WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Aguś, dzieki za info o normach. Ja po godz nie schodze poniżej 140. A co do owoców to dostałam poradnik co można przy cukrzycy jeść i co ciekawe nie poleca sie bananów ze skorka ;) jak tu żyć hehe ;)
    Tak banany to skupisko cukru można 1/3 banana ale mało dojrzałego :-) z czasem idzie się nauczyć ja z cukrem walczę od 12 tygodnia bo glukoza na czczo miałam za wysoką bo i teraz też po posiłkach mam ok nie przekraczam nawet 110 no ale na czczo mam ciągle koło 96 a norma jest do 90 no cóż taki mój urok :-) jak chcesz dużo informacji to wejdz na problemy w ciazy i wątek cukrzycą ciążowa tam sobie dużo z dziewczynami pomagamy co jeść o jakich porach i jak i jak coś to pytaj chętnie pomogę a szpitalna dieta nigdy nie zejdziesz poniżej normy no chyba ze wpakuja ci insulinę bo to co oni tam dają do jedzenia to nie ma nic wspólnego z dietą cukrzycowa

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    a moze truskawki maja wpływ na jelita i dlatego tak powiedziała a ja zrozumiałam ze chodzi o cukier :) ale w normalnych ilościach można je jesc :)
    w sumie ostatnio zdarzył mi się ich nadmiar :)
    Pewnie tak bo na cukier aż takiego wpływu nie mają :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że banany mają dużo cukru, ale w moich stronach zdejmuje się skórę przed jedzeniem :) a tu typowo napisane banan ze skora ma dużo cukru :)

madu lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Mierzą mi na czczo, ale przez noc przeciez cukier spadnie ;)
    Oj kochana nie koniecznie zależy co jesz i w jakich ilościach na cukier na czczo nawet zły obiad może mieć wpływ zależy jaki ma indeks glikemiczny i jak długo się wchłania cukier cukrzycowe mamy muszą jeść przed spaniem kanapkę bo często jest tak że cukier w nocy spadnie a później się odbija i znów zaczyna rosnąć i na rano jak się mierzy to już jest za wysoki .., ja akurat tak mam ze nawet w nocy jak się budzę to coś przekanszam żeby na rano mieć cukier niski choć i tak mało kiedy na rano jestem w normie ciężkie to jest

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Wiem że banany mają dużo cukru, ale w moich stronach zdejmuje się skórę przed jedzeniem :) a tu typowo napisane banan ze skora ma dużo cukru :)
    Hehe to chyba jakaś gafe palneli w mojej rozpisce jest tylko o dojrzałości bananów

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja w kwestii ślubów jestem staromodna, ale to każda ma swoje zdanie, tylko jedna kwestia myślę jest najważniejsza, ze jeśli nie macie ślubu a waszemu facetowi nie daj Boże coś się stanie, to nie macie po nim żadnej renty ani nic... Taka formalność, a niekiedy może dać poważne konsekwencje ;) A tak zawsze ten cywilny można wziąć, bez wielkiej pompy ;)

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi tak brzuch po truskawkach i słodyczach twardnieje, bo zdecydowanie "nadużywam" truskawek (ponad kilogram dziennie hehe), a też mam bardzo ochotę na słodycze i ciężko mi się opanować ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cos dziewczyny tez ochlodzilo się i ciemno się robi , może zacznie padać ?!?! Oby trochę popadało !
    Ja miałam gluzkoze na czczo z krwi 72 o ile dobrze pamietam a norma u mnie była od 70-90 ale nie świadczy to ze cukrzycy nie ma nie ??? Bo Ja się nie znam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubów to dla mnie nie ma różnicy , każdy ma własne zdanie ! :) My jesteśmy zareczeni od półtora roku i planujemy ślub na sierpień 2016 :) na szczęście nie jesteśmy potepiani przez rodzinę ,ze dziecko a bez ślubu ... Ślub planowalismy jeszcze przed ciąża także nie jest to na szybko temat bo dziecko , dziecko bd miało i tak nazwisko ojca a ja do nich w swoim czasie dolacze

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Hej Dziewczyny, ja w kwestii ślubów jestem staromodna, ale to każda ma swoje zdanie, tylko jedna kwestia myślę jest najważniejsza, ze jeśli nie macie ślubu a waszemu facetowi nie daj Boże coś się stanie, to nie macie po nim żadnej renty ani nic... Taka formalność, a niekiedy może dać poważne konsekwencje ;) A tak zawsze ten cywilny można wziąć, bez wielkiej pompy ;)

Dokładnie, zgadzam się w 100%.

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Jak mnie tu dawno nie było :(
    Ale przygotowania do ślubu, teraz walka z przeziębieniem :(
    Zaraz jedziemy kupić obrączki :)
    A co do pogody to u mnie już padało kilka razy :/
    Czytaliście może książkę " w oczekiwaniu na dziecko " ?
    Zastanawiam się nad jej kupnem :*

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    U mnie cos dziewczyny tez ochlodzilo się i ciemno się robi , może zacznie padać ?!?! Oby trochę popadało !
    Ja miałam gluzkoze na czczo z krwi 72 o ile dobrze pamietam a norma u mnie była od 70-90 ale nie świadczy to ze cukrzycy nie ma nie ??? Bo Ja się nie znam .
    Cukrzyca najczęściej wychodzi dopiero po obciążeniu glukoza wtedy ludzie na czczo mają dobrą a wypiciu glukozy szaleje u mnie niestety już na czczo była zła i test obciążenia miałam w 12 tygodniu no ale przynajmniej id początku mam dietę i jem tylko zdrowe posiłki :-) O słodyczach już zdążyłam zapomnieć :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży teraz mam mega ochotę na czereśnie ale to taka ze szaleje , wczoraj zjadlam pol kg ich i brzuch mnie bolal trochę !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na diecie 9 miesięcy wczesniej jak schudnac chciałam wiec nie straszne odsunięcie słodyczy chociaż w ciąży na bank trudniej ale mimo wszystko jak zrobię test glukozy to będę stres miała jak cholera

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    czesc dziewczyny :)
    byłam dzisiaj na pogotowiu z tym twardnieniem brzucha... lekarz nie badajac chcial mnie zostawić w szpitalu... jednak babka która również tam była zaproponowała żeby poszła do przychodni przyszpitalnej - zadzwonila do tamtejszego ginekologa i ta mnie zbadała... z maluszkiem wszystko ok - nawet ja kopnął jak badała tętno :D:D na twardnienia mam zwiekszyc dalej brać luteine, zwiększyć dawke magnezu i dodatkowo brać czopki Spasticol... szyjka jest długa i zamknięta wiec nie jest to jakoś groźne ale gdyby do wtorku nie przeszlo ( wizyta u mojego lekarza ) to na pewno zostawia mnie w szpitalu...

odebrałam również wyniki z glukozy:
    1 wynik - 67,39
    po 2 h - 131,76

Kochana cieszy mnie to,ze z maleństwem wszystko w porzadku ;-) a do wtorku na pewno dolegliwosci miną i zostaniesz w domku! ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Hejka :)
    Jak mnie tu dawno nie było :(
    Ale przygotowania do ślubu, teraz walka z przeziębieniem :(
    Zaraz jedziemy kupić obrączki :)
    A co do pogody to u mnie już padało kilka razy :/
    Czytaliście może książkę " w oczekiwaniu na dziecko " ?
    Zastanawiam się nad jej kupnem :*
    Ja mam :) zagladam do niej dość często :) sporo informacji, potrafi uspokoić :) ogólnie mogę polecić :) ja swoja kupilam chyba rok przed zajściem w ciążę (tez są tam informacje jak się do ciąży przygotować) znalazlam używana na allegro w dość dobrej cenie, wiec wzielam i w sumie nie żałuje ;)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Zera gratuluje udanej wizyty , twoja niunia wazy prawie tyle co moj wariatek tyle ze -2 gr heh :)
    Witaj kopciuszku !
    Agus pieknie wygladasz, ja sie czuje jak kluseczka 162 cm wzrostu i 60 kg z czego te kg poszly w uda i dupe ;( czemu nie po 1 kg w cycuchy.
    Szczesliwa mamusiu szerokiej drogi !! ;)
    I dla was wszystkich milego dzionka.
    Ja z rana bylam w hurtowni rozejrzec sie za kwiatami, potem tak pojezdzilismy, mieszkanie posprzatalismy , zupka ogorkowa prawie gotowa i wieczorkiem idziemy na waly bo dni morza sa od dzis !!!! Lece na pajde ze smalcem i ogorkiem, mmmmmmm...

szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agaton, agu258 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela - zjadłabym chleb ze smalcem i ogórkiem :D

polkosia, annggela, nat_alia, kasiulka87 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym zjadła frytki :P chyba dzisiaj sobie nasmażę :)

Little Frog, polkosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania ja też mam cały czas ochotę na frytki :D co najlepsze przed ciążą odżywiałam się zdrowiej niż w ciąży bo teraz mam ochotę na frytki, słodycze i pizze :D Pewnie mały wdał się w tatusia i domaga sie fast foodów:D co najlepsze ostatnio nie wiedziałam co zjeść na obiad i o czym nie pomyślałam to mnie mdliło aż wymyśliłam zupkę chińską i zjadłam ją pierwszy raz od kilku dobrych lat :D

Little Frog, agania, madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ