X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiecie co , tak troszkę przykro mi się zrobiło ... Dziś 22 a Ja na 24 czerwca miałam termin pierwszej ciąży: (
    Tak smutno się zrobiło chociaż jestem bardzo szczęśliwa i wdzięczna Bogu za Antka .
    Zakręcona wiem co czujesz, moje dziecko dziecko wlasnie konczyloby miesiąc...

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a ja mam to samo co Ty zjadłam pizze i mam taką zgage ze masakra... :/

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde IvQ ja bym sie bała zostawić dziecko obok w pokoju,jak sobie przypomnę jak mojej córce sie odbijało /ulewało NOSKIEM i za każdym razem się krztusiła to juz po takiej traumie JA nie wyobrażam sobie inaczej niż mieć małą przy sobie...:(

Dziewczyny które nie macie wybranych imion dla córek,jakie macie typy?? Piszcie...bo ja też nie mam konkretnego imienia.
    Moja córka jęczy mi ciągle że chce mię siostrzyczkę Julkę-i chyba jej ustąpię żeby miała swój wkład w fasolkę:) bo i tak jakoś specjalnie nie jestem przekonana do żadnego imienia...:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatka straszne momentami jest to uczucie ...
    Ale cóż musimy nie zapominając o tamtych istotkach czekać na swoje te które rosną i są zdrowe !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie chce na pewno żeby dziecko spalo samo a nie z nami w łóżku ! Do tego nie dopuszcze ale przez pierwsze parę miesięcy Ja nie wyobrażam sobie nie mieć dziecka przy sobie , dokładnie jak mowicie ... Ulac się może cos , zakrztusic się nie daj boze

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Po godzinie 222, a po 2 godz. 114, czyli już w normie.
    Masakra, kupiłam już ciemne pieczywo-a w ciązy zupełnie mi nie wchodzi;/

To sporo, dieta przymusowa :( Ale powiem Ci, że nie jest taka zła - idzie się przyzwyczaić ;) Ja na glukozę idę dopiero w przyszłym tygodniu...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Jedzenie cukrów w ciąży nie oznacza nabawiania się cukrzycy. Ja wpierdzielam tonę tego codziennie (przed ciążą NIE cierpiałam słodyczy, ciastek itp itd i się cholernie szybko zasładzałam) i wyniki glukozy mam super..

Dokładnie! To niestety wina szalejących hormonów... Nawet mega zdrowo odżywiająca się dziewczyna w ciąży może cukrzycy dostać.

Jacusianka, sprawdź sobie tabele IG i tym się kieruj. Do oporu możesz jeść rzeczy, które mają najniższy indeks, a jest tego sporo :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do komody, to ja kupuję cały zestaw mebli i jest tam komoda z przewijakiem - dla mnie bomba. Na studiach pracowałam jako niania i pamiętam, że dość często używałam. Babeczka miała w łazience przy wannie i umycie pupy po kupce, a potem przebranie było ekspresowe dzięki temu :) U mnie niestety łazienka mała, ale pokój dziecka będzie obok, więc mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, coś sobie próbuję nadrobić, ale po pracy z mężem skręcamy meble i nie mam czasu za bardzo na pisanie.
    Ale widziałam, że Szczęliwa Mamusiu pytałaś się o wózek Graco. Ja pisałam Ci wcześniej, ale miałaś wakacje i nie widziałas, zresztą w takim tempie stron przybywa, że mnie też dużo omija ;)

Pytałam się:
    A ja mam jeszcze pytanie do Szczęśliwej Mamusi ;) Albo do jakiejś Mamusi, która zna wózek graco symbio. Bo oglądałam woczraj ten wózek, ale chciałam sprawdzić tą gondolę, czy faktycznie jest przechylona. I niestety ludzie co sprzedawali mówili, że nie używali jej w ogóle i że wkładkę gondolową się wkłada w stelaz od spacerówki, tylko wtedy już całkiem jest ona przechylona, trzeba naprostować te "trzymadełka". Próbowaliśmy to zrobić, mieli nawet instrukcję, ale nic o tym nie było. Potem sprawdzałam na necie, ale wydaje mi się, że im po prostu brakowało części gondoli i ze wcale się nie wkłada tej wyściółki gondolowej w spacerówkę, tylko musi być osobne do gondoli. Kurde, nie wiem, czy rozumiesz, bo ciążko wytłumaczyć, ale może akurat hehe ;) Jak tak, to proszę Cię Szczęśliwa Mamusiu o podpowiedź ;) Bo wózek jest fajny, ale wydaje mi się ten zestaw, który oferują, niekompletny :)

Nenka, ale z Ciebie laska! :)
    Ursa, cieszę się, że nie musiałam zostawać w szpitalu :)
    I wszystkie was ściskam i trzymam kciuki za wyniki, za ruchy dzieciaczków i za nasze samopoczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:00

Nynusia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Coraz bardziej mnie zadziwia" życzliwość" ludzi w stosunku do ciężarnych , aż wstyd !

Powiem Wam, że ostatnio byłam w teatrze i wbiłam się przed kolejkę, bo było dużo ludzi. Oczywiście niezadowolonych było pełno, a ja na głos powiedziałam, że jestem w ciąży i chciałabym się tylko dowiedzieć czy kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejką, na co usłyszałam od jakiegoś buraka: "Chyba w urojonej!!!"... Brak słów.

A jeśli chodzi ogólnie o kolejki, to nie mam skrupułów. Podchodzę z boku do ekspedientek, pytam jak wyżej i nie spotkałam się jeszcze z odmową. Przy moim bolącym spojeniu nie wytrzymałabym dłużej niż kilka minut, a w szale zakupowych wyprzedaży były kolejki po 20 osób nawet...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:03

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, my myślimy między Jagodą, Alicją i Patrycją :)
    Co do diety cukrzycowej wszystko trzeba na sobie sprawdzić, czasem mi cukier szaleje po produktach które niby mogę jeść bez ograniczeń a jem w malych ilościach :) ale nie jest to takie straszne :) dzis odkrylam, ze nie musze rezygnować z młodych ziemniaczkow bo z jajem sadzonym nie podnoszą za bardzo cukru. Ufffff :D

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Polkosia a ja mam to samo co Ty zjadłam pizze i mam taką zgage ze masakra... :/

A ja dziś znów jadłam pizzę i znów mega zgaga :( Umieram. Gin mówił, że można jeść Rennie do oporu, ale akurat nie mam. Na razie chyba koniec z pizzą :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dupek ! Chyba bym mu powiedziała ze urojony to on jest ... Ale bezczelnie postępują ludzie ja pierdykam

polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja ogólnie chce na pewno żeby dziecko spalo samo a nie z nami w łóżku ! Do tego nie dopuszcze ale przez pierwsze parę miesięcy Ja nie wyobrażam sobie nie mieć dziecka przy sobie , dokładnie jak mowicie ... Ulac się może cos , zakrztusic się nie daj boze

Zgadzam się, ale jednak Klementysia u nas będzie w łóżku obok. A że mamy mikro sypialnię, to boki obu łóżek i tak będą się stykać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:08

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agu258 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcebfd5ed520.jpg

Takie jakie mam od dziadka póki co :-) :-) :-) później dodam od fotografa. Niestety suknia przeswietlona lampa ale pewnie później dodam zdj na którym widać jej piękno :-D tu jeszcze jako narzeczoną :-)

Magnosia, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Little Frog, ZakręconaOna, BATTINKA, Nynusia, soraya, aanaa, jaroszka, Ursa, Natka88, onka, Arielka, ewwiel, PauLLa, Muffinka1019, Bąbelek, Aleksandra90, zakocona, ~Rewianka~, miska2503, WiedźmaMaKota, Blondik, ewa13, agania, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton oj nie widzialam tego dobrze ze wkleilas :)
    Hm jesli chodzi o ta co ja ogladalam to osobno byla spacerowka a osobno gondolka nic nie trzeba bylo zmieniac ale rozumiem o co ci chodzi , ale chyba faktycznie mieli cos niekompletnego , najlepiej i najbezpieczniej jakbys sprawdzila go w sklepie , nowego, wtedy masz czarno na bialym i jak spojrzysz na nowa gondolke bedziesz wiedziala czy ona jest przechylona czy nie bo ja zauwazylam to od razu ! Wiec jak masz jakas okazje koniecznie sprawdz w sklepie wtedy bedziesz wiedziala na co patrzyc i czy dobre oferuja uzywane :) Mam nadzieje ze choc troszke pomoglam ! Zycze Ci zebys trafila na super model bo jest super ! Tylko mi niestety sie nie trafil i w ciemno boje sie zamowic :(

Kochane wiecie co zrobilam ? Chcialam zeby moj poczul malego po takiej dluugiej nieobecnosci i puscilismy mu muzyke z telefonu i zaczal tak szalec jak nigdy ! No takkiego kopniaka dostalam ze mowie wam ! Ekstra uczucie <3

Nynusia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za wszystkie opinie na temat przewijaków. Wszystkie są dla mnie ważne. Lubię posłuchać różnych stron, przemyśleć itp.

Kasiu, też się wystraszyłam tego, że mi dziecko spadnie. Przewijak więc będę trzymać na środku komody. Jak będzie większy i zacznie się bardziej wiercić przeniosę się na łóżko lub kanapę. A przewijak zamieni się w dodatkowe miejsce do ustawiania na komodzie i już.

Jacusianka, kciuki, aby cukier szybciutko się unormował. Ja też badanie zrobię dopiero w przyszłym tygodniu.

Zakręcona, Agatka, ja też wiem co czujecie... :( Moje dziecko miałoby 9 miesięcy.

Miłego wieczoru wszystkim i pięknych snów (niekoniecznie realistycznych) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:15

Kasia82 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu, pięknie!

agu258 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ! Piekna bylas Panna Młoda ! <3 Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze !
    Suknia przepiekna, zakochalam sie <3 Jestes caaała śliczna !!!

agu258, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, no to skoro już wiem, że zmieniłaś stan cywilny, to z czystym sumieniem mogę Wam życzyć wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia :) niech się spełniają Wasze marzenia i miłość rośnie z każdym dniem! :)

agu258 lubi tę wiadomość

‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ