X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś - to my możemy tyle owoców zjeść??? :D :D
    a czy to jesz jako jeden z posiłków czy dodatkowo po posiłku??

Dziewczyny, chałki pierwsza klasa aż mi ślinka cieknie!! zapisałam przepis ale wykorzystam za jakieś 3 miesiące ;)

madu lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko czereśnie teraz ;) Wcześniej ze dwa tygodnie arbuzy tylko, a jeszcze wcześniej truskawki :P Teraz chyba śliwki będą czy co? :D

szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, przy cukrzycy czereśni można w opór :P Mają niski IG. Za to arbuz odpada :(

Aguś26, ola.321 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamusie ja to jem między obiadem a kolacją mi nie podnoszą cukru a możemy jeść te o niskim indeksie glikemicznym czereśnie mają bardzo niski morele truskawki też ujda ja jem czereśnie brzoskwinie nektarynki morele truskawki jabłka ... z warzyw ogórki sałatę pomidory marchewkę kalarepe też często między posiłkami bo ciężko non stop coś wymyślać a takie rzeczy to jest mi najszybciej zrobić. Na tym talerzu miałam 1 brzoskwinie 2 nektarynki 1 mało dojrzała sliwke trochę truskawek i 1 kalarepe cukier po godz 118 więc się zmescilam a ja mam w sumie normę 120 ale po 1,5 godz... poradnia z Poznania ma trochę inne wymogi nie aż tak rygorystyczne :-) Ale ja mierze hak jem taką furę owoców to sama dla siebie po godz a po normalnych posiłkach to tak godz i 15min. Jak na podwieczorek jem mniej owoców to dokładam kostkę gorzkiej czekolady ale takiej ze skórka pomarańczy z biedronki :-) i u mnie jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:36

ola.321 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połkosia - no to rewelacja z tymi czereśniami!! :)

Ja dziś całkowicie zrezygnowałam z owoców w pierwszym dniu mierzenia cukru żebym wiedziała jakie jedzenie jak działa.

Aguś a powiedz mi:
    -ile masz posiłków,
    -czy po nich się ruszasz czy raczej tyle co po domu,
    -no i czy owoce jesz dodatkowo do tych co zalecił lekarz??
    -aaa i czy między posiłkami dojadasz warzywami np. jak jesteś głodna?

Ja jeszcze nie wiem co jeść ale super że można te owoce! jutro lecę po czereśnie ;),ja wiedziałam że część z nich można ale się bałam :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:45

polkosia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola o godz tak 8-8.30 jem pierwsze śniadanie są to np 2 kanapki z szynką i pomidorem później około 11 jem drugie śniadanie około 4 kanapki a tu już różnie ser szynka tosty i do tego surowe warzywa o później zjem tak po 2godz jakiś mały owoc lub kalarepe albo miseczkę czereśni około godz 14 jem obiad przed 17 jem cis takiego jak na zdjęciu wam wysłałam no i koło 19 30 kolację i tu się dość mocno opycham kanapkami z różnymi rzeczami plus warzywa surowe czasem jajko no i przed spaniem tak koło 22 jem jogurt naturalny i na czczo mam koło 91 ale to i tak sukces bo pod 100 już podchodzilam bo ja mam duży problem z cukrem na czczo no ale pozwolili mi trzymać do 95 skoro inne wyniki mam w normie... mało co sugeruje się tymi tabelkami nie waze jedzenia ani nic takiego po prostu walczę już z tym tak długo ze wiem co i ile mogę :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruszania się po posiłkach to tyle co po domu pranie zmywarka siku itp :-) po tych owocach akurat poszłam się zdrzemnac :-) a chleb jem ig dla diabetyków bo ten mi smakuje i cukier po nim ok a co do dojadania nie raz przekasze jakieś warzywo po zmierzenu cukru ja nie trzymam się jakoś rygorystycznie ilości posiłków i stałych godz staram się tylko tak jeść żeby ta przerwa nie była dłuższa niż 3 godz więc wszystko jest zależne od tego kiedy zjem pierwszy posiłek

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dziewczyny!!! Własnie dzwoniła moja Pani Doktor! CRP 40! Profesor miała rację!

Od dzisiaj dostaję antybiotyk i oby zmiany na serduszku Kornelka się cofnęły na dobre!

Ursa crp moze wynosić do 40 jak sie jest w ciazy.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    hej wszystkim :):)

Agu - ślicznie wyglądałaś!! :)

a brzuszki macie super!! :) mój bardziej okrągły niż wystający :)

Ursa - no to faktycznie bardzo wysokie CRP. Ja w zeszłym miesiącu miałam robione i wczoraj również (bo mam robić co miesiąc teraz). Wczoraj miałam 5,04 a norma do 5. Dobrze że już wiesz i oby wszystko się unormowało!! :*

A ja dziś mam pierwszy dzień z glukometrem i mierzeniem cukru... wczoraj przestudiowałam instrukcję i teraz pójdzie z górki! :)

miłego dnia :)

Ola, a Ty po co masz sprawdzane CRP ? Jaki był powód?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ss moja kolezanka robi sesje brzuszkowe i ma takie cuda, więc myslę, że fotografowie to maja, a jeśli się samemu chce zrobic sesję to zawsze właśnie można pokombinowac z jakims pareo i bielizną :)

Próbuje Was nadrobić....jestem dopiero na stronie 1138 ;)

Pareo to świetny pomysł oto ja na plazy z wykorzystaniem pareo:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/213ed2eb8f62.jpg

Przydałoby sie żeby wiatr zawial jeszcze ;) mam takie jedno z rozwianym pareo, ale nie do pokazania na forum, bo cycek wyskoczył :)
    A no i te foty są w kiepskiej jakości, bo telefonem i maź przybliżał....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 19:32

szczesliwa_mamusia21, ola.321, zakocona, linka220 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ola, a Ty po co masz sprawdzane CRP ? Jaki był powód?

Nie pytałam w sumie gin :/, miesiąc temu na wizycie powiedziała mi że daje mi skierowanie na CRP i d-dimery i mam te badania wykonywać teraz już co miesiąc. Pomyślałam że może przez to że biorę sterydy i clexane ale dokładnie nie pytałam.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agania, wydaje mi się, że od 24 do 28 tyg. można robić badanie. Ja idę w przyszłym tygodniu w piątek dopiero.

Mozna wcześniej mi lekarz dał skierowanie juz 2tygodnie temu, ale jeszcze nie byłam :P

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super sie prezentujesz w tym stroju i plenerze ! :) Zazdroooszcze morza i faaaal <3 Tez bym chciaala sobie pojechaaac nad morze ah :D

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    a ja właśnie skończyłam robić bułeczki z jagodami :)

Poproszę przepis!!!! :)

ss lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz kazał mi zrobić krzywą cukrową po ukończonym 24 tyg. Czytałam, że między 24 a 28 tygodniem ciąży najczęściej diagnozuje się cukrzycę, może stąd ten orientacyjny czas podawany przez lekarzy. Chyba coś w tym jest, moja znajoma z pracy miała dwa razy robioną, jakoś po połówkowym i później chyba ok. 26-28 tygodnia. Za pierwszym razem jej nic nie wyszło, za drugim niestety tak, ale że miała obciążenie w rodzinie (jej rodzice i dziadkowie), sama prosiła o kolejne badanie.

Ja idę na krzywą za niecałe dwa tygodnie, to będzie 25 tydz. 0 dz., więc na samym początku 26. tygodnia, a tydzień później idziemy na USG 3d i nie możemy się już doczekać. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zainspirowałyście mnie tą chałką i już siedzi w piekarniku :)

madu, szczesliwa_mamusia21, estrella, Little Frog, Nynusia, agania lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dzieki :) taaaa morze i po morzu teraz wegetacja w Warszawie, M zaczął prace, wiec szybko urlopu nie dostanie, pozostają nam weekendy :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale troszke sobie odpoczeliscie to najwazniejsze :)
    Soraya , smacznego ! :D

Dziewczyny a ja tak czytalam o tych wardnieniach waszych brzuszkow i chyba mnie dopadlo, jak leze jest ok jak wstane robi sie twardy ciagnie mnie w dol jakby i co chwile kłuje z lewej strony , mam nadzieje ze to nic zlego i to macica sie rozciaga a nic zlego z dzidzia :(

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa mamusiu, jesli po lezeniu przechodzi to raczej wszystko ok, nie mniej jednak, oszczedzaj się . U mnie twardnieje jak przeholuje z aktywnością w ciągu dnia. Ewentualnie łykaj magnez.

21.10.2015 Leon <3
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny inspirujecie jak nie wiem! :) Ja zaraz wczoraj zrobiłam chałkę i wyszła pyyyszna :) A tak jak Polkosia nie mam talentu do pieczenia :) A tu, dzięki Wam mam jakąś motywację żeby próbować :))
    Jutro wrzucę zdjęcie no bo muszę się pochwalić ;) Nie będę gorsza:)
    A u mnie na działeczce sezon truskawkowy w pełni, więc grzechem by było mówić, że truskawki mi się znudziły i wcinam ile się da;) Tym bardziej że dziewczyny mówią, że nawet przy cukrzycy można dużo.

szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ