X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Lovi25 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostawkę z Chicco next2me i kupiłam do tego materac z Ruckena (rucken&fizjomommy) :)

Wgl dziewczyny, mialam wczoraj przedziwną sytuację, bo poszłam do Medicover na kontrolną wizytę w ramach ichniejszego prowadzenia ciąży (ogólnie prowadzę prywatnie od 12 tyg ciązy) i jakież było moje zdziwienie jak lekarz mi powiedział ze on nie ma aparatu USG i mi go nie zrobi (a na tym mi najbardziej zależało) wiec mam sie umowic osobno na to USG do innego, jedynego typa, który takie usg robi w Medicoverze 🤡 a termin oczywiscie na wrzesien xD
    nie wiem czy sie smiac czy płakać, ale nie wiedzialam ze tak to tam wygląda biorąc pod uwagę fakt, ze jak sie zapisuje na wizyte to jak byk jest napisane "doktor xyz - prowadzenie ciąży" (i u mnie w domysle - zrobienie tez usg które chyba jest podstawą w tych czasach).

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    14.04 I prenatalne: 5,3 cm bejbika 🍀
    16.06 II prenatalne
    __
    20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Duśka202 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dostawki to ja mam drewnianą Roba 45x90 cm. Jeszcze jest w kartonie, jakoś nie mieliśmy siły się zabrać za jej rozpakowanie. Tak sobie myślę, że na poczatku września sie juz na poważnie zajmiemy urządzaniem przestrzeni pod małą 😅.

Moja dostawka jest drewniana, bo zależało mi na tych przewiewach i zmniejszaniu ryzyka SIDS. Także też nic nie będę wieszała ani dawała do środka. Tylko przesciersdlo i dziecko w śpiworku ^^. Materac jeszcze muszę sprawdzić w jakim jest stanie, bo kupiliśmy używkę na olx. Podobno dziecko w nim jakoś dużo nie spało, no ale muszę to sprawdzić i wyprac czy sie nadaje 😅

Lovi, strasznie dziwna sytuacja w tym medicoverze, szczególnie że no... to też jest jakaś forma prywatnej opieki zdrowotnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 15:38

Korki lubi tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
  • sofiz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Ja mam dostawkę z Chicco next2me i kupiłam do tego materac z Ruckena (rucken&fizjomommy) :)

Wgl dziewczyny, mialam wczoraj przedziwną sytuację, bo poszłam do Medicover na kontrolną wizytę w ramach ichniejszego prowadzenia ciąży (ogólnie prowadzę prywatnie od 12 tyg ciązy) i jakież było moje zdziwienie jak lekarz mi powiedział ze on nie ma aparatu USG i mi go nie zrobi (a na tym mi najbardziej zależało) wiec mam sie umowic osobno na to USG do innego, jedynego typa, który takie usg robi w Medicoverze 🤡 a termin oczywiscie na wrzesien xD
    nie wiem czy sie smiac czy płakać, ale nie wiedzialam ze tak to tam wygląda biorąc pod uwagę fakt, ze jak sie zapisuje na wizyte to jak byk jest napisane "doktor xyz - prowadzenie ciąży" (i u mnie w domysle - zrobienie tez usg które chyba jest podstawą w tych czasach).

w enel-med miałam to samo jak poszłam na pierwszą wizytę w celu potwierdzenia ciąży 🤡

33tc, kiedy to minęło 🙊
    czas się spakować, żeby w razie co już wszystko było na miejscu

Wera92, Nati_96 lubią tę wiadomość

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 150, dopegyt 6x250, acard 150

preg.png
    czekamy na Stasia 🩵
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki2025 wrote:
    Swoją drogą jak myślicie czy można odmówić przyjęcia immonoglobuliny jezeli wiem ze i ja i mąż mamy ujemne grupy krwi?
    W pierwszej ciąży przyjęłam zastrzyk, ale w tej nie wiem. Wcześniej mialam ciążę na NFZ, a teraz prowadzę prywatnie, jak ma mnie to kosztować pare stówek.. chyba ze podobnie jak prenatalne jest to refundowane.

Jak zapytałam lekarza czy muszę robić te przeciwciała skoro nie ma szans na dodatnie to mówił ze dla nich jako lekarzy liczy się pacjentka, a nie patrzą czy jest ktos w małżeństwie, luznej relacji itd. w skrócie chyba nie wierzą ze ktoś jest wierny 🥲😂
    To jest darmowy zastrzyk czy prowadzisz ciążę prywatnie czy na nfz 😃

Małopolska
    Starania od 09.2024
    Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
    19.02 ⏸️
    28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
    07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
    14.03 kolejna wizyta
    22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
    2.05 wizyta u prowadzacego
    30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
    10.06 II prenatalne
    preg.png
  • Nati_96 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Z tym potwierdzeniem grupy krwi to ja słyszałam od położnej, żeby zobaczyć czy szpital tego wymaga, jeśli nie to znaczy, że zrobią na miejscu także tyle wiem, ale że ja jeszcze nie wybrałam docelowego szpitala, a w jednym z moich potencjalnych wyborów tego wymagają to potwierdzę.

@lovi25 z tym lekarzem dziwna sprawa 🙁 ale w luxmed widziałam np, że przy zapisywaniu się apką jest opcja „prowadzenie ciąży” i „prowadzenie ciąży bez opcji usg” 😆 zdziwiłam się jak to zobaczyłam, a w medicover umawiałaś się przez apke czy jak?

Ja dzisiaj w końcu zaczęłam rozpakowywać wszystko co kupiłam dla Malutkiej, bo wczoraj mój M. skończył skręcać szafę i komodę, posegregowałam narazie ciuszki rozmiarami i na dniach wypiorę, też zamierzam się już spakować do szpitala @Sofiz 🤭 Właśnie dopisuję do listy wyprawkowej co muszę kupić jeszcze dla siebie, bo jak tak zaczęłam wypakowywać z kartonów rzeczy dla Mai to generalnie większość już mam, w tych kartonach to nawet nie byłam w stanie się połapać… Brakuje mi aptecznych, higienicznych rzeczy i wanienki 🙂‍↔️ uffff jakoś człowiek od razu spokojniejszy. Wzruszam się na maksa patrząc na te małe ciuszki 🥺🫶🏻

1793875ebd598.jpghttps://zapodaj.net/plik-JGzPA1i8fH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 16:16

Wera92, Patkaa94, Anettka10 lubią tę wiadomość

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • Mama4 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się ta dostawka Lionelo Luna. :) Zwłaszcza jak łatwo nią jeździć po domu jak piszesz @Carolyn to tym bardziej. Mnie też nie zależy na funkcji kołysania. Cena też odpowiednia.
    Patrzyłam też na dziergane koszyki Mojżesza ale ceny nawet używek są bardzo wysokie, wolę te pieniądze przeznaczyć na płatne szczepienia dla maluszka.

Ja póki nie wymagają potwierdzonej grupy krwi to nie robię. :) Tak jak napisałam wcześniej, dotychczas nikt nigdy ode mnie tego nie wymagał.

Carolyn lubi tę wiadomość

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:

Tak tam właśnie jest, cała poprzednią ciąże chodziłam do medicover i lekarz prowadzący (swoją drogą bardzo fajny) tylko sprawdzał tylko tętno tym takim urzadzonkiem i tam zwykłe badanie ginekologiczne, w gabinecie w ogóle nie miał USG, a na usg wysyłał osobno 🤦🏽‍♀️ także w sumie teraz na NFZ mam dużo wygodniej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 16:40

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Patkaa94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam potwierdzona grupę krwi, bo niedawno mialam operację to mi w szpitalu zrobili, także akurat na to nie musiałam wydawać kasy w tej ciąży ;)

Ja dostawki takiej typowej nie mam ale łóżeczko veres monaco, narazie w wersji mini skręcone… ale może w dużej wersji zdjąć bok i mieć jako dostawke to łóżeczko. Zobaczymy co się sprawdzi nam ;)

02.2018r. 👦
    03.2019r. 👦

29.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
    13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
    19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
    26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
    02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
    (12+6)
    6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
    10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
    23.04 🩺

preg.png
  • przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolyn ja chce tą Lionelo Luna bo podoba mi się wizualnie i cena też mi odpowiada 😅 więc nic innego dalej nie szukam, tym bardziej że to tak naprawdę będzie na chwilę bo szybko bobas z tego wyrośnie 😃

Mama4, Carolyn lubią tę wiadomość

👩🏼29 🧔🏻‍♂️31

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 immunologia, dr Paśnik
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz
    10.2024 polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
    12+0 prenatalne 5,44cm, niskie ryzyka 🩷🧸

preg.png
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Carolyn ja chce tą Lionelo Luna bo podoba mi się wizualnie i cena też mi odpowiada 😅 więc nic innego dalej nie szukam, tym bardziej że to tak naprawdę będzie na chwilę bo szybko bobas z tego wyrośnie 😃

Dokładnie, a w kolorze beżowym jest prześliczna! U mnie tylko wyjdzie na to, że nowy materacyk kupię drożej niż całą dostawke 😅

A my dziś skręciliśmy łóżeczko szczebelkowe i już powoli, ale to bardzo powoli do mnie dociera, że już niedługo zamieszka z nami ten malutki człowieczek 🥰

Muszę jeszcze upolować przewijak taki wolnostojący, też czaję się na używany, ale chyba chodliwy temat, bo mało tego zauważam.

Wera92, Patkaa94, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • ananas123 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tu dziś tematów!

Ja mam dwa niepotwierdzone (z różnych labów) wyniki grupy krwi, w pierwszej ciąży zdążyłam zrobić… podobno u mnie w szpitalu to wystarczy, ale będę dopytywać na szkole rodzenia. W sumie mogę poprosić o skierowanie raz jeszcze, i tak jeszcze kilka razy będę się kłuć, a mój pakiet z ubezpieczenia medycznego to badanie pokrywa 😅

GBS miałam pozytywny na początku ciąży, gdy miałam infekcję i robiony wymaz 🥴 czat mówi że wynik z tak wczesnego etapu nie przesądza o niczym… na razie ginekolog nie wspominała o pobraniu wymazu, ale w sumie to chyba tak jak pisałyście jeszcze jest czas.

My na pewno kupujemy dostawkę ze względu na brak miejsca. Waham się ciągle którą wybrać. Pierwszy wybór to było chicco, ale w sumie używana w sensownym stanie kosztuje więcej niż nowe lionelo, a materacyk i tak trzeba będzie wymienić. Spodobała mi się też drewniana z Waldina, ale tu się zastanawiam czy nie będzie za mała. @Duśka będziesz składać swoją w najbliższym czasie czy jednak wrzesień? Bo ma chyba te same wymiary co Waldin, byłabym ciekawa opinii jak na żywo to widzisz 😅 z chęcią poczytam jeszcze Wasze recenzje o innych dostawkach

U nas dziś dzień sesji. Taka zabawa w pozowanie a jak wróciłam do domu to padłam ze zmęczenia 🫠 teraz tylko czekać na efekty, mam nadzieję że było warto 😊

preg.png
  • Klaudia89 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mała dalej ułożona główkowo, mogłaby tak już zostać wiercipięta 😜 wagi nie sprawdzałyśmy, moja doktor powiedziała, że skoro USG III trymestru było w zeszłym tygodniu to nie ma sensu, bo ona ma inny aparat, granica błędu to jest 200-300 gramów i nie ma sensu się niepotrzebnie nakręcać jakby co. Poza tym wszystko ok 🙂
    Cofam też to co kiedyś napisałam o wizytach, bo jednak sprawdzamy przepływy na każdej wizycie 😁 dzisiaj też i jest w porządku. Kolejna wizyta 5 września. Od poniedziałku oficjalnie będę na ciążowym zwolnieniu 😁😁

Anettka10, Carolyn, przyszłamama96, Werson, Wera92, Mama4, Emusiowa, sofiz lubią tę wiadomość

Kraków

👱‍♀️35 👦 41

Pierwsza ciąża ❤️
    ⏸️ 31/01

Czekamy na Zuzię 🩷

preg.png
  • Klaudia89 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do grupy krwi, to rzeczywiście dostałam kolejne skierowanie 🙂

Kasaja lubi tę wiadomość

Kraków

👱‍♀️35 👦 41

Pierwsza ciąża ❤️
    ⏸️ 31/01

Czekamy na Zuzię 🩷

preg.png
  • Duśka202 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas, myślę że najszybszy termin złożenia to końcówka sierpnia, bo się nam jeszcze dwie imprezy szykują w domu a miejsca brak 😅. Nie wiem o jakim Waldinie mówisz, ale zwróć sobie uwagę czy nie ma dzielonego materacyka, bo jak szukałam to wydaje mi się że waldiny często takie miały. A raczej z tego co sie orientuje to łączone materacyki nie są zalecane (bo kregosłup, bo dziecko może wpaść pomiędzy, itd.)

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    24.03 -> 5,6 cm bejbika, 151 BPM <3

preg.png
‹‹ 608 609 610 611 612
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ