Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aanaa wrote:Hej piękne
kupiliśmy w końcu wczoraj szafę, jest cudowna- trzydrzwiowa i baaardzo pojemna
w związku z tym zabieram sie właśnie za przeglądanie ciuszków dla maluszka, które dostaliśmy. No i rodzi sie pytanie- jaki zakres rozmiarów szykować? Chodzi mi o to ze nie mam pojecia czy rozmiar np 68 noszą dzieci 3-miesięczne czy roczne? Chyba wystarczy jak będę miała naszykowane ciuszki na pierwsze pół roku? Będę wdzięczna za rady
Aanaa, na początek przyszykuj 56 i 62. Niektóre dzieci noszą 62 do ukończonego 3 miesiąca życia, inne krócej. Zależy jak rosną. Według tabel 68 noszą niemowlęta w wieku 3-6 miesięcy, ale to oczywiście sprawa indywidualna.
U mojej córy mniej więcej wyglądało to tak jak w tabelach. Piszę "mniej więcej", bo czasami wyrastała wcześniej. Jedno ubranko tego samego rozmiaru drugiemu nierówne.
62 nosiła do 3 miesiąca (czy nawet do 2-2,5)
68 3-6 miesięcy
74 6-9 miesięcy
80 9-12 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:16
miska2503, aanaa, ewwiel, estrella lubią tę wiadomość
-
Iviq oh dziekuje wam bardzo kochani , do wizyty jeszcze 2h , oh juz chce byc po !
O opcja z tabelka super sprawa, sama jak wroce zabiore sie za segregowanie i zobacze ile i jakich mam ubranek! Gratuuluje nowej szafy , az od razu sie chce ukladac w niej hehe , tez zawsze tak mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:35
IviQ, aanaa lubią tę wiadomość
-
Witam sie po dlugiej przerwie.
Koncowka przygotowan pochlonela nas i nie mialam czasu aby zlapac tablet w swoje rece.
Slub byl wspanialy ale trzy dni przed najgorsze w moim zyciu, zaczne od poczatku.
Wiec w czwartek mialam wizyte kontrolna bylam tydz wczesniej ale i tak musialam isc po recepte na luteine gdyz dalej mam skurcze. Poszlam sie odswiezyc przed wizyta a tu patrze krew na palcu!! Biegiem do lekarza, pani doktor sprawdzila mnie i wszystko ok ale dostalam skierowanie do szpitala, na izbie przyjec powiedzieli ze nic sie nie dzieje ale woleliby abym zostala w szpitalu, nie zgodzilam sie bo wiadomo w piatek ostatni dzien przed slubem i masa rzeczy do zrobienia.
W piatek staralam sie oszczedzac ale bylo ciezko, wsztstko na wariata, siostra ktora jest z zawodu cukiernikiem na prezent dla nas zobowiazala sie upiec ciasta, mialy byc gotowe na piatek rano a nic nie bylo zrobione bo ona zmeczona byla w czwartek po pracy! O 14 zawiozlam alkohol, chleb, kwiaty i 2 ciasta ( mialy byc 4, jedno mialo spalony spod a drugie nie wyszlo).
Tu bylam wkurzona tak ze oara z uszu mi leciala. Wieczorem o 18 dzwoni ksiadz ze papieru nie mamy z urzedu i ze slub nie moze sie odbyc bez tego! Placz! Placz i placz! (Wina ksiedza bo papiery mial miesiac przed i ich nie sprawdzil, dopiero dzien przed slubem) w sobote rano pojechalismy do ksiedza, ten zalatwil ze kierownik urzedu miasta otworzyl urzad i zrobil nam te papiery) musialam wszystko poprzestawiac, fryzjera makijarzystke... Uwierzcie mi plakalam non stop! Znalezlismy dobry salon gdzie z umyciem wlosow fryzure zrobili lacznie w 45 minut! Reszta byla ok . Goscie zadowoleni, my tezciesze sie ze jest juz po
postaram sie wrzucic jakies zdjecia.
Agus, zycze duzo szczescia ! ( pieknie wygladalas)
Postaram sie was nadrobic ale bedzie ciezko bo mam zalegle 90 stron. Mam nadzieje ze u was w porzadku i dzieciaczki zdrowo rosna!Lexie lubi tę wiadomość
-
wrzucam Wam moje rzeczy które uszyłam/ zrobiłam dla Antka
https://www.pinterest.com/agaizbicka/diy/
muszę uzupełnić galerię bo co chwilę coś robię nowegoLexie, zakocona, Little Frog, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, estrella, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Angela, nawet nie chce sobie wyobrazac przez co musiała przejść...najwazniejsze ze juz po
wszystkiego dobrego kochana! :-*
Dzieki Kasia82, w takim razie poodkladam rozmiaru do 74-76, a reszte z powrotem do pudel
Przede mną 4 pudla i 5 worków z ciuszkami, niektóre maja odcięte metki, wiec musze przykladac do tych ciuszków których rozmiary znam. Ale mnie roboty czekaannggela, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny co do ustępowania miejsc, to ja uważam, że koniecznie trzeba prosić, jeżeli nie czujemy się pewnie.
Co do kolejek to też, ALEEEE jeżeli jesteśmy same. Ja nie proszę, mam to szczerze w czterech literach, świadczy to o kulturze ekspedientek i klientów. Nigdy natomiast nie wpycham się w kolejkę, kiedy jestem z mężem i zawsze mnie to wkurzało, kiedy byłam z córką sama na zakupach i wewala się przede mną 5 cieżarnych z meżami, a ja z tym dzieckiem stoję, kto ma już dziecko wie ile dziecko jest wstanie wystać w kolejsce. To jak się źle cieżarna czuje, to niech usiądzie, a mąż postoi i zakupy zrobi. Przynajmniej ja tak robię.Kasia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBardziej doświadczone koleżanki powiedźcie mi proszę jak należałoby ubierać dziecko po urodzeniu? Chodzi mi o to ile warstw i czy na długi rękaw czy na krótki np pod spód
Dzięki temu będę mogła sobie zaplanować ile ciuszków mniej więcej nakupować...
-
annggela, o kurczę to nieźle strachu i stresu miałaś
Najważniejsze że ślub się odbył i jesteście zadowoleni!
Arielka, napatrzeć się nie mogę!Liczyłaś mniej więcej koszty uszycia jednej rzeczy czy wychodzi taniej niż kupno gotowego? czym wypełniałaś np. kocyk?
-
annggela, ale przeboje
chcesz się dopisać do naszej listy? Podaj TP, płeć dziecka i imię
aanaa, to będziesz miała przebierania!
Arielka, super rzeczy! Piękne!
estrella, doświadczenia nie mam żadnego, ale pytałam się w lumpeksie mamy, która szukała rzeczy dla drugiego syna i akurat nasz termin jej wypadał, i mówiła, że jak najwięcej ciepło-polarkowych rzeczy trzeba kupić, najwygodniejsze takie wiązane lub odpinane z boku, spodenki/pajacyki z odpinanym w kroku, bo łatwiej przebrać.
Ja mam kilka pajacyków ciepłych i ciepłe czapeczki, do tego jeszcze ciepłe kombinezony kupiłam/dostałam.Arielka, estrella lubią tę wiadomość
-
1120
1. Aguś26 TP – 26.09 CÓRKA Zofia
2. ola.321 TP – 28.09 SYN
3. Muffinka1019 TP – 30.09 CÓRKA
4. Małgorzatka TP – 01.10 CÓRKA
5. agaton TP – 01.10 CÓRKA
6. onka TP – 01.10 SYN
7. Ewalika TP – 01.10 CÓRKA Zuzanna
8. Rzodkiewka TP – 01.10 CÓRKA
9. Ursa TP – 01.10 SYN Kornel
10. Asieńka_86 TP – 01.10 SYN
11. Paula1 TP – 02.10 CÓRKA Michalina/Zuzanna
12. aanaa TP – 02.10 CÓRKA
13. zetaaa TP – 03.10 CÓRKA Zuzanna
14. nat_alia TP – 03.10 SYN Julian/Antoni
15. Nynusia TP – 04.10 CÓRKA Lena
16. annggela TP – 04.10 SYN Dorian
17. BATTINKA TP – 04.10 CÓRKA
18. FreshMm TP – 05.10 SYN Artur
19. Linka220 TP – 05.10 SYN Bartosz
20. Lexie TP – 05.10 SYN Tymoteusz
21. agu258 TP – 06.10 SYN Radosław
22. zakocona TP – 07.10 SYN Tadeusz
23. binka76 TP – 07.10 CÓRKA Dagmara
24. ss TP – 07.10 SYN
25. kociczka26 TP – 08.10 CÓRKA
26. dodinka TP – 08.10 SYN Jakub
27. bursztynowa.lady TP – 09.10 CÓRKA Alicja
28. Natka88 TP – 09.10 CÓRKA Maria
29. malgo86 TP – 09.10 CÓRKA Natalia
30. Estrella TP – 10.10 CÓRKA Kinga
31. Fatim TP – 11.10 CÓRKA Oliwia
32. Jacusianka TP – 11.10 SYN Ignacy
33. Arielka TP – 11.10 SYN Antoni
34. Magnosia TP – 13.10 SYN Szymon
35. soraya TP – 14.10 CÓRKA Natalia
36. Green TP – 14.10 CÓRKA Kornelia
37. polkosia TP – 15.10 CÓRKA Klementyna
38. madu TP – 15.10 SYN Leon
39. StyczniowaNadzieja TP – 17.10 SYN
40. Szczęśliwa-mamusia21 TP – 18.10 SYN
41. IviQ TP – 18.10 SYN
42. Blondik TP – 18.10 CÓRKA Magdalena
43. Aleksandra90 TP – 18.10 CÓRKA Anastazja
44. nenka2 TP – 19.10 SYN Edward
45. my_dream TP – 19.10 SYN
46. ewa13 TP – 19.10 SYN Szymon
47. lojkalojka TP – 20.10 SYN Leon
48. miska2503 TP – 20.10 CÓRKA Zofia
49. Kasia82 TP – 21.10 CÓRKA Emilia
50. WiedźmaMaKota TP – 22.10 PRZY PORODZIE
51. PauLLa TP – 22.10 SYN
52. Lucy7 TP – 22.10 SYN Alan
53. Little Frog TP – 23.10 CÓRKA
54. kasiulka87 TP – 23.10 CÓRKA Maja
55. Bąbelek TP – 23.10 SYN Antoni
56. jaroszka TP – 24.10 SYN Michał
57. mała mi TP – 24.10 CÓRKA Kornelia
58. Majaa TP – 24.10 CÓRKA
59. ili_madlen TP – 27.10 SYN Nikodem
60. ZakręconaOna TP – 29.10 SYN Antoni
61. ewwiel TP – 30.10 CÓRKA Alicja
62. stokrotka25 TP – 30.10 SYN Jakub
ŁĄCZNIE JEST 62 DZIECI
- 30 dziewczynek
- 31 chłopców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:45
-
estrella wrote:Bardziej doświadczone koleżanki powiedźcie mi proszę jak należałoby ubierać dziecko po urodzeniu? Chodzi mi o to ile warstw i czy na długi rękaw czy na krótki np pod spód
Dzięki temu będę mogła sobie zaplanować ile ciuszków mniej więcej nakupować...
Z założenie niby jest tak, że jedna warstwa więcej niż ubiera dorosły. Wszystko zależy od tego jaką masz temp w domu. Ja planuje zakładać body z krótkim rękawkiem i na to pajacyk (to najbardziej lubie) lub kaftanik i spiochy (to akurat mniej lubie). Ale wszytsko okaże się dopiero po porodzie jak będziemy obserwowac swoje dzieciaczki. Dziecko może mieć np zimne rączki a temp ciała sprawdza się na karku. Kark powinien być ciepły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:48
BATTINKA, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość
-
Bąbelek wrote:annggela, o kurczę to nieźle strachu i stresu miałaś
Najważniejsze że ślub się odbył i jesteście zadowoleni!
Arielka, napatrzeć się nie mogę!Liczyłaś mniej więcej koszty uszycia jednej rzeczy czy wychodzi taniej niż kupno gotowego? czym wypełniałaś np. kocyk?
No pewnie ze taniej ale też zależy jakiej bawełny użyje bo są tańsze i droższe np takie o oryginalnych wzorachkocyki wypelniam ocieplina ale niektóre robie tez cieńsze bez ociepliny. Dodatkowo dochodzi frajda i przyjemność ze uszło się coś samemu dla malucha
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Arielka mam do Ciebie pytanie, czytałam gdzieś na poprzednich stronach,ze kupiłaś wózek bugaboo cameleon. Powiedz proszę, czy jest on bardzo niski? Wiem, że rączka jest regulowana, ale my jesteśmy wysocy i schylac się po dzidzie tak nisko będzie w pewnym momencie sprawiać problem. No i druga kwestia-koła. Wszyscy mi odradzają ten wózek ze względu na koła, z przodu gumowe, z tyłu piankowe tak? Wszyscy radzą pompowane...sama już nie wiem jaki wózek wybrać
(( byłam pewna, że to będzie właśnie bugaboo, ale tyle osób odradza...
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
nick nieaktualnyCo do ubioru dzidzi.. body z krotkim i na to pajacyk, albo kaftanik i spiszoszki.. takie malenstwo i tak trzeba nosic w kocyku zeby sie nie wychlodzilo, a jak ktos bedzie uzywal rozek to juz wogole! Wystarczy po prostu dlugi rekaw dla dzidzi
Kasia82, ewwiel, estrella lubią tę wiadomość