Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zebrałam się w końcu i umówiłam się do ortopedy na konsultację czy mogę rodzić naturalnie czy cc będzie. We wtorek mam wizytę. A poniedziałek zaczynam od badania połówkowego + 3D, więc będę mogła się w końcu dopisać do listy, bo będzie wiadomo kto mieszka w moim brzuszku
Ale pewnie tak jak wszyscy myślą - jest tam DZIEWCZYNAMagnosia, szczesliwa_mamusia21, IviQ, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
green, wyniki masz dobre i nie stersuj się. Nawet nie wiesz ile ja rzeczy wcinam bez umycia i się nie denerwuję
stelianka mam to samo:(
Magnosia piękny brzusio
Magnosia, szczesliwa_mamusia21, stelianka lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Agania, wydaje mi się, że od 24 do 28 tyg. można robić badanie. Ja idę w przyszłym tygodniu w piątek dopiero.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:34
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Dziewczyny, czy używałyście (doświadczone mamusie) lub używał ktoś ze znajomych pasa poporodowego? Czy on coś pomaga, czy szkodzi?
Macie jakieś sprawdzone informacje na ten temat? Bo w internecie są skrajnie różne opinie...
Magnosia wrote:Agania, wydaje mi się, że od 24 do 28 tyg. można robić badanie. Ja idę w przyszłym tygodniu w piątek dopiero.
Ja mam plan pójścia w sobotę (wtedy nie ma kolejek) 11 lipca, to będzie wtedy 24+2 to chyba okMagnosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny za odpowiedzi co do Duphastonu. Linka, dwóch lekarzy niezależnie od siebie mi powiedziało że duphaston ogranicza skurcze i raz ze macica nie ćwiczy a dwa że potem może być konieczna oksytocyna. Muszę spytać prowadzącego lekarza, bo z jednej strony boję się odstawić żeby nadmierne skurcze nie wróciły, ale z drugiej nie chcę przekreślić szans na poród sn.
-
Lexi a moze i masz racje! Z tego co pamietam to tylko ukuli mnie palec i wzieli troche krwi nie wiem moze to bylo do tego
Madu to powodzenia moje wlasnie rosnie , oby wyroslo bo mam taka ochote na ta chaleczke z cieplutkim mleczkiem mniaaam nie moge sie doczekac
Zakocona to juz dzis nie szalej tylko odpoczywaj :*
madu, Lexie lubią tę wiadomość
-
agania wrote:Ja mam plan pójścia w sobotę (wtedy nie ma kolejek) 11 lipca, to będzie wtedy 24+2 to chyba ok
PewnieBędzie dobrze :* Jak ja pójdę, to będzie 25 i 4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:50
agania wrote:Ja też mam iść na tą paskudną glukozę, ale na razie się wstrzymuję jeszcze
a najpóźniej kiedy mogę iść? Jest czas do 24 tygodnia ciąży?
aaa no kochana nie stresuj mnie. Ja mam od poniedziałku 27 tydz i dopiero idę do gin i myślę, że mnie skieruje na to badanie (w zasadzie chyba MUSI). Ostatnio albo zapomniała, albo nie wiem co, już dawno bym była po badaniu. Ale jak do 28 tyg to będzie jeszcze ostatni tydzień czasu...
-
onka wrote:Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi co do Duphastonu. Linka, dwóch lekarzy niezależnie od siebie mi powiedziało że duphaston ogranicza skurcze i raz ze macica nie ćwiczy a dwa że potem może być konieczna oksytocyna. Muszę spytać prowadzącego lekarza, bo z jednej strony boję się odstawić żeby nadmierne skurcze nie wróciły, ale z drugiej nie chcę przekreślić szans na poród sn.
no coś Ty, nie wiedziałam, ehhh moja Gin mi nic nie mówi...opr chyba ją we wtorek.
Dziękuję za info onka :*
-
onka wrote:Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi co do Duphastonu. Linka, dwóch lekarzy niezależnie od siebie mi powiedziało że duphaston ogranicza skurcze i raz ze macica nie ćwiczy a dwa że potem może być konieczna oksytocyna. Muszę spytać prowadzącego lekarza, bo z jednej strony boję się odstawić żeby nadmierne skurcze nie wróciły, ale z drugiej nie chcę przekreślić szans na poród sn.
W poprzedniej ciąży nie brałam ani Dupka, ani Lutki i miałam poród wywoływany oksytocyną 3 razy. Za 3 razem udało się urodzić i to było 13 dni po terminie.
Dzięki dziewczyny za wsparcie :-* -
Onka, ja z kolei nie biorę nic oprócz zastrzyków z clexane i też po odstawieniu duphastonu martwiłam się, czy będzie ok. Jednak zdaniem mojej gin. po którymś tam tygodniu, nie ma sensu przyjmowanie progesteronu, bo łożysko przejęło od jajników funkcję wytwarzania go. Jak widać co lekarz, to metoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:58
ewwiel wrote:W poprzedniej ciąży nie brałam ani Dupka, ani Lutki i miałam poród wywoływany oksytocyną 3 razy. Za 3 razem udało się urodzić i to było 13 dni po terminie.
Dzięki dziewczyny za wsparcie :-*
kurcze ewwiel, jak widać nie ma reguły cokażdy indywidualnie...
-
Kilka dni temu prezentowałyśmy się z Alisią tak (na plusie mam na razie 3kg, gdzie jem normalnie plus dużo więcej owoców niż zwykle, słodkości też nie odmawiam, choć obawiam się co będzie po glukozie) :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25d2667a9f58.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/129cfac18a3e.jpg
agu258, linka220, Magnosia, zakocona, estrella, IviQ, Lucy7, my dream, WiedźmaMaKota, Kasia82, polkosia, stelianka, soraya, Bąbelek, lojkalojka, onka, Nynusia, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość