Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosha wrote:I jeszcze jedno pytanie. U mnie to 11 tydzień obecnie. Na pierwszej wizycie byłam w 7 na drugiej w 9 tygodniu, w skrócie poprzedni lekarze kazali mi zgłosić się do ordynatora (mam umówioną wizytę na 27 kwietnia). Nie mam założonej karty ciąży. Czy to oznacza ze nie dostanę becikowego czy będę musiała wrócić do pierwszego lekarza po zaświadczenie ze odbyłam wizytę do 10 tyg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 13:12
-
U nas w skończonym 12 tygodniu było tętno 159. A wszystkie wyniki krwi mam następnego dnia, jedynie grupa krwi parę dni bo to gdzieś wysyłają.
A co do wizyty przed 10 tygodniem to pewnie będziesz musiała wziąć zasiwadczenie z tej pierwszej przychodni że wizyta się odbyła.
A ja się chyba zaraziłam od córki, już w gardle drapie, kaszel i katar się zaczyna. -
Dziewczyny może któraś z Was mi doradzi, ma podobny problem lub wiedzę na temat kosmetyków.
Od początku ciąży okropnie pogorszyła mi się cera, mam zmiany trądzikowe na dolnej połowie twarzy, w okolicach ust i żuchwy.
Chciałabym kupić sobie jakiś krem do twarzy do cery trądzikowe, ale wiem, że wiele składników takich kremów jest niewskazanych w ciąży.
Czy możecie polecić jakieś kremy na dzień/na noc które by pomogły złagodzić te zmiany? -
Patt91 wrote:A ja chciałam zapytać jak u Was z ciśnieniem? Chodzi mi bardziej czy są tu dziewczyny z tym niskim i jak się czujecie? Ja zawsze miałam ok 100/70 teraz w ciąży zazwyczaj 90/60 a jak na dworze niskie to jestem nie do życia 🙈ale na to chyba sposobu nie ma..
Ja jestem niskocisnieniowcem teraz mam takie w granicach 90-100/ 60 . Pogoda taka jak dziś ma mnie działa zle po prostu mam duze bóle głowy..trzeba pić dużo wody3..Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Gosha wrote:Dziewczyny czy jeżeli miałyście skierowanie na toxoplasme, HIV, Kiłę, różyczkę, HSV tez czekaliście długo na wyniki? Kurczę u mnie to już 5 dzień i badania w realizacji. Morfologia już mi wskoczyła w ten sam dzień a cała reszta w realizacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 16:36
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mama_Basia wrote:Dziewczyny może któraś z Was mi doradzi, ma podobny problem lub wiedzę na temat kosmetyków.
Od początku ciąży okropnie pogorszyła mi się cera, mam zmiany trądzikowe na dolnej połowie twarzy, w okolicach ust i żuchwy.
Chciałabym kupić sobie jakiś krem do twarzy do cery trądzikowe, ale wiem, że wiele składników takich kremów jest niewskazanych w ciąży.
Czy możecie polecić jakieś kremy na dzień/na noc które by pomogły złagodzić te zmiany?
Niestety nie można nic z kwasami żadnych złuszczającymi, bo mogą przeniknąć przez skore i dostać się do krwiobiegu. Z kremów stosuje tylko nawilżające polecam linie z yope ( dostępna w hehe) lub pewnie przez internet będzie taniej
Z chęcią tez poczytam co stosujecie może odkryje jakaś perełkęMama_Basia lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Laura wrote:Ja jestem niskocisnieniowcem teraz mam takie w granicach 90-100/ 60 . Pogoda taka jak dziś ma mnie działa zle po prostu mam duze bóle głowy..trzeba pić dużo wody3..
-
Mama_Basia wrote:Dziewczyny może któraś z Was mi doradzi, ma podobny problem lub wiedzę na temat kosmetyków.
Czy możecie polecić jakieś kremy na dzień/na noc które by pomogły złagodzić te zmiany?
Ja stosuję emulsję do mycia Cetaphil, dobrze nawilża. Punktowo tylko sudocrem żeby trochę wysuszyć same krosty..
Mama_Basia lubi tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:A masz może jakikolwiek ślad że ta wizyta była? Dostałaś jakąś kartkę z zaleceniami i opisem wizyty, czy coś innego? Karta ciąży nie musi być założona przed 10 tc, po prostu do 10 tc powinnaś mieć potwierdzenie że ciąża była widoczna na USG.
-
Gosha wrote:Teraz tak pomyślałam ze przecież w internetowym Koncie Pacjenta będzie informacja o wizytach i kod ciąży 🤦🏼♀️
-
Gosha wrote:Na pierwszej wizycie dostałam jedynie receptę na Acard i Dopegyt oraz skierowanie na krzywa cukrową. Na drugiej zdjęcie usg. Myślisz ze to wystarczy? Generalnie kolejna wizyta jest jest u ordynatora z tej samej poradni przyszpitalnej.
-
Patt91 wrote:No ja zapomniałam zapytać lekarza o to ciśnienie a klinika dopiero w poniedziałek czynna a siostra mi wariuje ze z takim ciśnieniem to powinnam w szpitalu leżeć 🙄
Ja pisałam że swoją lekarka i mi powiedziała że mam się nawadniac i tyle. Też na początku się przestraszyłem ale rzeczywiście teraz staram się pilnować tego bardzo i jest lepsze takie bliżej 100/60Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
mamamajeczki wrote:
Dziewczyny które chcą zmian na pierwszej stronie jeśli chodzi o termin porodu to dajcie mi jeszcze raz informacje co do terminów, wiem że kilka dziewczyn o tym pisało ale chyba już tego nie odnajdę
Witaj, mam nadzieję, że stany migrenowe szybko Ci miną. Też niestety czesto z nimi walczę Jeśli możesz proszę dopisz mnie również na pierwszą stronę (dołączyłam parę dni temu ❤) termin na 02.10.2022
mamamajeczki lubi tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
12 +1 tętno 159ud
Drzemka lubi tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2022, 09:35