Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura wrote:Dziewczyny, a jakie badania mialyscie zlecone już do tego czasu?
Ja miałam: morfologia, przrsiwciala odpór, test kilowy, badanie moczu ogólne, glukoza, hcv, hiv, tsh, rozyczka, toxoplazmoza.
Czy po za tym lekarze wam jeszcze coś zlecali jest coś na co powinno się zwrócić uwage?
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na wizycie. Jeśli chodzi o USG, to tylko pęcherzyk ciążowy był widoczny. Za 2 tygodnie ponowna wizyta i już pewnie będzie widoczny zarodek i serduszko (karta ciąży również wtedy jest zakłada). Jeśli chodzi o betę to wszystko dobrze. Natomiast na niski wynik progesteronu nic nie przepisała. Powinno się badać progesteron w przypadku plamień lub krwawienia. A, że u mnie nic takiego nie występuje to nie ma powodów do niepokoju. W tak wczesnej ciąży nawet przepisanie leków by nic nie pomogło, bo byłyby to wady genetyczne. Więc nic tylko czekać na kolejną wizytę 😏
agniecha2101, Mama_Basia, Kath, Nattalia, mrsmiki, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny, a jakie badania mialyscie zlecone już do tego czasu?
Ja miałam: morfologia, przrsiwciala odpór, test kilowy, badanie moczu ogólne, glukoza, hcv, hiv, tsh, rozyczka, toxoplazmoza.
Czy po za tym lekarze wam jeszcze coś zlecali jest coś na co powinno się zwrócić uwage?
Jeszcze żadnych, na następnej wizycie dostanę skierowanie
-
Nattalia wrote:Laura - wyglada na to, ze to samo mialysmy zlecone.
Ja to Was w ogóle podziwiam bo to musi byc mega trudne miec juz dziecko/dzieci i czuć się tak jak teraz. Praktycznie codziennie po pracy muszę się przespać bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować a przy małym dziecku to nie byłoby takie łatwe.
Nie jest lekko ale czasem nie ma się wyjścia u mnie dwójka dzieciaków, praca i jeszcze po pracy ogarnianie mieszkania, mimo że mąż czasem chce pomóc to ja niestety jestem taka Zosia Samosia, wszystko samaNattalia lubi tę wiadomość
-
O super dzieki:) dziwi mnie że każda kobieta w ciazy nie dostaje właśnie czegoś takiego co sprawia że wiesz co i jak powinnaś skontrolowaćagniecha2101 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Dziewczyny, a jak u Was z wagą. Ja niestety mam taki problem że przez te nudności nie mam apetytu i waga mi spada A i tak jest już bardzo niska.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Laura wrote:Dziewczyny, a jak u Was z wagą. Ja niestety mam taki problem że przez te nudności nie mam apetytu i waga mi spada A i tak jest już bardzo niska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 14:46
Laura lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ja nie szczepiłam się ani jedną dawka, więc teraz tym bardziej nie mam zamiaru 😉
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Sisi85 wrote:Dokładnie, ja również. Z resztą słyszałam, że jak się przejdzie covid we wczesnej ciąży (ja przeszłam w styczniu), mama jaki dziecko nabywają przeciwciała. Tego się trzymam
A co do wagi to ja jestem "przy kości" także musze uważać żeby za dużo nie przytyć, na razie przez mdłości i wymioty waga stoi w miejscu. W pierwszej ciąży przytulam 9kg a w drugiej 6.
-
Laura wrote:Dziewczyny, a jak u Was z wagą. Ja niestety mam taki problem że przez te nudności nie mam apetytu i waga mi spada A i tak jest już bardzo niska.
W pierwszej ciąży przybrałam 8kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 16:37
-
To mi sie niestety przytylo kilogram 😔 Jednak malo ruchu,praca siedzaca i do tego ta sennosc plus zabojczy apetyt nie pomaga... Śmieje się że to chyba poszło wszystko w biust ponieważ piersi mi urosły spokojnie o 1 rozmiar. Boję się co to będzie dalej skoro przed ciaza już miałam D/E. Na szczescie wiosna idzie wiec planuje wiecej zaczac chodzic z psem na spacery zeby juz calkiem nie sflaczec 😉
Laura lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg...
Teraz waga stoi, ale czuje się jak prosiak.
Ktoś prosił aby grupa była zamknięta, jest.
Tylko za pośrednictwem linku będzie można ją znaleźć, tak żeby znajomym się nie wyświetlało że gdziekolwiek się jest.Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Ja przed zajściem ćwiczyłam w domu jakieś cardio , pilates i rozciąganie a teraz nic mi się nie chce przez tą senność i zmęczenie 🤦♀️Mimo to nie jestem w stanie zasnąć w ciagu dnia a z drugiej strony nawet nie mam kiedy , bo zawsze coś trzeba ogarnąć. Tu coś posprzątać , ugotować obiad , córce posiłki naszykować i jeszcze zwierzakami się zająć.
Też czekam na cieplejsze dni , żeby na dłuższe spacery wychodzić , bo jak tak będę dalej siedzieć to nie wiem jak będę wyglądać 🙈 -
Nattalia wrote:To mi sie niestety przytylo kilogram 😔 Jednak malo ruchu,praca siedzaca i do tego ta sennosc plus zabojczy apetyt nie pomaga... Śmieje się że to chyba poszło wszystko w biust ponieważ piersi mi urosły spokojnie o 1 rozmiar. Boję się co to będzie dalej skoro przed ciaza już miałam D/E. Na szczescie wiosna idzie wiec planuje wiecej zaczac chodzic z psem na spacery zeby juz calkiem nie sflaczec 😉
Teraz mogłoby być podobnie, biustonosze z tamtej ciąży mam nadal w szufladzie, może się przydadzą. -
Dziewczyny, CRL 3,7mm i mamy serduszko ❤
Ulżyło mimamamajeczki, Ulalala, Mama_Basia, Laura , mrsmiki, Nattalia, Mikoshi, Kath, Paulina1106, Swatka, paulina502, Klaudia9212, Frida91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Witajcie dziewczyny.
Ja już się nie mogę doczekać pierwszej wizyty, którą mam już w końcu we wtorek:)
Dopiero wróciłam z pracy. Ciężki miałam ten tydzień, coraz bardzo czuję się zmęczona... mam nadzieję, że to minie.
Dolegliwości ciążowych poza tym nie odczuwam.
Waga bez zmian. W 2 ciąży przybrałam tylko 7 kg. W ogóle po ciążach miałam najniższą wagę w życiu, przy 168cm 47kg. Teraz już przybrałam do 53kg i tak czuję się najlepiej.
Dziewczyny chodzicie prywatnie czy na nfz? Ja się zapisałam dodatkowo jeszcze do ginekologa na nfz, w zeszłych ciążach robiłam podobnie.