X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie czy jest któraś z Was z Warszawy, i czy ma jakieś wybrane polecane szpitale w Wawie?

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    W środę byłam na wizycie w Gdańsku i dostalam skierowanie do szpitala Bielańskiego w Warszawie aby obejrzal mnie jeden z lepszych specjalistów w kraju. Jeszcze w środę pojechałam do Warszawy. Było po 23, ciężko było z noclegiem ale się udało. W czwartek miałam wizytę u dr i powiedział że jes zadowolony na ten moment. Mam jeździć do niego co tydzień póki co. W środę już położą mnie na oddziale. Jest już ten czas, że przeciwciała mogą zacząć atakować dziecko, bo to się dzieje od 16tc, więc muszę być pod stałym nadzorem i w razie czego, jak przepływy będą niewłaściwe, zrobią transfuzję.
    Cieszę się że tak szybko udało mi się tam trafić. Lekarz od razu powiedział że ciąża jest bardzo trudna bo przeciwciała są jak na tak wczesny etap na bardzo wysokim poziomie i dodatkowo wzrastają w szybkim tempie.
    Wierzę, że będzie dobrze.

Jak byś potrzebowała noclegów nastrpnym razem to dawaj znać, ja mieszkam na obrzeżach wawki, mam sporo miejsca to mogę przyjąć:)

Cyntia lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    U mnie aplikator w ogóle się nie sprawdził. Brałam luteinę w poprzedniej ciąży, ale aplikowalam po prostu czystym, zdezynfekowany palcem, inaczej miałam podrażnia. Może to rzeczywiście od tego?
    Właśnie już teraz nic nie ma więcej na wkładce, ale jade jednak na izbę przyjęć niech sprawdzą czy nic się nie dzieje.

7433a51e04.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mashimo wrote:
    Dziewczyny za wcześnie się pochwaliłam... Jestem już w szpitalu. Zaraz po tej wiadomości dostałam silnego krwawienia. Krew dosłownie lala się po nogach 😞Na SOR stwierdzili kosmówka przodująca. Wykonali USG i płód był żywy. Od 19:00 leżę na oddziale. Krwawienie się zmniejszyło, ale nie ustąpiło...nie mogę uwierzyć, że kilka godzin po badaniu prenatalnym wylądowałam z tak silnym krwawieniem ze stwierdzona kosmówka przodującą, gdzie na prenatalnych wszystko było ok.

Mam czarne myśli 😨😢

Trzymam kciuki za Was✊ pozbądź się czarnych myśli! Masz myśleć pozytywnie! ❤ czekamy na wieści❤

Paulina12345 lubi tę wiadomość

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Właśnie już teraz nic nie ma więcej na wkładce, ale jade jednak na izbę przyjęć niech sprawdzą czy nic się nie dzieje.
    Bedziesz spokojniejsza a oni tam od tego są, żeby sprawdzić. Odezwij się po wizycie ❤

Paulina Ka lubi tę wiadomość

• Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Bedziesz spokojniejsza a oni tam od tego są, żeby sprawdzić. Odezwij się po wizycie ❤
    Niestety, żeby mnie zbadać to chcieli położyć mnie odrazu do szpitala bo po koronawirusie nie ma już izby przyjęć ginekologicznej, więc się nie zgodziłam i nic dalej nie wiem, kazali mi odrazu wracać jakby się pogorszyło, ale narazie nic się nie dzieje

7433a51e04.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Niestety, żeby mnie zbadać to chcieli położyć mnie odrazu do szpitala bo po koronawirusie nie ma już izby przyjęć ginekologicznej, więc się nie zgodziłam i nic dalej nie wiem, kazali mi odrazu wracać jakby się pogorszyło, ale narazie nic się nie dzieje

O kurcze.. a jutro do jakiegoś gina nie uda Ci się dostać?

• Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje jutro do kogoś zadzwonić czy mnie przyjmie, ale ja jeżdżę do Warszawy do swojego prowadzącego, a umnie w mieście na pewno będą mieli z tym problem, że przyszłam tylko na jedną wizytę.

7433a51e04.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie czy jest któraś z Was z Warszawy, i czy ma jakieś wybrane polecane szpitale w Wawie?
    Powiem Ci tak, nie ma to aż tak dużego znaczenia moim zdaniem gdzie pojedziesz. Wszędzie możesz trafić dobrze i źle niestety. Też zależy czy będziesz miała jakieś problemy w ciąży, jeśli tak to trzeba wybrać szpital z 3 stopnie referencyjnosci.
    Ja rodziłam na Karowej i byłam zadowolona bardzo, ale też dobrze się przygotowałam i wyszłam z porodu sn bez żadnego nacięcia, pęknięcia, nawet bez otarcia, a poród zajął 4 godziny. Więc położne były zadowolone, a ja w sumie za wiele od nich nie chciałam. Polecana jest rozważałam jeszcze Madalińskiego lub Żelazna, też mają dobre opinie, ale znowu... Zależy na jaką zmianę położnych trafisz.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Powiem Ci tak, nie ma to aż tak dużego znaczenia moim zdaniem gdzie pojedziesz. Wszędzie możesz trafić dobrze i źle niestety. Też zależy czy będziesz miała jakieś problemy w ciąży, jeśli tak to trzeba wybrać szpital z 3 stopnie referencyjnosci.
    Ja rodziłam na Karowej i byłam zadowolona bardzo, ale też dobrze się przygotowałam i wyszłam z porodu sn bez żadnego nacięcia, pęknięcia, nawet bez otarcia, a poród zajął 4 godziny. Więc położne były zadowolone, a ja w sumie za wiele od nich nie chciałam. Polecana jest rozważałam jeszcze Madalińskiego lub Żelazna, też mają dobre opinie, ale znowu... Zależy na jaką zmianę położnych trafisz.

Jak się przygotowywałaś? 🙂

• mashimo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Trzymam kciuki za Was✊ pozbądź się czarnych myśli! Masz myśleć pozytywnie! ❤ czekamy na wieści❤

Póki co jest lepiej ... Świeżego krwawienia już nie ma 😊
    Z dzidulkiem wszystko ok, na wczorajszym USG się odbijał i wyginał 😁✊💚💜💞

Pozytywka, Cyntia, Paulina Ka, Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2017
    👱‍♀️'88
    Komórki NK 17%
    Kariotyp ✅
    👱‍♂️'87
    Kariotyp ✅

Gyncentrum od 11.2018 .
    2019 - 1 x IUI ❌
    2020 - 2 x IUI ❌
    08.2021 - I IVF (1 ❄️) Beta 0 ❌
    11.2021 - II punkcja ➡️ MSOME+FertilChip, EmbryoGen + PGT-A.
    6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    4 prawidłowe ❄️❄️❄️❄️ po PGT-A
    12.02.2022: KET
    9dpt- beta 96,91
    11dpt- beta 285,5
    13dpt- beta 812,07
    16 dpt- beta 3906,4
    19 dpt- I USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy
    30 dpt (6t6d) jest ♥️ i 👶 9 mm
    37 dpt (7t6d) 👶 1,64 cm
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    To prawda, można urodzić bez żadnych problemów w samochodzie w 15 minut, a można się męczyć wiele godzin w najlepszej klinice nigdy nic nie wiadomo. Jeśli chcesz się czuć bardziej bezpiecznie, to wybierz taki z 3 stopniem. Ale niekoniecznie może być to szpital dla ciebie komfortowy. Taka jest np. Matka Polka w Łodzi. Sprzęt i opieka na wysokim poziomie, ale warunki dla rodzącej już niekoniecznie...

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja rodziłam naturalnie na Madalińskiego. Poród i późniejszą opiekę wspominam bardzo dobrze. Jednak ja z izby przyjęć na salę porodową dojechałam już z pełnym rozwarciem, więc sama akcja poszła migiem i nie wiem jakby to wyglądało przy wielogodzinnym porodzie...

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mashimo wrote:
    Póki co jest lepiej ... Świeżego krwawienia już nie ma 😊
    Z dzidulkiem wszystko ok, na wczorajszym USG się odbijał i wyginał 😁✊💚💜💞

Świetne wieści!! Bardzo się cieszę 😊

Paulina Ka, mashimo lubią tę wiadomość

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Na wstępie, przepraszam za głupie pytanie.
    Dziewczyny które już czują ruchy maleństwa. Na jakiej wysokości je odczuwacie? Ja trochę swiruję, to moja 3 ciąża ale nie pamiętam jak to było na początku.
    Dziś poczułam ale na wysokości pęka z prawej strony wyraźne takie jakby bąbelki, w zasadzie nadal to czuję, modlę się aby to było to, ale coś mi się wydaje że to za wysoko, i chyba to jednak będą jelita...jak myślicie?

Czekam właśnie na pociąg do Warszawy, dziś przyjmuję mnie na oddział.

Pozdrawiam Was

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już tak od 1,5 tygodnia czuję ruchy. Czuję je tak raczej nisko w podbrzuszu, takie wrażenie jakby rybka jakaś przepływała 😀 Najwyraźniej czuję jak leżę płasko na plecach albo na boku ale dziś poczułam już nawet na siedząco. Ale są też jeszcze dni że ani razu nie poczuję i to też jest normalne na tym etapie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Jak byś potrzebowała noclegów nastrpnym razem to dawaj znać, ja mieszkam na obrzeżach wawki, mam sporo miejsca to mogę przyjąć:)
    Dziękuję kochana ❤

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Na wstępie, przepraszam za głupie pytanie.
    Dziewczyny które już czują ruchy maleństwa. Na jakiej wysokości je odczuwacie? Ja trochę swiruję, to moja 3 ciąża ale nie pamiętam jak to było na początku.
    Dziś poczułam ale na wysokości pęka z prawej strony wyraźne takie jakby bąbelki, w zasadzie nadal to czuję, modlę się aby to było to, ale coś mi się wydaje że to za wysoko, i chyba to jednak będą jelita...jak myślicie?

Czekam właśnie na pociąg do Warszawy, dziś przyjmuję mnie na oddział.

Pozdrawiam Was
    Ja czuję dość wysoko, ale jeszcze nie koło pępka, trochę poniżej. W 20-tym tygodniu dno macicy jeszcze jest poniżej pępka, więc we wcześniejszych tygodniach tym bardziej ☺️

Cyntia lubi tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Jak się przygotowywałaś? 🙂
    Było tego sporo, jeśli chcesz to przypomnij mi się koło 30 tyg to napiszę na grupie co robiłam 🙂 muszę odszukać notatki z ilościami ze szkoły rodzenia, a są głęboko i póki co nie mam motywacji😆

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo nas omija na grupie facebookowej? Bo tutaj dosyć mało się dzieje 😏

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ