X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Było tego sporo, jeśli chcesz to przypomnij mi się koło 30 tyg to napiszę na grupie co robiłam 🙂 muszę odszukać notatki z ilościami ze szkoły rodzenia, a są głęboko i póki co nie mam motywacji😆

Z przyjemnością 😊 Dzięki!❤

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Dużo nas omija na grupie facebookowej? Bo tutaj dosyć mało się dzieje 😏

Faktycznie, na grupie dzieje się więcej🙈

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Faktycznie, na grupie dzieje się więcej🙈
    Forum chyba umiera 😞

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś chciałby dolaczyc na fb?

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    To może ja :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Forum chyba umiera 😞
    Szkoda tego forum, ma też swój urok.

Paulina12345 lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Szkoda tego forum, ma też swój urok.
    Zgadza sie

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że na grupie fb łatwiej się pisze, bo można komentować więcej wątków jednocześnie i nie robi się bałagan kto na czyje pytanie odpowiada.
    Ale tu forum też ma swój urok i myślę, że nie umrze tak całkowicie.
    Chwalcie się tu dziewczyny wizytami, ja zawsze tu i tam piszę jak mam jakieś nowe wieści 😊

Wczoraj rozmawiałam z szefem przez telefon i jakoś już mi tak lżej, bo już wiedzą że to L4 będę mieć przedłużane do końca, nie muszę powiadamiać ich co miesiąc co dalej.
    W firmie dużo się dzieje, ale sobie radzą 😊 A ja mam mniej stresu i mogę skupić się na swoim zdrowiu, dobrej kondycji i dziecku, które mi codziennie szaleje w brzuchu, a ja się tym odczuciem ogromnie cieszę 😊

Weekend majowy zamierzamy spędzić na swojej działce nad jeziorem. Nie byliśmy tam od jesieni, trzeba będzie ogarnąć po zimie, a jak pogoda dopisze to uda się zostać aż do wtorku 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 09:10

mrsmiki lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Myślę, że na grupie fb łatwiej się pisze, bo można komentować więcej wątków jednocześnie i nie robi się bałagan kto na czyje pytanie odpowiada.
    Chwalcie się tu dziewczyny wizytami, ja zawsze tu i tam piszę jak mam jakieś nowe wieści 😊

Wczoraj rozmawiałam z szefem przez telefon i jakoś już mi tak lżej, bo już wiedzą że to L4 będę mieć przedłużane do końca, nie muszę powiadamiać ich co miesiąc co dalej.
    W firmie dużo się dzieje, ale sobie radzą 😊 A ja mam mniej stresu i mogę skupić się na swoim zdrowiu, dobrej kondycji i dziecku, które mi codziennie szaleje w brzuchu, a ja się tym odczuciem ogromnie cieszę 😊

Weekend majowy zamierzamy spędzić na swojej działce nad jeziorem. Nie byliśmy tam od jesieni, trzeba będzie ogarnąć po zimie, a jak pogoda dopisze to uda się zostać aż do wtorku 🙂

Ej czujesz już ruchy?? Ale super... Mam tydzień młodsza ciążę od Twojej. Że 3 razy poczułam jakieś laskotanie ale to by było tyle.

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:

Już się nie mogę czekać żeby czuć te ruchy. Dużo spokojniej bym się czuła, a tak to czekanie od wizyty do wizyty. Ale może już niedługo 😉

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam mega stresa , bo niby czułam pojedyncze ruchy a teraz znowu nic nie czuję.. a wizyta dopiero za tydzień 🙈 Nie wiem jak mam się ogarnąć , chyba jajko zniosę do tego czasu 😩

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizyta o 12:20🙂 oczywiście stres jest, ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Dam znać po🙂

Mama_Basia, Frida91 lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:

Pamiętam jak pojechałam do pracy poinformować o ciąży. Był wielki stres, bo lada dzień miałam wracać z wychowawczego i miejsce na mnie czekało a tu taka sytuacja 🙈 Ale spotkałam się z wielkim zrozumieniem a ulga jaką poczułam po rozmowie była nie do opisania 😌

Zazdroszczę wyjazdu na działkę. My będziemy kisnąć w domu 😕

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ej czujesz już ruchy?? Ale super... Mam tydzień młodsza ciążę od Twojej. Że 3 razy poczułam jakieś laskotanie ale to by było tyle.
    Ja też czuję ruchy, ale albo trafił mi się leniuszek albo nie czuję jeszcze wszystkich wygibasów. Najczęściej czuję rano po wstaniu i wieczorem. Czasem w ciągu dnia, ale to rzadko. Nawet jak zjem coś słodkiego to nie ma reakcji. I oczywiście stres, że coś jest nie tak 🙈

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja dzisiaj wizyta o 12:20🙂 oczywiście stres jest, ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Dam znać po🙂
    Trzymam kciuki :)

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Swatka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez może ze 4 razy czułam ruchy. W 1 ciąży tydzień później to nastąpiło. Ale nie czuje ruchów codziennie i to sa na razie pojedyncze epizody. Jeszcze są maluszki i tez zależy w którą stronę się odwrócą jak się ruszają.
    Wizytę mam jutro. Może w końcu dowiem się co tam ma dzidzius między nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 11:24

Mama_Basia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Może ja też?

5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Tak, pierwsze z całą pewnością poczułam w 15+6 i od tego dnia codziennie czuję coraz częściej, a wczoraj jak położyłam się spać to brzdąc szalał w najlepsze 😅
    To moja druga ciąża i poczułam ruchy tydzień wcześniej niż przy pierwszej (wtedy 17+0).
    Już niedługo wszystkie będziemy czuły te słodkie kopniaki ❤

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Już się nie mogę czekać żeby czuć te ruchy. Dużo spokojniej bym się czuła, a tak to czekanie od wizyty do wizyty. Ale może już niedługo 😉

Haha mam to samo. W końcu bym miała namacalny dowod na to że Dzieciełek żyje:-)

Karolaaa8, mashimo lubią tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja też czuję ruchy, ale albo trafił mi się leniuszek albo nie czuję jeszcze wszystkich wygibasów. Najczęściej czuję rano po wstaniu i wieczorem. Czasem w ciągu dnia, ale to rzadko. Nawet jak zjem coś słodkiego to nie ma reakcji. I oczywiście stres, że coś jest nie tak 🙈

Hmm to ja już chyba niedługo bo jestem 16+3 dzisiaj..

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ