Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Finch11 wrote:Ja dziś powtórzyłam - 538 💛 ale progesteron z 26 spadł na 20, to chyba nie jest powód do zmartwień ale może lepiej monitorować czy nie spada mocniej
Finch11 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Hej dziewczyny, miło czytać co tam u Was, trzymam kciuki za wszystkie! Ja melduję się po pierwszej wizycie dzisiaj 🥰
Uspokoiła mnie, bo co prawda nie ma jeszcze widocznego zarodka z serduszkiem (spodziewałam się tego, bo dziś dopiero 5+1), ale pęcherzyk z ciałkiem żółtym ładnie usadowiony
Ze względu na plamienia i wcześniejsze poronienie dostałam słynny duphaston, trochę się obawiam ewentualnych negatywnych objawów, bo kiedyś brałam już progesteron i pamiętam, że bardzo źle się po nim na początku czułam. No ale nic, czego się nie robi dla bobasa 😂
Nie dostałam jeszcze zwolnienia, bo powiedziała, że dopiero jak będzie zarodek, chociaż też się obawiam pracy, bo pracuję w szkole i teraz też fala wirusów 😣 uważam, żeby myć ręce często itd, no ale oddychasz tym samym powietrzem co masa osób wokół Ciebie, więc nie da się w 100% uchronićszlamek, Gracja29, Wdzięczna lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Ja dziś powtórzyłam - 538 💛 ale progesteron z 26 spadł na 20, to chyba nie jest powód do zmartwień ale może lepiej monitorować czy nie spada mocniej👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Judyta_ wrote:Hej dziewczyny, miło czytać co tam u Was, trzymam kciuki za wszystkie! Ja melduję się po pierwszej wizycie dzisiaj 🥰
Uspokoiła mnie, bo co prawda nie ma jeszcze widocznego zarodka z serduszkiem (spodziewałam się tego, bo dziś dopiero 5+1), ale pęcherzyk z ciałkiem żółtym ładnie usadowiony
Ze względu na plamienia i wcześniejsze poronienie dostałam słynny duphaston, trochę się obawiam ewentualnych negatywnych objawów, bo kiedyś brałam już progesteron i pamiętam, że bardzo źle się po nim na początku czułam. No ale nic, czego się nie robi dla bobasa 😂
Nie dostałam jeszcze zwolnienia, bo powiedziała, że dopiero jak będzie zarodek, chociaż też się obawiam pracy, bo pracuję w szkole i teraz też fala wirusów 😣 uważam, żeby myć ręce często itd, no ale oddychasz tym samym powietrzem co masa osób wokół Ciebie, więc nie da się w 100% uchronić👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:A kiedy masz wizytę u lekarza ? Ogólnie jak będę w czwartek to zapytam lekarki czy sprawdzać to raz na jakiś czas i czy jakiś konkretny wynik powinien mnie martwić. W pierwszej ciąży ani razu nie badałam progesteronu i urodziłam zdrowa córkę 😆
To jak będziesz coś wiedziała to dawaj znać, chętnie się dowiem i może powie Ci, jakie wartości są prawidłowe a jakimi się martwić -
Finch11 wrote:Wizytę mam 19 lutego, to bedzie mój tydzień 5+4, więc liczę że coś już zobaczę 👏🏻
To jak będziesz coś wiedziała to dawaj znać, chętnie się dowiem i może powie Ci, jakie wartości są prawidłowe a jakimi się martwić👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:U mnie z tym tymi tygodniami to nie tak hop siup 🙄 więc chyba nie liczę na zbyt wiele w czwartek.. Owulacja 18/19dc, pozytywny test 11dpo beta 11,2 także malutka i prawdopodobnie plamienie implantacyjne 11/12 dpo . W czwartek będzie 18dpo .
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😉 życzę każdej dwóch kresek i ładnego przyrostu bety 😉 ja dzisiaj mam dzień oczekiwania bo beta dopiero jutro.
Trochę mnie wysypało na buzi i plecach więc hormony szaleją 😁 zaczełam już smarować brzuch hehe🤣 jestem ogólnie szczupła ale zostało mi trochę skóry na brzuchu po chłopakach i chciałabym nie tworzyć za szybko nowej tylko wykorzystać już ten nadstan. Póki co używam tego co mam w domu i stosuje kolagen morski z firmy AVA. Bardo polecam te kosmetyki. Używam też z retinolem do twarzy.
Niech to będzie piękny dzień 😁🕊️
Palaczowa, assialbnn lubią tę wiadomość
-
Wdzięczna wrote:Dzień dobry 😉 życzę każdej dwóch kresek i ładnego przyrostu bety 😉 ja dzisiaj mam dzień oczekiwania bo beta dopiero jutro.
Trochę mnie wysypało na buzi i plecach więc hormony szaleją 😁 zaczełam już smarować brzuch hehe🤣 jestem ogólnie szczupła ale zostało mi trochę skóry na brzuchu po chłopakach i chciałabym nie tworzyć za szybko nowej tylko wykorzystać już ten nadstan. Póki co używam tego co mam w domu i stosuje kolagen morski z firmy AVA. Bardo polecam te kosmetyki. Używam też z retinolem do twarzy.
Niech to będzie piękny dzień 😁🕊️
Hej , czytałam ,że retinolu nie powinno się używać w ciąży
"Zawarte w kosmetykach formy witaminy A (tj. retinol i retinal) mają zdolność do przenikania przez skórę i dostawania się do krwiobiegu. Duże dawki witaminy A mogą przenikać przez łożysko i wpływać na rozwój płodu.". Ale może warto dopytać lekarza dla pewności .☺️ Udanego dnia 🤗 -
Zuzka :) wrote:Hej , czytałam ,że retinolu nie powinno się używać w ciąży
"Zawarte w kosmetykach formy witaminy A (tj. retinol i retinal) mają zdolność do przenikania przez skórę i dostawania się do krwiobiegu. Duże dawki witaminy A mogą przenikać przez łożysko i wpływać na rozwój płodu.". Ale może warto dopytać lekarza dla pewności .☺️ Udanego dnia 🤗
Mam w domu też z tej serii z peptydami a czytam właśnie, że to jest bezpieczne 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 08:35
Zuzka :) lubi tę wiadomość
-
Ja też dopiero jutro na betę.
Ja dziś odczuwam jedynie metaliczny smak w buzi 🤢
No i ciężko było dziś mi ustać było w pociągu bo był przepełniony.
Zobaczymy jak to dalej będzie ale przyjmuję wszystko byle było dobrze!
Wdzięczna lubi tę wiadomość
Poznań
36 👩
Mama Nastolatków 16 oraz 13
3 poronienia 😥👼
08.02 ⏸
10.02 226- BHCG
12.02 419- BHCG
17.02 2801 - BHCG
18.02 - 19;30 pusto
20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞 -
Wdzięczna wrote:Oo, dziękuję za wskazówkę, poczytam o tym🙏
Mam w domu też z tej serii z peptydami a czytam właśnie, że to jest bezpieczne 😁
Nie miałam na celu Cię straszyć , ale pamiętałam ,że gdzieś kiedyś mi się taka informacja rzuciła w oczy , ale może w jakiejś mniejszej dawce nie zaszkodzi , nie jestem specjalistą więc nie chce się wypowiadać ,że na pewno zaszkodzi , ale warto mieć na uwadze i dopytać lekarza -
Zuzka :) wrote:Nie miałam na celu Cię straszyć , ale pamiętałam ,że gdzieś kiedyś mi się taka informacja rzuciła w oczy , ale może w jakiejś mniejszej dawce nie zaszkodzi , nie jestem specjalistą więc nie chce się wypowiadać ,że na pewno zaszkodzi , ale warto mieć na uwadze i dopytać lekarza
Zuzka :) lubi tę wiadomość
-
Retinolu zdecydowanie nie można, nawet do stosowania zewnętrznego, co już przeżywałam bo mam 2 opakowania w domu.
Mi się zaczęły odruchy wymiotne, takie wręcz teatralne ale na odruchu się kończy, jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Zaczęła mi spływać flegma po gardle i to je uruchamia. A tak to nudności na co dzień.
Mam wrażenie, że za chwilę już będzie październik i szybko zleci ale dni zaczęły się dłużyć przez niecierpliwośćZuzka :), Wdzięczna, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Ja byłam dziś na becie i progesteronie 🙂 mam nadzieję na piękny wynik 🙏 wizytę mam w czwartek ale już chyba nie będę powtarzać w czwartek drugi raz. Ogólnie czuję się dobrze, cierpię na bezsennosc aczkolwiek w ciągu dnia nie odczuwam z tego powodu jakiegoś dużego zmęczenia 🙂 o 20/21 już mnie za to nie ma 😂 piersi bolą mnie okropnie 😱 jakieś pojedyncze mdłości ale da się żyć 🙃
Wdzięczna, Palaczowa, Gracja29 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Ja za to się zastanawiam czy ten rodzynek w ogóle jest bo , poza pojedynczymi nudnościami raz na kilka dni i pobolewaniem podbrzusza nie mam żadnych objawów, martwię się bo ostatnio jak byłam na USG 5.02 to był tylko pęcherz płodowy
. Jutro mam USG u innego lekarza w tej samej przychodni i to będzie 6t+1. Trzymajcie kciuki żeby jednak fasolka była bo mnie nerwy wykończą .
Palaczowa, Gracja29 lubią tę wiadomość
-
Maltra hmm jeśli chodzi o odczucia to obstawiam, że łatwo nie będzie 😄 prawie dwulatek i noworodek w domu... a Ty co o tym myślisz ?
Ja jakoś w tym tyg mam drugą wizytę, czekam na info od lekarza. Muszę też zrobić badania, w tym obciążenie glukoząStarania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Zuzka :) wrote:Ja za to się zastanawiam czy ten rodzynek w ogóle jest bo , poza pojedynczymi nudnościami raz na kilka dni i pobolewaniem podbrzusza nie mam żadnych objawów, martwię się bo ostatnio jak byłam na USG 5.02 to był tylko pęcherz płodowy
. Jutro mam USG u innego lekarza w tej samej przychodni i to będzie 6t+1. Trzymajcie kciuki żeby jednak fasolka była bo mnie nerwy wykończą .
Też ciągle nad tym samym się zastanawiam 😅 ja mam wizytę w piątek i też mnie już te nerwy wykańczają. W piątek będę 6t+5 według owulacji (nie liczę według OM bo owulację miałam w 18/19 dc. U mnie też z tymi objawami to tak różnie, od jakiś dwóch dni dużo mniej boli mnie w podbrzuszu, piersi też trochę mniej czuję, chociaż dziś trochę bardziej niż wczoraj. Miałam odruchy wymiotne 2-3 razy dziennie a wczoraj ani razu, dziś póki co też nie.Warszawa
👩🏻 28 👱🏻♂️ 31
starania od 12.2024
2cs
24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml
14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
26.03.2025 USG prenatalne ⏳
-
Rozumiem Was doskonale.
To najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu i mam już dość tej niepewności, czy tam naprawdę ktoś jest. A jeśli jest, to czy żyje i ma się dobrze 🥺
Mnie też przestały piersi napierać, są po prostu bardziej jędrne, ale to tyle. Wczoraj trochę nudności, ale dziś sama nie wiem 🥺Zuzka :) lubi tę wiadomość
30.01 ⏸️ 🥹♥️
💊 cynk, magnez, wit. D, kwasy omega, selen, folian, jod