WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na basenie, pojechaliśmy o 9:30, wróciliśmy o 14 i cala 3, a raczej 4, bo to maleństwo w brzuszku tez, pospalismy sie i dopiero ziemniaki wstawiłam, kocham takie dni

km5st5odymuuq2ts.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    09265b186cc88218med.jpg

mój malec

jacusianka, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, madu, Magnosia, agu258, Lexie, lojkalojka, Blondik, Bąbelek, annggela, agaton, soraya lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7c9f5f48389710b3med.jpg

mały waży 611g i w lewej komorze serca mamy ognisko hiperechogenne lekarz mówi żeby się tym nie przejmować bo wszystkie parametry są prawidłowe serduszko też , prawidłowy profl twarzy i prawidłowy zarys czaszki więc taka uroda małego że takie coś ma
    wg usg to 23t 2d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:32

lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, madu, Magnosia, agu258, lojkalojka, Aleksandra90, soraya lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka słodkie ujęcie :)
    dobrze ze badania wyszły dobrze , troche poczytałam i dzieci z takimi zmianami żyja i rozwijają się zdrowo i normalnie :) duży ten Twoj synuś :)

dodinka lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    dodinka słodkie ujęcie :)
    dobrze ze badania wyszły dobrze , troche poczytałam i dzieci z takimi zmianami żyja i rozwijają się zdrowo i normalnie :) duży ten Twoj synuś :)

będzie duży po tatusiu :) i zresztą podobny do niego nawet

lili_madlen lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane ! Mialyscie racje pogoda byla super , wskoczylam w stroj i siedzialam z bratanica w baseniku dla dzieci ledwo tam weszlam a poozniej jeszcze mała dolaczyla i mielismy zabawe :D Moze sie odwazne i przysle wam zdjecie pozniej w stroju haha !

Ursa kochana trzymaj sie i do wtorku juz niedaleko, wszystkie ciocie trzymaja kciuki i musi byc dobrze z Kornelkiem <3

Milego wieczoru :*
    Ps. wlasnie ucieklismy do domku bo burza sie zaczela , ale caly dzien slonce wiec jestem zadowolona :D

Gratuluuuje wszystkim wizyt i pieknych zdjec :*

dodinka, madu, Nynusia, Magnosia, Little Frog, agu258, lojkalojka, soraya, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa do wtorku niedaleko bądź dobrej myśli;*
    Zobaczysz że wszystko się ułoży i za niecałe 4 miesiące będziesz tulic zdrowego Kornelka i karmić piersią życzę Ci tego z całego serca :*

Dodinka super focia jaki śliczny ten Twój synuś <3

l22nhdgeccid541p.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorkiem :-) Oj tak, pogoda dziś dopisuje, ale podobno jeszcze tylko przez 3 dni, a później ma się troszkę ochłodzić...

Pochwalę się Wam jaką kołyskę zrobił dla naszego szkraba teść (https://www.facebook.com/profile.php?id=100009663403301 - swoją drogą tak mu dobrze wyszła, że teraz chce robić na zamówienie, jeśli któraś byłaby zainteresowana ;-)), teraz mnie pogania, żebym wybierała kolor, a to jeszcze przecież 4 miesiące, nawet nie zaplanowałam jak ma wyglądać pokój dziecka :o

Wracając do planowania płci - u nas powinna być dziewczynka, ale wszyscy mi mówią, że na bank będzie syn. Babcia męża na przykład wróży to z mojego brzucha :-D Kto ma rację, okaże się w środę na USG, niezwłocznie Was o tym poinformuje ;-)

Nynusia, agu258, agaton, Lexie lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmsimg1435.jpg

będzie dziewczynka :*

dodinka, Nynusia, Magnosia, agania, agu258, Lexie, lojkalojka, Bąbelek, ~Rewianka~, lili_madlen, soraya lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór Dziewczyny!

przepraszam za kilkudniowe milczenie, byłam na zajęciach na podyplomówce i nie miałam jak za bardzo pisać, ale śledziłam Was na bieżąco.

Ursa, chyba już wszystko zostało powiedziane. Na pewno najgrosza jest ta niepewność, w której pozostajecie. Ale faktycznie szczęście w nieszczęściu, że problemy zostały zdiagnozowane - jak sama zauważyłaś, wcześniej nikt problemów nie dostrzegł, więc równie dobrze choroba mogła nie zostać wykryta i wtedy byłoby gorzej. Bardzo współczuję, ale wierzę, że wszystko się dobrze skończy - trzymajcie się :*

gratuluję pozytywnych wyników wizyt :)

któraś z Was pisała o bakteriach w moczu, leukocytach i furoxinie - ja też miałam taki zestaw, ale bakterii znacznie więcej i po furoxinie przeszło. furoxin do żurawina i pokrzywa (na mnie ta pokrzywa dość mocno moczopędnie działała, więc odstawiłam po 3 tyg.).

p.s. w Empiku sprzedają akcesoria dla dzieci :o ręczniki, materacyki, szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 20:32

Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się z udanych wizyt i oczywiście Ursa tule mocno. Twarda jesteś dla synka. Życie nie jest tak okropne :* kciuki za wtorek :*

Melena gratuluje córci:)

Dodlinka słodka buzia :*

IviQ spokojnej podróży:)

Paula1 świetna kobieta trafiła Ci sie :)

Agatkaa ale Wam zazdroszczę basenu :(

Stokrotka należą sie baty . Nie powinnaś tak szaleć, część tak ale tyle naraz? To mnie mama za mycie okien wyzywała gdzie jedno umyłam:o

Lece do mac'a wlasnie hi :P

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena gratuluję córeczki <3

Ja od tygodnia mecze się ze zgaga masakra...

l22nhdgeccid541p.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) objadłam się właśnie czekoladą ;/ nie był to za dobry pomysł...

Ja chyba umówię się na jakieś prywatne usg bo więcej mi już w nie zrobią a tak bym chciała wiedzieć już na kogo czekam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 21:23

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma a to juz w ogóle nie będziesz mieć usg do końca ciąży?

l22nhdgeccid541p.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo tu robią tylko 2. Między 11 a 14 tyg i między 20 a 24

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do planowania plci, ja planowalam chlopca i spejalnie kochalidmy sie przed owulacja.. ale i tak sieokazalo ze owulacja byla pare dni pozniej ale chlopiec jest tak czy siak hehe :)

Ja sie ciesze jak gwizdek bo upolowalam taki koszyxzek mojzesza kolyske 5w1 za 100zl ktos chce sie koniecznie pozbyc..

bylam dzisiaj w baby akpol (nie wiem czy macie tez taki sklep gdzies) i sa wkladki laktacyjne johnsons baby za 13,99zl maz mi wzial trzy kartoniki hahah, ale bardzo je lubie sa chlonne i wygodne ze ich nie czuje.

moja dzidzia caly dzien dzisiaj kopie <3

ciesze sie z waszych udanych wizyt, i bardzo mocno z mężem trzymamy kciuki za Urse i jej maly skarb <3

• agu258 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa słoneczko będzie dobrze, zobaczysz :-* jesteśmy z Tobą :-*

Ja wczoraj faktycznie miałam wieczór panieński ale nie był tak fajny jak sobie wyobrazalam. Jedną koleżanką zmyla się przed północą, moja PR,yjaciolka w ogóle nie pila bo była autem pomimo tego, że zapewniła każdej nocleg u mnie. Dodatkowo poinformowała mnie że nie będzie jej na moim ślubie, bo ma wybory na miss polski. Ja rozumiem, że jest zobowiązana umową, że jest to dla niej ważne ale kurcze o moim ślubie wiedziała przeszło rok temu a na miss startuje od jakiegoś miesiąca, dwoch. Wiec mam trochę zal, z drugiej strony rozumiem, ale mimo wszystko jest mi strasznie przykro...

Za to mój M. miał udany wieczór kawalerski :-) przyszedł "lekko" wcięty, w trakcie dzwonił i wyznawał miłość, w domu rzucił się na mnie i nie odpuścił przytulanią pomimo obecności mojej siostry w drugim pokoju :-P

Dziewczyny doczekać się nie mogę ślubu.... Jak ja go kocham!!!

Ursa ją tak na pocieszenie powiem, że mój ślub wisiał na włosku, byłam załamana, a tu raczej na pewno do niego dojdzie bo nie wiem co się wydarzy przez tydzień ale wszystko pomyślnie się uklada :-) u Was odnośnie Kornelka też tak będzie :-) ciocie trzymają kciuki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 23:02

Little Frog, Nynusia, annggela, soraya, Lexie lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci my planowalismy po prostu dzidziusia, ale marzyłam o córeczce. Kochalismy się codziennie i jest synek, pomimo tego że każdy wrozyl córkę :-P pH też było na córkę i ją miałam przeczucia na córkę :-P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktorejs z was dziecinka tez jest w ułożeniu pośladkowym jeszcze? Tak mnie teraz naszlo, troche sie boje ze maly sie nie obroci...

• ss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ja slyszalam ze na to dzidziusie maja jeszcze sporo czasu, znajomej obrocil sie w 30tyg.ja w czw mam wizyte i sie dowiem ale zastanawiam sie czy juz sie nie obrocil bo mocne kopy czuje przy pepku gdzies a takie delikatne ruchy nad spojeniem, ale sie nie znam, dowiem sie;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ