X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie wiedziałam jaki wózek dostanę no i dowiedziałam się w weekend.

Wózek to Marita i fotelik Millo. Jaki kolor nie wiem ale z tego co pamiętam to jakiś ciemny. Opinie są ogólnie dobre i cena z tego co widziałam lekko ponad 1500zł.
    Gdyby ktoś był zainteresowany to przesyłam stronę firmy http://www.roan.pl/

Mam nadzieję że będzie sprawował się dobrze, a z tego co czytałam raczej opinie są ok.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu i Anggela wszystkiego najpiękniejszego na nową drogę życzę :)
    Ale no Angela nie zazdroszczę takich przebojów - wyobrażam sobie że musiałaś być kłębkiem nerwów i należy Ci się teraz meeega odpoczynek i relax :)

hmm aanaa ja też chcę te worki i kartony ciuchów! :) Chętnie bym się pobawiła w przebieranie, przekładanie i składanie jakbym miała taki zapas ciuszków :)

Arielka - normalnie SZACUN hehe:):)

A mój Mały ma dziś jakiś szalony dzień - kopie, stuka, puka i się wierci ciągle :)
    Mam nadzieję, że nic mu nie przeszkadza tam i tylko nadmiar energii wyładowuje :)
    Bo wczoraj to był cicho sza.

aanaa lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny :) wlasnie belly pokazuje mi ze zostalo 100 dni do porodu!! Oh jak cudownie moja 2 stodniowka :D
    co do ubierania dzoeciaczkow tez sie zastanawialam czy pod pajacyk zakladac body z krotkim czy z dlugim rekawem..? No i czapeczke musi miec zalozona caly czas? Czy w domu juz nie trzeba?
    Przyszla dzisiaj do mnie paczka z apteki gemini chyba mam juz wiekszosc rzeczy :)
    Powoedzcie mi dziewczyny jaki zapas pampersow robicie i chusteczek nawilzonych?
    A co do wozka czy pierzecie to obocie ze srodka ktore da sie zdjac?
    Gratuluje wszystkim mamusia ktore zmienily stan cywilny!!
    Ursa kiedy bedziesz miala wyniki badan?

IviQ, zakocona, Little Frog, Lexie lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Ja do tej pory nie wiedziałam jaki wózek dostanę no i dowiedziałam się w weekend.

Wózek to Marita i fotelik Millo. Jaki kolor nie wiem ale z tego co pamiętam to jakiś ciemny. Opinie są ogólnie dobre i cena z tego co widziałam lekko ponad 1500zł.
    Gdyby ktoś był zainteresowany to przesyłam stronę firmy http://www.roan.pl/

Mam nadzieję że będzie sprawował się dobrze, a z tego co czytałam raczej opinie są ok.

Wózek śliczny! Pierwszy raz widzę te wózki. Ale wagę tez maja niezła...15 kg, bardzo ciężkie. Bugaboo ma chyba 9 kg, no ale jako, że mi go odradzają to zdecyduje się na Expandera...mimo, że też ponad 14 kg waży. Jej czy Wy też macie taki problem z wyborem?;)

ola.321 lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu zakladasz czapeczke dzidzi, jezeli wietrzysz, albo czujesz przewiew w domu..

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stety/niestety nie wybierałam :), waga faktycznie jest spora :/ ale ja nie będę go dźwigać więc nie miało to dla mnie większego znaczenia.
    Później jak coś kupię tylko spacerówkę, ale najpierw zobaczę jak się ta będzie sprawowała.

Widziałam że dużo tu linków z wózeczkami swego czasu było wklejanych ale ja tylko oglądałam bo wiedziałam że będę miała od rodziny :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wózek kupujemy babydesign lupo comfort albo babydesign husky. Nie mogę się zdecydować :/

nenka, ja myślałam, że czapeczkę dziecko noworodek musi cały czas cienką nosić, bo po prostu za mało chroniona główka od zimna jest i łatwo się wychładza..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa, juz jak poszlismy do kosciola to wszystko bylo cudne jak moj mezus <3

Pewnie ze chce sie dopisac 04.10 synus Dorian <3

zakocona lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, dopisane :)

i tak oto mamy 2. więcej chłopców niż dziewczynek :D!

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mnie się bardziej podoba ten pierwszy :)

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa, niby mi też, ale ten husky jest ocieplany, a rodzimy na jesień, więc nie trzeba by było całego zestawu zimowego dodatkowego dla dziecka kupować. Sama nie wiem..

Chcesz się dopisać do listy? Podaj swój TP, płeć dziecka i imię :)

Majaaa lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam :) Widze ze fotogaleria coraz bogatsza , brzuszki piekne i łowy z polowań zakupowych także :)

Agu gratuluje raz jeszcze i zycze wszystkiego dobrego na tej nowej drodze zycia :) - pięknie wygladałaś i te włosyyyy ...:)

Ja przez ostatnie dni latałam zdawać indeks do dziekanatu oraz prace bo juz 10 lipca obrona :)

Zrobiłam też troche zakupów - udało mi sie dostac w ciucholandzie kombinezon nowy z metka oraz dwie pary spodenek i sweterek ..znowu wydałam grosze a mały ma kurteczke na zimę :)

Wybralismy tez wózek , decyzja padła na nowy Camarelo :) nie wiemy tylko czy model CARMELA czy CARERA ..:)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.10 dziewczynka, imienia wciąż brak;)

zakocona lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ja wpadłam szybko tylko oznajmić ze mamy wśród Nas dziś solenizantke jest nią Kasia82

Kasiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Samych radości i pomyślności. SSzczęśliwego rozwiązania i spełnienia najskrytszych marzeń ;*

Lexie, Kasia82 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa, dopisane :)

Kasia82, wszystkiego najlepszego :) szybkiego porodu i zdrowego maluszka!

A ja przypominam, że dziś Dzień Ojca :) Ja prezenty dałam mojemu L w piątek już, bo się doczekać nie mogłam, żeby je zobaczył :P Ale życzenia jeszcze muszę złożyć.

Kasia82 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 również wszystkiego co najlepsze, spełnienia wszystkich marzeń :) zdrówka dla Ciebie i maluszka oraz samych wspaniałości kiedy juz wrócicie do domu :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wszystkiego najlepszego!
    A u mnie problemow nie moze zabraknac. Wlasnie sprawdzilam co i jak z moim zwrotem podatku, bylam w kwietniu u ksiegowej bo mialam do zaplaty 10 tys kr, cos zrobila mowiaz ze jest blac i powinnam otrzymac 17 tys kr a teraz mi przychodzi ze do zaplaty mam 4 tys kr ! Denerwuje sie, dzwonilam do niej i oddzwoni do mnie dzis i bedzie to naprawiac :/
    Boziu kiedy to sie skonczy ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika,myślę,że body z krótkim rękawkiem jak w domu a na spacer z długim.Jeśli chodzi o czapeczke to sama nie wiem.. Pieluch i chusteczek narazie jeszcze nie kupiłam,zostawie to chyba na sam koniec a dziś zrobiłam zamówienie na gemini i tez już raczej wszystko będę miała :) Oprócz wózka i łóżeczka bo jakoś nie jestem jeszcze zdecydowana..

Aaaaa.. wysłałam prośbe o dołączenie do grupy na fb :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82,najlepszego!!! :) :* <3

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 najlepszego.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ