X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Laski orientujecie się może jaka jest norma cukru godzinę po jedzeniu?
    Według większości poradni do 120 po godzinie... ja np jeżdżę do Poznania to mam do 120 ale 1,5 godz po jedzeniu

aanaa lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Szczęśliwa mamusiu szerokiej drogi:)
    Agu258 ale Ci zazdroszczę ja nie miałam wieczoru panieńskiego i żałowałam.
    ALe co tam to już przeszłość tak jak mąż.
    Teraz ślubu nie planujemy, choć przyznam głupio się gada mój facet, chłopak (po 40 tce hehheh) chyba bym się zaręczyła dla świetego spokoju byłby narzeczony, ale ślubu nie chcę.
    Ale zjechałam z tematu :p
    Mnie zaczyna dopadać myśl, że jak nie weźmiemy ślubu z moim to będę nazwiskiem odstawać od rodziny ;p wcześniej mi to wisiało ale teraz... sama nie wiem ;p

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)
    byłam dzisiaj na pogotowiu z tym twardnieniem brzucha... lekarz nie badajac chcial mnie zostawić w szpitalu... jednak babka która również tam była zaproponowała żeby poszła do przychodni przyszpitalnej - zadzwonila do tamtejszego ginekologa i ta mnie zbadała... z maluszkiem wszystko ok - nawet ja kopnął jak badała tętno :D:D na twardnienia mam zwiekszyc dalej brać luteine, zwiększyć dawke magnezu i dodatkowo brać czopki Spasticol... szyjka jest długa i zamknięta wiec nie jest to jakoś groźne ale gdyby do wtorku nie przeszlo ( wizyta u mojego lekarza ) to na pewno zostawia mnie w szpitalu...

odebrałam również wyniki z glukozy:
    1 wynik - 67,39
    po 2 h - 131,76

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia - spokojnie, jak zwiększysz dawki leków to powinno być lepiej. Główka do góry ;)

nat_alia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdyni jeszcze nie pada ani nie grzmi :)

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha co jeszcze powiedziała... cukier wpływa na tawrdnienie brzucha... nie jeść słodyczy... słodkich owoców a przede wszystkim truskawek ( oczywiście w nadmiarze ) no i na wszelki wypadek wstrzymać sie od potraw wzdymających bo to tez mogą byc jelita

linka220, Bąbelek lubią tę wiadomość

• agu258 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ ją mam narzeczonego 10 lat starszego ode mnie czyli 33 lata ma i 6,5 roku temu określenie chłopak było normalne ale od jakiegoś czasu mi przeszkadzało no i też chciałam stabilizacji, dziecka. Ale ślub w tych czasach to bardziej impreza niż związek na całe życie. Przynajmniej patrząc na ilość rozwodów:-P więc wiem że to żadna pewność ale ją jestem z tych co właśnie maja pewność że ślub jest raz w życiu i że się zestarzeje z moim lubym :-) życzę Ci więc tych zaręczyn bo bycie narzeczoną to też piękna sprawa :-)

nat_alia, annggela, IviQ lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu udanej zabawy kochana! :)

Natka u mnie coś ciemno się zrobiło ale jeszcze nie grzmi...

Iviq to bierz faceta i jedź wybrać pierścionek :D ja na ten dzień nie mogłam się doczekać :) że jestem wybredna i mój facet nie umie knuć wiedziałam, że się szykują zaręczyny więc powiedziałam, że jak już wiem to chce też wybrać pierścionek :)

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey

U nas skwar i nie wiem co ze sobą zrobić.....

Zeta super że zostaje dziewczynka ;)

Gratuluje udanych wizyt:* jak również sweet foci Dzidziolkow ;)

Ja dziś popołudnie spędzam sama, więc skocze do mamy i jakoś zleci dzień. Do sklepu muszę po chlebek i lody bo nie mam a tu taki upał wrrr

Moje Maleństwo ma dzień lenia jak mama,ale kopnie czasem. Nie martwie sie skoro ruchy są:)

Najgorsze, że nie mam magnezu i czuje lekkie skurcze. Ehh to jest coś co mnie martwi :(

Nic lece posprzątać i jade paa

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    aha co jeszcze powiedziała... cukier wpływa na tawrdnienie brzucha... nie jeść słodyczy... słodkich owoców a przede wszystkim truskawek ( oczywiście w nadmiarze ) no i na wszelki wypadek wstrzymać sie od potraw wzdymających bo to tez mogą byc jelita
    Truskawki akurat mają niski indeks glikemiczny i w umiarkowanych ilościach można je jeść nawet przy cukrzycy jako jedne z nielicznych owoców które nie wpływają mocno na cukry :-) jeśli ktoś chce unikać cukru w owocach to odpada winogrona gruszki mocno dojrzałe śliwki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 13:59

Marcia28 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wybierałam pierścionek z moim. Nie wyobrażam sobie nosić czegos co by mi się nie podobało ;)
    Ze złych wieści to zostaję w szpitalu do poniedziałku, żeby mogli mnie dokładnie zdiagnozować. Ale dzis juz kupiłam sobie biszkopty i po wieczornym pomiarze cukru zjem kilka żeby przespać noc, bo ja nie umiem na głodnego ;)
    Jestem 40 km od domu, ale to szpital w ktorym pracuje mój lekarz i tu chcę rodzic. Jestem zachwycona ludźmi tu pracującymi :) położne są kochane, lekarze mili, czego chcieć więcej? :)

nenka2, Nynusia, IviQ, soraya lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, dzieki za info o normach. Ja po godz nie schodze poniżej 140. A co do owoców to dostałam poradnik co można przy cukrzycy jeść i co ciekawe nie poleca sie bananów ze skorka ;) jak tu żyć hehe ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • Aguś26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa a na czczo ci nie mierza? Bo biszkopty podnoszą cukier

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowil, ze magnez wcale nie pomoze na skurcze macicy, bo to jest miesien gladki tak samo jak serce i rzadzi sie swoimi prawami :)
    No pomyslcie, brakuje ci magnezu i masz skurcz serca? Niemozliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:11

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Truskawki akurat mają niski indeks glikemiczny i w umiarkowanych ilościach można je jeść nawet przy cukrzycy jako jedne z nielicznych owoców które nie wpływają mocno na cukry :-) jeśli ktoś chce unikać cukru w owocach to odpada winogrona gruszki mocno dojrzałe śliwki
    a moze truskawki maja wpływ na jelita i dlatego tak powiedziała a ja zrozumiałam ze chodzi o cukier :) ale w normalnych ilościach można je jesc :)
    w sumie ostatnio zdarzył mi się ich nadmiar :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    IviQ ją mam narzeczonego 10 lat starszego ode mnie czyli 33 lata ma i 6,5 roku temu określenie chłopak było normalne ale od jakiegoś czasu mi przeszkadzało no i też chciałam stabilizacji, dziecka. Ale ślub w tych czasach to bardziej impreza niż związek na całe życie. Przynajmniej patrząc na ilość rozwodów:-P więc wiem że to żadna pewność ale ją jestem z tych co właśnie maja pewność że ślub jest raz w życiu i że się zestarzeje z moim lubym :-) życzę Ci więc tych zaręczyn bo bycie narzeczoną to też piękna sprawa :-)

Ja tez mam takiego dziadka heh ale 8 lat starszego :)

agu258 lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Z dumą ogłaszam, że powtórzyłam krzywą cukrową ( przy pierwszym podejściu zwymiotowałam po 10 min) i tym razem wytrzymałam 1,5 h. Już myślałam, że wytrwam do końca, bo czułam się super, dobrze mi szło, ale Arturek zaczął nagle żwawo kopać i najwidoczniej ruszył mi żołądek, bo w szybkim zwrocie akcji doleciałam do łazienki i dorwałam pierwszy lepszy sedes, gdzie wszystko zwróciłam :D Nawet nie zdążyłam zapalić światła, musiałam sobie radzić w ciemnościach w łazience ;D
    Pielęgniarki w szoku, wszak tak dobrze mi szło, ale pobrały mi tą ostatnią krew po 2 h, twierdząc, że glukoza już zdążyła się dostać do krwi :)
    Aanaa, oby ten weekend szybko zleciał i fajnie, że już znalazłaś do porodu szpital, który Cię zadowala :)

nat_alia, Lexie, szczesliwa_mamusia21, agania, madu, Nynusia, lili_madlen, agaton, agu258 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• zetaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam naterac piankowy tu w irlandii sa tylko piankowe i sprezyny.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pianki to się zastanów dobrze jaka pianka, bo jesli chciałes termoelastyczną, to nie kupuj jej dla dziecka - może mieć problem z przekręceniem, poza tym układ kostny jest u dzieci nie zawsze wystarczająco ukształtowany. Sugeruje zakup samego materaca z kokosa bez żadnej gryki, bardzo popularny i polecany z tego co się orientuje jest taki: http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,katalog,kat,84,name,Kokosowe,prod,0
    tylko zwróć uwagę, żeby był z naturalnego kokosa a nie chińskiego syntetycznego badziewia - może uczulać.

Lexie lubi tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzą mi na czczo, ale przez noc przeciez cukier spadnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:28

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ