Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ursa trzymam kciuki! Na pewno będzie wszystko dobrze!
Polkosia i IviQ dzięki za odpowiedź może macie rację, że będzie ok z tymi bakteriami, ale nigdy tak nie miałam, więc się przestraszyłam.Gdybym nie była w ciąży to pewnie bym się nie przejęła, ale teraz przecież wszystko może się odbić na maluchu, więc dopóki jest do mnie podłączony muszę o siebie dbać czy chce czy nie -
Oj dziewczyny. Jeden dzień i 10stron... Tylko kilka udalo mi się przeczytać.
Ursa wspolczuje takich wieści. Ale tak jak dziewczyny piszą, dobrze ze ta diagnoza jest teraz. Przynajmniej jest czas na wybór odpowiedniego szpitala i najlepszej opieki dla Kornelka zaraz po porodzie.
Jednak życzę, żeby kolejne diagnozy byly bardzie napawajace optymizmem. -
Ursa, przykro mi, że są problemy w serduszku Synka. Wierzę jednak, że trafiłaś na mądrych lekarzy, którzy na pewno coś zaradzą. Będę mocno za Was trzymać kciuki, aby teraz było już tylko lepiej.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Arielka,mialam długi okres bardzo liczne bakterie w moczu ale po kuracji antybiotykowej wszystko wrocilo do normy,wiec kochana nie stresuj sie!
Ursa,my wszystkie jestesmy z Toba myslami!Nawet mezowi powiedzialam i kazal mi napisac tez od Niego,ze trzyma kciuki za to aby serduszko Kornelka wyzdrowialo! Na pewno tak bedzie! Wierze w to gleboko!Na szczescie nie zyjemy w sredniowieczu i jest tyle roznych metod i opcji leczenia,ze na pewno wszystko sie dobrze skonczy!! Ściskam!~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Ursa kochana ty i Kornelek jestescie pod dobra opieka i wszystko bedzie dobrze. Kilku moich znajomych mialo wykryte wady serca u noworodkow przeszlo w katowicach operacje zaraz po porodzie a teraz to zdrowe dzieciaki operacje nie mialy wplywu na ich zycie i stan zdrowia.. niektore wady same tez sie wchlaniaja jeszcze w łonie matki.. wiem ze latwo mi sie mowi ale musisz byc dobrej mysli :*
A ja dziewczyny mam problem..nie moge spac w nocy.. spie po 1h pozniej budze sie co 15 minut jesli zasne..
bola mnie kosci w nogach strasznie do tego.. nie wiem co sie dzieje myslalam ze to niedobor magnezu ale biore go 3 razy dziennie po 2 tabletki i nie ma poprawy
eh juz nie wiem co robic jestem mega zmeczona
-
Hey
Ursa co do serduszka opisałam już dawno maluszka.który już ma operacje za soba i jest to bardzo słodka dziewczynka
Medycyna idzie do przodu ,lekarze wiedzą co robić:*
Rewianka dziwne wyniki :p w innej skali czy cos chybau mnie było 93,92i124
Ewalika z tym snem chyba już wszystkie mamy problemy. Ja od jakiegoś czasu też ale bolące kości też mam! Piszczele mnie bolą strasznie...wgl jak obudze sie w nocy to mi niedobrze, wszystko boli i mdli...
Zeetaa opuchnięte kostki mam od paru dni jak za dużo chodze...straszne to...współczuje:*
IviQ moje zdanie odnośnie ślubu bardzo podobne...nie chce płacić za lekkomyśność męża
Arielka bo jak dzidzia czegoś chce to trzeba jej dać:p ale ja o frytkach mogę zapomnieć...wgl gin mówiła żebym uważała na grilach bo biegunki moge dostac od tego jedzenia a już chciałam mówić że u mnie to przeciwnie:p
Kasia82 ciszę się że staniczek podpasowal:*
Ktoś coś jeszcze ale już nie pamietampokaże a raczej sprobuje pokazać co dziś znalazłam na podłodze obok łóżka brrr ale to potem teraz zmykam lulu bo znowu kiepsko sie czuje:(
IviQ, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane ja też witam się w sobotni ranek córeczka nie dała pospać za długo a wiadomo jak się człowiek obudzi to i siusiu i głód to trzeba było wstać...
Dziś zapowiada się bardzo gorący dzień tak więc życzę dużo sił na te upały.
Miłej soboty mamusie;) -
Ursa bardzo mi przykro, wyobrażam sobie co musisz czuć. A w czesniej niezauważono, ze serduszko jest powiększone? W Warszawie na Agatowej jest jedna z najlepszych chyba nawet w Europie poradzi dotyczącej wad serca u plodu. Moze udaloby sie włączyć leczenie jeszcze w twoim brzuszku, tak byloby najlepiej.
-
hej dziewczyny
Nynusia mam to samo, rano jak już się obudzę na siusiu to zaraz głodna i do kuchni i po spaniunadrabiam w dzień drzemką
Ursa kochana nasza, musi być dobrze w czasach dzisiejszej medycyny, nie ma innej opcji <przytula>
zeta też czuję się ociężała i gruba ehhhhhhhh takie uroki chyba, a co dopiero pod koniec
mnie też martwią napięcia brzucha, widzę, że nawet do szpitala można z tym trafić eeeehhhhNynusia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jeżeli jesteśmy w temacie głodu, to u mnie tak w brzuchu Birczy, ze aż samej mi się chce śmiaćjakby się burza zbliżała
Wiecie co...faktycznie łatwo komuś pisać, żeby się nie martwił jak się nie jest w jego sytuacji... Może to trochę głupi przykład, ale dobrze wiem, ze dziecko może się nie ruszać przez jakiś czas i to jest całkowicie normalne... Wczoraj zrobilam sobie długi spacer, później rozbolala mnie głowa i poszlam się zdrzemnac. Jak maz wrócił z pracy, to mi przeszło i pojechalismy na zakupy. Zawsze jak jezdze, to mała kopie, a wczoraj nic. Później w domu maz przyniósł pizzę i nie ukrywam, ze myslalam, ze ja pobudzenia cola... Ani drgnela! Poszlismy jeszcze troszkę kolo domu posprzatac i dopiero przed 22 jak się polozylam, to poczulam, ze się delikatnie rusza... Pierwszy raz mi sie tak przytrafiło i przyznam, ze trochę stresu mnie to kosztowało... Teraz rozumiem co czulyscie jak Wasze malenstwa nie dawały o sobie znać przez jakiś czas...
IviQ, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wczoraj mieliśmy połówkowe, mała Amelia Lilly rośnie zdrowo,choć nie udało się wziąć wszystkich pomiarów bo cały czas spała chyba,albo było jej tak wygodnie że nie chciała się ruszyc.pani mnie pół godziny skanowania,kazała podskawiwac, kręcić się na tej kolejce,potem wysłała zjeść vatonik i wypić cole znowu skakanie no i nic,mała się nie ruszyła.za 3 tyg wracam powtórzyć, boniemogla dobrze zbadać serduszka.no i mam dość nisko łożysko,ale mówią że to się może jeszcze zmienić, więc będę monitorowania częściej.reszta wygląda ok.Bardzo się cieszymy na małą corunie,pozdrowienia
linka220, Little Frog, Nynusia, aanaa, Lexie, madu, IviQ, nat_alia, lili_madlen, agu258, annggela lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry dziewczyny.
Ursa wiem doskonale co czujesz.Pozostaje jedynie wiara w nadzieje i kompetencje lekarzy.Myśl pozytywnie.Nam jest łatwo mówić pewnie pomyślisz ale staramy sie wspierac duchowo i niekiedy pogadac z tym nagórze aby wszystko wyprowadził na prostą i oby u Ciebie wszytsko dobrze zakonczyło sie.Wierze że maleństwo urodzi się zdrowe.
Moja Aleksandra jest aktywna co drugi dzień.Jenego dnia daje znac co chwila ze jest,zaś w nastepny wogóle.....jaki to stres dla mnie i ile ja łez wyleje to ja tylko wiem.
miłego dnia dziewczyny i tylko dobrych wieści na forum.Lexie lubi tę wiadomość
Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
Hej kochane ! Udało mi się nadrobić parę stron ale w tygodniu będzie ciężko
Ursa kochana trzymaj się ! Będzie dobrze Kornelek silny chłopak ! :*
Najważniejsze z trafiłas na super specjalistów !
Kochane moja droga minęła dobrze bez korków za to wysiedziec w aucie było juz ciężko , plecki nogi ... Ale dalam rade o 2 byłam w domku
A no i jeszcze brak sloneczka u mnieja to mam pecha
Będę zagladac a na pewno obiecuje ze się postaram :* miłej soboty dla was i waszych maluszkow ! :*linka220, aanaa, IviQ, Lexie, Little Frog, nat_alia, dodinka, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość
-
szczesliwa mamusiu udanej pogody
ma być upał, więc doczekasz się pogody
też mój Bartuś czasem jest leniuszkiem i nie chce się ruszać.....niby normalne, ale jaki to dla mnie stressssssss...ale widzę, że nie jestem samaLittle Frog, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość
-
Moj maluch tez ruszal sie co drugi dzien i tez sie troche balam ale wiem ze jeszcze mamy prawo czuc ruchy nieregulsrnie wiec nie panikowalam, a teraz od paru dni a moze tygodnia mam wrazenie ze on wogole nie spi tylko sie wierci;)
Teraz jesli juz wiekszosc chyba z nas zna plec moze napiszcie dziewczyny ktora planowala plec i ktorej to sie udalo;)
Ursa kochana wiem ze to co my tu powiemy to i tak teraz dla ciebie nie wiele znaczy, ale jedno jest pewne ze kazdej sie zrobilo smutno i kazda zaciska kciuki i modli sie o was zeby sie wyjasnilo, zeby to tylko tak powaznie brzmialo abw rzeczywistosci wszystko sie wyklarowalo.wielki buziak dla ciebie i synusia i pamietaj ze tu jestesmy:* -
nick nieaktualnyPauLLa wrote:
Rewianka dziwne wyniki :p w innej skali czy cos chybau mnie było 93,92i124
Masz racje, Paulla, dziwne te wyniki, ale widocznie w diagnostyce tak podają (w mmol/l). Na czczo badali mi tez z palca i wyszło 58, więc mam nadzieję, że reszta też jest OK. W poniedziałek idę do endokrynologa, to od razu zapytam, czy te cukry są w porządku
Przypomniało mi się cośW zeszłym roku, jak już się bardzo nastawiałam na dzidziusia i wiedziałam, że od nowego roku zaczniemy starania, to oglądałam sobie serial "Call the Midwife / Z pamiętnika położnej". Ja w ogóle uwielbiam seriale osadzone w dalszej lub bliższej przeszłości i ten bardzo mi przypadł do gustu. Polecam na wieczory (można oglądać i liczyć ruchy Maluchów)
Miłego dnia Dziewczyny, a chyba będzie upaaaaaalny, więc uważajcie na siebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:50
Lexie, Nynusia lubią tę wiadomość