WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane tyle mam zyczen na ta droge ze musi byc dobrze ! :)
    Ja o slubie sie nie wypowiem niestety , ale uwielbiam sluchac o waszych przygotowaniach <3

Widze ze o jedzonku sie zaczyna to musze sie ewakuowac bo juz w brzuszku burczy :)
    Kochane pakuje juz laptopa i odezwe sie jutro mam nadzieje ze slonecznej Polski <3

Milego piatku mamusie :*

estrella, Nynusia, annggela, Lucy7, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, to ja mam 168 i 67 kg... No ale to nie wina ciąży, tylko moja :D a w cycki niech mi tez juz nie idzie, bo prawie dziś kupilam dwa staniki i juz mi glupio było iść z takimi namiotami do kasy, a biust wcale na taki duży nie wygląda...

Teraz to i ja mam ochotę na frytki! Chyba jak mężu wróci, to mu dam zlecenie ;)

Szczęśliwa mamusiu i ja dolaczam do życzeń szerokiej drogi i udanego pobytu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:37

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałyście coś o truskawkach? :P Obiadek: kuskus, jogurt waniliowy, twaróg, i truskawy ;)
    8509ab3b0c2b54b4med.jpg

madu, estrella, polkosia, Nynusia, Natka88, annggela, lili_madlen, IviQ, nat_alia, agaton, lojkalojka, Kopciuszek, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • anik86 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta, wczoraj miałam usg połówkowe wszystko dobrze, Maleństwo zdrowe prawie 40 dkg szczęścia ale nie koniecznie chciało nam pokazać swoje skarby. Na moje pytanie o płeć lekarz odpowiedział że nie jest pewny ale raczej między nóżkami nic nie ma więc chyba dziewczynka będzie; przy czym ja od początku ciąży mam przeczucie że chłopiec. Pleć dla nas nie ma znaczenia ale chcielibyśmy wiedzieć żeby zacząć szykować wyprawkę. Moje pytanie do Was czy którejś z Was przeczucie mówiło coś innego niż wynik badania usg jeśli chodzi o płeć?

annggela, Arielka, nat_alia, lojkalojka, estrella, agu258, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam 167 cm i wczoraj ważyłam się i już prawie 90 ;/ no ale w cycuch poszło o dwie miski w górę więc...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Jakiś czas mnie nie było ale przez awarię nie miałam internetu, a z telefonu nie chciało mi się pisać... jakaś leniwa się zrobiłam :P Teraz też zbieram się, żeby sprzątnąć łazienkę i nie mogę się zebrać... dobrze, że przynajmniej pranie nastawiłam :)

Dziś rano byłam na usg tarczycy bo moja endokrynolog zaleciła aby zrobić dla pewności i na szczęście prawie wszystko jest ok, mam tylko malutką 3 milimetrową torbiel, którą mam się nie przejmować...

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, córeczek i synków <3 bardzo się cieszę, że nasze maluchy tak ładnie rosną <3

Co do rozbieżności w wymiarach to ostatnio przeczytałam gdzieś w internecie, że usg powinny być robione przynajmniej w 3 tygodniowych odstępach czasu... jeśli robimy częściej to może nie być miarodajne... Tak więc nie stresujmy się... Myślę, że każdy z naszych maluchów rośnie we własnym tempie, a gdyby coś było nie tak to lekarz na bank zareaguje... Mojej kość udowa urosła przez tydzień tylko z 38 do 39 mm ale już się tym nie stresuje, nie szukam w internecie... bo wiem, że to mógł być jedynie błąd pomiaru... Zamiast uprawiać czarnowidztwo postanowiłam cieszyć się ciążą :)

Szczęśliwa mamusiu bezpiecznej podróży i udanego pobytu w Polsce :)

Planuję zapisać się na badanie 4d i zastanawiam się, w którym tygodniu malutką będzie widać najlepiej?

Nynusia, lili_madlen, Little Frog lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4D podobno 30-32 tydzień najlepiej widać :)

Wybrałam mebelki <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a0cbf2a24a4.jpg

Natka88, annggela, lili_madlen, nat_alia, Nynusia, Little Frog, kasiulka87, lojkalojka, estrella, soraya, Lexie, agu258, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ja mam :) zagladam do niej dość często :) sporo informacji, potrafi uspokoić :) ogólnie mogę polecić :) ja swoja kupilam chyba rok przed zajściem w ciążę (tez są tam informacje jak się do ciąży przygotować) znalazlam używana na allegro w dość dobrej cenie, wiec wzielam i w sumie nie żałuje ;)

Dzięki za opinie :)
    W takim razie jedziemy po obrączki i do empiku po książkę :)
    Miłego dnia ♡

Little Frog, Lexie lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hejo!
    Zera gratuluje udanej wizyty , twoja niunia wazy prawie tyle co moj wariatek tyle ze -2 gr heh :)
    Witaj kopciuszku !
    Agus pieknie wygladasz, ja sie czuje jak kluseczka 162 cm wzrostu i 60 kg z czego te kg poszly w uda i dupe ;( czemu nie po 1 kg w cycuchy.
    Szczesliwa mamusiu szerokiej drogi !! ;)
    I dla was wszystkich milego dzionka.
    Ja z rana bylam w hurtowni rozejrzec sie za kwiatami, potem tak pojezdzilismy, mieszkanie posprzatalismy , zupka ogorkowa prawie gotowa i wieczorkiem idziemy na waly bo dni morza sa od dzis !!!! Lece na pajde ze smalcem i ogorkiem, mmmmmmm...

Angella czy ty jesteś może ze Szczecina?? Bo ja spod Szczecina:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki moczu i mam odczyn zasadowy... mam się martwić?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Mnie zaczyna dopadać myśl, że jak nie weźmiemy ślubu z moim to będę nazwiskiem odstawać od rodziny ;p wcześniej mi to wisiało ale teraz... sama nie wiem ;p
    no trochę też myślałam na ten temat, zwłaszcza ze ja noszę po mężu więc w ogóle dziwnie, do tego mój wolaby żeby dziecko nosiło nazwisko moje panieńskie bo jest ładne, ale to już za dużo zamieszania. ja chcę by miało po nim i już. Trochę zamieszania jest bo brat się nie hajtnął ze swoją(narzeczonymi sa od lat tylko nikt nie ma czasu ślubu przygotować itd) córeczka ma nazwisko po nim, adres zameldowania każdy ma inny i jest problem czasami jak Asia coś idzie załatwiać dla córki bo się jej pytaja kim jest skoro ma inny adres i nazwisko wiec musi zawsze papiery pokazywać. Ale jest to chyba do ogarnięcia więc nie zamierzam brać sluby tylko po to by mieć mniej papierologi. Dobrze wiem ile w razie w jest papierologii potem...i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:00

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilkosiu cudowne mebelki :)

ale mam ochote na frytki no i na to truskawkowe szaleństwo z kaszka także :) :D

polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog - ja zawsze mialam maly teraz mam duzy A, w koncu biustonosze sa wypelnione ;) dobre i to
    Arielka- tez bym codziennie frytki wciagala, nie moge soe przemoc do salatek, 5 min i glodna jestem, musze jesc cos konkretnego a fast foody to juz wogole na pierwszym miejscu zwkaszcza w Pl.
    Anik86 ja myslalam, ze dziewczynka bedzie ale chyba sobie to do glowy wbilam, na kazdym usg maly pokazuje swoje klejnoty ;)
    Estrella ja planuje zrobic 4d w 30 tc razem z prenatalnymi :)
    Polkosia sliczne mebelki , ka narazie nie robie pokoiku bo maly bedzie ze mna :)

Edit: battinka tak ze szczecina :) z kad konkretnie jestes ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:05

Little Frog, estrella lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    no trochę też myślałam na ten temat, zwłaszcza ze ja noszę po mężu więc w ogóle dziwnie, do tego mój wolaby żeby dziecko nosiło nazwisko moje panieńskie bo jest ładne, ale to już za dużo zamieszania. ja chcę by miało po nim i już. Trochę zamieszania jest bo brat się nie hajtnął ze swoją(narzeczonymi sa od lat tylko nikt nie ma czasu ślubu przygotować itd) córeczka ma nazwisko po nim, adres zameldowania każdy ma inny i jest problem czasami jak Asia coś idzie załatwiać dla córki bo się jej pytaja kim jest skoro ma inny adres i nazwisko wiec musi zawsze papiery pokazywać. Ale jest to chyba do ogarnięcia więc nie zamierzam brać sluby tylko po to by mieć mniej papierologi. Dobrze wiem ile w razie w jest papierologii potem...i
    Tutaj na wyspach nie jest aż tak "ważny" ślub jak w PL, jako prtnerka jestem tutaj traktowana prawie tak samo jakbym była żoną ;) ale nazwisko i tak chcę przejąć co by do rodziny pasować, tylko z tym na spokojnie, jak już urodze i trochę figurę poprawię ;)

agaton, IviQ, agu258 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazłam przeczytałam i już nie wiem co chciałam napisać :D

Co do cukrzycy to ja mam nadzieję, że mnie nie dopadnie bo niestety tata miał dziadkowie mają i mama ma :/
    Co do diety to jedna z lekarek mojej babci powiedziała, że grejpfrut zbija cukier ?! akurat ja nie lubię ale moja babcia zajadała co najmniej 2 tygodniowo.

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy z pokojem za miesiąc. Mamy jeden taki bez podłóg i tynków, niewykończony, więc będzie roboty, a szkoda, żeby stał nadal pusty, jak się przyda :)

nat_alia, estrella lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pra babcia miala cukrzyce i faktycznie pamietam ze zawsze kupowalismy jej grejfruty i bardzo czesto je jadla.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, u mnie też ostatnio biust się powiększa o kolejny rozmiar. Większe staniki kupione dwa miesiące temu są jeszcze dobre, ale coraz więcej wychodzi z nich górą. A co to będzie po porodzie! Po pierwszej ciąży podczas karmienia urosły mi jeszcze o dodatkowe dwa rozmiary.
    Little Frog wrote:
    Annggela, to ja mam 168 i 67 kg... No ale to nie wina ciąży, tylko moja :D a w cycki niech mi tez juz nie idzie, bo prawie dziś kupilam dwa staniki i juz mi glupio było iść z takimi namiotami do kasy, a biust wcale na taki duży nie wygląda...

Teraz to i ja mam ochotę na frytki! Chyba jak mężu wróci, to mu dam zlecenie ;)

Szczęśliwa mamusiu i ja dolaczam do życzeń szerokiej drogi i udanego pobytu! :)

Little Frog lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek ale nam tu smaka robisz……

polkosia cudne mebelki. My niestety z racji braku miejsca musimy się ograniczyć do łózeczka i jednej komody

aanaa uuuu do pn, masakra. Trzymaj się

agaton ale slub to prawa i obowiązki prawne niestety. Ja po jednym rozwodzie nie zamierzam po ex się tłumaczyć w róznych instytucjach itd. za ta rentę też dziękuję w ońcu w branży ubezpieczeniowej zabezpieczyłam się i bez ślubu, zresztą jak jest dziecko to dziecku się należy. Ale oczywiście nei mam nic przeciw ślubowi jak się jest pewnym kogos an 100 % itd. itd., ale ja nie jestem i tyle i tak czuję się pewniej bez ślubu niż czułabym się z. Ale fakt mówie to bo mam 17 letni związek i rozwod za sobą. I patrzę strikto przez swoją sytuację. Ale kocham śluby i popieram.

ZakręconaOna u mnie juz zaczęło kropić:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:26

nat_alia, agaton, agu258 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bola was piersi?..mnie w nocy bardzo ..a jak nacisne to siara leci troche

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ