Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila91 wrote:Ja też biorę prenatal uno, powinnam brać jeszcze dodatkowo kwas foliowy? W tym jest za mało?
Chociaż moja gin mi powiedziała żeby brać kwas foliowy i witaminy. W sumie nie dopytałam czy dodatkowo czy nie. -
Kamila91 wrote:Ja też biorę prenatal uno, powinnam brać jeszcze dodatkowo kwas foliowy? W tym jest za mało?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Zerknijcie sobie na tą analizę Pana Tabletki, co wcześniej wrzucałam, tam jest fajnie rozpisane ile czego powinnyśmy przyjmować w ciąży.
A co do magnezu, to jeszcze Slow Mag jest spoko, bo jest lekiem, a nie suplementem i ma dobrą formę magnezu. No i jeśli w ogólnym suplemencie macie już witaminę B6, to magnez najlepiej już bez b6, żeby nie przedobrzyć 😉👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Wlasnie magneB6 forte jest bardzo dobry natomiast ma stosunkowo duzo wit B6. Ostatnio czytałam że nadmiar też nie wpływa korzystnie (jak wszystko z reszta) więc warto sobie skontrolować dawki żeby nie przedobrzyc tak jak Agniecha napisala.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkich, dołączam do tego forum. Dzisiaj 4 tydzień 1 dzień, termin orientacyjny na 21 października. Najpierw testy ciążowe z dwoma kreskami, a ostatnio beta 62,53 i po dwóch dniach czyli wczoraj: 233,6. Do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu 😉
Mama_Basia, paulina502, mamamajeczki, Nattalia, Kath, mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie.
Na razie widoczny jedynie pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym. Gin mówiła że widzi już se zarodek powoli się pojawia. Ciaza okazała się młodsza niż sądziłam. Kolejna wizyta za 2 tygodnie 25.lutego.
Co dziwne mam już założona kartę ciazy 😲. W 1 ciazy dostałam dopiero gdy serduszko się pojawiło 😅. Komplet badań do zrobienia dostałam. Teraz tylko czekać.
Mieliśmy pochwalić się rodzicom w ta niedziele. Maz mimo wszystko chce się podzielić radością więc chyba tak zostanie.Mama_Basia, mamamajeczki, Nattalia, Kath, Sisi85, Klaudia9212, agniecha2101 lubią tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
agniecha2101 wrote:Prenatal Uno ma 400 jednostek kwasu foliowego, więc tyle ile się w sumie powinno przyjmować w ciąży. Nie musisz brać dodatkowo. Chyba, że masz np mutację MTHFR lub w poprzedniej ciąży miałaś stwierdzona wadę cewy nerwowej lub jeśli masz padaczkę, dużą nadwagę i jeszcze w kilku przypadkach powinno się brać więcej i np w metylowanej formie.
-
Kartę ciąży zakładają dopiero jak zobaczą zarodek z bijącym serduszkiem? Czy od razu przy prawidłowej becie i pęcherzyku? Jak to było u Was?
-
Karolaaa8 wrote:Kartę ciąży zakładają dopiero jak zobaczą zarodek z bijącym serduszkiem? Czy od razu przy prawidłowej becie i pęcherzyku? Jak to było u Was?
Nie mam pojęcia. W 1 ciazy doktorska czekała na serduszko. Teraz dostałam od razu na 1 wizycie pomimo że jeszcze serduszka nie ma...05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Karolaaa8 wrote:Kartę ciąży zakładają dopiero jak zobaczą zarodek z bijącym serduszkiem? Czy od razu przy prawidłowej becie i pęcherzyku? Jak to było u Was?
U mnie w obu ciążach na pierwszej wizycie biło już serduszko, więc dostałam kartę ciąży
Niestety i tym razem spodziewam się cukrzycy ciążowej 😒 Chciałam się na zapas najeść bardzo niezdrowych rzeczy typu chipsy, słodycze, pizza, itd. 😅🤭😈 I wiecie co? Na NIC nie mam ochoty. Kompletnie NIC. Leży obok mnie torebka z ciastkami - w ciągu dwóch godzin zjadłam dwa. Robiłam przed chwilą zakupy, dodałam czekoladę do koszyka, ale usunęłam. Widzę słodkości albo inne przekąski w sklepie i kompletnie mnie to nie wzrusza. Tak samo mam jak otwieram lodówkę, żeby zrobić sobie śniadanie lub kolację. Jest mi totalnie obojętnie czy zjem z szynką czy z serem 🤷♀️ Planowanie obiadów to katorga. Nigdy tego nie lubiłam, ale teraz to już w ogóle, skoro nie mam chęci nic jeść 😢 A potem będę umierać z tęsknoty za kostką czekolady, itd. 🤦♀️ Już bym chyba wolała te ciążowe zachcianki niż takie wszystko mi jedno 😒Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mousi89 też wgl nie mam aptetu. Ale bardziej na zasadzie że nie czuje się głodna. O tym że dzisiaj nic nie jadłam przypomina mi burczenie brzucha 🙈. Wgl dzis na wizycie okazało się że schudłam ostatni 1kg po poprzedniej ciazy i +1kg więcej. Także zaczynam ciaze na minusie 1kg 😂 względem wagi z poprzedniej.05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Mousie89 wrote:U mnie w obu ciążach na pierwszej wizycie biło już serduszko, więc dostałam kartę ciąży
Niestety i tym razem spodziewam się cukrzycy ciążowej 😒 Chciałam się na zapas najeść bardzo niezdrowych rzeczy typu chipsy, słodycze, pizza, itd. 😅🤭😈 I wiecie co? Na NIC nie mam ochoty. Kompletnie NIC. Leży obok mnie torebka z ciastkami - w ciągu dwóch godzin zjadłam dwa. Robiłam przed chwilą zakupy, dodałam czekoladę do koszyka, ale usunęłam. Widzę słodkości albo inne przekąski w sklepie i kompletnie mnie to nie wzrusza. Tak samo mam jak otwieram lodówkę, żeby zrobić sobie śniadanie lub kolację. Jest mi totalnie obojętnie czy zjem z szynką czy z serem 🤷♀️ Planowanie obiadów to katorga. Nigdy tego nie lubiłam, ale teraz to już w ogóle, skoro nie mam chęci nic jeść 😢 A potem będę umierać z tęsknoty za kostką czekolady, itd. 🤦♀️ Już bym chyba wolała te ciążowe zachcianki niż takie wszystko mi jedno 😒
No powiem ci że ja dzisiaj też miałam taki dzień że mdłości wróciły, apetyt zerowy, drażni mnie każdy zapach z lodówki i dziś zjadłam jedynie suchą bułkę z zimnym mlekiem.