X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja dziś powtórzyłam - 538 💛 ale progesteron z 26 spadł na 20, to chyba nie jest powód do zmartwień ale może lepiej monitorować czy nie spada mocniej
    Ooo to super wynik ❤️ progesteron wydaje mi się że w pierwszym trymestrze z jakiegoś powodu jest od do więc póki mieści się w normie to chyba ok . Ja dziś nie wkładałam luteiny i jutro rano pójdę zrobię betę i progesteron sprawdzić jak przyrost bety no i czy progesteron radzi sobie beż luteiny . Jeśli nie to będę ładować dalej luteine .

Finch11 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Judyta_ Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miło czytać co tam u Was, trzymam kciuki za wszystkie! Ja melduję się po pierwszej wizycie dzisiaj 🥰
    Uspokoiła mnie, bo co prawda nie ma jeszcze widocznego zarodka z serduszkiem (spodziewałam się tego, bo dziś dopiero 5+1), ale pęcherzyk z ciałkiem żółtym ładnie usadowiony :)
    Ze względu na plamienia i wcześniejsze poronienie dostałam słynny duphaston, trochę się obawiam ewentualnych negatywnych objawów, bo kiedyś brałam już progesteron i pamiętam, że bardzo źle się po nim na początku czułam. No ale nic, czego się nie robi dla bobasa 😂

Nie dostałam jeszcze zwolnienia, bo powiedziała, że dopiero jak będzie zarodek, chociaż też się obawiam pracy, bo pracuję w szkole i teraz też fala wirusów 😣 uważam, żeby myć ręce często itd, no ale oddychasz tym samym powietrzem co masa osób wokół Ciebie, więc nie da się w 100% uchronić

szlamek, Gracja29, Wdzięczna lubią tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja dziś powtórzyłam - 538 💛 ale progesteron z 26 spadł na 20, to chyba nie jest powód do zmartwień ale może lepiej monitorować czy nie spada mocniej
    A kiedy masz wizytę u lekarza ? Ogólnie jak będę w czwartek to zapytam lekarki czy sprawdzać to raz na jakiś czas i czy jakiś konkretny wynik powinien mnie martwić. W pierwszej ciąży ani razu nie badałam progesteronu i urodziłam zdrowa córkę 😆

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Hej dziewczyny, miło czytać co tam u Was, trzymam kciuki za wszystkie! Ja melduję się po pierwszej wizycie dzisiaj 🥰
    Uspokoiła mnie, bo co prawda nie ma jeszcze widocznego zarodka z serduszkiem (spodziewałam się tego, bo dziś dopiero 5+1), ale pęcherzyk z ciałkiem żółtym ładnie usadowiony :)
    Ze względu na plamienia i wcześniejsze poronienie dostałam słynny duphaston, trochę się obawiam ewentualnych negatywnych objawów, bo kiedyś brałam już progesteron i pamiętam, że bardzo źle się po nim na początku czułam. No ale nic, czego się nie robi dla bobasa 😂

Nie dostałam jeszcze zwolnienia, bo powiedziała, że dopiero jak będzie zarodek, chociaż też się obawiam pracy, bo pracuję w szkole i teraz też fala wirusów 😣 uważam, żeby myć ręce często itd, no ale oddychasz tym samym powietrzem co masa osób wokół Ciebie, więc nie da się w 100% uchronić
    Miło czyta się tak dobre wiadomości 🙂 super ze wszystko jest ok . Wiek ciąży taki sam z miesiączki i z usg czy jakaś różnica? Wkurza mnie że lekarz wie lepiej co jest najlepsze dla kobiety w ciąży 🙄 ja pracuje w żłobku tam to już wogole Combo 😱cytomegalia bostonki ospy rumien rsv jelitowki i cały wachlarz wirusów i bakterii no i do tego się człowiek onosi tych maluchów 😐 mam nadzieję że moja lekarka nie odmówi mi l4 ...

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    A kiedy masz wizytę u lekarza ? Ogólnie jak będę w czwartek to zapytam lekarki czy sprawdzać to raz na jakiś czas i czy jakiś konkretny wynik powinien mnie martwić. W pierwszej ciąży ani razu nie badałam progesteronu i urodziłam zdrowa córkę 😆
    Wizytę mam 19 lutego, to bedzie mój tydzień 5+4, więc liczę że coś już zobaczę 👏🏻
    To jak będziesz coś wiedziała to dawaj znać, chętnie się dowiem i może powie Ci, jakie wartości są prawidłowe a jakimi się martwić :D

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Wizytę mam 19 lutego, to bedzie mój tydzień 5+4, więc liczę że coś już zobaczę 👏🏻
    To jak będziesz coś wiedziała to dawaj znać, chętnie się dowiem i może powie Ci, jakie wartości są prawidłowe a jakimi się martwić :D
    U mnie z tym tymi tygodniami to nie tak hop siup 🙄 więc chyba nie liczę na zbyt wiele w czwartek.. Owulacja 18/19dc, pozytywny test 11dpo beta 11,2 także malutka i prawdopodobnie plamienie implantacyjne 11/12 dpo . W czwartek będzie 18dpo .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    U mnie z tym tymi tygodniami to nie tak hop siup 🙄 więc chyba nie liczę na zbyt wiele w czwartek.. Owulacja 18/19dc, pozytywny test 11dpo beta 11,2 także malutka i prawdopodobnie plamienie implantacyjne 11/12 dpo . W czwartek będzie 18dpo .
    Ale może pęcherzyk ciążowy chociaż zobaczysz! ❤️

assialbnn lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Palaczowa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jak tam samopoczucie?!

Poznań

36 👩

Mama Nastolatków 16 oraz 13

3 poronienia 😥👼

08.02 ⏸
    10.02 226- BHCG
    12.02 419- BHCG
    17.02 2801 - BHCG
    18.02 - 19;30 pusto
    20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞
  • Wdzięczna Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😉 życzę każdej dwóch kresek i ładnego przyrostu bety 😉 ja dzisiaj mam dzień oczekiwania bo beta dopiero jutro.
    Trochę mnie wysypało na buzi i plecach więc hormony szaleją 😁 zaczełam już smarować brzuch hehe🤣 jestem ogólnie szczupła ale zostało mi trochę skóry na brzuchu po chłopakach i chciałabym nie tworzyć za szybko nowej tylko wykorzystać już ten nadstan. Póki co używam tego co mam w domu i stosuje kolagen morski z firmy AVA. Bardo polecam te kosmetyki. Używam też z retinolem do twarzy.
    Niech to będzie piękny dzień 😁🕊️

Palaczowa, assialbnn lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02 wizyta Prywatnie-jest ❤️
    10.03 wizyta Medicover
    20.03 wizyta prywatnie
  • Zuzka :) Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Dzień dobry 😉 życzę każdej dwóch kresek i ładnego przyrostu bety 😉 ja dzisiaj mam dzień oczekiwania bo beta dopiero jutro.
    Trochę mnie wysypało na buzi i plecach więc hormony szaleją 😁 zaczełam już smarować brzuch hehe🤣 jestem ogólnie szczupła ale zostało mi trochę skóry na brzuchu po chłopakach i chciałabym nie tworzyć za szybko nowej tylko wykorzystać już ten nadstan. Póki co używam tego co mam w domu i stosuje kolagen morski z firmy AVA. Bardo polecam te kosmetyki. Używam też z retinolem do twarzy.
    Niech to będzie piękny dzień 😁🕊️

Hej , czytałam ,że retinolu nie powinno się używać w ciąży

"Zawarte w kosmetykach formy witaminy A (tj. retinol i retinal) mają zdolność do przenikania przez skórę i dostawania się do krwiobiegu. Duże dawki witaminy A mogą przenikać przez łożysko i wpływać na rozwój płodu.". Ale może warto dopytać lekarza dla pewności .☺️ Udanego dnia 🤗

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

AMH- (10. 2024) - 0.61 ng ➡️ ( 01.2025) 0,75 ng
    TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Progesteron 28.01- 25.73 ng/ml
    BHCG - 30.01- 100 mlU/ ml
    Progesteron 30.01-29,4 ng/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Wdzięczna Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka :) wrote:
    Hej , czytałam ,że retinolu nie powinno się używać w ciąży

"Zawarte w kosmetykach formy witaminy A (tj. retinol i retinal) mają zdolność do przenikania przez skórę i dostawania się do krwiobiegu. Duże dawki witaminy A mogą przenikać przez łożysko i wpływać na rozwój płodu.". Ale może warto dopytać lekarza dla pewności .☺️ Udanego dnia 🤗
    Oo, dziękuję za wskazówkę, poczytam o tym🙏
    Mam w domu też z tej serii z peptydami a czytam właśnie, że to jest bezpieczne 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 08:35

Zuzka :) lubi tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    preg.png
    7.02⏸️
    10.03 wizyta Medicover
    20.03 wizyta prywatnie
  • Palaczowa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero jutro na betę.
    Ja dziś odczuwam jedynie metaliczny smak w buzi 🤢
    No i ciężko było dziś mi ustać było w pociągu bo był przepełniony.
    Zobaczymy jak to dalej będzie ale przyjmuję wszystko byle było dobrze!

Wdzięczna lubi tę wiadomość

Poznań

36 👩

Mama Nastolatków 16 oraz 13

3 poronienia 😥👼

08.02 ⏸
    10.02 226- BHCG
    12.02 419- BHCG
    17.02 2801 - BHCG
    18.02 - 19;30 pusto
    20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞

Wysłany: 11 lutego, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Oo, dziękuję za wskazówkę, poczytam o tym🙏
    Mam w domu też z tej serii z peptydami a czytam właśnie, że to jest bezpieczne 😁

Nie miałam na celu Cię straszyć , ale pamiętałam ,że gdzieś kiedyś mi się taka informacja rzuciła w oczy , ale może w jakiejś mniejszej dawce nie zaszkodzi , nie jestem specjalistą więc nie chce się wypowiadać ,że na pewno zaszkodzi , ale warto mieć na uwadze i dopytać lekarza :D

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Wdzięczna Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam na celu Cię straszyć , ale pamiętałam ,że gdzieś kiedyś mi się taka informacja rzuciła w oczy , ale może w jakiejś mniejszej dawce nie zaszkodzi , nie jestem specjalistą więc nie chce się wypowiadać ,że na pewno zaszkodzi , ale warto mieć na uwadze i dopytać lekarza :D
    Jasne, dziękuję Ci bardzo bo powiem szczerze, że nie zwróciłam uwagi w ogóle na to, że czegoś nie mogę z uwagi na ciążę. Zapomniałam jak to jest 🤣 retinolu akurat od tygodnia nie nakładałam i tak już zostanie. Fajnie, że się wymieniamy wiedzą bo czasem coś można pominąć. Ja każda uwagę i wskazówkę chętnie przyjmuję 😁

Okolice Poznania 👐
    preg.png
    7.02⏸️
    10.03 wizyta Medicover
    20.03 wizyta prywatnie
  • sofiz Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Retinolu zdecydowanie nie można, nawet do stosowania zewnętrznego, co już przeżywałam bo mam 2 opakowania w domu.

Mi się zaczęły odruchy wymiotne, takie wręcz teatralne ale na odruchu się kończy, jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Zaczęła mi spływać flegma po gardle i to je uruchamia. A tak to nudności na co dzień.

Mam wrażenie, że za chwilę już będzie październik i szybko zleci ale dni zaczęły się dłużyć przez niecierpliwość :)

Zuzka :), Wdzięczna, Fabregasowa lubią tę wiadomość

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 3x500, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na becie i progesteronie 🙂 mam nadzieję na piękny wynik 🙏 wizytę mam w czwartek ale już chyba nie będę powtarzać w czwartek drugi raz. Ogólnie czuję się dobrze, cierpię na bezsennosc aczkolwiek w ciągu dnia nie odczuwam z tego powodu jakiegoś dużego zmęczenia 🙂 o 20/21 już mnie za to nie ma 😂 piersi bolą mnie okropnie 😱 jakieś pojedyncze mdłości ale da się żyć 🙃

Wdzięczna, Palaczowa, Gracja29 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

Wysłany: 11 lutego, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to się zastanawiam czy ten rodzynek w ogóle jest bo , poza pojedynczymi nudnościami raz na kilka dni i pobolewaniem podbrzusza nie mam żadnych objawów, martwię się bo ostatnio jak byłam na USG 5.02 to był tylko pęcherz płodowy :( . Jutro mam USG u innego lekarza w tej samej przychodni i to będzie 6t+1. Trzymajcie kciuki żeby jednak fasolka była bo mnie nerwy wykończą . :(

Palaczowa, Gracja29 lubią tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltra hmm jeśli chodzi o odczucia to obstawiam, że łatwo nie będzie 😄 prawie dwulatek i noworodek w domu... a Ty co o tym myślisz ?

Ja jakoś w tym tyg mam drugą wizytę, czekam na info od lekarza. Muszę też zrobić badania, w tym obciążenie glukozą :-/

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • madziankaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to się zastanawiam czy ten rodzynek w ogóle jest bo , poza pojedynczymi nudnościami raz na kilka dni i pobolewaniem podbrzusza nie mam żadnych objawów, martwię się bo ostatnio jak byłam na USG 5.02 to był tylko pęcherz płodowy :( . Jutro mam USG u innego lekarza w tej samej przychodni i to będzie 6t+1. Trzymajcie kciuki żeby jednak fasolka była bo mnie nerwy wykończą . :(

Też ciągle nad tym samym się zastanawiam 😅 ja mam wizytę w piątek i też mnie już te nerwy wykańczają. W piątek będę 6t+5 według owulacji (nie liczę według OM bo owulację miałam w 18/19 dc. U mnie też z tymi objawami to tak różnie, od jakiś dwóch dni dużo mniej boli mnie w podbrzuszu, piersi też trochę mniej czuję, chociaż dziś trochę bardziej niż wczoraj. Miałam odruchy wymiotne 2-3 razy dziennie a wczoraj ani razu, dziś póki co też nie.

Warszawa
    👩🏻 28 👱🏻‍♂️ 31

starania od 12.2024

2cs
    24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
    27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
    29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
    03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml

14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
    25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
    26.03.2025 USG prenatalne ⏳

preg.png
  • Ania108 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Was doskonale.
    To najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu i mam już dość tej niepewności, czy tam naprawdę ktoś jest. A jeśli jest, to czy żyje i ma się dobrze 🥺

Mnie też przestały piersi napierać, są po prostu bardziej jędrne, ale to tyle. Wczoraj trochę nudności, ale dziś sama nie wiem 🥺

30.01 ⏸️ 🥹♥️
    💊 cynk, magnez, wit. D, kwasy omega, selen, folian, jod
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ