Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde mam taki jadłowstręt, że już nie wiem co robić. Myśl o zakupach spożywczych jest już dla mnie dołująca, robienie obiadów, myślenie o jedzeniu to wszystko to koszmar, nawet woda mi nie smakuje... Jem z rozsądku ale dyskomfort czuje cały dzień.
Angel123, Sisi85 lubią tę wiadomość
-
Byłam rano na wizycie, wszystko jest w porządku. Ciąża lekko młodsza, około 5+5 tc, pewnie to wynika z tego że doszło później do owulacji i zapłodnienia.
Serduszko bije pięknie ❤
Teraz mam robić badania i następna wizyta za niecałe 3 tygodnie.agniecha2101, Kath, mrsmiki, Klaudia9212, obnoxious lubią tę wiadomość
-
Same dobre wiadomości 😊 gratulacje dziewczyny!
Ja pierwszą wizytę mam za tydzień w piątek prywatnie i za dwa tyg w środę oficjalną przez lekarz prowadzącą. Bardzo się stresuję, że znów będzie coś nie tak. Śnią mi się koszmary i jestem zestresowana, choć staram się sama sobie powiedzieć, że przecież nie mam wpływu na to czy tam jest ok czy nie jest 🙄 jutro idę na betę dla ciekawości.
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Hej. Ja mam wrażenie, że z każdym kolejnym dniem się co raz gorzej czuję. Zdecydowanie gorzej niż w poprzednich ciążach. Jeszcze jakby mało było tego co mam, to od wczoraj doszedł ból 🍑 😕 hemoroidy bardzo szybko tym razem dały o sobie znać 😕
Muszę Was nadrobić, bo chwilę nie zaglądałam przez to kiepskie samopoczucie.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Super Mama_Basia!
Łącze się z Tobą w radości ponieważ też już jestem po wizycie. Aż 6,6 mm człowieka z pięknie biorącym serduszkiem 🥰 Wg USG 6+4 więc trochę mniej niż się spodziewałam. Ale ulgaaa ☺️
Mama_Basia, agniecha2101, Kath, mrsmiki, Mikoshi, Klaudia9212, Sisi85, obnoxious lubią tę wiadomość
-
mrsmiki wrote:Dzień dobry
Jak się dzisiaj czujecie?
My już po porannej becie.
Macie jakieś przeczucia co do ewentualnej płci? Naszło mnie to pytanie po dzisiejszym śnie i zaczęłam rozmyślaćmrsmiki lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Bardzo często jest tak że na pierwszej wizycie się okazuje że ciąża jest młodsza, bo mimo wielu symptomów owulacja mogła jednak być odrobinę później niż nam się wydawało.
Najważniejsze żeby się bobaski zdrowo rozwijały ☺
Ja się męczę w pracy z moim kiepskim samopoczuciem. Jeszcze 5h 😒 -
Mama_Basia wrote:Bardzo często jest tak że na pierwszej wizycie się okazuje że ciąża jest młodsza, bo mimo wielu symptomów owulacja mogła jednak być odrobinę później niż nam się wydawało.
Ja się męczę w pracy z moim kiepskim samopoczuciem. Jeszcze 5h 😒
Właśnie poza tym, że owualcja mogła się przesunąć, to przecież tak samo nigdy nie wiemy jak szybko doszło do zagnieżdżenia, a to też ma znaczenie. Poza tym przy takim maleństwie nie trudno o błąd pomiaru, a każdy mm na tym etapie robi sporą różnicę 😉 więc nie ma się co martwić jak są lekkie odchylenia w dniach ciąży ❤️Mama_Basia lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mama_Basia wrote:Bardzo często jest tak że na pierwszej wizycie się okazuje że ciąża jest młodsza, bo mimo wielu symptomów owulacja mogła jednak być odrobinę później niż nam się wydawało.
Ja się męczę w pracy z moim kiepskim samopoczuciem. Jeszcze 5h 😒
Ty to chyba jesteś ze stali .. Podziwiam Cię. Dobrze, ze jutro już piątekMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Mama_Basia , Nattalia bardzo Wam gratuluje!
My wizytujemy dopiero 2.03 Mój ginekolog wie, że gdybym poszła teraz to żyłabym w stresie, że nic nie widać więc cieszę się w sumie z tego terminu.
Jakoś taka jestem spokojniejszą w tej ciąży.. Albo zmulona, nie wiem
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Nattalia
Super wieści!
Ja mam jutro wizytę o 11.40 😁 I już odliczam godziny.
Wczoraj kontaktowałam się z moją ginekolog I kazała przyjść mi jutro, także miałam trochę zamieszania (musiałam odwołać jutrzejszą wizytę u innego gin która miałam na 14) I moja wizyta 25 też została chwilowo odwołana... Zobaczymy na kiedy kaze mi się u niej po jutrzejszej wizycie pojawić. Mam nadzieję że nie będę musiała długo czekać, bo te pierwsze miesiące ciazy jak się jeszcze nie czuje ruchow są takie od wizyty do wizyty... 😂.Nattalia lubi tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Hej dziewczyny! 😊
Obserwuje wątek od weekendu, ale boje się jeszcze wpisać na konkretna datę. Doświadczyłam już jednego poronienia przeszło rok temu. Chciałabym się poradzić odnośnie bety.
Beta1: 78,320 (10dpo-26dc)
Beta2: 169,00 (14dpo-28dc) przyrost 120,5%
Beta3: 380,00 (17dpo-31dc) przyrost 70,4%
OM 11.01 , 25.01 (15dc) było już po owulacji ( w ten dzień miałam usg) 🙈
Myślicie, ze będzie ok? 🙈 -
Hej ! 😉 Ja również dołączę do grupy chociaż na razie jeszcze bardzo ostrożnie.. pierwszy pozytywny test ciązowy 30 stycznia. Niefortunnie byłam wtedy w izolacji, miałam covida 😔 mam już córkę, staraliśmy się z mężem o rodzeństwo od 2,5 roku.W październiku byłam na badaniu drożności jajowodów i w styczniu zaszłam w ciążę 😊 na pierwszym USG byłam zaraz po skończeniu izolacji , był to 5 tydzień 1 dzień i widać było pęcherzyk.Kolejne USG dziś- widoczne echo zarodka crl ok 4 mm, do do serca to jeszcze nie było dobrze widać ( badanie było w poradni przyszpitalnej bo mój lekarz jest na urlopie i lekarka , która mnie badała powiedziała, że ten sprzęt pozostawia wiele do życzenia. Wydawało jej się , że widzi już serce ale nie mogła powiedzieć na 100 %). Kolejne USG za tydzień , badają mnie tak często chyba ze względu na tego covida na samym początku ciąży .. jestem pełna obaw ale staram się być dobrej myśli 😉 Pozdrawiam
Sisi85, agniecha2101, mrsmiki lubią tę wiadomość
-
Witamy nowe koleżanki! 😊 Klaudia beta ładnie przyrasta więc chyba nie masz powodów do obaw. Ja jestem w 6 tygodniu i czuję się nie za fajnie- dobrze że jestem jeszcze na pocovidowym zwolnieniu 😊 Popołudniami najchętniej bym drzemała, co rano nudności a przy tym wstręt do jedzenia... Ech, cierp ciało kiedy chciało 😅
-
Justyna Es wrote:Kurde mam taki jadłowstręt, że już nie wiem co robić. Myśl o zakupach spożywczych jest już dla mnie dołująca, robienie obiadów, myślenie o jedzeniu to wszystko to koszmar, nawet woda mi nie smakuje... Jem z rozsądku ale dyskomfort czuje cały dzień.
-
Witam nowe dziewczyny!
Kaudia1292
Twoje wyniki bhcg wedlog kalkulatora mieszczą się w normie. Jednak jakoś szybko zwolnił ci przyrost tej bhcg. Ale jak wiadomo każda z nas jest inna, więc może jak najbardziej jest ok. U mnie przyrosty podwajaly się co dwa dni do ok 1400 przy 1 ciazy, potem już co 3 dni. Zrób jeszcze raz, dodatkowo zbadaj sobie progesteron czy nie jest za niski. Kiedy masz wizytę u ginekologa? Jak masz numer prywatny to może wyślij mu w SMS wyniki bhcg on/ona lepiej ci podpowie.
TRZYMAM KCIUKI 🤞.
paulina502
Super wieści. Serduszko jak najbardziej mogło być już widoczne. Podobno powinno się u widocznic pracę serduszka przy crl 5mm, ale jak wiadomo w medycynie jak w kinie . Trzymam kciuki za kolejną wizytę.
Nie wiem czemu tak często cię badają. Moja gin wiedziała że byłam na kwarantannie wtedy gdy wyszedł mi pozytywny test, a jakoś nie kazała mi juz teraz od razu po teście do niej przyjść. Idę jutro. Wedlog moich obliczeń będzie to 5t+5d [cichutko liczę na serduszko] a wedlog om 6t+5d. Ale owulke mialam na 100% później bo miałam robiony monitoring.
Trzymam kciuki za was wszystkie.!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:51
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela