X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Dzień dobry kobiety, mam dziś okropny katar, chyba się przeziębiłam - chociaż to dziwne, bo od niedzieli rano nie wychodziłam z hotelu. Wczoraj miałam męczący dzień - od 21 przez prawie dwie godziny stałam przy plakacie prezentując swoje wyniki. Szczęście takie, że już wszyscy wiedzą o mojej ciąży i wysłali mnie żebym sobie odpoczęła. Córka wyraziła swój bunt, kopiąc mnie dopóki nie usiadłam, jej też nie było zbyt wygodnie :-D Finał historii jest taki, że trochę ucierpiał mój kręgosłup (ale to zawsze był mój słaby punkt)- nie mogłam się rano podnieść z łóżka.

Jeżdżę komunikacją miejską i zdarzyło mi się ze 3 razy, że ktoś ustąpił mi miejsca - moja obserwacja jest taka, że ciężarne widzą tylko ludzie od ok 35 lat wzwyż. Młodzi albo udają, że nie widzą albo wcale nie patrzą kto wsiada do autobusu/tramwaju. Wydaje mi się też, że niektórzy zastanawiają się "Ciężarna, czy po prostu taka gruba" :P

Agu, dużo szczęścia na nowej drodze życia, wielu radości u boku męża oraz cierpliwości i wyrozumiałości. Życzę Wam, żebyście zawsze byli cudowną, kochającą się rodzinką :-)
    Właśnie nawet w jakiejś reklamie jest, ze ktoś chce ustąpić miejsca ciężarnej a ta kobieta ma tylko taki brzuch :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    agu, dopisane :)

29 chłopców vs 29 dziewczynek :D :D
    czad. Równowaga zachowana!!!

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo ustępowania miejsca. Nie moja historia ale innego forum Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
    Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada:
    "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
    No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
    "Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe pizdy zjada się na kolację". - cały autobus pękał ze śmiechu.

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj juz to wrzucalam kochana:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nie powinnyście się krępować i śmiało wbijać przed kolejkę. Nie bez powodu w dużych sklepach są kolejki z pierwszeństwem... Ja tak jak pisałam nie mam skrupułów :P Ile można czasu i energii zaoszczędzić to wiemy tylko w naszym stanie. No, ale jak Wam nic nie dolega, to możecie stać ;) Ale moim zdaniem trzeba korzystać! Nigdy z odmową się nie spotkałam, a jak ktoś się bulwersuje, to jego problem. Zazwyczaj to faceci krzywo patrzą, a oni akurat o byciu w ciąży pojęcia nie mają :P

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rzeczywiście:D musiałam przegapić hehe a wydawało mi się że wszystko czytam :D

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o dachowaniu dziś karetki z kobietą ciężarną w środku?! Masakra jakaś.. na szczęście ona i dziecko w stanie stabilnym...

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale z was ranne ptaszki !
    No i jest rownowaga , pół na pół, elegancko :D

Bąbelku no coś Ty... masakra, dobrze ze nic sie nie stalo !

Battinka piekny zgrabny brzusio :)

Kochane trzymam kciuki za wizytujace i sama prosze o kciuki ! Tak sie stresuje dzis mam konsultacje u ortopedy , błagam was zaciskajcie mocno paluszki bo im blizej tym mocniejszy stres !

Milego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:55

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Arielka, to łóżko jest z materacem? Bo i tak na samo łóżko jest dosyć tanie, a w opisie aukcji jest jeszcze mowa o materacu :)

tak, jest z materacem kokos, pianka, gryka :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejek to raz mąż w liroy merlin zapytał ludzi stojących w kasie pierszeństwa czy mogą nas przepuścić bo żona w ciąży na co jakiś stary dziad: Niech Pan weźmie żonę na ręce i stanie w kolejce jak każdy. nie wiem czy chciał być zabawny czy co ale trafił akurat na mój dobry dzień bo nic się nie odezwałam tylko patrzyłam na niego "tym okiem co na psa" bo normalnie bym zrobiła awanture na cały sklep. ludzie nas w końcu przepuścili ale ten dziadyga mierzył mnie wzrokiem od góry do dołu chyba żeby sprawdzić czy to na pewno ciąża czy najadłam się kapuchy i mnie wzdęło :D

IviQ, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do konkursu dziewczynki vs chłopcy to u mnie ma być chłopak a nie ma nas na liscie :) Jęśli to ktoś ogarnia to może wpisać (ja się w tym nie łapie) TP: 17.10.2015

IviQ, zakocona, Bąbelek, lojkalojka lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusiu trzymam kciuki!!!! Młody tez trzyma!!!

Arielka hahhahah chyba całe wiadro tej kapusty musiałabyś zjeśc hahahahah
    Kurcze ludzie są jednak dziwni. Niby takie poszanowanie dla cięzarnych a tu dupa

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    co do konkursu dziewczynki vs chłopcy to u mnie ma być chłopak a nie ma nas na liscie :) Jęśli to ktoś ogarnia to może wpisać (ja się w tym nie łapie) TP: 17.10.2015
    no prosze ja mam termin dizeń po Tobie:) Ciekawe kiedy się powykluwaja hihihi

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, wyglądałaś pięknie! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Dużo szczęścia i miłości!

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przepuszczania, w autobusie nie mam problemu, ludzie od razu podrywają się z miejsc. W większych sklepach jakoś nie trafiam na kolejki, zazwyczaj jedna lub dwie osoby stoją przede mną, ale ostatnio trafiłam na bazarku na małżeństwo, które stało przede mną. Mężczyzna przyglądał się mojemu brzuchowi, aż w końcu spytał: "Przepraszam, czy jest pani w ciąży? Proszę stanąć przed nami, bo my robimy większe zakupy, nie będzie pani tyle czekać". Było mi bardzo miło, jego żona też wydawała się taka sympatyczna i uśmiechnięta. Kupowali dla dzieci z przedszkola/szkoły kiełbaski na grilla. Jeszcze przy wyjściu życzyli z uśmiechem wszystkiego dobrego i miłego dnia. Aż przyjemnie obcować z takimi ludźmi!

agania, aanaa, green, madu, ZakręconaOna, IviQ, polkosia, ewwiel, stokrotka25, Little Frog, lojkalojka, Magnosia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu!!!! Przepiękna panna młoda!!Jeszcze raz duzo szczęścia!! :):)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kilka dni się nie udzielałam bo w niedzielę pojechaliśmy do mojej mamy i brata, który wczoraj miał urodziny. Wróciliśmy wczoraj i cały wieczór spędziłam na obrabianiu warzyw, które mama dała mi ze swojego ogródka. Teraz możemy z córeczką wcinać świeże i zdrowe warzywka tj. sałata, szczypiorek, rzodkiewka, koperek, kalarepki, marchewki i pietruszki :) wzięłam również młode buraczki to zrobię zupę botwinkową :)

A dziś wzięłam się za chałkę, która właśnie rośnie w misce... mam nadzieję, że wyjdzie pyszna bo córeczka chyba też nie może się doczekać, tak okłada mamę kopniakami :)

Nadrobiłam Was ale już nie będę się odnosiła bo w sumie i tak to pewnie nikogo nie interesuje :P

Agu ślicznie wyglądałaś <3 Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! Samych cudowności :)

• aanaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne :) kupiliśmy w końcu wczoraj szafę, jest cudowna- trzydrzwiowa i baaardzo pojemna :) w związku z tym zabieram sie właśnie za przeglądanie ciuszków dla maluszka, które dostaliśmy. No i rodzi sie pytanie- jaki zakres rozmiarów szykować? Chodzi mi o to ze nie mam pojecia czy rozmiar np 68 noszą dzieci 3-miesięczne czy roczne? Chyba wystarczy jak będę miała naszykowane ciuszki na pierwsze pół roku? Będę wdzięczna za rady ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    styczniowa, dopisane :)

ja sie przed chwilą obudziłam. ni stąd ni zowąd drzemkę musiałam sobie zrobić..

estrella, pozazdrościć świeżych warzyw z własnej produkcji! też bym chciała!

aanaa, ja mam najwięcej 56 i 62. Mam również kilka 50 na wszelki wypadek i potem różne ilości 68 i 72 (ale tego to niezbyt dużo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:13

aanaa, estrella lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agu ślicznie wyglądałas.

U mnie zaraz będzie dwa miesiąc od ślubu. Teraz to czas szybko leci jak czekamy na nasze babelki.

Dzisiaj nic mi się nie chce przez ta pogodę a tu jakiś obiadek trzeba zrobić.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ