X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na basenie, pojechaliśmy o 9:30, wróciliśmy o 14 i cala 3, a raczej 4, bo to maleństwo w brzuszku tez, pospalismy sie i dopiero ziemniaki wstawiłam, kocham takie dni

km5st5odymuuq2ts.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    09265b186cc88218med.jpg

mój malec

jacusianka, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, madu, Magnosia, agu258, Lexie, lojkalojka, Blondik, Bąbelek, annggela, agaton, soraya lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7c9f5f48389710b3med.jpg

mały waży 611g i w lewej komorze serca mamy ognisko hiperechogenne lekarz mówi żeby się tym nie przejmować bo wszystkie parametry są prawidłowe serduszko też , prawidłowy profl twarzy i prawidłowy zarys czaszki więc taka uroda małego że takie coś ma
    wg usg to 23t 2d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:32

lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, madu, Magnosia, agu258, lojkalojka, Aleksandra90, soraya lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka słodkie ujęcie :)
    dobrze ze badania wyszły dobrze , troche poczytałam i dzieci z takimi zmianami żyja i rozwijają się zdrowo i normalnie :) duży ten Twoj synuś :)

dodinka lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    dodinka słodkie ujęcie :)
    dobrze ze badania wyszły dobrze , troche poczytałam i dzieci z takimi zmianami żyja i rozwijają się zdrowo i normalnie :) duży ten Twoj synuś :)

będzie duży po tatusiu :) i zresztą podobny do niego nawet

lili_madlen lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane ! Mialyscie racje pogoda byla super , wskoczylam w stroj i siedzialam z bratanica w baseniku dla dzieci ledwo tam weszlam a poozniej jeszcze mała dolaczyla i mielismy zabawe :D Moze sie odwazne i przysle wam zdjecie pozniej w stroju haha !

Ursa kochana trzymaj sie i do wtorku juz niedaleko, wszystkie ciocie trzymaja kciuki i musi byc dobrze z Kornelkiem <3

Milego wieczoru :*
    Ps. wlasnie ucieklismy do domku bo burza sie zaczela , ale caly dzien slonce wiec jestem zadowolona :D

Gratuluuuje wszystkim wizyt i pieknych zdjec :*

dodinka, madu, Nynusia, Magnosia, Little Frog, agu258, lojkalojka, soraya, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa do wtorku niedaleko bądź dobrej myśli;*
    Zobaczysz że wszystko się ułoży i za niecałe 4 miesiące będziesz tulic zdrowego Kornelka i karmić piersią życzę Ci tego z całego serca :*

Dodinka super focia jaki śliczny ten Twój synuś <3

l22nhdgeccid541p.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorkiem :-) Oj tak, pogoda dziś dopisuje, ale podobno jeszcze tylko przez 3 dni, a później ma się troszkę ochłodzić...

Pochwalę się Wam jaką kołyskę zrobił dla naszego szkraba teść (https://www.facebook.com/profile.php?id=100009663403301 - swoją drogą tak mu dobrze wyszła, że teraz chce robić na zamówienie, jeśli któraś byłaby zainteresowana ;-)), teraz mnie pogania, żebym wybierała kolor, a to jeszcze przecież 4 miesiące, nawet nie zaplanowałam jak ma wyglądać pokój dziecka :o

Wracając do planowania płci - u nas powinna być dziewczynka, ale wszyscy mi mówią, że na bank będzie syn. Babcia męża na przykład wróży to z mojego brzucha :-D Kto ma rację, okaże się w środę na USG, niezwłocznie Was o tym poinformuje ;-)

Nynusia, agu258, agaton, Lexie lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmsimg1435.jpg

będzie dziewczynka :*

dodinka, Nynusia, Magnosia, agania, agu258, Lexie, lojkalojka, Bąbelek, ~Rewianka~, lili_madlen, soraya lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór Dziewczyny!

przepraszam za kilkudniowe milczenie, byłam na zajęciach na podyplomówce i nie miałam jak za bardzo pisać, ale śledziłam Was na bieżąco.

Ursa, chyba już wszystko zostało powiedziane. Na pewno najgrosza jest ta niepewność, w której pozostajecie. Ale faktycznie szczęście w nieszczęściu, że problemy zostały zdiagnozowane - jak sama zauważyłaś, wcześniej nikt problemów nie dostrzegł, więc równie dobrze choroba mogła nie zostać wykryta i wtedy byłoby gorzej. Bardzo współczuję, ale wierzę, że wszystko się dobrze skończy - trzymajcie się :*

gratuluję pozytywnych wyników wizyt :)

któraś z Was pisała o bakteriach w moczu, leukocytach i furoxinie - ja też miałam taki zestaw, ale bakterii znacznie więcej i po furoxinie przeszło. furoxin do żurawina i pokrzywa (na mnie ta pokrzywa dość mocno moczopędnie działała, więc odstawiłam po 3 tyg.).

p.s. w Empiku sprzedają akcesoria dla dzieci :o ręczniki, materacyki, szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 20:32

Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się z udanych wizyt i oczywiście Ursa tule mocno. Twarda jesteś dla synka. Życie nie jest tak okropne :* kciuki za wtorek :*

Melena gratuluje córci:)

Dodlinka słodka buzia :*

IviQ spokojnej podróży:)

Paula1 świetna kobieta trafiła Ci sie :)

Agatkaa ale Wam zazdroszczę basenu :(

Stokrotka należą sie baty . Nie powinnaś tak szaleć, część tak ale tyle naraz? To mnie mama za mycie okien wyzywała gdzie jedno umyłam:o

Lece do mac'a wlasnie hi :P

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena gratuluję córeczki <3

Ja od tygodnia mecze się ze zgaga masakra...

l22nhdgeccid541p.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) objadłam się właśnie czekoladą ;/ nie był to za dobry pomysł...

Ja chyba umówię się na jakieś prywatne usg bo więcej mi już w nie zrobią a tak bym chciała wiedzieć już na kogo czekam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 21:23

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma a to juz w ogóle nie będziesz mieć usg do końca ciąży?

l22nhdgeccid541p.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo tu robią tylko 2. Między 11 a 14 tyg i między 20 a 24

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do planowania plci, ja planowalam chlopca i spejalnie kochalidmy sie przed owulacja.. ale i tak sieokazalo ze owulacja byla pare dni pozniej ale chlopiec jest tak czy siak hehe :)

Ja sie ciesze jak gwizdek bo upolowalam taki koszyxzek mojzesza kolyske 5w1 za 100zl ktos chce sie koniecznie pozbyc..

bylam dzisiaj w baby akpol (nie wiem czy macie tez taki sklep gdzies) i sa wkladki laktacyjne johnsons baby za 13,99zl maz mi wzial trzy kartoniki hahah, ale bardzo je lubie sa chlonne i wygodne ze ich nie czuje.

moja dzidzia caly dzien dzisiaj kopie <3

ciesze sie z waszych udanych wizyt, i bardzo mocno z mężem trzymamy kciuki za Urse i jej maly skarb <3

• agu258 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa słoneczko będzie dobrze, zobaczysz :-* jesteśmy z Tobą :-*

Ja wczoraj faktycznie miałam wieczór panieński ale nie był tak fajny jak sobie wyobrazalam. Jedną koleżanką zmyla się przed północą, moja PR,yjaciolka w ogóle nie pila bo była autem pomimo tego, że zapewniła każdej nocleg u mnie. Dodatkowo poinformowała mnie że nie będzie jej na moim ślubie, bo ma wybory na miss polski. Ja rozumiem, że jest zobowiązana umową, że jest to dla niej ważne ale kurcze o moim ślubie wiedziała przeszło rok temu a na miss startuje od jakiegoś miesiąca, dwoch. Wiec mam trochę zal, z drugiej strony rozumiem, ale mimo wszystko jest mi strasznie przykro...

Za to mój M. miał udany wieczór kawalerski :-) przyszedł "lekko" wcięty, w trakcie dzwonił i wyznawał miłość, w domu rzucił się na mnie i nie odpuścił przytulanią pomimo obecności mojej siostry w drugim pokoju :-P

Dziewczyny doczekać się nie mogę ślubu.... Jak ja go kocham!!!

Ursa ją tak na pocieszenie powiem, że mój ślub wisiał na włosku, byłam załamana, a tu raczej na pewno do niego dojdzie bo nie wiem co się wydarzy przez tydzień ale wszystko pomyślnie się uklada :-) u Was odnośnie Kornelka też tak będzie :-) ciocie trzymają kciuki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 23:02

Little Frog, Nynusia, annggela, soraya, Lexie lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci my planowalismy po prostu dzidziusia, ale marzyłam o córeczce. Kochalismy się codziennie i jest synek, pomimo tego że każdy wrozyl córkę :-P pH też było na córkę i ją miałam przeczucia na córkę :-P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktorejs z was dziecinka tez jest w ułożeniu pośladkowym jeszcze? Tak mnie teraz naszlo, troche sie boje ze maly sie nie obroci...

• ss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ja slyszalam ze na to dzidziusie maja jeszcze sporo czasu, znajomej obrocil sie w 30tyg.ja w czw mam wizyte i sie dowiem ale zastanawiam sie czy juz sie nie obrocil bo mocne kopy czuje przy pepku gdzies a takie delikatne ruchy nad spojeniem, ale sie nie znam, dowiem sie;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ