WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Bola was piersi?..mnie w nocy bardzo ..a jak nacisne to siara leci troche
    Mnie sutki swędzą, bolały mnie piersi na samym początku i to tak, że nie mogłam się dotknąć, mam nadzieję, że ten ból nie wróci.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 82 nawet nie mow bo moje juz o 3 rozm urosly, ale narazie na szczescie sie opanowaly ze wzrostem;p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, masz zdroworozsądkowe podejście, ale nie widzę nic złego w tym, że jesteś ostrożna. Są małżeństwa zawierane po roku i szczęśliwe przez całe życie, są i takie z długim stażem narzeczeństwa i niekoniecznie szczęśliwe po ślubie. I odwrotnie. Z tym to nigdy nic nie wiadomo. Znam dwie pary, które po ponad 20. latach się rozstały. Przyszedł kryzys wieku średniego i niektórym zaczęło odbijać. Zgodzę się z tym, że trzeba być tego pewnym.

aanaa, IviQ, ZakręconaOna, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie co do książki to ja dostałam Pierwszy rok życia dziecka i też gorąco polecam :)

Zetaa mnie nie bolą ale swędzą straszliwie...:/

Polkosia śliczności <3 jeszcze czekamy na zdjęcie w sukience :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odebrałam wyniki badań i mam bakterie w moczu 441,50 a norma jest do 130 :( i podwyższone leukocyty - 57 przy normie do 39 :/ we wtorek mam gina ale teraz sie zdenerwowałam strasznie :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, może to też zależy od rozmaru "wyjściowego", jak myślisz? Moja przyjaciółka ma tak ogromny biust, że większego w ciąży sobie u niej nie wyobrażam. Ma chyba miseczkę K lub L, a jest niziutka, ok. 152 cm i niestety przez ten biust ma problemy z kręgosłupem.
    ss wrote:
    Kasia 82 nawet nie mow bo moje juz o 3 rozm urosly, ale narazie na szczescie sie opanowaly ze wzrostem;p

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po konsultacji z dr. Węgrzykowskim i niestety nie tylko grudki na strunach nie zniknęły ale jeszcze serducho powiększone, przedsionek lewy powiększony, przepływ przez otwór owalny obustronny, zwapnienia na lewym przedsionku. Jeszcze przed weekendem Pan Doktor postara się skontaktowac z Prof. Maria Respondek-Liberska w naszej sprawie a we wtorek mam się stawic na ECHO w Zdrojach.

Mam poczucie totalnego odrealnienia. Nie mogę w to nadal uwierzyc.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj byl maly bo B;) moze tez dlatego natychmiadtowo hormony go powiekszyly;) wszyscy mowia ze mleczko przynajmniej bedzie;) oby mieli racje.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupilam 80E... Ale jak jeszcze cos podrosna, to juz kupie takie do karmienia. Mnie piersi nie bola, chyba ze maz zbytnio nacisnie ;) a czasami po nocy zostają mi plamki na pizamie...

Lviq, jak najbardziej rozumiem. Każdy ma prawo do swojej opinii/decyzji, a jak sama piszesz, to masz juz bagaż doświadczeń. U mnie wśród rodzeństwa starszy brat wziął szybko ślub i skromne wesele - bo mieli takie "widzimisie", ja miałam takie średniej wielkości i szczegółowo zaplanowane (oni organizowali w 3 miesiące - bratowa nie była w ciąży, a razem byli może ok 1,5 roku ), a młodszy brat i jego dziewczyna nie planują ślubu ;) także co jeden, to inny :) mam jeszcze 14-letniego brata i ciekawe co on wymyślił :D

Ursa, nigdy nie wiem co w takich sytuacjach napisac, bo się nie znam na tym kompletnie.... Trzymaj się i wspieram! Mam nadzieje, ze lekarze cos wymyśla!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:48

• annggela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa glowa do gory trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa przykro mi strasznie że musiałaś usłyszec takie informacje :( Na całe szczescie jednak technika bardzo poszła do przodu i osiagniecia medyczne sa duzo bardziej zaawansowane niz kiedys .. wiele zabiegów mozna jeszcze wykonac w łonie matki gdzie kiedys nie było to całkowicie mozliwe.Wiem ze nie jest to wcale pocieszajace, ale nie staraj sie wyciagac wniosków na zapas nie znamy sie na tym a lekarze wiedza najlepiej moze to tylko brzmi tak powaznie a lekarze maja juz na to jakąś rade..

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, dobrze ze trafiłaś na specjalistów i problem odkryty został w czasie ciąży. Teraz jest czas na dalsze badania i decyzje, co można zrobić. Dzieki bogu nie trafilas na pierdole nie umiejaca zrobić usg bo sprawa wyszlaby albo nie dopiero po porodzie. A tak możecie szybko działać. Jestesmy z Toba kochana i trzymamy kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa,współczuję bardzo,ze takie rzeczy musiałaś usłyszeć... Mam nadzieje jednak,ze,tak jak Dziewczyny piszą,nie są to jakies bardzo poważne wady i ze medycyna da sobie z nimi rade. Najważniejsze teraz,to żebyś nie stresowala sie bardzo,tylko z wiara czekala co powiedzą lekarze,choc wiem,ze łatwo sie tak mówi,ale życzę Ci z całego serca,żebyś znalazła w sobie spokój i sile,żeby to przetrwać i na pewno wszystko będzie dobrze:***

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa kochana trzymaj się.. tak jak dziewczyny piszą - dobrze że juz teraz zostalo to wykryte i bedziecie mogli z tym walczyc wiec glowa do góry... bedzie dobrze :* trzymam kciuki :*

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był właśnie diabetolog i powiedzial, ze dwa lata temu nie miałabym cukrzycy, bo wtedy nie badalo sie poziomu glukozy po godzinie, tylko po dwóch, a wtedy ja mam dobre wyniki :) pozostaje mi się kluc do konca ciąży i prawdopodobnie wystarczy tylko dieta. Zaraz odwiedzi mnie mąż, jak głupia jakas stęskniłam sie przez jeden dzień ;)

Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa przykro mi, że nie usłyszałas pozytywnych informacji. Jestem pewna, że lekarze coś na to poradzą i serduszko Kornelka będzie zdrowe. Pamietaj, że wszystkie tutaj trzymamy za Was kciuki.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Niem co bym bez waszych słów otuchy dzisiaj zrobiła. Serio... czuję się jak w koszmarze.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po "połówkowym". BĘDZIE SYNEK !! (czyli miałam dobre przeczucie :D)
    a oto dowód:
    3fa518d3f8e093famed.jpg

Wszystko pięknie, ładnie... ALE: mam dość krótką szyjkę :( Nakaz oszczędzania się, nie przemęczać, zwiększyć dawkę magnezu i w razie potrzeby no-spa.
    Zakaz współżycia :/
    Zakaz dotykania brzucha :/
    Zmniejszyć ilość witamin-brać sporadycznie, bo "maluch" waży 415g ! Koniec ze słodyczami !!
    Termin porodu na początku miałam 31.10 teraz 23.10.

Nynusia, nat_alia, polkosia, annggela, estrella, agania, Aguś26, Aleksandra90, ola.321, Lexie, Blondik, FreshMm, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Lucy7, agu258 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa kochana jesteśmy z Tobą i Cię baaardzo mocno wspieramy. Będzie dobrze ;* Serducho Kornelka pokona chorobę zobaczysz :**

l22nhdgeccid541p.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nawet nie będę się starała udawać, że wszystko przeczytałam :P Gratuluje wszystkich synków i córeczek, udanych wizyt, najlepszego dla ostatnich solenizantek i jubilatek!

Widzę, że oprócz dobrych wiadomości, pojawiło się też trochę gorszych...:( Ursa, trzymaj się, wydaje się, że jesteś pod dobrą opieką i to w tej chwili najważniejsze. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co teraz musisz czuć...

Dawno mnie nie było, ale czerwiec to dla mnie zawsze gorący okres - sesja, zaliczenia, papierologia... Dwa egzaminy już za mną, a teraz szykuję się na tygodniową konferencję do Wisły (wyjeżdżam w przyszły piątek). Co prawda nie skonsultowałam tego z lekarzem, ale nie miałam do tej pory żadnych problemów, na samopoczucie też nie narzekam, pozostaje mi wierzyć, że nic złego się nie wydarzy. W ostateczności będę w gronie przyjaznych i pomocnych ludzi :-)

Przed wyjazdem (17.06) idę na USG, nie mogę się doczekać, bo ostatnio widziałam swojego szkraba 2.04, mam nadzieję, że wszystko u niego ok. Martwi mnie tylko, że to powinno być USG połówkowe, a pani doktor kazała mi się umówić między 21 a 24 tygodniem. 17.06 będzie 22t i 3d ciąży, mam nadzieję, że to w niczym nie przeszkadza?

Amerie lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ