X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Aguś, dzieki za info o normach. Ja po godz nie schodze poniżej 140. A co do owoców to dostałam poradnik co można przy cukrzycy jeść i co ciekawe nie poleca sie bananów ze skorka ;) jak tu żyć hehe ;)
    Tak banany to skupisko cukru można 1/3 banana ale mało dojrzałego :-) z czasem idzie się nauczyć ja z cukrem walczę od 12 tygodnia bo glukoza na czczo miałam za wysoką bo i teraz też po posiłkach mam ok nie przekraczam nawet 110 no ale na czczo mam ciągle koło 96 a norma jest do 90 no cóż taki mój urok :-) jak chcesz dużo informacji to wejdz na problemy w ciazy i wątek cukrzycą ciążowa tam sobie dużo z dziewczynami pomagamy co jeść o jakich porach i jak i jak coś to pytaj chętnie pomogę a szpitalna dieta nigdy nie zejdziesz poniżej normy no chyba ze wpakuja ci insulinę bo to co oni tam dają do jedzenia to nie ma nic wspólnego z dietą cukrzycowa

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    a moze truskawki maja wpływ na jelita i dlatego tak powiedziała a ja zrozumiałam ze chodzi o cukier :) ale w normalnych ilościach można je jesc :)
    w sumie ostatnio zdarzył mi się ich nadmiar :)
    Pewnie tak bo na cukier aż takiego wpływu nie mają :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że banany mają dużo cukru, ale w moich stronach zdejmuje się skórę przed jedzeniem :) a tu typowo napisane banan ze skora ma dużo cukru :)

madu lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Mierzą mi na czczo, ale przez noc przeciez cukier spadnie ;)
    Oj kochana nie koniecznie zależy co jesz i w jakich ilościach na cukier na czczo nawet zły obiad może mieć wpływ zależy jaki ma indeks glikemiczny i jak długo się wchłania cukier cukrzycowe mamy muszą jeść przed spaniem kanapkę bo często jest tak że cukier w nocy spadnie a później się odbija i znów zaczyna rosnąć i na rano jak się mierzy to już jest za wysoki .., ja akurat tak mam ze nawet w nocy jak się budzę to coś przekanszam żeby na rano mieć cukier niski choć i tak mało kiedy na rano jestem w normie ciężkie to jest

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Wiem że banany mają dużo cukru, ale w moich stronach zdejmuje się skórę przed jedzeniem :) a tu typowo napisane banan ze skora ma dużo cukru :)
    Hehe to chyba jakaś gafe palneli w mojej rozpisce jest tylko o dojrzałości bananów

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja w kwestii ślubów jestem staromodna, ale to każda ma swoje zdanie, tylko jedna kwestia myślę jest najważniejsza, ze jeśli nie macie ślubu a waszemu facetowi nie daj Boże coś się stanie, to nie macie po nim żadnej renty ani nic... Taka formalność, a niekiedy może dać poważne konsekwencje ;) A tak zawsze ten cywilny można wziąć, bez wielkiej pompy ;)

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi tak brzuch po truskawkach i słodyczach twardnieje, bo zdecydowanie "nadużywam" truskawek (ponad kilogram dziennie hehe), a też mam bardzo ochotę na słodycze i ciężko mi się opanować ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cos dziewczyny tez ochlodzilo się i ciemno się robi , może zacznie padać ?!?! Oby trochę popadało !
    Ja miałam gluzkoze na czczo z krwi 72 o ile dobrze pamietam a norma u mnie była od 70-90 ale nie świadczy to ze cukrzycy nie ma nie ??? Bo Ja się nie znam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubów to dla mnie nie ma różnicy , każdy ma własne zdanie ! :) My jesteśmy zareczeni od półtora roku i planujemy ślub na sierpień 2016 :) na szczęście nie jesteśmy potepiani przez rodzinę ,ze dziecko a bez ślubu ... Ślub planowalismy jeszcze przed ciąża także nie jest to na szybko temat bo dziecko , dziecko bd miało i tak nazwisko ojca a ja do nich w swoim czasie dolacze

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Hej Dziewczyny, ja w kwestii ślubów jestem staromodna, ale to każda ma swoje zdanie, tylko jedna kwestia myślę jest najważniejsza, ze jeśli nie macie ślubu a waszemu facetowi nie daj Boże coś się stanie, to nie macie po nim żadnej renty ani nic... Taka formalność, a niekiedy może dać poważne konsekwencje ;) A tak zawsze ten cywilny można wziąć, bez wielkiej pompy ;)

Dokładnie, zgadzam się w 100%.

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Jak mnie tu dawno nie było :(
    Ale przygotowania do ślubu, teraz walka z przeziębieniem :(
    Zaraz jedziemy kupić obrączki :)
    A co do pogody to u mnie już padało kilka razy :/
    Czytaliście może książkę " w oczekiwaniu na dziecko " ?
    Zastanawiam się nad jej kupnem :*

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    U mnie cos dziewczyny tez ochlodzilo się i ciemno się robi , może zacznie padać ?!?! Oby trochę popadało !
    Ja miałam gluzkoze na czczo z krwi 72 o ile dobrze pamietam a norma u mnie była od 70-90 ale nie świadczy to ze cukrzycy nie ma nie ??? Bo Ja się nie znam .
    Cukrzyca najczęściej wychodzi dopiero po obciążeniu glukoza wtedy ludzie na czczo mają dobrą a wypiciu glukozy szaleje u mnie niestety już na czczo była zła i test obciążenia miałam w 12 tygodniu no ale przynajmniej id początku mam dietę i jem tylko zdrowe posiłki :-) O słodyczach już zdążyłam zapomnieć :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży teraz mam mega ochotę na czereśnie ale to taka ze szaleje , wczoraj zjadlam pol kg ich i brzuch mnie bolal trochę !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na diecie 9 miesięcy wczesniej jak schudnac chciałam wiec nie straszne odsunięcie słodyczy chociaż w ciąży na bank trudniej ale mimo wszystko jak zrobię test glukozy to będę stres miała jak cholera

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    czesc dziewczyny :)
    byłam dzisiaj na pogotowiu z tym twardnieniem brzucha... lekarz nie badajac chcial mnie zostawić w szpitalu... jednak babka która również tam była zaproponowała żeby poszła do przychodni przyszpitalnej - zadzwonila do tamtejszego ginekologa i ta mnie zbadała... z maluszkiem wszystko ok - nawet ja kopnął jak badała tętno :D:D na twardnienia mam zwiekszyc dalej brać luteine, zwiększyć dawke magnezu i dodatkowo brać czopki Spasticol... szyjka jest długa i zamknięta wiec nie jest to jakoś groźne ale gdyby do wtorku nie przeszlo ( wizyta u mojego lekarza ) to na pewno zostawia mnie w szpitalu...

odebrałam również wyniki z glukozy:
    1 wynik - 67,39
    po 2 h - 131,76

Kochana cieszy mnie to,ze z maleństwem wszystko w porzadku ;-) a do wtorku na pewno dolegliwosci miną i zostaniesz w domku! ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Hejka :)
    Jak mnie tu dawno nie było :(
    Ale przygotowania do ślubu, teraz walka z przeziębieniem :(
    Zaraz jedziemy kupić obrączki :)
    A co do pogody to u mnie już padało kilka razy :/
    Czytaliście może książkę " w oczekiwaniu na dziecko " ?
    Zastanawiam się nad jej kupnem :*
    Ja mam :) zagladam do niej dość często :) sporo informacji, potrafi uspokoić :) ogólnie mogę polecić :) ja swoja kupilam chyba rok przed zajściem w ciążę (tez są tam informacje jak się do ciąży przygotować) znalazlam używana na allegro w dość dobrej cenie, wiec wzielam i w sumie nie żałuje ;)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Zera gratuluje udanej wizyty , twoja niunia wazy prawie tyle co moj wariatek tyle ze -2 gr heh :)
    Witaj kopciuszku !
    Agus pieknie wygladasz, ja sie czuje jak kluseczka 162 cm wzrostu i 60 kg z czego te kg poszly w uda i dupe ;( czemu nie po 1 kg w cycuchy.
    Szczesliwa mamusiu szerokiej drogi !! ;)
    I dla was wszystkich milego dzionka.
    Ja z rana bylam w hurtowni rozejrzec sie za kwiatami, potem tak pojezdzilismy, mieszkanie posprzatalismy , zupka ogorkowa prawie gotowa i wieczorkiem idziemy na waly bo dni morza sa od dzis !!!! Lece na pajde ze smalcem i ogorkiem, mmmmmmm...

szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agaton, agu258 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela - zjadłabym chleb ze smalcem i ogórkiem :D

polkosia, annggela, nat_alia, kasiulka87 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym zjadła frytki :P chyba dzisiaj sobie nasmażę :)

Little Frog, polkosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania ja też mam cały czas ochotę na frytki :D co najlepsze przed ciążą odżywiałam się zdrowiej niż w ciąży bo teraz mam ochotę na frytki, słodycze i pizze :D Pewnie mały wdał się w tatusia i domaga sie fast foodów:D co najlepsze ostatnio nie wiedziałam co zjeść na obiad i o czym nie pomyślałam to mnie mdliło aż wymyśliłam zupkę chińską i zjadłam ją pierwszy raz od kilku dobrych lat :D

Little Frog, agania, madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ