Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arielka przyszlo ci juz to lozeczko? Tez na niego patrzylam;))
Nenka ja tez mam takie twardnienia brzucha i mi gin powiedziala ze szczuple osoby bardziej to odczuwaja.Bo ja tez szczupla jestem.zglos lekarzowi ale moze cos w tym jest bo szczesliwa mamusia tez chyba szczupla jestes z tego co pamietam?;)drgan nie odczuwam ale z twardnieniem mam duzy klopot bo to nie przyjemne jest:/ -
Dzięki szcześliwa mamusia:) Oby przeszło:) ss nie przyszło bo jeszcze nie zamówiłam
oglądałam w świecie dziecka bardzo podobne nazywa się Radek II marki klupś ale to na allegro jest lepsze bo ma trzy szczebelki wyciągane a moje koleżanki- już mamy- mówią, że lepiej jak są właśnie trzy wyciągane szczebelki. no i cena niższa
Zamówię je pewnie jakoś w lipcu to dam znać czy fajne jesli do tej pory nie zamówisz:D
-
Witamy sie z rana
Mój leżał przy mnie zanim pojechał do pracy i coś do niego marudzilam a on się śmiałno jednak wczoraj znowu po północy zasnęłam ale dziś już R sam zrobił sobie kanapeczki do pracy...pojechał to poszłam z pojemniczkami i mocz gotowy...sądze po pewnych sprawach że wszystko jest ok
ale jutro sie dowiemy
Nenka mi twardniał od samego początku i boleśnie...najpierw dupka a teraz lutke biore i nospe no i jest okjak powiesz lekarzowi to on coś poradzi :*
ZakreconaOna też bym chciała być przy tym
A właśnie tak propo kolejek to mi nikt jak narazie nie ustąpił nigdzie miejsca a ja skoro czuje się dobrze to o to nie prosze...najgorsze jest kiedy czuję się źle i jestem sama...siostry jak są ze mną na zakupach to zawsze biorą ode mnie torby...jedna bierze nawet jak mam same bułki hihi
Agu przepiękna panna młodaśliczna jesteś
Polkosia urojona ciąża?co to wgl za tekst?ja automatycznie odpowiedzialabym że sam jest urojony
Zeetaa zazdroszcze całej wyprawkija w lipcu kabine prysznicową kupuje dopiero i to ostatni mój taki wydatek ale do sierpnia czekać na kaske musze
Jacusianka będzie dobrze :* choć cukry szalone
Kasiulka87 ja miałam naciete krocze a zszyte chyba na chama to taka poduszka zamieniła sie w rogal ale najwygodniej było mi jak na klęczka i tak zwykle siedzialam. Do ściągnięcia szwów większość dnia leżałam
Soraya współczuje ale już wiesz na kiedy termin cc? To jest chyba przyjemne odliczać do tego dniamoja znajoma dzień urodzin swojego faceta chce bo akurat ma bliziutko termin
Wgl mój R ostatnio w czwartek rano zauważył że nie ma powietrza w jednym z kół w swoim autku...podpompował ale perfidnie koło przebite...zły był jak nie wiem co...a wczoraj po pracy zobaczył że w moim aucie brak powietrza...TO SAMO KOŁO ! Wierzycie w zbieg okoliczności ? Ja nie...zwłaszcza że okazało się dziś rano że z mojego koła ktoś musiał to powietrze spuścić...R ppdejrzewa swoją babke i ciotke a ja jego starą!ta baba naprawdę staje sie niebezpieczna!nie jechaliśmy nawet tymi samymi drogami żeby mogła być ta sama sytuacja!ostatnio R zostawił drzwi otwarte i dostał bure bo nikogo nie było i jego matka mogła wejść tak poprostu! Ja się boje kurde a on mnie wzywał tylko że podejrzewam jego matke.
Posmecilam,Syncio nadal bryka a ja jeszcze sie zdrrzemne..namarudziłam ale dziś już mnie chyba nie bedzie...kciuki za wizytujące i wgl...i dużo przyjemnych kopniaczkow życzę:*IviQ, agu258 lubią tę wiadomość
-
1117
1. Aguś26 TP – 26.09 CÓRKA Zofia
2. ola.321 TP – 28.09 SYN
3. Muffinka1019 TP – 30.09 CÓRKA
4. Małgorzatka TP – 01.10 CÓRKA
5. agaton TP – 01.10 CÓRKA
6. onka TP – 01.10 SYN
7. Ewalika TP – 01.10 CÓRKA Zuzanna
8. Rzodkiewka TP – 01.10 CÓRKA
9. Ursa TP – 01.10 SYN Kornel
10. Asieńka_86 TP – 01.10 SYN
11. Paula1 TP – 02.10 CÓRKA Michalina/Zuzanna
12. aanaa TP – 02.10 CÓRKA
13. zetaaa TP – 03.10 CÓRKA Zuzanna
14. nat_alia TP – 03.10 SYN Julian/Antoni
15. Nynusia TP – 04.10 CÓRKA Lena
16. BATTINKA TP – 04.10 CÓRKA
17. FreshMm TP – 05.10 SYN Artur
18. Linka220 TP – 05.10 SYN Bartosz
19. Lexie TP – 05.10 SYN Tymoteusz
20. agu258 TP – 06.10 SYN Radosław
21. zakocona TP – 07.10 SYN Tadeusz
22. binka76 TP – 07.10 CÓRKA Dagmara
23. ss TP – 07.10 SYN
24. kociczka26 TP – 08.10 CÓRKA
25. dodinka TP – 08.10 SYN Jakub
26. bursztynowa.lady TP – 09.10 CÓRKA Alicja
27. Natka88 TP – 09.10 CÓRKA Maria
28. malgo86 TP – 09.10 CÓRKA Natalia
29. Estrella TP – 10.10 CÓRKA Kinga
30. Fatim TP – 11.10 CÓRKA Oliwia
31. Jacusianka TP – 11.10 SYN Ignacy
32. Arielka TP – 11.10 SYN Antoni
33. Magnosia TP – 13.10 SYN Szymon
34. soraya TP – 14.10 CÓRKA Natalia
35. Green TP – 14.10 CÓRKA Kornelia
36. polkosia TP – 15.10 CÓRKA Klementyna
37. madu TP – 15.10 SYN Leon
38. StyczniowaNadzieja TP – 17.10 SYN
39. Szczęśliwa-mamusia21 TP – 18.10 SYN
40. IviQ TP – 18.10 SYN
41. Blondik TP – 18.10 CÓRKA Magdalena
42. Aleksandra90 TP – 18.10 CÓRKA Anastazja
43. nenka2 TP – 19.10 SYN Edward
44. my_dream TP – 19.10 SYN
45. ewa13 TP – 19.10 SYN Szymon
46. lojkalojka TP – 20.10 SYN Leon
47. miska2503 TP – 20.10 CÓRKA Zofia
48. mała mi TP – 21.10 CÓRKA
49. Kasia82 TP – 21.10 CÓRKA Emilia
50. WiedźmaMaKota TP – 22.10 PRZY PORODZIE
51. PauLLa TP – 22.10 SYN
52. Lucy7 TP – 22.10 SYN Alan
53. Little Frog TP – 23.10 CÓRKA
54. kasiulka87 TP – 23.10 CÓRKA Maja
55. Bąbelek TP – 23.10 SYN Antoni
56. jaroszka TP – 24.10 SYN Michał
57. ili_madlen TP – 27.10 SYN Nikodem
58. ZakręconaOna TP – 29.10 SYN Antoni
59. ewwiel TP – 30.10 CÓRKA Alicja
60. stokrotka25 TP – 30.10 SYN Jakub
ŁĄCZNIE JEST 60 DZIECI
- 29 dziewczynek
- 30 chłopców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:26
Kasia82, Lexie lubią tę wiadomość
-
Muffinka, zmienione
co do twardnienia brzucha, to ja nie wiem nawet czy tak mam, bo mi twardnieje również przy wzdęciu, a te to mam codziennie.
Czasem mnie boli tam nisko w podbrzuszu i czuję go nisko, ale to zauważyłam jest wieczorem, kiedy jestem mega wzdęta (czyt. właściwie codziennie), ale jak się napiję rumianku z miętą, to mi odpuszcza trochę. -
Witam sie w ten k...wa deszczowy dzień
Ta pogoda tylko dołuje człowieka:(
Ja juz po glukozie,ach jakie to słodkie było ale o dziwo dobre. Wypilam caly plastikowy kubeczek ja to jestem chyba cukrowa dziewczyna bo bez żadnego ALE poszlo
Za dwie godziny mam przyjechać na kolejne pobranie a teraz sobie leżę na łóżeczku i czuje jak moja fasolka bryka
Mówiłam dziś położnej ze mnie od kilku dni boli brzuch na dole no to mi odpowiedziała ze macica się rozciąga i może boleć...ach oby miała rację
Ale jestem glodna szlag by trafił,na szczęście na przeciwko przychodni mam Lidla więc wstąpię po jakąś świeżą bułkę -
Dzień dobry:)
Mi brzuszek twardnieje jak postoję albo pochodzę. Wtedy mam wrażenie że macica się tak wypina i brzuch mam taki twardy i bardzo wypukły. Nie można powiedziec by było to bolesne ale do przyjemnych też nie należy.
Ja oprócz tego mam jeszcze uczucie parcia na siedząco.
Oczywiście trzeba skontrolowac czy się szyjka nie rozwiera. No ale ja byłam już na to dwa razy w szpitalu i za każdym razem dawali mi tylko nospę, aspargin i luteinę
Paulla współczuję ekscesów z teściową. Wiem najlepiej co to za ból mieszkac blisko teściów...
-
nenka2 wrote:Iviq Ja bym sie bala ze, uleje i mi sie udusi.. nie uslysze jak zakaszle albo cos
ale to tylko ja.
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
ZakręconaOna wrote:Wiecie co , tak troszkę przykro mi się zrobiło ... Dziś 22 a Ja na 24 czerwca miałam termin pierwszej ciąży: (
Tak smutno się zrobiło chociaż jestem bardzo szczęśliwa i wdzięczna Bogu za Antka .[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
http://zapodaj.net/25794c9c3cc7a.jpg.html
A to mój brzuszek z dzisiaj,coraz bardziej widocznypolkosia, zakocona, madu, Blondik, Little Frog, stokrotka25, Magnosia, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Lexie, agania, lili_madlen, paula1 lubią tę wiadomość
-
Czesć dziewczyny!
kilka dni mnie nie było i nawet nie sile się na zapamiętanie, wszytskich tematów które były poruszanePewnie i tak będą wracac , ale co chcę napisać ...
Agu przepiękna z Ciebie Panna Młoda! Szczęście od Ciebie bijeŻyczę Wam samych pogodnych dni i dużo, dużo miłości!
Paulla współczuję z sytuacji z tesciową, trudno jest mi zrozumiec co kieruje takimi ludźmi, że tak innym życie zatruwają;/
Battinka- brzuszka się już nie da pomylić, super!
Co do twardnienia brzucha. Mnie na poczatku twrdniał boleśnie, niezaleznie od tego czy stałam czy leżałam. Teraz juz nie boli, ale twardnieje. Najbardziej wieczorem ale też np. jak za szybko gdzies idę. No i wzdęcia mu też nie pomagają. Mam na to tylko magnez.BATTINKA, agu258 lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
agu258 no Aguś w końcu się pokazałaś. Przecudnie:))))))) wszystkiego najcudowniejszego na nowej drodze życia:)
nenka2 a jesteś pewa że to nie czkawka po prostu tak normalna na tym etapie?
Al ejak sie boisz leć na IP. Ursa może mieć rację z tymi dzwiękami
polkosia też nie odczuwam twardniejącego brzucha i az się martwię że po prostu nie wyczuje kiedy coś bedzie źle
Arielka ja też się na temat wózków i ciuszków nie wypowiadma bo nic nie mam. Wózek dostanę więc nie mam wpływu jaki i na pewno nie będę zmieniałą bo skoro przydał się bratu to mnie tez. i pewne tematy przemilczam, Ale czytam regularnie
PauLLa Ty to masz przboje z rodzinką. Powiem CI ze moja koleżanka tez mieszka z teściową, a że mąż na tirach to wiecznie go nie ma. Na początku przez rok ok, ale potem to aż rękoczyny itd, na szczęscie on nie bronił mamausi tylko się spakowali i wynajęli mieskzaie, a już sobie nie wyobrażam jakb była w ciąży na taką sytuację. Szok
BATTINKA ślicznie wyglądasz. AMm w stosunku do Ciebie wielgacny brzuc, aż zazdroszczę
BATTINKA, agu258, polkosia lubią tę wiadomość
[/link]
-
Witajcie kochane!
Jaka ja jestem zmeczona
Niestety nie jestem wstanie przeczytac wszystkich wczorajszych wpisow ,ale po lebkach przeczytalam i :
Agus wygladalas jak ksiezniczkaI ciesze sie , ze ttesciowa nie zepsula Wam tego dnia
BATTIKA zgrabna z ciebie mamusia
Ursa fajnie , ze nie musialas zostaac w szpitalu . Wiadoo , ze w dolu najlepiej
PauLla wspolczuje przygod z tesciowa . Wiem tylko , ze jak sie mieszka blisko dozazwyczaj nie jest dobrze . W moim przypadku tak bylo i od kiedy dzieli na 150km jest super
Zeetaa Ty to zorganizowana kobieta jestes - juz cala wyprawka !!!
Teraz to tylko cieszyc sie ciaza i czekac na porod
Soraya ,a mialas nadzieje , ze moze bedziesz rodzic SN ? Z drugiej strony niewazne jak ,liczy sie zdrowie Twoje i dzidzi .
Co do przepuszczania w kolejkach to ja narazie korzystam z kas dla uprzywilejowanychAle i tam trafia sie "lajzy" . Ja narazie czuje sie dobrze , wiec przymykam na to oko .
Wiecie co dziewczyny wczoraj caly dzien ogladalam na Youtubie "Polozne " i video z porodow naturalnych i coraz bardziej chce sprobowac rodzic bez znieczulenia . Musze tylko pogadac lekarzem czy np. jest mozliwosc kozystania z gazu . Oczywiscie mojluby puka sie w glowe i mowi , ze przy pierwszym mocniejszym skurczu bede blagac o ZZO .
I zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia : czy jesli przy pierwszym porodzie mialam rozcinane krocze to czy teraz tez tak bedzie ?
A i jeszcze jesli chodzi przewijak to ja bede miala nakaldke na lozeczko robiona przez meza . Materacyk juz kupilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:22
agu258, Ursa, Magnosia lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka to nie ma reguły sadze , zależy czy będziesz potrzebować bo może być tak ze po pierwszym porodzie jesteś tak elastyczna ze nie będą musieli cie nacinac... Co do kolejek to ja tez nie korzystam jeszcze z pierwszeństwa ze tak powiem ale np. Jak jade autobusem czy tramwajem z torbami to wypadaloby jak widza kobietę z torbami i brzuchem przepuścić a tu na ciebie się patrzą i głową w szybe i nara stój sobie ale ja nie dopominam się ... Ludzie to lajzy niektorzy
IviQ, lojkalojka lubią tę wiadomość