Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aanaa wrote:Aguś, dzieki za info o normach. Ja po godz nie schodze poniżej 140. A co do owoców to dostałam poradnik co można przy cukrzycy jeść i co ciekawe nie poleca sie bananów ze skorka
jak tu żyć hehe
z czasem idzie się nauczyć ja z cukrem walczę od 12 tygodnia bo glukoza na czczo miałam za wysoką bo i teraz też po posiłkach mam ok nie przekraczam nawet 110 no ale na czczo mam ciągle koło 96 a norma jest do 90 no cóż taki mój urok
jak chcesz dużo informacji to wejdz na problemy w ciazy i wątek cukrzycą ciążowa tam sobie dużo z dziewczynami pomagamy co jeść o jakich porach i jak i jak coś to pytaj chętnie pomogę a szpitalna dieta nigdy nie zejdziesz poniżej normy no chyba ze wpakuja ci insulinę bo to co oni tam dają do jedzenia to nie ma nic wspólnego z dietą cukrzycowa
-
nat_alia wrote:a moze truskawki maja wpływ na jelita i dlatego tak powiedziała a ja zrozumiałam ze chodzi o cukier
ale w normalnych ilościach można je jesc
w sumie ostatnio zdarzył mi się ich nadmiar -
aanaa wrote:Mierzą mi na czczo, ale przez noc przeciez cukier spadnie
-
Hej Dziewczyny, ja w kwestii ślubów jestem staromodna, ale to każda ma swoje zdanie, tylko jedna kwestia myślę jest najważniejsza, ze jeśli nie macie ślubu a waszemu facetowi nie daj Boże coś się stanie, to nie macie po nim żadnej renty ani nic... Taka formalność, a niekiedy może dać poważne konsekwencje
A tak zawsze ten cywilny można wziąć, bez wielkiej pompy
Lexie, agu258 lubią tę wiadomość
-
U mnie cos dziewczyny tez ochlodzilo się i ciemno się robi , może zacznie padać ?!?! Oby trochę popadało !
Ja miałam gluzkoze na czczo z krwi 72 o ile dobrze pamietam a norma u mnie była od 70-90 ale nie świadczy to ze cukrzycy nie ma nie ??? Bo Ja się nie znam . -
Co do ślubów to dla mnie nie ma różnicy , każdy ma własne zdanie !
My jesteśmy zareczeni od półtora roku i planujemy ślub na sierpień 2016
na szczęście nie jesteśmy potepiani przez rodzinę ,ze dziecko a bez ślubu ... Ślub planowalismy jeszcze przed ciąża także nie jest to na szybko temat bo dziecko , dziecko bd miało i tak nazwisko ojca a ja do nich w swoim czasie dolacze
Lexie, agu258 lubią tę wiadomość
-
agaton wrote:Hej Dziewczyny, ja w kwestii ślubów jestem staromodna, ale to każda ma swoje zdanie, tylko jedna kwestia myślę jest najważniejsza, ze jeśli nie macie ślubu a waszemu facetowi nie daj Boże coś się stanie, to nie macie po nim żadnej renty ani nic... Taka formalność, a niekiedy może dać poważne konsekwencje
A tak zawsze ten cywilny można wziąć, bez wielkiej pompy
Dokładnie, zgadzam się w 100%.agaton lubi tę wiadomość
-
Hejka
Jak mnie tu dawno nie było
Ale przygotowania do ślubu, teraz walka z przeziębieniem
Zaraz jedziemy kupić obrączki
A co do pogody to u mnie już padało kilka razy
Czytaliście może książkę " w oczekiwaniu na dziecko " ?
Zastanawiam się nad jej kupnem :* -
ZakręconaOna wrote:U mnie cos dziewczyny tez ochlodzilo się i ciemno się robi , może zacznie padać ?!?! Oby trochę popadało !
Ja miałam gluzkoze na czczo z krwi 72 o ile dobrze pamietam a norma u mnie była od 70-90 ale nie świadczy to ze cukrzycy nie ma nie ??? Bo Ja się nie znam .O słodyczach już zdążyłam zapomnieć
-
nat_alia wrote:czesc dziewczyny
byłam dzisiaj na pogotowiu z tym twardnieniem brzucha... lekarz nie badajac chcial mnie zostawić w szpitalu... jednak babka która również tam była zaproponowała żeby poszła do przychodni przyszpitalnej - zadzwonila do tamtejszego ginekologa i ta mnie zbadała... z maluszkiem wszystko ok - nawet ja kopnął jak badała tętno:D na twardnienia mam zwiekszyc dalej brać luteine, zwiększyć dawke magnezu i dodatkowo brać czopki Spasticol... szyjka jest długa i zamknięta wiec nie jest to jakoś groźne ale gdyby do wtorku nie przeszlo ( wizyta u mojego lekarza ) to na pewno zostawia mnie w szpitalu...
odebrałam również wyniki z glukozy:
1 wynik - 67,39
po 2 h - 131,76
Kochana cieszy mnie to,ze z maleństwem wszystko w porzadkua do wtorku na pewno dolegliwosci miną i zostaniesz w domku!
-
Zajsonek wrote:Hejka
Jak mnie tu dawno nie było
Ale przygotowania do ślubu, teraz walka z przeziębieniem
Zaraz jedziemy kupić obrączki
A co do pogody to u mnie już padało kilka razy
Czytaliście może książkę " w oczekiwaniu na dziecko " ?
Zastanawiam się nad jej kupnem :*zagladam do niej dość często
sporo informacji, potrafi uspokoić
ogólnie mogę polecić
ja swoja kupilam chyba rok przed zajściem w ciążę (tez są tam informacje jak się do ciąży przygotować) znalazlam używana na allegro w dość dobrej cenie, wiec wzielam i w sumie nie żałuje
Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Hejo!
Zera gratuluje udanej wizyty , twoja niunia wazy prawie tyle co moj wariatek tyle ze -2 gr heh
Witaj kopciuszku !
Agus pieknie wygladasz, ja sie czuje jak kluseczka 162 cm wzrostu i 60 kg z czego te kg poszly w uda i dupe ;( czemu nie po 1 kg w cycuchy.
Szczesliwa mamusiu szerokiej drogi !!
I dla was wszystkich milego dzionka.
Ja z rana bylam w hurtowni rozejrzec sie za kwiatami, potem tak pojezdzilismy, mieszkanie posprzatalismy , zupka ogorkowa prawie gotowa i wieczorkiem idziemy na waly bo dni morza sa od dzis !!!! Lece na pajde ze smalcem i ogorkiem, mmmmmmm...szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agaton, agu258 lubią tę wiadomość
-
agania ja też mam cały czas ochotę na frytki
co najlepsze przed ciążą odżywiałam się zdrowiej niż w ciąży bo teraz mam ochotę na frytki, słodycze i pizze
Pewnie mały wdał się w tatusia i domaga sie fast foodów:D co najlepsze ostatnio nie wiedziałam co zjeść na obiad i o czym nie pomyślałam to mnie mdliło aż wymyśliłam zupkę chińską i zjadłam ją pierwszy raz od kilku dobrych lat
Little Frog, agania, madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość