X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ty nasz detektywie! :D
    Kasia, wszystkiego co najlepsze ;) zdrówka i samego szczęścia, no i szybciutkiego porodu :)

Nynusia, Kasia82 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu również życzę wszystkiego najlepszego! Zdrówka dla Ciebie i maleństwa i szybkiego, bezbolesnego porodu :D

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu spełnienia wszytskich marzeń! Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :)

Ewalika dopiero na wizycie najprawdopodobniej czyli 2 lipca.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    my wózek kupujemy babydesign lupo comfort albo babydesign husky. Nie mogę się zdecydować :/

nenka, ja myślałam, że czapeczkę dziecko noworodek musi cały czas cienką nosić, bo po prostu za mało chroniona główka od zimna jest i łatwo się wychładza..

Bardziej podoba mi się Lupo :) Wizualnie. Ale jeśli chodzi o ocieplenie, to weź pod uwagę ewentualną sprzedaż lub kolejne dziecko - chyba łatwiej będzie z nieocieplonym. Śpiwór jakiś pewnie i tak będziesz musiała kupić nawet w tym Husky. No i pomijam to, że nie ma już takich zim stulecia ;)

A co do czapeczek, to też uważam, że noworodkowi cienka czapeczka nie zaszkodzi. Jakbym miała łysą głowę, to na bank by mi marzła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:08

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Wózek śliczny! Pierwszy raz widzę te wózki. Ale wagę tez maja niezła...15 kg, bardzo ciężkie. Bugaboo ma chyba 9 kg, no ale jako, że mi go odradzają to zdecyduje się na Expandera...mimo, że też ponad 14 kg waży. Jej czy Wy też macie taki problem z wyborem?;)

Mamy :( Też mam dwa na oku i za cholerę nie wiem :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusiu, bardzo dziękuję za wpis o moich urodzinach, to bardzo miłe! Jesteś kochana! Wszystkim Wam, moje kochane dziewczyny, dziękuję za miłe słowa i życzenia. <3 Tak sobie dziś pomyślałam, że obecnie naszym wspólnym życzeniem jest szczęśliwy poród i zdrowy maluszek. Oby każda z nas nie miała zmartwień z tym związanych.

Zakocona, u nas dzień moich urodzin to święto rodzinne, więc o Dniu Ojca nie mam prawa zapomnieć. ;) Zawsze z tatą wymienialiśmy się prezentami, a teraz moja mała ma w każdym roku świętującą mamę i tatę jednocześnie. ;)

Estrella, ogólnie mówi się, aby zakładać dziecku jedną warstwę więcej. Ja nie zamierzam przegrzewać. Jeśli w szpitalu będzie ciepło, planuję zakładać np. body z długim rękawem i na to śpiochy lub półśpiochy. Jeśli maluszkowi będzie zimno, wtedy jeszcze założę kaftanik lub sweterek, ewentualnie przykryję kocykiem. Na pewno pod pajacyki nie będę wkładać body z długim rękawem. Na spacery jesienno - zimowe tak, ale w domu nie ma takiej potrzeby. W domu pod pajacyk wystarczy body z krótkim rękawem, tak jak napisała Ewwiel. Czapeczki w domu na pewno nie będę zakładać, ewentualnie przy wietrzeniu. Przy córce "zebrałam" za to od położnej, która nas odwiedzała. ;) Szybciutko nauczycie się tego jak ubierać maleństwo. Matczyna intuicja jest niezawodna! Z moich obserwacji wynika, że ludzie mają do tego naprawdę różne podejście, niektórzy przesadzają w drugą stronę. Ostatnio, zanim zrobiło się ciepło i jeszcze zakładałam kurtkę, widziałam w wózkach ok. roczne dzieci ubrane w bluzeczkę z krótkim rękawem i krótkie spodenki, bez żadnego przykrycia, choćby lekkiego kocyka. Ja bym tak zamarzła w pozycji siedzącej. :(

Dziewczynki, wklejam Wam link do przykładowej tabelki rozmiarów ubrań dla dzieci. Wiadomo, że każdy maluch rośnie w swoim tempie i szczególnie w początkowym okresie dzieciaczki raz wolniej, a raz szybciej z czegoś wyrastają. Moja dziewięciolatka idealnie wpisała się do tej tabelki jeśli chodzi o rozmiar ubranek (pozostałych wymiarów nie analizowałam), więc Wam wklejam, abyście mogły sobie zerknąć, jak to mniej więcej wygląda.

http://www.mmdadak.com/sklep/tabela_rozmiarow

Tylko przy rozmiarze 62 wprowadziłabym małą poprawkę, zakłada się mniej więcej od 0,5-3 miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:13

Lexie, Nynusia, Bąbelek, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna wizyta to 3.07 z USG 3D, więc czekam jak na szpilkach :) Wczoraj byłam tylko u gina, sprawdzał szyjkę i spojenie - wszystko OK. Widocznie boli, bo taka moja uroda. Także nie ma co panikować, dziewczyny. Ja zauważyłam, że jak "rozchodzę" ten ból, to na kilka godzin nic nie czuję. Najgorzej jest po śnie i dłuższym leżeniu czy siedzeniu (głównie w aucie). Jak szaleję na zakupach to też nic, a po 1-2h odpoczynku umieram :P

Mam straszny problem ze zgagą... :( Codziennie, praktycznie po każdym posiłku, masakra!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wspolczuje przezyc przedslubnych . Dobrze , ze wszystko dobrze sie skonczylo i teraz juz jestes mezatka .
    Wsystkiego Dobrego Na Nowej Drodze Zycia :)

Arielka zdolna z Ciebie babka :)
    Kasia82 Wszystkiego Najlepszego kochana !!!

A ja sie ciesze , bo w polowie lipca jade do Polski . Co prawda tylko na tydzien , bo zawoze corke do dziadkow na wakacje .
    Mam nadzieje , ze wpuszcza mnie na poklad samolotu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:42

Kasia82, Arielka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Arielka mam do Ciebie pytanie, czytałam gdzieś na poprzednich stronach,ze kupiłaś wózek bugaboo cameleon. Powiedz proszę, czy jest on bardzo niski? Wiem, że rączka jest regulowana, ale my jesteśmy wysocy i schylac się po dzidzie tak nisko będzie w pewnym momencie sprawiać problem. No i druga kwestia-koła. Wszyscy mi odradzają ten wózek ze względu na koła, z przodu gumowe, z tyłu piankowe tak? Wszyscy radzą pompowane...sama już nie wiem jaki wózek wybrać:((( byłam pewna, że to będzie właśnie bugaboo, ale tyle osób odradza...

jesli chodzi o wysokość to powiem Ci dokładnie jutro bo czekam aż mi go dostarczą ale jak byliśmy w sklepie to właśnie się mile rozczarowałam bo wydawało mi sie na zdjęciach że jest nisko a w sklepie się okazało, że wcale nie. z tym że ja mam 171 a mój mąż 175 więc nie jesteśmy bardzo wysocy. jeśli chodzi o koła to po pierwsze wózek ma przekładaną rączkę wystaczy po prostu przełożyć na drugą stronę jednym ruchem i już tylnie koła stają się przednimi a po drugie można dokupić koła zimowe ktore są takie jak tylnie i zamontowac je z przodu jeśli już jest taka potrzeba. no nie wiem nam bardzo odpowiada a oglądaliśmy rozne wózki. moge polecić jesce xlandera xcite. jest mega lekki bo waży z gondola około 11, kg a ze spacerówką 10 kg i kosztuje nowy w zestawie z maxi cosi około 2500 zł wiec cena przyzwoita tak myślę http://wozkixlander.pl/xlander-xcite.php

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tak zwracacie uwagę na wagę? Bo mi się np. prowadziło lepiej i lżej wózek 13 kg od 11 kg. Dodajmy jeszcze dziecko, torbę pełną akcesoriów i zaraz nam się 20 zrobi :P No, chyba, że musicie nosić po schodach, to wtedy rzeczywiście czuć. Ja mam do domu tylko 3 schodki, więc nie ma kłopotu. Ale czy w prowadzeniu lepsza jest lżejsza czy cięższa?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie przeboje ze slubem , ale najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo i udalo ! Wszystkiego dobrego na nowej drodze :*

Arielko rzeczy piekne ! :)

Kasiu wszystkiego dobrego, spelnienia marzen ! :*

Zakocona , wozeczka oba fajne ale jesli sie zdecydujesz na HUsky zwroc uwage na spacerowke tylko na zywo , ja tez wybralam ten wozek w sklepie a jak przyniesli mi spacerowke nie moglam uwierzyc ze jest taka waska , nawet nie wiem jakby tam dziecko mialo usiasc , no bylo takie weziutkie ze na prawde :( takie moje odczucie ale wole Ci napisac jak jeszcze go nie ogladalas :)

Kasia82, zakocona lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/3-czesciowy-zestaw-wyprawka-do-szpitala-elmo-r-56-i5447878886.html

http://allegro.pl/3-czesciowy-zestaw-wyprawka-do-szpitala-elmo-r-56-i5450267256.html

http://allegro.pl/showitem/description/5457679433.html

ale slodkie ubranko dla dziewczynki jaaa.. tylko ta cena.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:27

Ewalika, estrella, Nynusia lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie tylko na wagę ale też na długość budki, wielkość kosza pod wózkiem, koła, rodzaj siedziska spacerówki czy jest kubełkowe itp. Waga jest istotna jak np musisz wkladac wozek do samochodua i dla mnie w prowadzeniu jest rożnica. bugaboo np prowadzi się lekko jedną ręką a czaiłam się też na mutsy igo to już z tym gorzej.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/trampki-buty-buciki-niemowlece-panterka-r-19okazja-i5078092021.html

buciki dziewczęce

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - spełnienia marzeń :)

Dziewczynki ja idę jutro do mojej gin, ciekawe co w związku z moim cukrem po 2h powie... dietę już trochę wprowadziłam ale nie mierzę jeszcze cukru :/.
    Od zeszłego wtorku do soboty nie zjadłam nic słodkiego i niestety zgrzeszyłam trochę w weekend ciastem domowym i lodami :(.
    Od dziś znów nie chcę widzieć nic słodkiego. Nic...jutro zobaczę co mam dalej robić.

aanaa - chwilkę mnie nie było i nie wiem jak w końcu z tym Twoim cukrem? wiesz już co masz robić? masz jakieś zalecenia?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu również życzę wszystkiego najlepszego:) By maleństwo nie chorowało i dobrze się chowało no i bezbolesnego porodu :))))))))))))

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wszystkiego co najlepsze , wspaniale lekkiego porodu i zdrowia dla Ciebie i maluszka ! :)
    Lojka wpuszcza na pewno:) nie wiem jaka linia lecisz ale większość ma podobne terminy , Ja latam Ryainarem i tam od 26 tyg ciąży wołają zaswiadczenia do samolotu od lekarza , ze ciąża jest zdrowa i można spokojnie w podróż się wybrać a do 36 tyg można latać:) Ja do PL lece aż do porodu na koniec lipca jakoś lub w sierpniu , zastanawiam się bo jak dalej będę miała taki maleńki brzuszek którego prawie nie widać a bardziej widać jakbym grochu się najadla to nie będzie sensu raczej dawać zaswiadczenia bo nikt o nie nie zapyta ... Ale jak juz widać lepiej załatwić bo mogą dla sprawdzenia chcieć i wtedy lipa bo mogą nie wpuścić na pokład

Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, dzięki :) Będzie jednak lupo w takim razie. Zgodzilismy się z twoją teorią :D

szczęśliwa, dzięki :) lupo widziałam cały ale husky tylko wersję gondolowa. Daruję sobie tego husky i przestanę modzic.

Dobra to teraz fotelik jeszcze..

Co do wózków to ja patrzę na wiele rzeczy. Czy się dobrze prowadzi, jakie koła, jaka wysokość rączki (jestem dość niska), czy ma zamykaną torbę pod wózkiem, czy się superlatwo składa i rozkłada stelaż, czy jest ogólnie wygodny w użytkowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 19:10

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :* właśnie najbardziej interesowało mnie czy w domu wystarczy założyć maluszkowi body z długim rękawem, a na to śpiochy lub półśpiochy i czy to wystarczy :) albo body z krótkim rękawkiem a na to pajacyk :) dzięki Waszej pomocy już wiem na jakie zakupy się nastawić :)

Ale mi wyszła pyszna chałka :D pierwszy raz robiłam ciasto drożdżowe i kruszonkę i muszę przyznać nieskromnie, że jest pyszne <3 malutkiej też chyba smakuje bo co zjem to obsypuje mnie kopniakami <3 a zjadłam już prawie połowę, jak tak dalej pójdzie to zanim mąż z pracy wróci to zjem całą :)

Angela wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! :)

Lexie, Kasia82, IviQ lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna reklama :D
    http://m.demotywatory.pl/4512579

Nynusia, agania lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ