Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja oprócz covida miałam dodatkowo plamienia brązowe jeszcze zanim zrobiłam test, dlatego szybko skontaktowałam się z moim lekarzem, kazał brać luteinę i w sumie po 2 tabletkach plamienia od razu zaczęły się uspokajać i teraz na razie spokój 😊 a ja zawsze mam takie plamienia przed okresem dlatego myślałam , że okres mi się rozkreci ale na szczęście nie możliwe, że przez te plamienia kazał mi się w szpitalu pojawić, nie wiem ale każde USG mnie stresuje 😳 mam nadzieję, że będzie dobrze
Mikoshi, Mikoshi lubią tę wiadomość
-
Klaudia9212 wrote:Hej dziewczyny! 😊
Obserwuje wątek od weekendu, ale boje się jeszcze wpisać na konkretna datę. Doświadczyłam już jednego poronienia przeszło rok temu. Chciałabym się poradzić odnośnie bety.
Beta1: 78,320 (10dpo-26dc)
Beta2: 169,00 (14dpo-28dc) przyrost 120,5%
Beta3: 380,00 (17dpo-31dc) przyrost 70,4%
OM 11.01 , 25.01 (15dc) było już po owulacji ( w ten dzień miałam usg) 🙈
Myślicie, ze będzie ok? 🙈
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Obserwuje wątek od weekendu, ale boje się jeszcze wpisać na konkretna datę. Doświadczyłam już jednego poronienia przeszło rok temu. Chciałabym się poradzić odnośnie bety.
Myślicie, ze będzie ok? 🙈👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
paulina502 wrote:Hej ! 😉 Ja również dołączę do grupy chociaż na razie jeszcze bardzo ostrożnie.. pierwszy pozytywny test ciązowy 30 stycznia. Niefortunnie byłam wtedy w izolacji, miałam covida 😔 mam już córkę, staraliśmy się z mężem o rodzeństwo od 2,5 roku.W październiku byłam na badaniu drożności jajowodów i w styczniu zaszłam w ciążę 😊 na pierwszym USG byłam zaraz po skończeniu izolacji , był to 5 tydzień 1 dzień i widać było pęcherzyk.Kolejne USG dziś- widoczne echo zarodka crl ok 4 mm, do do serca to jeszcze nie było dobrze widać ( badanie było w poradni przyszpitalnej bo mój lekarz jest na urlopie i lekarka , która mnie badała powiedziała, że ten sprzęt pozostawia wiele do życzenia. Wydawało jej się , że widzi już serce ale nie mogła powiedzieć na 100 %). Kolejne USG za tydzień , badają mnie tak często chyba ze względu na tego covida na samym początku ciąży .. jestem pełna obaw ale staram się być dobrej myśli 😉 Pozdrawiam👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Myślicie, ze będzie ok? 🙈
Hejo, przyrosty są w normie. A planujesz jeszcze jakieś wykonać? Kiedy wizytujesz?
paulina502 wrote:Hej ! 😉 Ja również dołączę do grupy chociaż na razie jeszcze bardzo ostrożnie.. pierwszy pozytywny test ciązowy 30 stycznia. Niefortunnie byłam wtedy w izolacji, miałam covida 😔 mam już córkę, staraliśmy się z mężem o rodzeństwo od 2,5 roku.W październiku byłam na badaniu drożności jajowodów i w styczniu zaszłam w ciążę 😊 na pierwszym USG byłam zaraz po skończeniu izolacji , był to 5 tydzień 1 dzień i widać było pęcherzyk.Kolejne USG dziś- widoczne echo zarodka crl ok 4 mm, do do serca to jeszcze nie było dobrze widać ( badanie było w poradni przyszpitalnej bo mój lekarz jest na urlopie i lekarka , która mnie badała powiedziała, że ten sprzęt pozostawia wiele do życzenia. Wydawało jej się , że widzi już serce ale nie mogła powiedzieć na 100 %). Kolejne USG za tydzień , badają mnie tak często chyba ze względu na tego covida na samym początku ciąży .. jestem pełna obaw ale staram się być dobrej myśli 😉 Pozdrawiam
Nie ma powodu do obaw myślę! Super, że dołączyłaś. Życzę nudnej i spokojnej ciąży A powiedz jak się czujesz?
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Mikoshi wrote:Dziewczyny. Czuje się fatalnie psychicznie. Od pół godziny boli mnie w macicy jak się poruszam. Nie wiem. Mam nadzieję że to nic groźnego. Takie tępe klucie jakby mi ktoś coś tam wbijal... 😒 Strasznie się boję.
A to nie jest tak, że macica się powiększa? Może się połóż? Masz możliwość? Albo może spróbuj miętowej herbatki?Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Mikoshi wrote:Dziewczyny. Czuje się fatalnie psychicznie. Od pół godziny boli mnie w macicy jak się poruszam. Nie wiem. Mam nadzieję że to nic groźnego. Takie tępe klucie jakby mi ktoś coś tam wbijal... 😒 Strasznie się boję.
Mrsmiki ja ogólnie czuję się nieźle, mam tylko zawroty głowy i czasami mdłości. Piersi w sumie bolą od początku, po nocy czuję się jakby mnie ktoś pokopał 😅
-
Macica się powiększa, wszystko się rozciąga, to przez to.
Wiem, że wszystko może martwić, ale to normalny objaw, myśl pozytywnie 🙂 -
Mama_Basia wrote:Ja mam takie kłócicia bez przerwy od tygodnia, nie boli tylko jak leżę.
Macica się powiększa, wszystko się rozciąga, to przez to.
Wiem, że wszystko może martwić, ale to normalny objaw, myśl pozytywnie 🙂
Dzięki . Ale już minęło. Trzymało mnie ok 1h.mrsmiki, Mama_Basia, agniecha2101, Kath lubią tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
mrsmiki wrote:Dziewczyny dostałam biegunkę 🤨 Narazie jednorazowo ale już się nakręcam, mimo ze to chyba normalne? 🤔
-
Kath wrote:A może coś zaszkodziło z jedzenia? Powiem szczerze , że ja nie miewam biegunek wgle. Jedynie męczą mnie czasami zaparcia.
Możliwe bo czytałam właśnie ze o biegunce można mówić jak występuje więcej niż jeden raz.Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Biorę luteinę 100x2. Badałam proga w 7dpo i był 21,78 ng/ml a w 10dpo 26,40ng/ml.
Nie dzwoniłam do lekarza, bo w tamtej ciąży tak zrobiłam i się stresowałam ze nic nie było widać 🙈 ciąża biochemiczna
Jutro przedzwonię, bo się już boje 🙈 bete powtórzę w sobotę 😵💫
-
Nie bylo mnie tu pol dnia a tu tyyyle się dzisiaj dzieje 😉 Witam nowe Panie i życzę spokojnych ciąż!
Mnie też coś tam czasem pokluje ale raczej szybko przechodzi i nie jest bardzo uciążliwe.
Klaudia - najważniejsze aby się teraz nie stresować więc najlepiej porozmawiać z lekarzem, może coś doradzi i uspokoi. -
Witam się w 7 tygodniu, ale ten czas leci dopiero co się okazało że jestem w ciąży
Witam również nowe mamusie, może podzielicie się planowaną datą porodu ? Z chęcia wpiszę was na listę
Oczywiście gratulacje z dzisiejszych wizyt, cieszę się waszym szczęściem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 20:51
mrsmiki lubi tę wiadomość