Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś - to my możemy tyle owoców zjeść???
a czy to jesz jako jeden z posiłków czy dodatkowo po posiłku??
Dziewczyny, chałki pierwsza klasa aż mi ślinka cieknie!! zapisałam przepis ale wykorzystam za jakieś 3 miesiącemadu lubi tę wiadomość
-
U mnie tylko czereśnie teraz
Wcześniej ze dwa tygodnie arbuzy tylko, a jeszcze wcześniej truskawki
Teraz chyba śliwki będą czy co?
szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Słodkie mamusie ja to jem między obiadem a kolacją mi nie podnoszą cukru a możemy jeść te o niskim indeksie glikemicznym czereśnie mają bardzo niski morele truskawki też ujda ja jem czereśnie brzoskwinie nektarynki morele truskawki jabłka ... z warzyw ogórki sałatę pomidory marchewkę kalarepe też często między posiłkami bo ciężko non stop coś wymyślać a takie rzeczy to jest mi najszybciej zrobić. Na tym talerzu miałam 1 brzoskwinie 2 nektarynki 1 mało dojrzała sliwke trochę truskawek i 1 kalarepe cukier po godz 118 więc się zmescilam a ja mam w sumie normę 120 ale po 1,5 godz... poradnia z Poznania ma trochę inne wymogi nie aż tak rygorystyczne
Ale ja mierze hak jem taką furę owoców to sama dla siebie po godz a po normalnych posiłkach to tak godz i 15min. Jak na podwieczorek jem mniej owoców to dokładam kostkę gorzkiej czekolady ale takiej ze skórka pomarańczy z biedronki
i u mnie jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:36
ola.321 lubi tę wiadomość
-
połkosia - no to rewelacja z tymi czereśniami!!
Ja dziś całkowicie zrezygnowałam z owoców w pierwszym dniu mierzenia cukru żebym wiedziała jakie jedzenie jak działa.
Aguś a powiedz mi:
-ile masz posiłków,
-czy po nich się ruszasz czy raczej tyle co po domu,
-no i czy owoce jesz dodatkowo do tych co zalecił lekarz??
-aaa i czy między posiłkami dojadasz warzywami np. jak jesteś głodna?
Ja jeszcze nie wiem co jeść ale super że można te owoce! jutro lecę po czereśnie,ja wiedziałam że część z nich można ale się bałam
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:45
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ola o godz tak 8-8.30 jem pierwsze śniadanie są to np 2 kanapki z szynką i pomidorem później około 11 jem drugie śniadanie około 4 kanapki a tu już różnie ser szynka tosty i do tego surowe warzywa o później zjem tak po 2godz jakiś mały owoc lub kalarepe albo miseczkę czereśni około godz 14 jem obiad przed 17 jem cis takiego jak na zdjęciu wam wysłałam no i koło 19 30 kolację i tu się dość mocno opycham kanapkami z różnymi rzeczami plus warzywa surowe czasem jajko no i przed spaniem tak koło 22 jem jogurt naturalny i na czczo mam koło 91 ale to i tak sukces bo pod 100 już podchodzilam bo ja mam duży problem z cukrem na czczo no ale pozwolili mi trzymać do 95 skoro inne wyniki mam w normie... mało co sugeruje się tymi tabelkami nie waze jedzenia ani nic takiego po prostu walczę już z tym tak długo ze wiem co i ile mogę
-
A co do ruszania się po posiłkach to tyle co po domu pranie zmywarka siku itp
po tych owocach akurat poszłam się zdrzemnac
a chleb jem ig dla diabetyków bo ten mi smakuje i cukier po nim ok a co do dojadania nie raz przekasze jakieś warzywo po zmierzenu cukru ja nie trzymam się jakoś rygorystycznie ilości posiłków i stałych godz staram się tylko tak jeść żeby ta przerwa nie była dłuższa niż 3 godz więc wszystko jest zależne od tego kiedy zjem pierwszy posiłek
-
ola.321 wrote:hej wszystkim
Agu - ślicznie wyglądałaś!!
a brzuszki macie super!!mój bardziej okrągły niż wystający
Ursa - no to faktycznie bardzo wysokie CRP. Ja w zeszłym miesiącu miałam robione i wczoraj również (bo mam robić co miesiąc teraz). Wczoraj miałam 5,04 a norma do 5. Dobrze że już wiesz i oby wszystko się unormowało!! :*
A ja dziś mam pierwszy dzień z glukometrem i mierzeniem cukru... wczoraj przestudiowałam instrukcję i teraz pójdzie z górki!
miłego dnia
Ola, a Ty po co masz sprawdzane CRP ? Jaki był powód?
-
madu wrote:Ss moja kolezanka robi sesje brzuszkowe i ma takie cuda, więc myslę, że fotografowie to maja, a jeśli się samemu chce zrobic sesję to zawsze właśnie można pokombinowac z jakims pareo i bielizną
Próbuje Was nadrobić....jestem dopiero na stronie 1138
Pareo to świetny pomysł oto ja na plazy z wykorzystaniem pareo:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/213ed2eb8f62.jpg
Przydałoby sie żeby wiatr zawial jeszczemam takie jedno z rozwianym pareo, ale nie do pokazania na forum, bo cycek wyskoczył
A no i te foty są w kiepskiej jakości, bo telefonem i maź przybliżał....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 19:32
szczesliwa_mamusia21, ola.321, zakocona, linka220 lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Ola, a Ty po co masz sprawdzane CRP ? Jaki był powód?
Nie pytałam w sumie gin, miesiąc temu na wizycie powiedziała mi że daje mi skierowanie na CRP i d-dimery i mam te badania wykonywać teraz już co miesiąc. Pomyślałam że może przez to że biorę sterydy i clexane ale dokładnie nie pytałam.
-
Mój lekarz kazał mi zrobić krzywą cukrową po ukończonym 24 tyg. Czytałam, że między 24 a 28 tygodniem ciąży najczęściej diagnozuje się cukrzycę, może stąd ten orientacyjny czas podawany przez lekarzy. Chyba coś w tym jest, moja znajoma z pracy miała dwa razy robioną, jakoś po połówkowym i później chyba ok. 26-28 tygodnia. Za pierwszym razem jej nic nie wyszło, za drugim niestety tak, ale że miała obciążenie w rodzinie (jej rodzice i dziadkowie), sama prosiła o kolejne badanie.
Ja idę na krzywą za niecałe dwa tygodnie, to będzie 25 tydz. 0 dz., więc na samym początku 26. tygodnia, a tydzień później idziemy na USG 3d i nie możemy się już doczekać. -
Ale troszke sobie odpoczeliscie to najwazniejsze
Soraya , smacznego !
Dziewczyny a ja tak czytalam o tych wardnieniach waszych brzuszkow i chyba mnie dopadlo, jak leze jest ok jak wstane robi sie twardy ciagnie mnie w dol jakby i co chwile kłuje z lewej strony , mam nadzieje ze to nic zlego i to macica sie rozciaga a nic zlego z dzidziajaroszka lubi tę wiadomość
-
No dziewczyny inspirujecie jak nie wiem!
Ja zaraz wczoraj zrobiłam chałkę i wyszła pyyyszna
A tak jak Polkosia nie mam talentu do pieczenia
A tu, dzięki Wam mam jakąś motywację żeby próbować
)
Jutro wrzucę zdjęcie no bo muszę się pochwalićNie będę gorsza:)
A u mnie na działeczce sezon truskawkowy w pełni, więc grzechem by było mówić, że truskawki mi się znudziły i wcinam ile się da;) Tym bardziej że dziewczyny mówią, że nawet przy cukrzycy można dużo.szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość