Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pytanie czy jest któraś z Was z Warszawy, i czy ma jakieś wybrane polecane szpitale w Wawie?Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Cyntia wrote:W środę byłam na wizycie w Gdańsku i dostalam skierowanie do szpitala Bielańskiego w Warszawie aby obejrzal mnie jeden z lepszych specjalistów w kraju. Jeszcze w środę pojechałam do Warszawy. Było po 23, ciężko było z noclegiem ale się udało. W czwartek miałam wizytę u dr i powiedział że jes zadowolony na ten moment. Mam jeździć do niego co tydzień póki co. W środę już położą mnie na oddziale. Jest już ten czas, że przeciwciała mogą zacząć atakować dziecko, bo to się dzieje od 16tc, więc muszę być pod stałym nadzorem i w razie czego, jak przepływy będą niewłaściwe, zrobią transfuzję.
Cieszę się że tak szybko udało mi się tam trafić. Lekarz od razu powiedział że ciąża jest bardzo trudna bo przeciwciała są jak na tak wczesny etap na bardzo wysokim poziomie i dodatkowo wzrastają w szybkim tempie.
Wierzę, że będzie dobrze.
Jak byś potrzebowała noclegów nastrpnym razem to dawaj znać, ja mieszkam na obrzeżach wawki, mam sporo miejsca to mogę przyjąćCyntia lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Paulina Ka wrote:U mnie aplikator w ogóle się nie sprawdził. Brałam luteinę w poprzedniej ciąży, ale aplikowalam po prostu czystym, zdezynfekowany palcem, inaczej miałam podrażnia. Może to rzeczywiście od tego?
-
mashimo wrote:Dziewczyny za wcześnie się pochwaliłam... Jestem już w szpitalu. Zaraz po tej wiadomości dostałam silnego krwawienia. Krew dosłownie lala się po nogach 😞Na SOR stwierdzili kosmówka przodująca. Wykonali USG i płód był żywy. Od 19:00 leżę na oddziale. Krwawienie się zmniejszyło, ale nie ustąpiło...nie mogę uwierzyć, że kilka godzin po badaniu prenatalnym wylądowałam z tak silnym krwawieniem ze stwierdzona kosmówka przodującą, gdzie na prenatalnych wszystko było ok.
Mam czarne myśli 😨😢
Trzymam kciuki za Was✊ pozbądź się czarnych myśli! Masz myśleć pozytywnie! ❤ czekamy na wieści❤Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
Kamila91 wrote:Właśnie już teraz nic nie ma więcej na wkładce, ale jade jednak na izbę przyjęć niech sprawdzą czy nic się nie dzieje.
Paulina Ka lubi tę wiadomość
-
Pozytywka wrote:Bedziesz spokojniejsza a oni tam od tego są, żeby sprawdzić. Odezwij się po wizycie ❤
-
Kamila91 wrote:Niestety, żeby mnie zbadać to chcieli położyć mnie odrazu do szpitala bo po koronawirusie nie ma już izby przyjęć ginekologicznej, więc się nie zgodziłam i nic dalej nie wiem, kazali mi odrazu wracać jakby się pogorszyło, ale narazie nic się nie dzieje
O kurcze.. a jutro do jakiegoś gina nie uda Ci się dostać? -
Laura wrote:Dziewczyny, mam pytanie czy jest któraś z Was z Warszawy, i czy ma jakieś wybrane polecane szpitale w Wawie?
Ja rodziłam na Karowej i byłam zadowolona bardzo, ale też dobrze się przygotowałam i wyszłam z porodu sn bez żadnego nacięcia, pęknięcia, nawet bez otarcia, a poród zajął 4 godziny. Więc położne były zadowolone, a ja w sumie za wiele od nich nie chciałam. Polecana jest rozważałam jeszcze Madalińskiego lub Żelazna, też mają dobre opinie, ale znowu... Zależy na jaką zmianę położnych trafisz.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:Powiem Ci tak, nie ma to aż tak dużego znaczenia moim zdaniem gdzie pojedziesz. Wszędzie możesz trafić dobrze i źle niestety. Też zależy czy będziesz miała jakieś problemy w ciąży, jeśli tak to trzeba wybrać szpital z 3 stopnie referencyjnosci.
Ja rodziłam na Karowej i byłam zadowolona bardzo, ale też dobrze się przygotowałam i wyszłam z porodu sn bez żadnego nacięcia, pęknięcia, nawet bez otarcia, a poród zajął 4 godziny. Więc położne były zadowolone, a ja w sumie za wiele od nich nie chciałam. Polecana jest rozważałam jeszcze Madalińskiego lub Żelazna, też mają dobre opinie, ale znowu... Zależy na jaką zmianę położnych trafisz.
Jak się przygotowywałaś? 🙂 -
Pozytywka wrote:Trzymam kciuki za Was✊ pozbądź się czarnych myśli! Masz myśleć pozytywnie! ❤ czekamy na wieści❤
Póki co jest lepiej ... Świeżego krwawienia już nie ma 😊
Z dzidulkiem wszystko ok, na wczorajszym USG się odbijał i wyginał 😁✊💚💜💞Pozytywka, Cyntia, Paulina Ka, Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2017
👱♀️'88
Komórki NK 17%
Kariotyp ✅
👱♂️'87
Kariotyp ✅
Gyncentrum od 11.2018 .
2019 - 1 x IUI ❌
2020 - 2 x IUI ❌
08.2021 - I IVF (1 ❄️) Beta 0 ❌
11.2021 - II punkcja ➡️ MSOME+FertilChip, EmbryoGen + PGT-A.
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
4 prawidłowe ❄️❄️❄️❄️ po PGT-A
12.02.2022: KET
9dpt- beta 96,91
11dpt- beta 285,5
13dpt- beta 812,07
16 dpt- beta 3906,4
19 dpt- I USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy
30 dpt (6t6d) jest ♥️ i 👶 9 mm
37 dpt (7t6d) 👶 1,64 cm -
Drzemka wrote:Powiem Ci tak, nie ma to aż tak dużego znaczenia moim zdaniem gdzie pojedziesz. Wszędzie możesz trafić dobrze i źle niestety. Też zależy czy będziesz miała jakieś problemy w ciąży, jeśli tak to trzeba wybrać szpital z 3 stopnie referencyjnosci.
Ja rodziłam na Karowej i byłam zadowolona bardzo, ale też dobrze się przygotowałam i wyszłam z porodu sn bez żadnego nacięcia, pęknięcia, nawet bez otarcia, a poród zajął 4 godziny. Więc położne były zadowolone, a ja w sumie za wiele od nich nie chciałam. Polecana jest rozważałam jeszcze Madalińskiego lub Żelazna, też mają dobre opinie, ale znowu... Zależy na jaką zmianę położnych trafisz. -
Laura wrote:Dziewczyny, mam pytanie czy jest któraś z Was z Warszawy, i czy ma jakieś wybrane polecane szpitale w Wawie?Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Witajcie dziewczyny
Na wstępie, przepraszam za głupie pytanie.
Dziewczyny które już czują ruchy maleństwa. Na jakiej wysokości je odczuwacie? Ja trochę swiruję, to moja 3 ciąża ale nie pamiętam jak to było na początku.
Dziś poczułam ale na wysokości pęka z prawej strony wyraźne takie jakby bąbelki, w zasadzie nadal to czuję, modlę się aby to było to, ale coś mi się wydaje że to za wysoko, i chyba to jednak będą jelita...jak myślicie?
Czekam właśnie na pociąg do Warszawy, dziś przyjmuję mnie na oddział.
Pozdrawiam Was
-
Ja też już tak od 1,5 tygodnia czuję ruchy. Czuję je tak raczej nisko w podbrzuszu, takie wrażenie jakby rybka jakaś przepływała 😀 Najwyraźniej czuję jak leżę płasko na plecach albo na boku ale dziś poczułam już nawet na siedząco. Ale są też jeszcze dni że ani razu nie poczuję i to też jest normalne na tym etapie.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny
Na wstępie, przepraszam za głupie pytanie.
Dziewczyny które już czują ruchy maleństwa. Na jakiej wysokości je odczuwacie? Ja trochę swiruję, to moja 3 ciąża ale nie pamiętam jak to było na początku.
Dziś poczułam ale na wysokości pęka z prawej strony wyraźne takie jakby bąbelki, w zasadzie nadal to czuję, modlę się aby to było to, ale coś mi się wydaje że to za wysoko, i chyba to jednak będą jelita...jak myślicie?
Czekam właśnie na pociąg do Warszawy, dziś przyjmuję mnie na oddział.
Pozdrawiam WasCyntia lubi tę wiadomość
-
Pozytywka wrote:Jak się przygotowywałaś? 🙂Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Dużo nas omija na grupie facebookowej? Bo tutaj dosyć mało się dzieje 😏