Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siedze nosem w ksiazkach i ciezko mi byc na bierzaco:(
Widze, ze temat wozkow jest obecnie numerem 1;)
My tez zakupilismy bugaboo cameleona. Co do watpliwosci jego wielkosci kolek, to jest to jeden z wozkow, ktory trzeba po prostu obejrzec samemu, dotknac, pojezdzic. Ja nie bylam do niego przekonana, bo niski, bo gondola nieciekawa, a na zywo sie zakochalam:)
A co do gondoli polecam mierzyc je w sklepie, bo co innego wymiary producenta, a co innego rzeczywistosc. Ja w ten spodob odkrylam, ze musty evo ma gondole 7cm krotsza niz powinien;)
Estrella, robilas nasza "grudniowa" chalke?estrella lubi tę wiadomość
-
Ja patrzę w wózku na kola , wysokość gondoli , wysokość raczki bo mam 176 wiec Lipnie bym wyglądała i czuła się z niskim wózkiem , ja mam domek wiec nie patrzę na kilogramy ale reszta ważną i spacerowka jaka a Sevilla spełnia wszystkie moje wymagania
-
Kasiu wszystkiego najlepszego:-*
Dziewczyny, znów będę z doskoku i pewnie będą problemy z nadrabianiem. Straciłam dziś kolejna babcie... A 1,5 miesiąca temu żyły obie. Jednej zaloby nie skończyłam a kolejna się zaczela. I nie mam już komu składać życzeń na dzień babci...Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Laski wiecie co , macie może czasem bol brzucha kolo pępka tak ciut w dol w prawo ??? Nie samo podbrzusze. Dziś tak mnie pociągnęło i zaklulo ze aż wręcz bolalo , łzy mi poleciały bo nie wiedziałam co to i przeszło zaraz i tak ze trzy razy ... Jak ulozylam się na lewym boku to aż usnela m z tego wszystkiego a to przestało bolec, dziwne ze po jednej stronie może to by jelito ? Chociaż tak daleko to nie sadze
-
nick nieaktualnyNatka88 wrote:Estrella, robilas nasza "grudniowa" chalke?
Dokładnie, robiłam tę mega wielką chałkę
Zakręcona ja też myślałam, że nie będę umiała bo zawsze mnie przerażały ciasta drożdżowe ale wyszła pierwsza klasa
Ewwiel tak mi przykro... moje kondolencje... -
Ola, mam pilnować diety czyli jeść mało i często, a potem mierzyć cukier. Nawet zaczynam miec dobre wyniki wiec i Ty dasz rade
potrzebowałam tygodnia na ustalenie co mogę a czego nie, teraz raz dziennie dokladam jakiś nowy produkt i sprawdzam, czy jem go ostatni raz w ciąży
Ewwiel, strasznie mi przykro :-*ola.321 lubi tę wiadomość
-
ewwiel wrote:Kasiu wszystkiego najlepszego:-*
Dziewczyny, znów będę z doskoku i pewnie będą problemy z nadrabianiem. Straciłam dziś kolejna babcie... A 1,5 miesiąca temu żyły obie. Jednej zaloby nie skończyłam a kolejna się zaczela. I nie mam już komu składać życzeń na dzień babci...
"Lubię" za życzenia i bardzo za nie dziękuję.
Za to "nie lubię" takich smutnych wiadomości. Kochana, wiem, że w takich chwilach słowa to o wiele za mało, bo strata ogromna... Ale może myśl, że otaczają Cię osoby współczujące choć troszkę Cię podbuduje w trudnych chwilach. Ja też już nie mam babć, jednej nie znałam, druga zmarła 11 lat temu. Pozostaje nam wierzyć, że są teraz szczęśliwe, uśmiechnięte i spokojne. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy. -
Ewwiel, przykro mi
Co do wózków, to oczywiście zwracam uwagę na wszystko, ale ostro dyskutujecie na temat wagi, który mnie kompletnie nie interesował, a może to źleDlatego pytam.
Mi się ten Bugaboo w ogóle nie podoba wizualnie, jakiś taki niski...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
estrella wrote:Dokładnie, robiłam tę mega wielką chałkę
Zakręcona ja też myślałam, że nie będę umiała bo zawsze mnie przerażały ciasta drożdżowe ale wyszła pierwsza klasa
Ewwiel tak mi przykro... moje kondolencje...estrella lubi tę wiadomość
-
estrella wrote:Dokładnie, robiłam tę mega wielką chałkę
Zakręcona ja też myślałam, że nie będę umiała bo zawsze mnie przerażały ciasta drożdżowe ale wyszła pierwsza klasa]
dawaj przepisznaczy grzecznie proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:12
estrella lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Polkosia, bo to jest specyficzny wozek i wcale nie jest niski;) Tez tak myslalam, ale poszlam obejrzec do sklepu i sie mile rozczarowalam. Jest jedyne 10cm nizszy (a wlasciwie ma gondole nizej podwieszona) niz musty evo, ktory bralismy pod uwage, a gondole ma o niebo wieksza. Wiadomo, wyglad kwestia gustu:) Sama sie tylko przekonalam, ze pod zadnym pozorem nie kupuje sie wozka nie ogladajac go na zywo wczesniej.
Ewwiel, bardzo mi przykro:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:10
polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Chałka:
25 g drożdży
550 g mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki ciepłej wody
1 jajko
2 łyżki masła
6 łyżek cukru (ja daję zawsze 4 łyżki)
szczypta soli
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z cukrem. Mleko i masło podgrzać, tak aby masło się rozpuściło, a później wystudzić. Do miski wsypać mąkę, dodać rozmącone jajko, wlać mleko z masłem, wlać drożdże i całość wyrobić. Jak ciasto będzie już gładkie, to zostawiamy na godzinkę do wyrośnięcia. Po tym czasie trzeba je odgazować - walisz w nie pięściąi podzielić na 6 części. Z każdej części robisz wałeczek i delikatnie obsypujesz mąką, żeby przy zaplataniu się nadmiernie nie sklejało. Łączysz wszystkie końce i zaplatasz tak jak Ci się podoba
Na chwilę trzeba zostawić chałkę, żeby znowu podrosła. W tym czasie można zrobić kruszonkę.
Kruszonka:
1 łyżka mąki
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka masła
Całość wyrobić na kruszonkę. Ilości można modyfikować w zależności od kleistości ciasta.
Podrośniętą chałkę smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy kruszoneczką.
Piec około 25-30 min w temp. 180 stopni góra-dół.
Przepis od Paulia_2603Robi furore od kilku dni:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:11
IviQ, estrella, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość
-
IviQ wrote:estrella nie lubie słodyczy, ale chałkę uwielbiam.....smaka mi narobiłaś....
IviQ kochana jak można nie lubić słodyczy sie pytam???
Kurczę jak ja bym też tak chciała bo to taka zgubna rzecz,zawsze to mówię do męża uwaga! -dla którego słodycze mogą nie istnieć
A ja z córcia sobie nie żałujemy tych pustych kalorii
Dziewczyny a wy te wózki to kapujecie na allegro czy jak? U mnie ,,na wiosce,, nie ma dużego wyboru dlatego będę zamawiać przez allegro nie mam wyjścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:15
-
Natka, mam to samo zdanie w kwestii oglądania, bo odrzuciłam dzięki temu kilka modeli, które w necie wydawały się super, a w rzeczywistości coś mi nie odpowiadało. A powiedz, co wygrało w porównaniu do Mutsy? Bo ja też go rozważam, tyle że Igo.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn