X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Kasaja Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam właśnie Neno. Nie mam nic elektrycznie bujanego ani moonboona ani cybexa epriama więc stwierdziłam że dołożę troszkę do dostawki i kupię bujana. Zobaczymy. Na razie leży w kartonie.

Na szkole rodzenia właśnie mówili że jak się dużo chodzi w ciąży i ćwiczy itd to dzieci później lubią być bujane…więc sama sobie zgotowałam ten los :D

Pytanie czy wieszacie coś nad przewijakiem albo łóżeczkiem? Mam jakąś fobię że to spadnie na dziecko :o a kupiłam półkę z wieszakiem i teraz nie wiem co z nią zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 12:02

pupuś, Redrum lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻33
    starania od IV 2024
    styczeń 2025 ⏸️🤍
    11.02.2025 I wizyta 🩺jest serduszko!
    27.02.2025 II wizyta 🩺 zarodek rośnie (2cm) i szybkie serduszko (+krwiak podkosmówkowy 15x4mm 😒)
    11.03 wizyta dodatkowa, 🪲3,5cm, krwiak się wchłonął 🥷🏻
    19.03.2025 Veragene pobrane🧬
    20.03.2025 III wizyta - 5.05cm maluszka🩺⏳
    24.03.2025 prenatalne 🩺⏳⭐️
    31.03.2025 wyniki pappa i Veragene - niskie ryzyka, dziewczynka 🌸🥰
    19.05.2025 prenatalne II wszystko książkowo - 370g 🫐
    .
    .
    .
    5.10.2025 👩🏻‍🍼🤞🏻🥰

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasaja wrote:
    Ja kupiłam właśnie Neno. Nie mam nic elektrycznie bujanego ani moonboona ani cybexa epriama więc stwierdziłam że dołożę troszkę do dostawki i kupię bujana. Zobaczymy. Na razie leży w kartonie.

Na szkole rodzenia właśnie mówili że jak się dużo chodzi w ciąży i ćwiczy itd to dzieci później lubią być bujane…więc sama sobie zgotowałam ten los :D

Pytanie czy wieszacie coś nad przewijakiem albo łóżeczkiem? Mam jakąś fobię że to spadnie na dziecko :o a kupiłam półkę z wieszakiem i teraz nie wiem co z nią zrobić.
    Ja chce zamowic cos do powieszenia ale też sobie wkorbilam, że to może spaść na dziecko i zamowie cos lekkiego zeby w razie W nie zrobiło krzywdy 😄

Kasaja lubi tę wiadomość

Małopolska
    Starania od 09.2024
    Cud w ostatnim cyklu stymulacji przed laparo
    19.02 ⏸️
    28.02 🩺 pecherzyk ciazowy 0.86cm
    07.03 🩺 malutki czlowieczek 0.26cm z ❤️
    14.03 kolejna wizyta
    22.04 I prenatalne - wszystko w porządku, CRL 6.38cm, na 90% chłopczyk 🩵🩵
    2.05 wizyta u prowadzacego
    30.05 kolejna wizyta - chłopiec potwierdzony🩵
    10.06 II prenatalne
    preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Fajna dostawka. Ciekawe czy jest ciężka bo ja mam duże mieszkanie, ale mam takie dwa schodki między jedną a drugą częścią domu i nie chciałabym się męczyć z podnoszeniem gdybym chciała mieć małego w salonie
    Jak już zamówię i przyjdzie mogę dać znać. Niby ma kółka więc można dojechać do schodów i jakoś zwieźć 😅 ale nie brzmi to najbezpieczniej. Ale może wtedy najłatwiej kosz Mojżesza? W waw się dostaje jako wyprawkę. ja już się nie łapie z legionowa, ale mam obiecany po znajomych nawet nierozpakowany.

Werson lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • sofiz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Luna nie będzie mi pasować do łóżka. Ja mam kontynentalne i potrzebuje takiego co nogi wsuną się pod łóżko jak najbliżej materaca.
    A jak wykonanie tak ogólnie? Bo materac też pewnie dokupię

sprawdź momi smart bed :)

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 150, dopegyt 6x250, acard 150

preg.png
    czekamy na Stasia 🩵
  • Redrum Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasaja wrote:

Ja podobnie podeszłam do dostawki, innych bajerów nie kupuję, a o wózkach czytałam, że gondolę najlepiej wziąć używaną, tanią, żadne 2/3w1, tylko potem kupić porządny wózek spacerowy. To samo mi dwie dzieciate koleżanki powiedziały, więc jakoś zaufałam.

Ja niczego nie wieszam, ale tylko przez fatalny układ mieszkania, no, ale, że sama biorę od ponad roku czynny udział w pracach budowlano-remontowych domu, to wiem, że jak się coś porządnie przykręci, to nie ma szans odpaść - więc ja bym się nie bała :D

Kasaja lubi tę wiadomość

👧🏻37 + 👨🏻45

preg.png
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Luna nie będzie mi pasować do łóżka. Ja mam kontynentalne i potrzebuje takiego co nogi wsuną się pod łóżko jak najbliżej materaca.
    A jak wykonanie tak ogólnie? Bo materac też pewnie dokupię

A to ja blondynka nie pomyślałam o łóżku, które dopiero do nas przyjechało i stoi nieskręcone 🥲 no cóż, to w przyszłym tygodniu będzie przymiarka i w razie czego zdążę sprzedać i kupić inną dostawkę, ale mam nadzieję, ze przypadkiem trafilam i bedzie pasować 🙃
    A wykonanie ogólnie spoko. Łatwo sie nim jeździ, jest stabilne. Jak na jakieś cztery, pięć miesiący dla bobasa to dla mnie git. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 13:23

Mama4 lubi tę wiadomość

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Jak już zamówię i przyjdzie mogę dać znać. Niby ma kółka więc można dojechać do schodów i jakoś zwieźć 😅 ale nie brzmi to najbezpieczniej. Ale może wtedy najłatwiej kosz Mojżesza? W waw się dostaje jako wyprawkę. ja już się nie łapie z legionowa, ale mam obiecany po znajomych nawet nierozpakowany.

Mam kosz z Warszawskiej wyprawki bo tam urodziłam Bianke, w tej chwili robi jako kosz na zabawki w salonie 🙈 Mam do niego wszystkie dodatki , jak pomyślę gdzie go postawić to mogę go użyć. Problem jest taki, że moja lubi wchodzić i schodzić z kanapy a mam małą więc mało bezpieczne aby Olek tam leżał.

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sofiz wrote:
    sprawdź momi smart bed :)

Też rozważam, pytanie jak materac i czy dokupię do niego inny, lepszy

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • sofiz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Też rozważam, pytanie jak materac i czy dokupię do niego inny, lepszy

ja mam ten: https://manufakturamateracy.pl/materac-fizjomax-do-dostawki-momi-smart-bed-oraz-lionelo-theo-timon-86x50-piankowy

Werson lubi tę wiadomość

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 150, dopegyt 6x250, acard 150

preg.png
    czekamy na Stasia 🩵
  • Korki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Mam kosz z Warszawskiej wyprawki bo tam urodziłam Bianke, w tej chwili robi jako kosz na zabawki w salonie 🙈 Mam do niego wszystkie dodatki , jak pomyślę gdzie go postawić to mogę go użyć. Problem jest taki, że moja lubi wchodzić i schodzić z kanapy a mam małą więc mało bezpieczne aby Olek tam leżał.
    Może któryś z tych stojaków co można kupić do kosza by był stabilny 🤔 ale też właśnie o tym myślałam, czy jest jakiś stojak, którego gruby kot albo biegnący czterolatek nie wywali 😬 jeszcze nie robiłam rozeznania, a poprzedniego sie pozbyłam

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• Werson Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sofiz wrote:
    ja mam ten: https://manufakturamateracy.pl/materac-fizjomax-do-dostawki-momi-smart-bed-oraz-lionelo-theo-timon-86x50-piankowy

Dziękuję ❤️ link zapisany. Sprawdzę sobie wymiary łóżeczka i upatrzę gdzieś w dobrej cenie :)

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Anettka10 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrum wrote:
    No właśnie to samo wyczytałam, a ja mam mieć pod koniec 33tc, więc zastanawiam się, czy to jakieś przygotowania na zaś do przedwczesnego porodu

Mi lekarz zapowiedział, że będziemy robić na następnej wizycie - 20.08 to też wychodzi wcześnie.. A nie mam kompletnie żadnych przesłanek do wcześniejszego porodu. Muszę się dopytać czemu tak szybko 🤔

👩🏻32

preg.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Może któryś z tych stojaków co można kupić do kosza by był stabilny 🤔 ale też właśnie o tym myślałam, czy jest jakiś stojak, którego gruby kot albo biegnący czterolatek nie wywali 😬 jeszcze nie robiłam rozeznania, a poprzedniego sie pozbyłam

Ja mam jeszcze kokon po córce, który właśnie sprawdził mi się lepiej niż kosz. Musze pomyśleć bo łóżeczko w sypialni na pewno chce mieć, tylko nie wiem co postawić w salonie żeby przez te schodki nie nosić łóżeczka

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Anettka10 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasaja wrote:

Ja nad łóżeczkiem mam karuzele i baldachim 😊
    Milion razy już sprawdzałam czy jest dobrze przymocowane 😅

Kasaja lubi tę wiadomość

👩🏻32

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Ja mam jeszcze kokon po córce, który właśnie sprawdził mi się lepiej niż kosz. Musze pomyśleć bo łóżeczko w sypialni na pewno chce mieć, tylko nie wiem co postawić w salonie żeby przez te schodki nie nosić łóżeczka
    Są jeszcze dość niedrogie i zgrabne łóżeczka-kołyski w ikei. Ale wydaje mi się, że mają z czegoś mega sztucznego ścianki i to mi sie nie spodobało. https://www.ikea.com/pl/pl/p/aelskvaerd-kolyska-brzoza-10314811/?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=18731045000&gbraid=0AAAAAD0h0dNjeA0jH9XmEqoaJNp4GORe6&gclid=CjwKCAjwwNbEBhBpEiwAFYLtGKvlYq8CkBGV1tXOAwwu-iHg3La5pMPNXfHcZbTt6D2fpBwD0jstRBoCsxcQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 14:09

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• Kiki2025 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupe krwi robiłam raz w ciąży, bylo to niepotwierdzone i nawet nie wiedzialam o tym ale nikt nic nie mówił. Dopiero teraz w tej ciąży lekarz pytał czy mam wynik grupy krwi potwierdzony. Okazało się że tak, bo po porodzie zrobili mi w szpitalu kiedy sprawdzali przeciwciała (mam ujemną grupę).
    Zmieniłam nazwisko od tego czasu, ale lekarz zapewnił mnie że ten sam pesel sprawia ze wynik nadal jest ważny i nie robilam grupy w tej ciąży tylko same przeciwciała.

• Kiki2025 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jak myślicie czy można odmówić przyjęcia immonoglobuliny jezeli wiem ze i ja i mąż mamy ujemne grupy krwi?
    W pierwszej ciąży przyjęłam zastrzyk, ale w tej nie wiem. Wcześniej mialam ciążę na NFZ, a teraz prowadzę prywatnie, jak ma mnie to kosztować pare stówek.. chyba ze podobnie jak prenatalne jest to refundowane.

Jak zapytałam lekarza czy muszę robić te przeciwciała skoro nie ma szans na dodatnie to mówił ze dla nich jako lekarzy liczy się pacjentka, a nie patrzą czy jest ktos w małżeństwie, luznej relacji itd. w skrócie chyba nie wierzą ze ktoś jest wierny 🥲😂

• Werson Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Są jeszcze dość niedrogie i zgrabne łóżeczka-kołyski w ikei. Ale wydaje mi się, że mają z czegoś mega sztucznego ścianki i to mi sie nie spodobało. https://www.ikea.com/pl/pl/p/aelskvaerd-kolyska-brzoza-10314811/?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=18731045000&gbraid=0AAAAAD0h0dNjeA0jH9XmEqoaJNp4GORe6&gclid=CjwKCAjwwNbEBhBpEiwAFYLtGKvlYq8CkBGV1tXOAwwu-iHg3La5pMPNXfHcZbTt6D2fpBwD0jstRBoCsxcQAvD_BwE

Średnio mi się podoba. Jeszcze pogadam z mężem bo może uda się wymienić kanapę na taką dużo większą nim mały się urodzi więc wtedy miałabym gdzie położyć kokon czy kosz. Miałabym oko na niego i mała gdy się bawi

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki2025 wrote:
    Swoją drogą jak myślicie czy można odmówić przyjęcia immonoglobuliny jezeli wiem ze i ja i mąż mamy ujemne grupy krwi?
    W pierwszej ciąży przyjęłam zastrzyk, ale w tej nie wiem. Wcześniej mialam ciążę na NFZ, a teraz prowadzę prywatnie, jak ma mnie to kosztować pare stówek.. chyba ze podobnie jak prenatalne jest to refundowane.

Jak zapytałam lekarza czy muszę robić te przeciwciała skoro nie ma szans na dodatnie to mówił ze dla nich jako lekarzy liczy się pacjentka, a nie patrzą czy jest ktos w małżeństwie, luznej relacji itd. w skrócie chyba nie wierzą ze ktoś jest wierny 🥲😂

Ja chodzę prywatnie a miałam skierowanie na NFZ i zrobili mi za darmo w szpitalu gdy leżałam.
    Zapytaj lekarza czy koniecznie musisz mieć taki zastrzyk, jeśli tak to poproś o skierowanie do poradni ginekologicznej i tam pani po umówieniu na wizytę zrobi ci na NFZ

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Redrum Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettka10 wrote:
    Mi lekarz zapowiedział, że będziemy robić na następnej wizycie - 20.08 to też wychodzi wcześnie.. A nie mam kompletnie żadnych przesłanek do wcześniejszego porodu. Muszę się dopytać czemu tak szybko 🤔

To Tobie wypadnie jeszcze wcześniej niż mi. Może to głównie kwestia wewnętrznych zwyczajów szpitali

👧🏻37 + 👨🏻45

preg.png
‹‹ 608 609 610 611 612
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ