Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha, my z marcowych mam miałyśmy grupę od 2 miesiąca.
Nic dziwnego w tym nie widzę 😉
Ale szanuje Wasze zdanie i nie spieszy mi się z niczym 😂
Jak już wspomniałam lubię robić grafikę i z nudów stworzyłam ją tez tam 😂
Dlatego ona w zasadzie powstała 😅
Poza tym jak tez już pisałam mi tam jest wygodniej.
Ovu ma apke, BBF niestety nie 🤷🏽♀️agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
paulina502 wrote:Ja już po wizycie , bije serduszko !❤️ Wszystko jest w porządku , termin OM zgadza się z USG 😊 czyli 7t 1d. Tak się cieszę 😄
agniecha2101, paulina502 lubią tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
mrsmiki wrote:Dziewczyny czy certyfikat grupy krwi trzeba wykonywać przy każdej ciąży?
Czy jak mam tą plastikowa kartę to tez muszę mimo wszystko potwierdzać grupę krwi? -
Cześć dziewczyny ja jestem za grupa na Facebooku ale tak jak większość na późniejszym etapie na razie dobrze jest jak jest.
Cieszę się z pozytywnych wiadomości z wizyt i czekam na następne ☺️
U mnie dziś zaczyna się 9 tydzień, ale ten czas leci, dopiero co test robiłam 😅🙆
Ja jestem w 3 ciąży i trzeci raz muszę robić badanie na grupę krwi.agniecha2101, Eedzia11, mrsmiki lubią tę wiadomość
-
Ale tu sie duzo dzieje ostatnio 🙂
Witam nowe mamusie!
Paulina,świetna wiadomość! Nic mi ostatnio nie poprawia nastroju tak jak takie dobre wiadomości ☺️
Ja również jestem jak najbardziej za przeniesieniem się na grupę na FB ale w późniejszym etapie,myślę że może jakoś w drugiej połowie ciazy.
Robiłam wczoraj wszystkie badania i wychodzi na to że robi mi się lekka anemia i jakby organizm walczył z jakimś stanem zapalnym a czuje się zupełnie zdrowa (oprócz dolegliwości ciazowych). No ale hormony swiruja więc może to dlatego jakieś odchylenia są. Zobaczę jak lekarz skomentuje te wyniki.
Też mam niedoczynność tarczycy, dokładniej Hashimoto. Póki co TSH jest 1.9 ale trochę zwiększyłam dawke i mam powtórzyć badanie za miesiąc.agniecha2101, mrsmiki, paulina502 lubią tę wiadomość
-
Nattalia wrote:Ale tu sie duzo dzieje ostatnio 🙂
Witam nowe mamusie!
Paulina,świetna wiadomość! Nic mi ostatnio nie poprawia nastroju tak jak takie dobre wiadomości ☺️
Ja również jestem jak najbardziej za przeniesieniem się na grupę na FB ale w późniejszym etapie,myślę że może jakoś w drugiej połowie ciazy.
Robiłam wczoraj wszystkie badania i wychodzi na to że robi mi się lekka anemia i jakby organizm walczył z jakimś stanem zapalnym a czuje się zupełnie zdrowa (oprócz dolegliwości ciazowych). No ale hormony swiruja więc może to dlatego jakieś odchylenia są. Zobaczę jak lekarz skomentuje te wyniki.
Też mam niedoczynność tarczycy, dokładniej Hashimoto. Póki co TSH jest 1.9 ale trochę zwiększyłam dawke i mam powtórzyć badanie za miesiąc.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Brzuch mnie trochę boli jak na okres. Moja dwulatka daje mi popalić, wrzask, rzucanie się, ciągle na ręce i na ręce.
Moja pierwsza ciąża była zagrożona, z garścią leków, leżeniem i pobytami w szpitalu.
Mam nadzieję, że natura widziała co robi i poradzę sobie z tą moją rozwrzeszczaną pannicą, a kolejny maluszek urodziny się cały i zdrowy
-
Dziewczyny, a jakie badania mialyscie zlecone już do tego czasu?
Ja miałam: morfologia, przrsiwciala odpór, test kilowy, badanie moczu ogólne, glukoza, hcv, hiv, tsh, rozyczka, toxoplazmoza.
Czy po za tym lekarze wam jeszcze coś zlecali jest coś na co powinno się zwrócić uwage?Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
arjot wrote:Nie wiem czy któraś z Was wyszła już z taką propozycją, bo nie przeczytałam wszystkiego więc dam tę propozycję. Może by tak założyć kameralną grupę na FB? Dołączyłam do grupy mam październikowych, ale liczy ona ponad 300 osób i w takim gronie średnio ogarniam co się tam dzieje i średnio chce mi się udzielać. W mojej poprzedniej ciąży stworzyłyśmy taką grupę właśnie z tego forum. Według mnie grupy na FB są bardziej czytelne niż fora, można dodawać zdjęcia, itd., a przede wszystkim aktywność utrzymuje się dłużej. Jestem na takiej kameralnej grupie, gdzie ponad 2 lata po porodzie nadal dzielimy się że sobą wszystkim nawet wysyłamy sobie upominki z racji narodzin kolejnych maluchów. Dla porównania podobny wątek co tutaj już dawno umarł.
Co o tym myślicie? Dajcie koniecznie znać
Fajnie by było jakby grupa była zamknięta 😉 ja nie bardzo chce by „moja fb rodzina” widziała moje wpisy na tablicy 🙈 -
arjot wrote:Brzuch mnie trochę boli jak na okres. Moja dwulatka daje mi popalić, wrzask, rzucanie się, ciągle na ręce i na ręce.
Moja pierwsza ciąża była zagrożona, z garścią leków, leżeniem i pobytami w szpitalu.
Mam nadzieję, że natura widziała co robi i poradzę sobie z tą moją rozwrzeszczaną pannicą, a kolejny maluszek urodziny się cały i zdrowy
Moja 1,5 roczna córka co chwilę chce, żeby ją brać na ręce. A poza tym muszę ją znosić ze schodów, wkładać/wyjmować z wózka, itd. i mam nadzieję, że szyjka na tym nie ucierpi. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, ale i nie było 10,5 kg klocka do noszeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 13:31
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Laura - wyglada na to, ze to samo mialysmy zlecone.
Ja to Was w ogóle podziwiam bo to musi byc mega trudne miec juz dziecko/dzieci i czuć się tak jak teraz. Praktycznie codziennie po pracy muszę się przespać bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować a przy małym dziecku to nie byłoby takie łatwe.Laura lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny, a jakie badania mialyscie zlecone już do tego czasu?
Ja miałam: morfologia, przrsiwciala odpór, test kilowy, badanie moczu ogólne, glukoza, hcv, hiv, tsh, rozyczka, toxoplazmoza.
Czy po za tym lekarze wam jeszcze coś zlecali jest coś na co powinno się zwrócić uwage? -
Nattalia wrote:Laura - wyglada na to, ze to samo mialysmy zlecone.
Ja to Was w ogóle podziwiam bo to musi byc mega trudne miec juz dziecko/dzieci i czuć się tak jak teraz. Praktycznie codziennie po pracy muszę się przespać bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować a przy małym dziecku to nie byłoby takie łatwe.
Teraz ziewam przez cały dzień, ale nie mam możliwości leżeć w ciągu dnia. Córka sama się nie umie niczym zająć, potrzebuje stałej uwagi. A jeszcze mam dodatkowe dolegliwości, których w pierwszej ciąży nie miałam, lekko nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 13:31
-
Laura wrote:Dziewczyny, a jakie badania mialyscie zlecone już do tego czasu?
Czy po za tym lekarze wam jeszcze coś zlecali jest coś na co powinno się zwrócić uwage?
Ja mam jeszcze HBs Ag, czyli zakażenie WZW typu B.Laura lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*