X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Babelek podaj przepis na te ciastka owsiane :-) bo mi od samego rana ochoty narobilas :-)

Co do materaca to ja wiele na ten temat czytalam i nic sie nie dowiedzialam... Kazdy zadowolony jest z czegos innego wiec ja postanowilam kupic pianka gryka kokos a to dlatego, ze w sklepie w ktorym planuje kupic lozeczko jest taki materac, przeczytalam opinie na ceneo i ma bardzo pozytywne wiec zaryzykuje :-)

Musze przyznac ze ja problemow ze snem nie mam... Klade sie codziennie o 23 i spie do 9.30 :-D tylko co ok 1.5-2 h musze wstawac siku :-) nie dziwie sie Paula ze juz nie dajesz rady ja bym ledwo zyla po takiej ilosci snu...

Mam pytanie... Czy to mozliwe ze mala mi wczoraj cos ucisnela i od tego slabo mi sie zrobilo? Fakt sprzatalam troche ale bardzo spokojnie, a pozniej jak odpoczywalam to poczulam jakby kopniaka w zebro i zaczelo mi sie slabo robic... Zimne poty, nawet wymiotowac mi sie zachcialo... Napilam sie zimnej wody, gleboko oddychalam i jakos przeszlo... Ale stracha mialam bo od wczorajszego poranka sama jestem dzis do wieczora... Myslicie ze mala moze juz na przepone uciskac czy zebra i to od tego?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj młody uciskał coś po prawej stronie w brzuchu. Nawet nie wiem, co to mogło być, ale bolało cholernie. Przeszło w nocy.
    Dzisiaj leży poprzecznie jak nic i to strasznie nisko, od rana siedzi na pęcherzu i ciągle siku latam :/
    I mam wrażenie, że mi brzuch napina, albo nie wiem co to jest. Jego ruchy jakieś takie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:12

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ją dokładnie wczoraj oglądała materace i te najpopularniejsze po 45 zł... Myslalam, że to droższy interes. Ale ją w sumie chce kupić z Ikei, bo tu mam najbliżej i nie będę komponować zvwtsylka czy przewozem z Polski. Może którąś też zdecydowała się na materac z Ikei i jakiś poleca?

U mnie od dziś wizytacja :D przed 13 jadę po teściów i zostają do środy. Uffff, w końcu będę miała to z głowy ;)

A u mnie że snem w sumie też całkiem ok. Chodze spać o 22-23 i wstaje ok 4-5 na siusiu:D chociaż czasami jest mi ciężko później zasnąć... Ale ogólnie to chyba nie mogę narzekać :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Estrella a może mała kopnela Cie w żołądek ?! I stad mdłości takie ?
    Nenka a może do lekarza jednak na kontrole co !?
    Ja tez od wczoraj średnio się czuje , nerwy strasznie zniszczyły mi wczorajszy dzień ! Kłótnia z moim narzeczonym , calodniowy płacz ... Masakra !
    Aż brzuch bolal , przed awantura spial się sam tak jak wyszlam z łazienki , ze kamień normalnie ale polozylam się i przeszło po chwili ... Dwa razy wczoraj tak miałam , wzielam magnez i nie powtórzyło się więcej . :)
    Wczoraj dzień wrażeń miałam .
    Dziewczyny robocie taka ochotę na ta chalke , ze chyba jutro zrobię albo w niedziele rano na sniadanko ! Kakao do tego a chaleczka z maselkiem i dzemikiem np. :)
    Jaroszka jak tam swineczko ? :**
    Wgle dziś mam spotkanie z położna:) o 14:40 , ciekawe jak będzie wygladalo ono , wczesniej ciążę prowadzilam w PL a teraz pierwsze spotkanie w UK:)
    A 14 lipca dostalam list , ze mam USG: D jupiiii , zobacze syneczka ! Coraz większy <3

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Mi wczoraj młody uciskał coś po prawej stronie na brzuchu. Nawet nie wiem, co to mogło być, ale bolało cholernie. Przeszło w nocy.
    Dzisiaj leży poprzecznie jak nic i to strasznie nisko, od rana siedzi na pęcherzu i ciągle siku latam :/
    I mam wrażenie, że mi brzuch napina, albo nie wiem co to jest. Jego ruchy jakieś takie?
    Ja mam tak od dwóch dni , ze mały chyba bardzo nisko leży i uciska na pęcherz a jak kopie to wgle czuje , ze w pęcherz bo strasznie nagle zachciewa mi się siku ! I w nocy nawet po parę razy wstaje do WC , męczące strasznie !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Kurczę przeglądam właśnie materace do łóżeczka i mam niezły mętlik :/ Najpierw jakoś nastawiona byłam na pianka-gryka-kokos. Teraz poczytałam, że lepsze lateksowe. Są też lateksowo-kokosowe. No idzie zgłupieć :D Co człowiek to inna opinia, w sumie każdy reklamuje to co kupi.. Jak u Was się ma wybór materaca? czym się sugerujecie?

Hej, ja wybrałam pianka kokos,ale 10 cm grubosci. Tez myślalam o pianka gryka kokos ale o tej gryce sie naczytalam ze pozniej robaczki moga sie tam zalegnac i sie jakos zniecheciłam:/
    Lateksowe jednak duzo drozsze i tak mysle czy te wynalazki nie sa głownie po to zeby nabic kase producentom.my sie wychowalismy na piankach i zyjemy.
    Ale patrzałam na to zeby nie byl tak jak na wiekszosci aukcji 6 cm,jakos cieniutkie mi sie wydaja i wybralam 10. Zeby sluzyl tak dlugo jak dziecko bedzie miescic sie w łozeczku.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ursa oczywiście, ze tak ! Ja nie podważam broń Boże opinii lekarza :)
    To tylko czysta ciekawość, czyli Tobie tez badali w ciazy CRP, wiesz zastanawiam sie jakie są do tego wskazania....

Wiadomo jaka masz ta infekcje, bo to podwyższone CRP oznacza, ze coś sie dzieje, ale nie wskazuje, gdzie w organizmie?

Wiesz co ja nie miałam wskazań na wykonanie CRP w normalnych badaniach przesiewowych. Za to robili mi na wejściu do szpitala za każdym razem. W 18 tygodniu ciąży miałam CRP 6, i w 24 CRP 6. Teraz nagle 40.

Samo CRP z tego co mówiono mi, nie mówi za wiele i zwykle podają antybiotyk nie szukając przyczyny. No u mnie przyczynę trzeba znaleźc bo jak już wpływają na serducho Kornela to nie dzieje się dobrze. Zrobili mi posiewy z szyjki macicy i z pochwy, posiew z moczu a w poniedziałek ide do dentysty.

Profesor Rospondek-Liberska sugerowała zapalenie pecherza lub dróg rodnych za to moja gin uważa, że mogą to byc zęby bo ja mam ładny śluz szyjkowy no a przy infekcji pęcherza byłyby też inne rzeczy jak białe lub czerwone krwinki w moczu a tego nie mam.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki w uszy?stosowalam ale ten pies właśnie wyje tak mocno że nie pomagają...cóż teściówka przyszła i tak się nie odzywa,więc wyjade i mój albo każe jej pozbyć sie psa albo ja zamieszkam z dzidzia u mamy...ja potrzebuje spokoju albo snu chociaż a jak Bobo się urodzi to kto będzie wstawal do dziecka albo usypial je całe dnie?przecież tu logiki żadnej nie ma...

Estrella źle znosisz ból?jeśli tak to w sumie chyba możliwe że kopniak...

Ola współczuje tych problemów z cukrem...

Bąbelek ja owsiane uwielbiam i z kokosem do tego mmm

Ursa wyleczysz infekcje i będzie dobrze :* a za 3miesiące przyjdzie na swiat Kornelek :*

Ss i Bąbelek ja też chciałam gryka pianka kokos ale czytałam o innych i sama nie wiem.

Zakocona dziękuję:*

Polkosia chyba Ty pisałaś że nie czujesz poprawy samopoczucia mimo II trymestru no i przyznaje ze też tak mam...zmeczona na maxa dzień w dzień...brzuch boli...żołądek..mdli...:( ale może to przez to niedospanie...jak nie wyjade to się nie dowiem...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo dużej jakiejś poprawy w drugim trymestrze .
    Ursa Ja miałam kiedyś CRP 18 i miałam zapalenie całego organizmu przez paciorkowce co się okazało ze wszystko przez migdałki przez które ciągle miałam angine i musieli mi je usunąć !ale również CRP było zwiększone przez wątrobę , za tłuste jedzenie zrobiło swoje . Ale to przed ciąża teraz nie miałam zrobionego ale z ciekawości zrobie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Kurczę przeglądam właśnie materace do łóżeczka i mam niezły mętlik :/ Najpierw jakoś nastawiona byłam na pianka-gryka-kokos. Teraz poczytałam, że lepsze lateksowe. Są też lateksowo-kokosowe. No idzie zgłupieć :D Co człowiek to inna opinia, w sumie każdy reklamuje to co kupi.. Jak u Was się ma wybór materaca? czym się sugerujecie?

bąbelek ja słyszałam, że z gryką lepiej nie bo lęgną się robaki :/ że najlepiej kokosowe.. Ja osobiście mam po mojej chrześniaczce razem z łóżeczkiem dostałam, zwykły piankowy i tak sobie myślę, że go użyję, skoro ona się na nim wychowała to nie będę szaleć z nowym, ale gdybym kupowała w razie to taki:

http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,katalog,kat,84,name,Kokosowe,prod,0

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Pisalam , pisalam i skasowalam !

Ursa gratulacje jeszcze 3 mieesiace , ale ten czas leci !

Dziewczyny jeszcze troszke i bedziemy mialy maluszki przy sobie musimy dac rade przejsc teraz przez wszystkie zmeczenia , humory , a juz niedlugo bedziemy pisac o swoich maluszkach jak leza obok nas !

Wgl co to bedzie na forum jak sie zaczniemy rozpakowywac ! :D

Zakrecona, faktycznie nieciekawie mialas :( Ale bedzie dobrze :* a maluszki bedziemy ogladac w ten sam dzien , tez mam usg wtedy ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz:) to super: D
    No poprawiło się wiele , przez to miałam wielkie problemy niestety ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Wiesz co ja nie miałam wskazań na wykonanie CRP w normalnych badaniach przesiewowych. Za to robili mi na wejściu do szpitala za każdym razem. W 18 tygodniu ciąży miałam CRP 6, i w 24 CRP 6. Teraz nagle 40.

Samo CRP z tego co mówiono mi, nie mówi za wiele i zwykle podają antybiotyk nie szukając przyczyny. No u mnie przyczynę trzeba znaleźc bo jak już wpływają na serducho Kornela to nie dzieje się dobrze. Zrobili mi posiewy z szyjki macicy i z pochwy, posiew z moczu a w poniedziałek ide do dentysty.

Profesor Rospondek-Liberska sugerowała zapalenie pecherza lub dróg rodnych za to moja gin uważa, że mogą to byc zęby bo ja mam ładny śluz szyjkowy no a przy infekcji pęcherza byłyby też inne rzeczy jak białe lub czerwone krwinki w moczu a tego nie mam.
    Ursa moze to być tez zapalenie reumatoidalne, które moze objawiać sie w ciąży, wiem cos o tym niestety. Jak napisalas wczesniej, ze u maleństwa jest wada serca i ze to nie od infekcji bo crp miałaś 6, to tak sobie pomyślałam, ze będzie to crp roslo i widzę, ze niestety miałam racje. Ja miałam ostatnio tak od niczego 12, ale ja choruje na SLE u mnie to norma. Acha i crp w ciąży nie rośnie, ob rośnie fizjologicznie w ciąży.
    Co do materacy, to na te dwa lata maleństwu wystarczy kokos-gryka, szkoda kasy na lateksowe, lepiej pozniej zainwestować do zwykłego lozka. Co do tych robaków, to musialbyscie mieć ten matyracyk wiecznie zasikany i zawilgocony, aby mogli sie cos tam wylęgnąć. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:54

nenka2 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piąteczek:)

Jeszcze tydzień i wyjeżdzamy nad moje ukochane morze! Najpierw do Szczecina-mamy tam przyjaciół a potem do Ustronia Morskiego,zamierzaliśmy do Dziwnowa-pięknie tam.. ale cięzko nocleg dostać.. w sumie nie ma co się dziwić bo zaczęliśmy go szukać 2 tyg temu,ale dopiero mój mąż się dowiedział,że będzie miec urlop..
    Zobaczymy,może w Ustroniu też fajnie,ważne,że morze :)

Co do materacy to myślę nad pianka,gryka,kokos,wprawdzie wystraszyłam się też czytając o robakach w gryce ale jest też duzo pozytywnych opinii na jego temat.

Aaaa..wyniki krzywej cukrowej dobre:):)

U mnie jeszcze 105 dni do porodu,wchodzimy teraz w najcięższy trymestr.. juz odczuwam dolegliwości,zgagę,wzdęcia połączone z dosyć uciążliwymu bólami w dole brzucha.. ehhh.. ale przeżyjemy..dla naszych cudownych synków i córeczek :)

Zakręcona daj znać później jak spotkanie z położną:) Mam nadzieję,że samopoczucie masz lepsze niż wczoraj :*

Szczęśliwa mamusiu a Ty jak się dziś czujesz?

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie narzekam, bo w drugim trymestrze czuję się o niebo lepiej niż w pierwszym, ale od wczoraj walczę z sennością. A dziś mam bardzo aktywny dzień - zakończenie roku szkolnego x2 i wieczorne spotkanie z przyjaciółkami. Chyba zasnę na stojąco. :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać , dam ! :)
    Juz troszkę lepiej się czuje ale czeka nas dziś rozmowa ciezka !
    Wiec samopoczucie może być nijakie znów ...
    Ide pocieszyć się dziś do maka , mam ogromna ochotę na loda itp

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja nie narzekam, bo w drugim trymestrze czuję się o niebo lepiej niż w pierwszym, ale od wczoraj walczę z sennością. A dziś mam bardzo aktywny dzień - zakończenie roku szkolnego x2 i wieczorne spotkanie z przyjaciółkami. Chyba zasnę na stojąco. :(

Wieczorne spotkanie z przyjaciółkami.. zazdroszczę,właśnie sobie uswiadomiłam,ze tak dawno nie byłam na takim..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - no może faktycznie jak dzidza będzie to będzie ciężko z tym psem... ja zawsze mam korki bo mam głośnych sąsiadów - często mają pełno gości i robią imprezy :/. A co do cukru to już jakoś przetrawiłam, ja jeszcze nie mam tak źle więc mam nadzieję że dieta wystarczy ;).

A co do kopniaków - to teraz będą coraz mocniejsze ;), ja dziś z rana jak jeszcze leżałam dostałam kilka takich mocnych (na szczęście brzuch) że aż mi się oczy powiększyły heheh :). Ale jak kopie w dół, pęcherz albo do środka to wolę się przekręcić ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Witam się z Wami po badaniu "połówkowym" :-)
    Ogólnie wszystko w porządku, termin porodu zmienił się na 18.10 :-)
    Wszystkie narządy prawidłowe, jedynie serduszka nie dało się do końca zbadać przez zaparcia :-/ Przez tydzień mam przejść na dietę lekkostrawną i za tydzień mam przyjść znowu. W sumie fajnie bo będzie okazja znów zobaczyć Kruszynkę a to sprawdzenie będzie w cenie dzisiejszego badania.
    Nasza Kornelka waży aktualnie 605g :-) Normalnie "kawał baby" :-D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e00db538068.jpg

Śliczna Kornelcia!! <3

stelianka, mała.mi lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie miałam właśnie chwilkę żeby od wczoraj Was nadrobić ale już nie pamiętam co miałam napisać.

Ursa teraz to już z górki i Kornelek będzie zdrowiotki;) życzę jak najszybszego wyleczenia infekcji ;*

Dziś piątek i można odpocząć hihi ;)

Miłego dnia;*

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ