie objawowa plaża:) wszystko mi odeszło aż dziwnie się z tym czuje że mi się nie chce wymiotować , nie mam mdłości i migreny. I wogole brzuch mi nie rośnie, ani nic nie boli ani nic nie kuje czy wy też tak się czujecie jak byście wogole w tej ciąży nie były.? Jest to dla mnie zaskakujace po tych 3 miesiącach nad kiblem:D oczywiście jest pokusa lecieć do lekarza i sprawdzić czy wszystko gra ale wizyta kolejną za 3 tygodnie :)

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny u mnie objawowa plaża:) wszystko mi odeszło aż dziwnie się z tym czuje że mi się nie chce wymiotować , nie mam mdłości i migreny. I wogole brzuch mi nie rośnie, ani nic nie boli ani nic nie kuje czy wy też tak się czujecie jak byście wogole w tej ciąży nie były.? Jest to dla mnie zaskakujace po tych 3 miesiącach nad kiblem:D oczywiście jest pokusa lecieć do lekarza i sprawdzić czy wszystko gra ale wizyta kolejną za 3 tygodnie :)
    Hej napewno wszystko ok ja też po bardzo ciężkich momentach z dnia na dzień przeszły nudności,wymioty dostałam powera że hej jakbym wcale w ciąży nie była też przez chwilę się zamartwilam czy wszystko ok ale brzuszek pomalutku rośnie więc jestem dobrej myśli,u Ciebie też napewno jest podobnie 😊
    Co do pogody to serio nam psikusa zrobiła w prima aprilis, okropnie sypie u nas a mąż już zmienił opony na letnie ja też już ciuchy zimowe pochowałam ,trzeba było się dziś z nimi przeprosić😊mam tylko nadzieję że to chwilowe załamanie bo nie nastraja mnie jakoś pozytywnie taka aura...

Laura , Ediii91 lubią tę wiadomość

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:

Kupiłam z firmy z polecenia Paulina12345: https://allegro.pl/oferta/insafe-pasy-bezpieczenstwa-dla-kobiet-ciezarnych-7210650738?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=N2VkMGEzYWMtMmRlNC00M2M2LWI4NWItZDZkODk5ZTI5OWM4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=7cb30c4b-6fc3-4831-8d97-38771df56f03#productReviews

Paulina12345 lubi tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Kupiłam z firmy z polecenia Paulina12345: https://allegro.pl/oferta/insafe-pasy-bezpieczenstwa-dla-kobiet-ciezarnych-7210650738?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=N2VkMGEzYWMtMmRlNC00M2M2LWI4NWItZDZkODk5ZTI5OWM4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=7cb30c4b-6fc3-4831-8d97-38771df56f03#productReviews

Dokładnie od tego samego sprzedawcy zamówiłam ☺️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sisi85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    7238a3d45a15.jpg

Zapowiada się kolejne co w miejscu nie usiedzi 🙈 Jakbym jakąś dyskotekę miała w brzuchu takie ruchy 😂
    Wszystko jest w porządku. Niecałe 7cm. Zarówno z pomiaru główki jak i CRL wychodził dziś 12+6. NT 1,9mm (z tym że to był najwyższy z pomiarów i taki się zakłada, ale z większości pomiarów wychodziło 1,6-1,7). Krew na PAPPA pobrana, czekamy na wyniki. Kolejna wizyta za 3 tygodnie przed samym wyjazdem do PL, a potem połówkowe u innej Pani doktor 10 maja.
    A no i na 55% chłopak 😂
    Agniecha a czy wyszło i ile NB (kość nosowa)? Ja dziś byłam na prenatalnych, 13 tydzień i 3 dzień, NT 2,1 mm zaś kość nosowa "do dalszej oceny"... Pobrano krew na test PAPPa i wyznaczono badania połówkowe na 23 maja... Dziewczyny naczytałam się że brak kości nosowej w 11- 14 tc jest u 60- 70% dzieci z Zespołem Downa :( Martwię się, może któraś miała podobnie i wszystko dobrze się skończyło? Albo chociaż jakieś doświadczenia z takim wynikiem NB w usg prenatalnym w I trymestrze?

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć Edi!
    Gratuluję maluszka na pokładzie!
    Myślę, że wszystkie dziewczyny są tu z otwartymi ramionami na nowe osoby!
    W końcu wszystkie będziemy październikowymi Mamusiami! Dla mnie to super grupa wsparcia. Dzięki dziewczynom dowiaduję się masy rzeczy, o których nie miałam pojęcia. To moja pierwsza ciąża, więc edukuję się mocno co i jak.

U mnie dzisiaj na zmianę mdłości z uspokojeniem na troszkę i ponownie mdłości... :D Różnie to bywa. A Ty jak znosisz/znosiłaś (bo może już Ci przeszło) te pierwsze tygodnie?
    W Warszawie właśnie teraz mocno sypie :D

Miło słyszeć 😍
    Oj współczuję mdłości, mam nadzieję że niebawem Ci przejdą.

Ja z mdlosciami od początku nie miałam problemu, czasem robi mi się niedobrze ale szybko przechodzi. Największym problemem u mnie jest chyba częsty bol glowy :( smaruje czoło i skronie wtedy Amolem i owijam głowę szalem, komicznie brzmi ale pomaga. A tak to objawy jak i większości, czeste siku, ciagniecie w macicy i drażliwe piersi, raz bola raz nie.
    Nie wiem czy był poruszany ten temat (jeszcze nie zdążyłam przeczytać wszystkich stron) co myślicie o detektorze płodu? Ostatnio czesto sie nad nim zastanawiam, tylko czy aby napewno to jest bezpieczne🤔

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi85 wrote:
    Agniecha a czy wyszło i ile NB (kość nosowa)? Ja dziś byłam na prenatalnych, 13 tydzień i 3 dzień, NT 2,1 mm zaś kość nosowa "do dalszej oceny"... Pobrano krew na test PAPPa i wyznaczono badania połówkowe na 23 maja... Dziewczyny naczytałam się że brak kości nosowej w 11- 14 tc jest u 60- 70% dzieci z Zespołem Downa :( Martwię się, może któraś miała podobnie i wszystko dobrze się skończyło? Albo chociaż jakieś doświadczenia z takim wynikiem NB w usg prenatalnym w I trymestrze?
    Nie wiem jak z kością nosowa ale lekarz mówił że poniżej 2,5 jest ok ( u nas było 1,9).

3jgxs65gycn0347u.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Martysion wrote:
    Cześć Edi!
    Gratuluję maluszka na pokładzie!
    Myślę, że wszystkie dziewczyny są tu z otwartymi ramionami na nowe osoby!
    W końcu wszystkie będziemy październikowymi Mamusiami! Dla mnie to super grupa wsparcia. Dzięki dziewczynom dowiaduję się masy rzeczy, o których nie miałam pojęcia. To moja pierwsza ciąża, więc edukuję się mocno co i jak.

U mnie dzisiaj na zmianę mdłości z uspokojeniem na troszkę i ponownie mdłości... :D Różnie to bywa. A Ty jak znosisz/znosiłaś (bo może już Ci przeszło) te pierwsze tygodnie?
    W Warszawie właśnie teraz mocno sypie :D

Miło słyszeć 😍
    Oj współczuję mdłości, mam nadzieję że niebawem Ci przejdą.

Ja z mdlosciami od początku nie miałam problemu, czasem robi mi się niedobrze ale szybko przechodzi. Największym problemem u mnie jest chyba częsty bol glowy :( smaruje czoło i skronie wtedy Amolem i owijam głowę szalem, komicznie brzmi ale pomaga. A tak to objawy jak i większości, czeste siku, ciagniecie w macicy i drażliwe piersi, raz bola raz nie.
    Nie wiem czy był poruszany ten temat (jeszcze nie zdążyłam przeczytać wszystkich stron) co myślicie o detektorze płodu? Ostatnio czesto sie nad nim zastanawiam, tylko czy aby napewno to jest bezpieczne🤔

Też myślałam nad detektorem, ale... jakbym nie znalazła tętna to bym oszalała... Czytałam troszkę opinii i niektórzy sobie chwalą, a niektórzy mówią, że niepotrzebny dodatkowy stres, bo czasem trudno odnaleźć, albo tętno jest za słabe... Trudna sprawa :D

dhi4csqvlhkulhbm.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ