Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ją też się skusilam i zrobiłam te chałkę. Zrobiłam na blaszce, ale podłożyłam papier. Piękna to ona mi nie wyszła, ale najważniejsze, że pyszna
W międzyczasie robię jeszcze pranie w ilości nieprzyzwoite, bo już 3 (odświeżania całą pościel przed przyjazdem gości), 3 bita, fasolkę po bretońsku i poważnie sië zastanawiam nad zrobieniem krupnika. Jak skończeniu, to muszę ogarnąć ten armagedon w kuchni i posprzatać łazienkę. Mąż jak wróci z pracy, to też ma całą listę zadań
A brzuszki macie superowe! Mój to taki niezbyt kształtny i rozlany...
Wiedźma, rozumiem Cię doskonale
PS sorry za te błędy, ale pisze z telefonu i nie mam siły poprawiać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:00
Magnosia, estrella, szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość
-
Magnosiu, ja na ktg byłam wysyłana dopiero w końcówce ciąży, może od 38 tyg. Na pewno nie wcześniej, ale to już ponad dziewięć lat minęło. Może coś się zmieniło w tej kwestii, nie mam pojęcia.
Magnosia wrote:Linka, Kasiu, ja nie wiem jak z tymi wizytami, ale od 32 tygodnia co tydzień będę musiała jeździć na ktg. Też tak miałyście?Magnosia, linka220 lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:frog, u mnie 2 prania dziennie to standard
Ja robię kilkanaście tygodniowo (a wsad mam 8 kg)
Magnosia, a czemu masz od 32tyg przykazane robienie ktg?polkosia lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Kasia82 wrote:Znalazłam taką informację o ktg:http://m.polki.pl/rodzina_poradyginekologa_artykul,10014027.html
Zakocona, Kasiu,
no to wszystko jasne, jestem po histeroskopii, mam stwierdzony APS i to pewnie dlatego. Mi to nawet pasuje, będę spokojniejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:08
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ja tez dalam na blache ale papieru nie mialam mam nadzieje ze wyjdzie dobrze.
Little najwazniejsze ze pyszne ! Mi tez z kruszonka nie poszlo ale mam nadzieje ze bedzie smakowalo
Wiedzma ekstra zakup , ale fajnie trafilas
A buleczki jagodowe mniam !!!Little Frog lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami po badaniu "połówkowym"
Ogólnie wszystko w porządku, termin porodu zmienił się na 18.10
Wszystkie narządy prawidłowe, jedynie serduszka nie dało się do końca zbadać przez zaparciaPrzez tydzień mam przejść na dietę lekkostrawną i za tydzień mam przyjść znowu. W sumie fajnie bo będzie okazja znów zobaczyć Kruszynkę a to sprawdzenie będzie w cenie dzisiejszego badania.
Nasza Kornelka waży aktualnie 605gNormalnie "kawał baby"
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e00db538068.jpgagania, Magnosia, ewwiel, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Blondik, estrella, madu, ola.321, jacusianka, Aleksandra90, Bąbelek, lojkalojka, onka, Nynusia, zakocona, linka220, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Zakocona, ja mam 162 cm a ty?
To ja wczoraj tez na zakupach byłam, bo żałoba mi sie przeciagnie a nie mam letnich ciuszków w stonowanych kolorach, wszytskie szersze buzki jaskarwe. Wróciłam z czarnę bluzką i szaro-czarną sukiena i nie obyło sie bez zakupów dla małej.
Mąż ciągle mówi: Nie kupuj nic więcej, bo wszystkiego nam wystarczy, ale jak zobaczyłam słodkie pajacyki "newborn" to się nie mogłam opszeć. Kupiłam 3 pajace i śpiworek tak na polepszenie sobie nastroju -
Kasiu pisałaś o ułożeniu łożyska i ruchach ja mam identycznie. Jeśli chodzi o smoczki i butelki mój syn który był karmiony piersią nie chciał wcale ssać z butelki. Doszło nawet do sytuacji że jak chciałam mu podać butelkę to zaśmiał się "szyderczo" i wywalił butlę z łóżeczka
Stokrotka ja przy takich wynikach przyjmuję tylko żuravit 2x1. Lekarz powiedział że jeśli nie ma białka jest ok.
Jeśli chodzi o owoce to nie ma dnia żebym nie wsunęła troszkę, bez nich ani rusz.
Ja wczoraj nie brałam magnezu bo mi się skończył a nie chciało mi się iść do apteki i dziś w nocy złapał mnie skurcz łydki na szczęście krótki, z rana poleciałam do apteki po 2 opakowania Magne B6.
Jeśli chodzi o spinanie brzucha to ja też czuję kilka razy dziennie, są niebolesne, tylko nieprzyjemne myślę że to Braxtona-Hicksa. Z poprzedniej ciąży ich nie pamiętam. Lekarz badał i powiedział że szyjka ok trzyma.
-
Ja nie mam zdjecia brzuszka ale pochwale sie zdjeciem chałki przed i po , moze nie jest idealna i malo przypomina sklepowa ale chyba wyszlo
PRZED
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/53cefdfaccf1.jpg
PO
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f71e6b7ee5.jpg
Magnosia, soraya, madu, BATTINKA, agania, ewa13, Bąbelek, WiedźmaMaKota, Lucy7, mała.mi, estrella, onka, Little Frog, Nynusia, zakocona, Lexie, lili_madlen, IviQ lubią tę wiadomość