Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Wiecie co , tak troszkę przykro mi się zrobiło ... Dziś 22 a Ja na 24 czerwca miałam termin pierwszej ciąży: (
Tak smutno się zrobiło chociaż jestem bardzo szczęśliwa i wdzięczna Bogu za Antka . -
Kurde IvQ ja bym sie bała zostawić dziecko obok w pokoju,jak sobie przypomnę jak mojej córce sie odbijało /ulewało NOSKIEM i za każdym razem się krztusiła to juz po takiej traumie JA nie wyobrażam sobie inaczej niż mieć małą przy sobie...
Dziewczyny które nie macie wybranych imion dla córek,jakie macie typy?? Piszcie...bo ja też nie mam konkretnego imienia.
Moja córka jęczy mi ciągle że chce mię siostrzyczkę Julkę-i chyba jej ustąpię żeby miała swój wkład w fasolkębo i tak jakoś specjalnie nie jestem przekonana do żadnego imienia...
-
Ja ogólnie chce na pewno żeby dziecko spalo samo a nie z nami w łóżku ! Do tego nie dopuszcze ale przez pierwsze parę miesięcy Ja nie wyobrażam sobie nie mieć dziecka przy sobie , dokładnie jak mowicie ... Ulac się może cos , zakrztusic się nie daj boze
polkosia lubi tę wiadomość
-
jacusianka wrote:Po godzinie 222, a po 2 godz. 114, czyli już w normie.
Masakra, kupiłam już ciemne pieczywo-a w ciązy zupełnie mi nie wchodzi;/
To sporo, dieta przymusowaAle powiem Ci, że nie jest taka zła - idzie się przyzwyczaić
Ja na glukozę idę dopiero w przyszłym tygodniu...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:Jedzenie cukrów w ciąży nie oznacza nabawiania się cukrzycy. Ja wpierdzielam tonę tego codziennie (przed ciążą NIE cierpiałam słodyczy, ciastek itp itd i się cholernie szybko zasładzałam) i wyniki glukozy mam super..
Dokładnie! To niestety wina szalejących hormonów... Nawet mega zdrowo odżywiająca się dziewczyna w ciąży może cukrzycy dostać.
Jacusianka, sprawdź sobie tabele IG i tym się kieruj. Do oporu możesz jeść rzeczy, które mają najniższy indeks, a jest tego sporoKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do komody, to ja kupuję cały zestaw mebli i jest tam komoda z przewijakiem - dla mnie bomba. Na studiach pracowałam jako niania i pamiętam, że dość często używałam. Babeczka miała w łazience przy wannie i umycie pupy po kupce, a potem przebranie było ekspresowe dzięki temu
U mnie niestety łazienka mała, ale pokój dziecka będzie obok, więc mam nadzieję, że się sprawdzi
Magnosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej, coś sobie próbuję nadrobić, ale po pracy z mężem skręcamy meble i nie mam czasu za bardzo na pisanie.
Ale widziałam, że Szczęliwa Mamusiu pytałaś się o wózek Graco. Ja pisałam Ci wcześniej, ale miałaś wakacje i nie widziałas, zresztą w takim tempie stron przybywa, że mnie też dużo omija
Pytałam się:
A ja mam jeszcze pytanie do Szczęśliwej MamusiAlbo do jakiejś Mamusi, która zna wózek graco symbio. Bo oglądałam woczraj ten wózek, ale chciałam sprawdzić tą gondolę, czy faktycznie jest przechylona. I niestety ludzie co sprzedawali mówili, że nie używali jej w ogóle i że wkładkę gondolową się wkłada w stelaz od spacerówki, tylko wtedy już całkiem jest ona przechylona, trzeba naprostować te "trzymadełka". Próbowaliśmy to zrobić, mieli nawet instrukcję, ale nic o tym nie było. Potem sprawdzałam na necie, ale wydaje mi się, że im po prostu brakowało części gondoli i ze wcale się nie wkłada tej wyściółki gondolowej w spacerówkę, tylko musi być osobne do gondoli. Kurde, nie wiem, czy rozumiesz, bo ciążko wytłumaczyć, ale może akurat hehe
Jak tak, to proszę Cię Szczęśliwa Mamusiu o podpowiedź
Bo wózek jest fajny, ale wydaje mi się ten zestaw, który oferują, niekompletny
Nenka, ale z Ciebie laska!
Ursa, cieszę się, że nie musiałam zostawać w szpitalu
I wszystkie was ściskam i trzymam kciuki za wyniki, za ruchy dzieciaczków i za nasze samopoczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:00
Nynusia lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Coraz bardziej mnie zadziwia" życzliwość" ludzi w stosunku do ciężarnych , aż wstyd !
Powiem Wam, że ostatnio byłam w teatrze i wbiłam się przed kolejkę, bo było dużo ludzi. Oczywiście niezadowolonych było pełno, a ja na głos powiedziałam, że jestem w ciąży i chciałabym się tylko dowiedzieć czy kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejką, na co usłyszałam od jakiegoś buraka: "Chyba w urojonej!!!"... Brak słów.
A jeśli chodzi ogólnie o kolejki, to nie mam skrupułów. Podchodzę z boku do ekspedientek, pytam jak wyżej i nie spotkałam się jeszcze z odmową. Przy moim bolącym spojeniu nie wytrzymałabym dłużej niż kilka minut, a w szale zakupowych wyprzedaży były kolejki po 20 osób nawet...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:03
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Battinka, my myślimy między Jagodą, Alicją i Patrycją
Co do diety cukrzycowej wszystko trzeba na sobie sprawdzić, czasem mi cukier szaleje po produktach które niby mogę jeść bez ograniczeń a jem w malych ilościachale nie jest to takie straszne
dzis odkrylam, ze nie musze rezygnować z młodych ziemniaczkow bo z jajem sadzonym nie podnoszą za bardzo cukru. Ufffff
-
Nynusia wrote:Polkosia a ja mam to samo co Ty zjadłam pizze i mam taką zgage ze masakra...
A ja dziś znów jadłam pizzę i znów mega zgagaUmieram. Gin mówił, że można jeść Rennie do oporu, ale akurat nie mam. Na razie chyba koniec z pizzą
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ZakręconaOna wrote:Ja ogólnie chce na pewno żeby dziecko spalo samo a nie z nami w łóżku ! Do tego nie dopuszcze ale przez pierwsze parę miesięcy Ja nie wyobrażam sobie nie mieć dziecka przy sobie , dokładnie jak mowicie ... Ulac się może cos , zakrztusic się nie daj boze
Zgadzam się, ale jednak Klementysia u nas będzie w łóżku obok. A że mamy mikro sypialnię, to boki obu łóżek i tak będą się stykać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:08
Magnosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcebfd5ed520.jpg
Takie jakie mam od dziadka póki copóźniej dodam od fotografa. Niestety suknia przeswietlona lampa ale pewnie później dodam zdj na którym widać jej piękno
tu jeszcze jako narzeczoną
Magnosia, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Little Frog, ZakręconaOna, BATTINKA, Nynusia, soraya, aanaa, jaroszka, Ursa, Natka88, onka, Arielka, ewwiel, PauLLa, Muffinka1019, Bąbelek, Aleksandra90, zakocona, ~Rewianka~, miska2503, WiedźmaMaKota, Blondik, ewa13, agania, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Agaton oj nie widzialam tego dobrze ze wkleilas
Hm jesli chodzi o ta co ja ogladalam to osobno byla spacerowka a osobno gondolka nic nie trzeba bylo zmieniac ale rozumiem o co ci chodzi , ale chyba faktycznie mieli cos niekompletnego , najlepiej i najbezpieczniej jakbys sprawdzila go w sklepie , nowego, wtedy masz czarno na bialym i jak spojrzysz na nowa gondolke bedziesz wiedziala czy ona jest przechylona czy nie bo ja zauwazylam to od razu ! Wiec jak masz jakas okazje koniecznie sprawdz w sklepie wtedy bedziesz wiedziala na co patrzyc i czy dobre oferuja uzywaneMam nadzieje ze choc troszke pomoglam ! Zycze Ci zebys trafila na super model bo jest super ! Tylko mi niestety sie nie trafil i w ciemno boje sie zamowic
Kochane wiecie co zrobilam ? Chcialam zeby moj poczul malego po takiej dluugiej nieobecnosci i puscilismy mu muzyke z telefonu i zaczal tak szalec jak nigdy ! No takkiego kopniaka dostalam ze mowie wam ! Ekstra uczucieNynusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki za wszystkie opinie na temat przewijaków. Wszystkie są dla mnie ważne. Lubię posłuchać różnych stron, przemyśleć itp.
Kasiu, też się wystraszyłam tego, że mi dziecko spadnie. Przewijak więc będę trzymać na środku komody. Jak będzie większy i zacznie się bardziej wiercić przeniosę się na łóżko lub kanapę. A przewijak zamieni się w dodatkowe miejsce do ustawiania na komodzie i już.
Jacusianka, kciuki, aby cukier szybciutko się unormował. Ja też badanie zrobię dopiero w przyszłym tygodniu.
Zakręcona, Agatka, ja też wiem co czujecie...Moje dziecko miałoby 9 miesięcy.
Miłego wieczoru wszystkim i pięknych snów (niekoniecznie realistycznych)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:15
Kasia82 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.