X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś - to my możemy tyle owoców zjeść??? :D :D
    a czy to jesz jako jeden z posiłków czy dodatkowo po posiłku??

Dziewczyny, chałki pierwsza klasa aż mi ślinka cieknie!! zapisałam przepis ale wykorzystam za jakieś 3 miesiące ;)

madu lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko czereśnie teraz ;) Wcześniej ze dwa tygodnie arbuzy tylko, a jeszcze wcześniej truskawki :P Teraz chyba śliwki będą czy co? :D

szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, przy cukrzycy czereśni można w opór :P Mają niski IG. Za to arbuz odpada :(

Aguś26, ola.321 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamusie ja to jem między obiadem a kolacją mi nie podnoszą cukru a możemy jeść te o niskim indeksie glikemicznym czereśnie mają bardzo niski morele truskawki też ujda ja jem czereśnie brzoskwinie nektarynki morele truskawki jabłka ... z warzyw ogórki sałatę pomidory marchewkę kalarepe też często między posiłkami bo ciężko non stop coś wymyślać a takie rzeczy to jest mi najszybciej zrobić. Na tym talerzu miałam 1 brzoskwinie 2 nektarynki 1 mało dojrzała sliwke trochę truskawek i 1 kalarepe cukier po godz 118 więc się zmescilam a ja mam w sumie normę 120 ale po 1,5 godz... poradnia z Poznania ma trochę inne wymogi nie aż tak rygorystyczne :-) Ale ja mierze hak jem taką furę owoców to sama dla siebie po godz a po normalnych posiłkach to tak godz i 15min. Jak na podwieczorek jem mniej owoców to dokładam kostkę gorzkiej czekolady ale takiej ze skórka pomarańczy z biedronki :-) i u mnie jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:36

ola.321 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połkosia - no to rewelacja z tymi czereśniami!! :)

Ja dziś całkowicie zrezygnowałam z owoców w pierwszym dniu mierzenia cukru żebym wiedziała jakie jedzenie jak działa.

Aguś a powiedz mi:
    -ile masz posiłków,
    -czy po nich się ruszasz czy raczej tyle co po domu,
    -no i czy owoce jesz dodatkowo do tych co zalecił lekarz??
    -aaa i czy między posiłkami dojadasz warzywami np. jak jesteś głodna?

Ja jeszcze nie wiem co jeść ale super że można te owoce! jutro lecę po czereśnie ;),ja wiedziałam że część z nich można ale się bałam :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:45

polkosia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola o godz tak 8-8.30 jem pierwsze śniadanie są to np 2 kanapki z szynką i pomidorem później około 11 jem drugie śniadanie około 4 kanapki a tu już różnie ser szynka tosty i do tego surowe warzywa o później zjem tak po 2godz jakiś mały owoc lub kalarepe albo miseczkę czereśni około godz 14 jem obiad przed 17 jem cis takiego jak na zdjęciu wam wysłałam no i koło 19 30 kolację i tu się dość mocno opycham kanapkami z różnymi rzeczami plus warzywa surowe czasem jajko no i przed spaniem tak koło 22 jem jogurt naturalny i na czczo mam koło 91 ale to i tak sukces bo pod 100 już podchodzilam bo ja mam duży problem z cukrem na czczo no ale pozwolili mi trzymać do 95 skoro inne wyniki mam w normie... mało co sugeruje się tymi tabelkami nie waze jedzenia ani nic takiego po prostu walczę już z tym tak długo ze wiem co i ile mogę :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruszania się po posiłkach to tyle co po domu pranie zmywarka siku itp :-) po tych owocach akurat poszłam się zdrzemnac :-) a chleb jem ig dla diabetyków bo ten mi smakuje i cukier po nim ok a co do dojadania nie raz przekasze jakieś warzywo po zmierzenu cukru ja nie trzymam się jakoś rygorystycznie ilości posiłków i stałych godz staram się tylko tak jeść żeby ta przerwa nie była dłuższa niż 3 godz więc wszystko jest zależne od tego kiedy zjem pierwszy posiłek

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dziewczyny!!! Własnie dzwoniła moja Pani Doktor! CRP 40! Profesor miała rację!

Od dzisiaj dostaję antybiotyk i oby zmiany na serduszku Kornelka się cofnęły na dobre!

Ursa crp moze wynosić do 40 jak sie jest w ciazy.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    hej wszystkim :):)

Agu - ślicznie wyglądałaś!! :)

a brzuszki macie super!! :) mój bardziej okrągły niż wystający :)

Ursa - no to faktycznie bardzo wysokie CRP. Ja w zeszłym miesiącu miałam robione i wczoraj również (bo mam robić co miesiąc teraz). Wczoraj miałam 5,04 a norma do 5. Dobrze że już wiesz i oby wszystko się unormowało!! :*

A ja dziś mam pierwszy dzień z glukometrem i mierzeniem cukru... wczoraj przestudiowałam instrukcję i teraz pójdzie z górki! :)

miłego dnia :)

Ola, a Ty po co masz sprawdzane CRP ? Jaki był powód?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ss moja kolezanka robi sesje brzuszkowe i ma takie cuda, więc myslę, że fotografowie to maja, a jeśli się samemu chce zrobic sesję to zawsze właśnie można pokombinowac z jakims pareo i bielizną :)

Próbuje Was nadrobić....jestem dopiero na stronie 1138 ;)

Pareo to świetny pomysł oto ja na plazy z wykorzystaniem pareo:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/213ed2eb8f62.jpg

Przydałoby sie żeby wiatr zawial jeszcze ;) mam takie jedno z rozwianym pareo, ale nie do pokazania na forum, bo cycek wyskoczył :)
    A no i te foty są w kiepskiej jakości, bo telefonem i maź przybliżał....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 19:32

szczesliwa_mamusia21, ola.321, zakocona, linka220 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ola, a Ty po co masz sprawdzane CRP ? Jaki był powód?

Nie pytałam w sumie gin :/, miesiąc temu na wizycie powiedziała mi że daje mi skierowanie na CRP i d-dimery i mam te badania wykonywać teraz już co miesiąc. Pomyślałam że może przez to że biorę sterydy i clexane ale dokładnie nie pytałam.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agania, wydaje mi się, że od 24 do 28 tyg. można robić badanie. Ja idę w przyszłym tygodniu w piątek dopiero.

Mozna wcześniej mi lekarz dał skierowanie juz 2tygodnie temu, ale jeszcze nie byłam :P

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super sie prezentujesz w tym stroju i plenerze ! :) Zazdroooszcze morza i faaaal <3 Tez bym chciaala sobie pojechaaac nad morze ah :D

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    a ja właśnie skończyłam robić bułeczki z jagodami :)

Poproszę przepis!!!! :)

ss lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz kazał mi zrobić krzywą cukrową po ukończonym 24 tyg. Czytałam, że między 24 a 28 tygodniem ciąży najczęściej diagnozuje się cukrzycę, może stąd ten orientacyjny czas podawany przez lekarzy. Chyba coś w tym jest, moja znajoma z pracy miała dwa razy robioną, jakoś po połówkowym i później chyba ok. 26-28 tygodnia. Za pierwszym razem jej nic nie wyszło, za drugim niestety tak, ale że miała obciążenie w rodzinie (jej rodzice i dziadkowie), sama prosiła o kolejne badanie.

Ja idę na krzywą za niecałe dwa tygodnie, to będzie 25 tydz. 0 dz., więc na samym początku 26. tygodnia, a tydzień później idziemy na USG 3d i nie możemy się już doczekać. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zainspirowałyście mnie tą chałką i już siedzi w piekarniku :)

madu, szczesliwa_mamusia21, estrella, Little Frog, Nynusia, agania lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dzieki :) taaaa morze i po morzu teraz wegetacja w Warszawie, M zaczął prace, wiec szybko urlopu nie dostanie, pozostają nam weekendy :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale troszke sobie odpoczeliscie to najwazniejsze :)
    Soraya , smacznego ! :D

Dziewczyny a ja tak czytalam o tych wardnieniach waszych brzuszkow i chyba mnie dopadlo, jak leze jest ok jak wstane robi sie twardy ciagnie mnie w dol jakby i co chwile kłuje z lewej strony , mam nadzieje ze to nic zlego i to macica sie rozciaga a nic zlego z dzidzia :(

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa mamusiu, jesli po lezeniu przechodzi to raczej wszystko ok, nie mniej jednak, oszczedzaj się . U mnie twardnieje jak przeholuje z aktywnością w ciągu dnia. Ewentualnie łykaj magnez.

21.10.2015 Leon <3
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny inspirujecie jak nie wiem! :) Ja zaraz wczoraj zrobiłam chałkę i wyszła pyyyszna :) A tak jak Polkosia nie mam talentu do pieczenia :) A tu, dzięki Wam mam jakąś motywację żeby próbować :))
    Jutro wrzucę zdjęcie no bo muszę się pochwalić ;) Nie będę gorsza:)
    A u mnie na działeczce sezon truskawkowy w pełni, więc grzechem by było mówić, że truskawki mi się znudziły i wcinam ile się da;) Tym bardziej że dziewczyny mówią, że nawet przy cukrzycy można dużo.

szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ