Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Babelek podaj przepis na te ciastka owsianebo mi od samego rana ochoty narobilas
Co do materaca to ja wiele na ten temat czytalam i nic sie nie dowiedzialam... Kazdy zadowolony jest z czegos innego wiec ja postanowilam kupic pianka gryka kokos a to dlatego, ze w sklepie w ktorym planuje kupic lozeczko jest taki materac, przeczytalam opinie na ceneo i ma bardzo pozytywne wiec zaryzykuje
Musze przyznac ze ja problemow ze snem nie mam... Klade sie codziennie o 23 i spie do 9.30tylko co ok 1.5-2 h musze wstawac siku
nie dziwie sie Paula ze juz nie dajesz rady ja bym ledwo zyla po takiej ilosci snu...
Mam pytanie... Czy to mozliwe ze mala mi wczoraj cos ucisnela i od tego slabo mi sie zrobilo? Fakt sprzatalam troche ale bardzo spokojnie, a pozniej jak odpoczywalam to poczulam jakby kopniaka w zebro i zaczelo mi sie slabo robic... Zimne poty, nawet wymiotowac mi sie zachcialo... Napilam sie zimnej wody, gleboko oddychalam i jakos przeszlo... Ale stracha mialam bo od wczorajszego poranka sama jestem dzis do wieczora... Myslicie ze mala moze juz na przepone uciskac czy zebra i to od tego? -
Mi wczoraj młody uciskał coś po prawej stronie w brzuchu. Nawet nie wiem, co to mogło być, ale bolało cholernie. Przeszło w nocy.
Dzisiaj leży poprzecznie jak nic i to strasznie nisko, od rana siedzi na pęcherzu i ciągle siku latam
I mam wrażenie, że mi brzuch napina, albo nie wiem co to jest. Jego ruchy jakieś takie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:12
-
Hehe, ją dokładnie wczoraj oglądała materace i te najpopularniejsze po 45 zł... Myslalam, że to droższy interes. Ale ją w sumie chce kupić z Ikei, bo tu mam najbliżej i nie będę komponować zvwtsylka czy przewozem z Polski. Może którąś też zdecydowała się na materac z Ikei i jakiś poleca?
U mnie od dziś wizytacjaprzed 13 jadę po teściów i zostają do środy. Uffff, w końcu będę miała to z głowy
A u mnie że snem w sumie też całkiem ok. Chodze spać o 22-23 i wstaje ok 4-5 na siusiu:D chociaż czasami jest mi ciężko później zasnąć... Ale ogólnie to chyba nie mogę narzekać -
Dzień dobry !
Estrella a może mała kopnela Cie w żołądek ?! I stad mdłości takie ?
Nenka a może do lekarza jednak na kontrole co !?
Ja tez od wczoraj średnio się czuje , nerwy strasznie zniszczyły mi wczorajszy dzień ! Kłótnia z moim narzeczonym , calodniowy płacz ... Masakra !
Aż brzuch bolal , przed awantura spial się sam tak jak wyszlam z łazienki , ze kamień normalnie ale polozylam się i przeszło po chwili ... Dwa razy wczoraj tak miałam , wzielam magnez i nie powtórzyło się więcej .
Wczoraj dzień wrażeń miałam .
Dziewczyny robocie taka ochotę na ta chalke , ze chyba jutro zrobię albo w niedziele rano na sniadanko ! Kakao do tego a chaleczka z maselkiem i dzemikiem np.
Jaroszka jak tam swineczko ? :**
Wgle dziś mam spotkanie z położna:) o 14:40 , ciekawe jak będzie wygladalo ono , wczesniej ciążę prowadzilam w PL a teraz pierwsze spotkanie w UK:)
A 14 lipca dostalam list , ze mam USG: D jupiiii , zobacze syneczka ! Coraz większyjaroszka lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Mi wczoraj młody uciskał coś po prawej stronie na brzuchu. Nawet nie wiem, co to mogło być, ale bolało cholernie. Przeszło w nocy.
Dzisiaj leży poprzecznie jak nic i to strasznie nisko, od rana siedzi na pęcherzu i ciągle siku latam
I mam wrażenie, że mi brzuch napina, albo nie wiem co to jest. Jego ruchy jakieś takie? -
Bąbelek wrote:Kurczę przeglądam właśnie materace do łóżeczka i mam niezły mętlik
Najpierw jakoś nastawiona byłam na pianka-gryka-kokos. Teraz poczytałam, że lepsze lateksowe. Są też lateksowo-kokosowe. No idzie zgłupieć
Co człowiek to inna opinia, w sumie każdy reklamuje to co kupi.. Jak u Was się ma wybór materaca? czym się sugerujecie?
Hej, ja wybrałam pianka kokos,ale 10 cm grubosci. Tez myślalam o pianka gryka kokos ale o tej gryce sie naczytalam ze pozniej robaczki moga sie tam zalegnac i sie jakos zniecheciłam:/
Lateksowe jednak duzo drozsze i tak mysle czy te wynalazki nie sa głownie po to zeby nabic kase producentom.my sie wychowalismy na piankach i zyjemy.
Ale patrzałam na to zeby nie byl tak jak na wiekszosci aukcji 6 cm,jakos cieniutkie mi sie wydaja i wybralam 10. Zeby sluzyl tak dlugo jak dziecko bedzie miescic sie w łozeczku. -
jaroszka wrote:Ursa oczywiście, ze tak ! Ja nie podważam broń Boże opinii lekarza
To tylko czysta ciekawość, czyli Tobie tez badali w ciazy CRP, wiesz zastanawiam sie jakie są do tego wskazania....
Wiadomo jaka masz ta infekcje, bo to podwyższone CRP oznacza, ze coś sie dzieje, ale nie wskazuje, gdzie w organizmie?
Wiesz co ja nie miałam wskazań na wykonanie CRP w normalnych badaniach przesiewowych. Za to robili mi na wejściu do szpitala za każdym razem. W 18 tygodniu ciąży miałam CRP 6, i w 24 CRP 6. Teraz nagle 40.
Samo CRP z tego co mówiono mi, nie mówi za wiele i zwykle podają antybiotyk nie szukając przyczyny. No u mnie przyczynę trzeba znaleźc bo jak już wpływają na serducho Kornela to nie dzieje się dobrze. Zrobili mi posiewy z szyjki macicy i z pochwy, posiew z moczu a w poniedziałek ide do dentysty.
Profesor Rospondek-Liberska sugerowała zapalenie pecherza lub dróg rodnych za to moja gin uważa, że mogą to byc zęby bo ja mam ładny śluz szyjkowy no a przy infekcji pęcherza byłyby też inne rzeczy jak białe lub czerwone krwinki w moczu a tego nie mam.
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Korki w uszy?stosowalam ale ten pies właśnie wyje tak mocno że nie pomagają...cóż teściówka przyszła i tak się nie odzywa,więc wyjade i mój albo każe jej pozbyć sie psa albo ja zamieszkam z dzidzia u mamy...ja potrzebuje spokoju albo snu chociaż a jak Bobo się urodzi to kto będzie wstawal do dziecka albo usypial je całe dnie?przecież tu logiki żadnej nie ma...
Estrella źle znosisz ból?jeśli tak to w sumie chyba możliwe że kopniak...
Ola współczuje tych problemów z cukrem...
Bąbelek ja owsiane uwielbiam i z kokosem do tego mmm
Ursa wyleczysz infekcje i będzie dobrze :* a za 3miesiące przyjdzie na swiat Kornelek :*
Ss i Bąbelek ja też chciałam gryka pianka kokos ale czytałam o innych i sama nie wiem.
Zakocona dziękuję:*
Polkosia chyba Ty pisałaś że nie czujesz poprawy samopoczucia mimo II trymestru no i przyznaje ze też tak mam...zmeczona na maxa dzień w dzień...brzuch boli...żołądek..mdli...ale może to przez to niedospanie...jak nie wyjade to się nie dowiem...
-
Ja tak samo dużej jakiejś poprawy w drugim trymestrze .
Ursa Ja miałam kiedyś CRP 18 i miałam zapalenie całego organizmu przez paciorkowce co się okazało ze wszystko przez migdałki przez które ciągle miałam angine i musieli mi je usunąć !ale również CRP było zwiększone przez wątrobę , za tłuste jedzenie zrobiło swoje . Ale to przed ciąża teraz nie miałam zrobionego ale z ciekawości zrobie -
Bąbelek wrote:Kurczę przeglądam właśnie materace do łóżeczka i mam niezły mętlik
Najpierw jakoś nastawiona byłam na pianka-gryka-kokos. Teraz poczytałam, że lepsze lateksowe. Są też lateksowo-kokosowe. No idzie zgłupieć
Co człowiek to inna opinia, w sumie każdy reklamuje to co kupi.. Jak u Was się ma wybór materaca? czym się sugerujecie?
bąbelek ja słyszałam, że z gryką lepiej nie bo lęgną się robakiże najlepiej kokosowe.. Ja osobiście mam po mojej chrześniaczce razem z łóżeczkiem dostałam, zwykły piankowy i tak sobie myślę, że go użyję, skoro ona się na nim wychowała to nie będę szaleć z nowym, ale gdybym kupowała w razie to taki:
http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,katalog,kat,84,name,Kokosowe,prod,0
-
Dzien dobry
Pisalam , pisalam i skasowalam !
Ursa gratulacje jeszcze 3 mieesiace , ale ten czas leci !
Dziewczyny jeszcze troszke i bedziemy mialy maluszki przy sobie musimy dac rade przejsc teraz przez wszystkie zmeczenia , humory , a juz niedlugo bedziemy pisac o swoich maluszkach jak leza obok nas !
Wgl co to bedzie na forum jak sie zaczniemy rozpakowywac !
Zakrecona, faktycznie nieciekawie mialasAle bedzie dobrze :* a maluszki bedziemy ogladac w ten sam dzien , tez mam usg wtedy !
-
Ursa wrote:Wiesz co ja nie miałam wskazań na wykonanie CRP w normalnych badaniach przesiewowych. Za to robili mi na wejściu do szpitala za każdym razem. W 18 tygodniu ciąży miałam CRP 6, i w 24 CRP 6. Teraz nagle 40.
Samo CRP z tego co mówiono mi, nie mówi za wiele i zwykle podają antybiotyk nie szukając przyczyny. No u mnie przyczynę trzeba znaleźc bo jak już wpływają na serducho Kornela to nie dzieje się dobrze. Zrobili mi posiewy z szyjki macicy i z pochwy, posiew z moczu a w poniedziałek ide do dentysty.
Profesor Rospondek-Liberska sugerowała zapalenie pecherza lub dróg rodnych za to moja gin uważa, że mogą to byc zęby bo ja mam ładny śluz szyjkowy no a przy infekcji pęcherza byłyby też inne rzeczy jak białe lub czerwone krwinki w moczu a tego nie mam.
Co do materacy, to na te dwa lata maleństwu wystarczy kokos-gryka, szkoda kasy na lateksowe, lepiej pozniej zainwestować do zwykłego lozka. Co do tych robaków, to musialbyscie mieć ten matyracyk wiecznie zasikany i zawilgocony, aby mogli sie cos tam wylęgnąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:54
nenka2 lubi tę wiadomość
-
Witajcie w piąteczek:)
Jeszcze tydzień i wyjeżdzamy nad moje ukochane morze! Najpierw do Szczecina-mamy tam przyjaciół a potem do Ustronia Morskiego,zamierzaliśmy do Dziwnowa-pięknie tam.. ale cięzko nocleg dostać.. w sumie nie ma co się dziwić bo zaczęliśmy go szukać 2 tyg temu,ale dopiero mój mąż się dowiedział,że będzie miec urlop..
Zobaczymy,może w Ustroniu też fajnie,ważne,że morze
Co do materacy to myślę nad pianka,gryka,kokos,wprawdzie wystraszyłam się też czytając o robakach w gryce ale jest też duzo pozytywnych opinii na jego temat.
Aaaa..wyniki krzywej cukrowej dobre:)
U mnie jeszcze 105 dni do porodu,wchodzimy teraz w najcięższy trymestr.. juz odczuwam dolegliwości,zgagę,wzdęcia połączone z dosyć uciążliwymu bólami w dole brzucha.. ehhh.. ale przeżyjemy..dla naszych cudownych synków i córeczek
Zakręcona daj znać później jak spotkanie z położnąMam nadzieję,że samopoczucie masz lepsze niż wczoraj :*
Szczęśliwa mamusiu a Ty jak się dziś czujesz?
szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Ja nie narzekam, bo w drugim trymestrze czuję się o niebo lepiej niż w pierwszym, ale od wczoraj walczę z sennością. A dziś mam bardzo aktywny dzień - zakończenie roku szkolnego x2 i wieczorne spotkanie z przyjaciółkami. Chyba zasnę na stojąco.
Wieczorne spotkanie z przyjaciółkami.. zazdroszczę,właśnie sobie uswiadomiłam,ze tak dawno nie byłam na takim.. -
Paula - no może faktycznie jak dzidza będzie to będzie ciężko z tym psem... ja zawsze mam korki bo mam głośnych sąsiadów - często mają pełno gości i robią imprezy
. A co do cukru to już jakoś przetrawiłam, ja jeszcze nie mam tak źle więc mam nadzieję że dieta wystarczy
.
A co do kopniaków - to teraz będą coraz mocniejsze, ja dziś z rana jak jeszcze leżałam dostałam kilka takich mocnych (na szczęście brzuch) że aż mi się oczy powiększyły heheh
. Ale jak kopie w dół, pęcherz albo do środka to wolę się przekręcić
.
-
mała.mi wrote:Witam się z Wami po badaniu "połówkowym"
Ogólnie wszystko w porządku, termin porodu zmienił się na 18.10
Wszystkie narządy prawidłowe, jedynie serduszka nie dało się do końca zbadać przez zaparciaPrzez tydzień mam przejść na dietę lekkostrawną i za tydzień mam przyjść znowu. W sumie fajnie bo będzie okazja znów zobaczyć Kruszynkę a to sprawdzenie będzie w cenie dzisiejszego badania.
Nasza Kornelka waży aktualnie 605gNormalnie "kawał baby"
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e00db538068.jpg
Śliczna Kornelcia!!stelianka, mała.mi lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie miałam właśnie chwilkę żeby od wczoraj Was nadrobić ale już nie pamiętam co miałam napisać.
Ursa teraz to już z górki i Kornelek będzie zdrowiotki;) życzę jak najszybszego wyleczenia infekcji ;*
Dziś piątek i można odpocząć hihi
Miłego dnia;*