X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, wcale nie musisz być nacinana kolejny raz. I moim zdaniem super, że chcesz spróbować rodzić naturalnie. Naprawdę jest sporo metod niefarmakologicznego łagodzenia bólu :)
    - wsparcie (jeśli zdecydujesz się na rodzenie bez znieczulenia, twój partner powinien to uszanować i cię wspierać w twojej decyzji, a nie pukać się w głowę)
    - ruch (!!)
    - pozycje wertykalne
    - masaż (ręczny i chustą)
    - immersja wodna (kąpiel w wannie, polewanie się prysznicem)
    - okłady ciepłe i zimne
    - nastawienie (!)
    - aromaterapia (lawendowy i pomarańczowy olejek na rozluźnienie, szałwiowy na pomoc przy skurczach, miętowy na mdłości)
    - autohipnoza
    - muzykoterapia (twoje ulubione kawałki, czy to spokojne, czy to energiczne)
    - przyciemnione światło
    - twoje dźwięki (najlepsze takie, które wydobywają się z brzucha, głębokie i wibrujące)
    - oddech (spokojny i miarowy)
    - TENS
    I nie pamiętam, co tam jeszcze było :P

Minusami korzystania z gazu są: zawroty głowy, wymioty, dziury w pamięci. Plusy wiadome, mniej boli, bo jesteś przytępiona chwilowo ;)

Rodzić po ludzku - o bólu porodowym - KLIK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:21

lojkalojka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ na pewno tak będzie :*

IviQ lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona musze sobie zapisac te sposoby na lagodzenia bolu i pogadac z lekarzem czy w moim szpitaalu mam taka mozliwosc .Wiem napewno , ze wanny nie ma . Dzieki wielkie :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tez nie dopominam - nie umiłabym, no chyba, ze na prawde cos by mi było. Raz w sklepie mi sie zdarzyło, ze kobietka puściła mnie przed siebie. Ale dlaczego, skojarzyłam dopiero po wyjściu ;) to było jakis czas temu, a ostnio w Auchanie podeszłam do kasy pierwszeństwa, i już z daleka babka mnie zobaczyła ze idę, to tak szybko zaczęła wykładac produkty na taśmę, że myslałam ze zaraz sobie coś zrobi ;) Oczywiście nikogo nie chciałam w tej kolejce wyprzedzac, po prostu była najmniejsza. A poza tym widze, że ludzie widza w kolejkach kobietki z brzuchem, ale udają że nie widzą.
    A co do miejsca w komunikacji, to ja sie tylko tak przemieszczam, od poczatku ciązy jak nie mam powietrza to od razu mnie słabi, zresztą nigdy z tego powodu nie lubiłam jazdy komunikacją. Wiec siadam sobie w miarę możliwości na miejscach oznakowanych i tylko jak widze ze na prawde ktos z laską wchodzi a inni nie racza ustapić, to wstaję. Ale jak miejsca nie ma to tez się nie umiem upomnieć.

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    zakocona musze sobie zapisac te sposoby na lagodzenia bolu i pogadac z lekarzem czy w moim szpitaalu mam taka mozliwosc .Wiem napewno , ze wanny nie ma . Dzieki wielkie :)
    Doula, która prowadziła warsztat o tym łagodzeniu bólu, mówiła, żeby dowiedzieć się przede wszystkim czy jest możliwość rodzenia w pozycji wertykalnej w II fazie porodu, bo są niestety szpitale, które owszem pozwalają na chodzenie + pozycje w I fazie porodu, ale jak przychodzi do parć, to masz leżeć z nogami do góry na plecach :/
    Co do TENSa, to można go kupić online i/lub wypożyczyć w różnych sklepach/szpitalach.
    Życzę ci, żebyś miała możliwość w swoim szpitalu korzystania z tych wszystkich metod :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:32

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nikt nie prosi do kasy, nikt nie przepuszcza, nikt nie ustępuje miejsca. Czuję się dobrze a i brzuch nie jest jakiś duży więc mi to nie przeszkadza. Raz tylko modliłam się, żeby ktoś zauważył... to było na badaniu krzywej cukrowej w mega kolejce gdzie 40 minut stałam bo wszystkie miejsca siedzące w poczekalni zajęte, gdzie Panie wchodziły "z dzieckiem" pierwsze, mimo, że jedno dziecko na oko było już po komuni a drugie miało miseczkę B ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam mnie tez nikt nie ustępuje, a brzuch widoczny mam od dawna. Jedynie korzystamy na parkingu że satjemy na uprzywilejowanych miejscach dal cięzarnych ale taż dziwnie patrzą, NIe wiem chyba musiałam się zataczać żeby nie patrzyli jak na wykorzystywacza. Co prawda dobrze się czuję i nie wymagam, ale czasmi podczas zakupów poczuję się gorzej lub pęchcerz mi sie przepełni i chce szybko do toalety po zakupach. Ale ciekawość mnie zżera czy w końcu ktoś mi ustąpi

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na osiedlu jedna sprzedawczyni jak mnie widzi, ze podchodzę do kolejki to od razu mnie woła, ale tylko ona ;)

Cześć dziewczyny :)

IviQ lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    jeszcze ja się zgłaszam z synkiem :)na 19.10
    Jeszcze ja na 19.10 z synkiem Szymon

zakocona, IviQ, nenka2 lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie denerwuje najbardziej właśnie to, że nie chcą wpuszczać do toalet :/ Byłam ostatnio na lumpach, pęcherz jak zwykle szybko się zapełnił i owszem mają toaletę, ale tylko dla personelu :/

ewa13, dopisane :)

Chłopcy prawie dogonili dziewczynki :P Już tylko różnica 1 chłopca jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:55

ewa13 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Mnie denerwuje najbardziej właśnie to, że nie chcą wpuszczać do toalet :/ Byłam ostatnio na lumpach, pęcherz jak zwykle szybko się zapełnił i owszem mają toaletę, ale tylko dla personelu :/
    Ja sprzedawałam w lumpeksie i jak przyszła ciężarna i zapytała to wpuszczałam i kiedyś szefowa na kamerze zobaczyła i tak mnie zjebała.... masakra jakaś :( ale jej wytłumaczyłam, że tylko ciężarne i w ogóle na zapleczu nic cennego nie ma więc chyba lepiej niech zrobi siku w kibelku niż w majtki...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki :)

witam się po chwili nieobecności :)
    nie dam rady niestety nadrobić, bo jeszcze duuużo stron mi zostało ale:

Agu - gratuluję i życzę wszystkiego dobrego! pięknie wyglądałaś :)

a co do ustępowania miejsca, to mi ostatnio taka pani w przepełnionym tramwaju ustąpiła miejsca - byłam zdziwiona!!
    Widziała chyba że się chwieję, szukam biletu i chyba stwierdziła że bezpieczniej dla mnie będzie siedzieć. Początkowo podziękowałam ale później stwierdziłam że jednak usiądę bo Pani całkowicie wstała i odeszła.

Aaa w Auchanie te kasy dla osób uprzywilejowanych to jakaś katastrofa! tam one tylko są a o przywilejach to nikt tam chyba nie słyszał :/. Teraz czuję się dobrze więc stoję w tych kolejkach, ale ostatnio stałam za facetami z piwami i kobietami ok 50-tki i nikt mnie nie widział :) nikt nie patrzył :).

Ja na wizytę idę w środę, no i dowiem się co mam robić z tym cukrem moim :/, czy dieta wystarczy.

Miłego dnia wszystkim życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:57

agu258 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, ech :/
    Ja w jednym musiałam stać 4x w kolejce, bo szukałam ciuchów dla siebie jakichś, w których moje cycki się zmieszczą, a można było tylko 5 rzeczy wziąć do przebieralni, więc mimo, że miałam duużo więcej, to musiałam za każdym razem wystać się w kolejce, żeby kolejne przymierzyć i nikt mnie nie przepuścił (ta dziewucha, co pilnowała przebieralni też nie) :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie podobają te wszystkie akcje związane z przepuszczaniem kobiet w ciązy w kolejne, ustepowaniem miejsca itp. Ostatnio takie wielkie plakaty wiszą w Rossmanie. Nawet jak sie ludzie nie stosują to zawsze coś tak w glowie zostanie a i może sie zdarzy ktos kto sie zastanowi ;) Mi sie wydaje, że dla większości widok kobiety w ciązy, jest conajmniej tak krepujący jak widok np caującej się pary na ulicy. Nie wiedza gdzie wzrok podziać i to im rozum odbiera ;)

21.10.2015 Leon <3
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstalam w bardzo kiepskim humorze, łzy mi leciały itd ale już jest ok. Teraz wcinam ciasto drożdzowe-jedyne którego jestem w stanie zjeść całą porcję bo inne są za słodkie i na podżeraniu z talerza mojemu ze 2 łyżeczek sę kończy. Do tego kawka i zaczynam ta nierówną walkę z klientami i chęcią powrotu do domu. Autko wędruje do mechanika ale jak tylko odbierzemy dziś lub jutro jade do brata pożyczyć kamerę bo mamy fuchę weselna w weekend i planuję wygrzebać już co nie co dla Młodego. Wózka na razie i nosidełka nie będę brała bo nie mam gdzie trzymać , ale przejżę inne gadgety i ciuszki które nadają się dla chłopca-bo oni mają dziewczynkę. Moja bratowa nie ma czasu sprzedawac tego wszystkiego i tylko porzycza co chwila komuś choć mała ich ma 7 lat i sama nie wie co z tego zostało. Mi zależałoby najbardziej na elektronicznej niani i taki mieli fajny bujak. Aleoni sami nie wiedza co i komu pożyczyli i kto im co oddał.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:18

agu258, stokrotka25 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejek to ostatnio dwa razy wpierdzielili mi się do kolejki, raz kobieta, raz mężczyzna. Facetowi zwrocilam uwagę a kobietę zmierzylam wzrokiem wypinając brzuch :-D

Dzięki dziewczynki! Teściową nie zrobiła nic złego, wręcz przeciwnie wlazila mi w dupe jak nie wiem co :-P

Ja mam chłopca! Więc można mnie dopisać :-D Radosław - termin porodu przesunął się na 6.10 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:20

IviQ, madu, zakocona, Little Frog, lojkalojka, lili_madlen lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu, dopisane :)

29 chłopców vs 29 dziewczynek :D :D

agu258, lojkalojka, IviQ, ZakręconaOna, Magnosia, Bąbelek, Lexie, Blondik lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w auchan zlikwidowali kasy pierwszenstwa, czesto robie tam zakupy bo mam bliziutko i ludzie potrafia bezczelnie gapic sie na brzuch nawet tego nie kryjąc a nie puszczą.nawet pare razy mi sie ktos wcisnal bo tak biegl zeby byc przedemna, a mi brzuch twardnieje wiec nie podbiegne.no i wystac tez mam ciezko bo zaraz ciagnie w dol i nie wygodnie mi z tym.ale nie bede sie upominac, to tylko o tych ludziach świadczy.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobiety, mam dziś okropny katar, chyba się przeziębiłam - chociaż to dziwne, bo od niedzieli rano nie wychodziłam z hotelu. Wczoraj miałam męczący dzień - od 21 przez prawie dwie godziny stałam przy plakacie prezentując swoje wyniki. Szczęście takie, że już wszyscy wiedzą o mojej ciąży i wysłali mnie żebym sobie odpoczęła. Córka wyraziła swój bunt, kopiąc mnie dopóki nie usiadłam, jej też nie było zbyt wygodnie :-D Finał historii jest taki, że trochę ucierpiał mój kręgosłup (ale to zawsze był mój słaby punkt)- nie mogłam się rano podnieść z łóżka.

Jeżdżę komunikacją miejską i zdarzyło mi się ze 3 razy, że ktoś ustąpił mi miejsca - moja obserwacja jest taka, że ciężarne widzą tylko ludzie od ok 35 lat wzwyż. Młodzi albo udają, że nie widzą albo wcale nie patrzą kto wsiada do autobusu/tramwaju. Wydaje mi się też, że niektórzy zastanawiają się "Ciężarna, czy po prostu taka gruba" :P

Agu, dużo szczęścia na nowej drodze życia, wielu radości u boku męża oraz cierpliwości i wyrozumiałości. Życzę Wam, żebyście zawsze byli cudowną, kochającą się rodzinką :-)

agu258 lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jutro zaczynaja sie soldy i mam nadzieje ,ze teraz wykorzystam moj stan do pierwszenstwa w kolejkach :) A co :)

Widze na liscie , ze chlopcy dzielnie walcza i juz sa na remisie z panienkai :)
    Ciekawe jak plec zwyciezy ;)

polkosia lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ