WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)
    Ja się wzięłam za porządki w pracy oczywiscie chcialam poprzerzucać tylko troche pustych kartonów a skończyło się na dzwoganiu cięzkich rzeczy:/ no i teraz sie martwie czy nie przesadzilam. Moja własna głupota mnie zadziwia wrrr.
    życzę wszytkim miłej soboty:)

Nynusia lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka 58 to bardzo mało ja ostatnio miałam 55 to się trzeslam..:/ nic Ci nie było?

SS ja nie planowałam płci ale od początku miałam przeczucie na dziewczynkę i to się sprawdziło ;) pH, zachcianki, cera wszystko świadczyło o córce i tak się okazało;)

l22nhdgeccid541p.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dziewczynkę, ale nic nie planowalam, natomiast od jakiegos 9 tyg miałam przeczucie na to ze to jednak chłopak i się sprawdziło

Nynusia lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam chłopca i wszystko według przesądów na to wskazywało.PH w moczu 6,5 a więc dziewczyna-jęsli wierzyć w badania amerykańskie.Na USG lekarz lekarz stwierdził dziewczyne a potem potwierdził na USG połowkowym.Od czerwca 2014 roku ponownie staraliśmy się o dziecko-płec bez znaczenia.Gdy jednak w stycznu 2015 okazało sie że jestem w wyczekiwanej ciązy bardzo chciałam syna Alesandera ale bedzie corka Aleksandra.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w początkowych miesiącach staralam się tak kombinowac, żeby była dziewczynka, ale nie było ani dziewczynki ani chłopca... Trochę odpuscilam ze staraniami, chociaż iskierka nadziei uparcie nie gasla. W grudniu zbadalam swoje hormony i wszystko było ok. W lutym jechalismy na ślub szwagra i przy okazji zapisalismy męża na badanie nasienia. Badanie było 13 lutego i wyszło z niego, ze słabą ruchliwość. Jeszcze w laboratorium powiedzieli, żeby zaopatrzyć się w witaminę B i wtedy tez kupilismy test ciążowy, żebym pozniej nie miała wyrzutów sumienia jak się opije jak świnia. Test zrobilam i standardowo jedna kreska....ale po 3-4 minutach pojawiła się druga ledwo widoczna ;) oczywiście maz pojechał po drugi test z innej firmy (kazalam mu kupić 3 różne :D ale akurat nie było) i potwierdzilo się :) także z tego faktycznie mogłoby wynikać, ze skoro słabo się poruszały, to może męskim nie udało się dotrzeć do celu :) ale tego juz nie wiem ;)

Trochę się rozpisalam. Ale w sumie myślę, ze ta moja historia może tez być dowodem na to, ze na ciążę najzwyczajniej w świecie trzeba trochę dłużej poczekać... I nie oznacza to, ze muszą być jakieś nieprawidlowosci wymagające leczenia :)

A co do przeczucia, to wybijalam sobie wszelkie rozmyślania z głowy, bo od zawsze marzylam o córce i nie chciałam się rozczarował. Oczywiście wiadomo, ze później bym kochała najbardziej na świecie i nie wyobrazalabym sobie nikogo innego na miejsce swojego dziecka, ale chodzi mi o taka pierwsza reakcje. Smaki typowo na dziewczynke ;) ogorki, które zawsze uwielbialam do teraz mi niezbyt przez gardło przechodzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:51

stelianka, nat_alia, Nynusia, agu258, annggela lubią tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Jak bardzo bola mnie lydki :( Mialam cztery skurcze tej nocy -masakra . Od dzis biore wiecej magnezu i oby pomoglo .
    Co do plci to mi wszyscy od poczatku przewidywali syna i tez mialam zachcianki na syna i sie sprawdzilo :) Jesli chodzi o tetno to maly mial 151 , wiec tez na chlopca :)
    Ide sie szykowac , bo jedziemy na urodziny do bratowej .
    Spokojnej i nie bardzo upalnej soboty zycze !!!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog czy mozesz mi jezcze raz napisac jak to jest z tymi plemniczkami jesli jest slaba ruchliwosc ? U mojego meza tez byl z tym duzy problem i jeszcze kilka innych .
    Czy dobrze zrozumialam , ze jesli wolno sie ruszaja to chlopiec ? czy moze cos pokrecilam .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według niektórych teorii to plemniczki męskie są szybsze, ale żyją krócej, a żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żywotne. Tak przynajmniej czytalam ;) wiec może te meskie mojego męża nie były w stanie przejść tej drogi? Nie wiem, sama tak sobie myślę, ze może cos w tym jest :) ale na każda teorie znajdą się dowody, ze to w praktyce jednak nie znajduje zastosowania ;) także ja na te wszystkie metody patrzę z przymrużeniem oka ;) bardziej dla zabawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:33

Nynusia, IviQ, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam coreczke i wszyscy mimo ze o tym nie wiedzieli to zgodnie przepowiadali coreczke no i wszystkie objawy tez na to wskazywaly a bedzie synus i tez sie cieszymy i czekamy na niego.Mimo ze marzylam o coreczce to zdalismy sie na los i niczego nie planowalismy,to nasze pierwsze dziecko wiec moze jeszcze kiedys uda sie zeby synus mial siostrzyczke;)

Little Frog, Kasia82, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niby było wszystko jedno, ale w głębi serca marzyłam o drugiej córeczce. Jakoś bardziej mi pasowała do mojej rodziny, a moja córa też bardzo chciała mieć siostrzyczkę, modliła się o to. A zachcianki miałam różne, ale więcej pasowało do chłopca. Dla dziewczynki w wieku przedszkolnym mamy mnóstwo zabawek- wielką torbę Pet shopów, kucyki pony wraz z domkami, bardzo dużo lalek, puzzle, mnóstwo zestawów Lego Friends i dużo książek. Kolega mojego męża ma córę z grudnia i ubranka będziemy mieli od nich, moja koleżanka z pracy też chce po młodszej córce odkładać ubranka (ja jej oddawałam kiedyś po mojej Dominice), tak więc u nas chyba już tak musiało być. :)

Little Frog, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Rewianka 58 to bardzo mało ja ostatnio miałam 55 to się trzeslam..:/ nic Ci nie było?

Nynusia, ja się czułam bardzo dobrze, może zawsze tak mam rano? W I trymestrze też miałam glukozę na czczo i wtedy wyszło 4,57 mmol (norma 3,9 – 5,5), a teraz 4,04. Co prawda dzień przed tym obciążeniem nie jadłam żadnych słodyczy, żeby tych wyników nie zafałszować, ale na kolacje normalnie sporo białego pieczywa... Teraz się trochę martwię, czy ten cukier na czczo nie za niski :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Witam!
    Jak bardzo bola mnie lydki :( Mialam cztery skurcze tej nocy -masakra . Od dzis biore wiecej magnezu i oby pomoglo .
    Co do plci to mi wszyscy od poczatku przewidywali syna i tez mialam zachcianki na syna i sie sprawdzilo :) Jesli chodzi o tetno to maly mial 151 , wiec tez na chlopca :)
    Ide sie szykowac , bo jedziemy na urodziny do bratowej .
    Spokojnej i nie bardzo upalnej soboty zycze !!!

Lojkalojka, pamiętam jak w połowie kwietnia oglądałyśmy 'wyrostki płciowe' naszych maleńkich Synków :-D <3 Fajnie, że się potwierdziło, że to chłopcy :-D

Baw się dobrze na urodzinach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 12:37

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka nie no coś Ty nie martw się na pewno nie za niski jeśli dobrze się czujesz to ok ;)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po Usg.
    Wszystko w porządku:)
    Dzidzia waży 557 g. Termin porodu według USG 12.10.2015 r. :)
    Łożysko na ścianie przedniej bez cech przodowania i odklejania.
    BPD- 56 mm
    AC - 180 mm
    HC - 205 mm
    FL 40 mm

3 raz potwierdzona dziewczynka :)

Little Frog, ~Rewianka~, madu, aanaa, Nynusia, polkosia, nat_alia, paula1, Magnosia, lili_madlen, dodinka, szczesliwa_mamusia21, agu258, Bąbelek, annggela, agaton lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya ciesze się z wyników:))

dziewczynki
    Ja lecę do warszawy do jutra. Jak Was znam to Was potem nie nadrobię:)
    Życzę mnóstwa kopniaków i jak najmniej skurczy i bólów brzucha a już zakazauję jakiejkolwiek krwi!!! bo jak nie to bedzie kara. Oszczędzać mi sie tu i wypoczywać.
    Buziaki

Nynusia, madu, Lexie, szczesliwa_mamusia21, agu258, Blondik, Bąbelek, ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    witam:)
    Ja się wzięłam za porządki w pracy oczywiscie chcialam poprzerzucać tylko troche pustych kartonów a skończyło się na dzwoganiu cięzkich rzeczy:/ no i teraz sie martwie czy nie przesadzilam. Moja własna głupota mnie zadziwia wrrr.
    życzę wszytkim miłej soboty:)

tak sobie przeczytałam Twoją wypowiedź i myślę: mogłabym napisać to samo...;/ Chyba nam w tych ciążach trochę odbija:) Ja wczoraj miałam tylko trochę ogarnąć, bo mąż całe (naprawdę CAŁE!) dnie w pracy i już nie mogłam patrzeć na to mieszkanie. I ogarnęłam...łazienkę od góry do dołu co się dało, korytarz i pokoje - i się przedźwigałam chyba. A w poniedziałek chyba jadę na to założenie pessara;/ 3majcie kciuki żeby nie bolało:)
    I dziewczyny naprawdę uważajcie na siebie, ja się w głowę pukam czemu taka głuuupia jestem:/

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam ogromnie za wszystkie dobre słowo i każdą pociechę. Nawet nie wyobrażacie sobie jak mi to teraz potrzebne.

Najgorzej teraz przeżyc do wtorku, bo teraz w sferze domysłów, naprawdę jest trudno życ. Tak naprawdę to nie wiem co będzie dalej. Serio boję się... boję się co będzie jeśli to się okaże faktycznie poważna wada, która będzie postępowac. Boję się czy po porodzie będę mogła go przytulic, czy będzie mógł być ze mną czy w jakiejś strasznej aparaturze, boję się czy będę mogła karmic piersią (a tak o tym marzę)

Iviq odpowiadając na Twoje pytanie wiemy, że wada jest na tyle poważna, że Węgrzynowski zawraca głowę w weekend psorce z Łodzi. Na początku podejrzewał, że miałam może jakiś stan zapalny. Ale przecież byłam teraz w szpitalu i CRP było 6 czyli norma jak na ciążę. Podejrzewał to zanim dopatrzył się fali wrotnych na mitralnej i otworze owalnym.

Agatka nie wykryto tego wcześniej dlatego, że wady te są niewidoczne na zwykłym aparacie USG jedynie na echo i dopplerze. To mnie właśnie przeraża, że mogliśmy się spodziewac zdrowego dziecka a komplikacje mogłyby się pojawic po porodzie. Nie wspomnę już o przenoszeniu nagle malucha ze szpitalu w Barlinku do Łodzi czy Warszawy.

Słuchajcie, dla mnie najgorsze jest to, że mi w szpitalu teraz to serducho kontrolowali! W poniedziałek! Nie wykryto powiększenia serca czy dysproporcji w wielkości komór. Nic nie wykryto poza tymi ogniskami hypoechogennymi, którymi, jak powtarzano mi do znudzenia, mam się w ogóle nie przejmowac bo znikną do porodu.
    Bardziej zajmowało ich to, że dziecko jest tydzień mniejsze niż to wynika z OM.

IviQ lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa Kochana trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze. Niby do wtorku blisko, ale dla Was na pewno czas się dłuży. Staraj się nie denerwować (wiem, że łatwo powiedzieć), ale żeby maluszkowi nie zaszkodzić. We wtorek zobaczysz dokładnie na echo serca, dużo dokładniejsze badanie niż samo usg.

Ja byłam przed chwilą na echo serca płodu, kobitka przyjechała z Łodzi (p. Moczulska Hanna), bardzo miła, cały czas opowiadała co robi, omawiała wszystko, naprawdę super. Niby badanie echo serca płodu, a oprócz badania serca pomierzyła mi inne narządy, posprawdzała dokładnie i wyszło że młoda jest dwa dni do przodu i poród przewidywany to 30.09. i ma 713g, a nie 660 jak wczoraj pisałam.
    Wyniki młodej:
    BPD - 60,9 mm
    AC - 191,6 mm
    HC - 220,2 mm
    FL - 46,9 mm
    HL - 42,1 mm
    OFD - 76,5 mm
    TCD - 26,8 mm
    EFW - 713 g

Miłego weekendu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 15:01

~Rewianka~, nat_alia, lili_madlen, agu258, Lexie, lojkalojka, agaton, soraya lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowo poznanych płci :) dobrych wyników i udanych wizyt :)

Ursa 3mam mocno oba kciuki za wtorek i za przypływ pozytywnych informacji :)

Ja po uczelni , za mna kolejne kilka egzaminów jednak upał bardzo daje o sobie znac .. u mnie 33 stopnie w cieniu .. o wytrzymaniu na słońcu nie da sie nawet wspomnieć i to upał meczy najbardziej :) Chyba jedyna rada to zimny prysznic :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na basenie, pojechaliśmy o 9:30, wróciliśmy o 14 i cala 3, a raczej 4, bo to maleństwo w brzuszku tez, pospalismy sie i dopiero ziemniaki wstawiłam, kocham takie dni

Lexie, lojkalojka, soraya lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ