Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:byłam w tym mark&spencer i dla maluszka nie upolowałam nic, zupełnie nic.
Dla starszej tak, ale dla tych maluchów, dwa wieszaczki (przynajmniej w blue city) i to pajace bez stópek, albo jakieś komplety 15 śliniaków, body na krótki rękaw i rampersa
A dziś byłaś? Ja dopiero się wybieram wieczorem.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ewalika wrote:Dzieki dziewczyny za rady i chyba bedzie krupnik ltory uwielbiam! A bie gotowalam go nigdy na golonce
Mam juz wyniki glukozy 96/115/121 hmm co myslicie? Chyba na czczo jest za wysoki?
W ciąży niby 90 maksymalnie (przynajmniej w mojej tabeli tak było). Przy 96 mogą stwierdzić cukrzycę, ale też niekoniecznie. To nie jest tak, że 90 nie masz, a 91 masz.
Za to u mojej koleżanki do 95 jest norma na czczo. Zależy chyba od lab czy lekarza.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ewalika wrote:No to powodzenia z krupniczkiem na pewno bedzie pyszny
co do cukrow to zastanawiam sie dlaczego po 2h jest wyzszy niz po 1h chyba ze panie zle wpisaly wynikeh
a sama chętnie się dowiem co i jak ..
Mam nadzieję ze będzie pyszny:) -
Witam się i ja
Fatim współczuje Ci takich przeżyćoby teraz było tylko lepiej!
nat_alia, fajnie, że wspomniałaś o specyfiku na zgagę!!
aagatkaa1984-ja mam dosłownie kilka sztuk ubranek. Teraz jest tak duży wybór, i co chwila promocje więc spokojnie damy radę
Nynusia , a propo kosmetyków dla noworodków też ostatnio czytam i już kilka postów było o Bambino, że na początek najlepiej takie mydełko Bambino kupić, żadnych emolientów. Emolium kwalifikowany jest jako lek, jest dla dzieci, które mają problemy ze skórą.. U mnie w szpitalu kąpią dzieci w Atoperalu i zdziwiłam się, bo on jest o 1 miesiąca życia dziecka. Nad wyborem się jeszcze zastanawiam, a awaryjnie mam próbki emulsji Emolium.
Więcej o składzie na: http://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html ,
edit: http://www.sosrodzice.pl/testujemy-emulsje-do-kapieli/
Co do wagi to u mnie +9kg.
Wczoraj zaszalałam z obiadem: kopytka szpinakowe + mięsko z sosem, botwinkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:57
nat_alia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:W ciąży niby 90 maksymalnie (przynajmniej w mojej tabeli tak było). Przy 96 mogą stwierdzić cukrzycę, ale też niekoniecznie. To nie jest tak, że 90 nie masz, a 91 masz.
Za to u mojej koleżanki do 95 jest norma na czczo. Zależy chyba od lab czy lekarza.polkosia lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Dobre masz wyniki uważam:)
Do 100 albo 110 chyba jest norma na czczo ...
Krupniczek tez lubię jak dobrze przygotowany jest , Ja dziś pierwszy raz będę sama robić: )
Właśnie chyba 100 jest na czczo, jak się w ciąży nie jest - dla ciężarnych są te widełki zaostrzone, tak mi się wydaje. Ale trzeba lekarza swojego spytać.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wklejam raz jeszcze normy:
Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
1. stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
2. stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
3. stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No możliwe polkosia:)
Blondik Ja to samo , mam plus 14 ale nie będę zmieniała teraz diety w ciąży juz a slodkosci tez ode mnie odpadły powoli , wczesniej pozeralam czekolady i nie tylko a teraz od czasu do czasu cos skubne , dziś akurat mam mega ochotę na czekoladę oreo:) -
dodinka wrote:Ja już prawie 12kg przytyłam
To chyba mam najlepszy wynik z WasNadal tylko +1 od wagi sprzed ciąży
Ale ja otyła jestem, więc to inaczej.
nat_alia, IviQ lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Plus 1 ???? Kochana Ja do chudzinek tez nie należe a mam plus 14 !!! Jak to jest ?!?!?!
Ja przed ciąża ok rok wazylam po chorobskach itp sluchajcie 112 kg !schudlam 36 , wazylam jak zaszlam w ciążę dokładnie 76 kg , przy moim wzroście ok wygladalam ale tendencje do tycia mam od zawsze ! Trochę pojem więcej i mam na plusie z piątkę , w ciąży przytylam juz 14 kg ale polowa bankowo to efekt JoJo po diecie ... -
Dziękuję Polkosia za normy czyli na czczo jest za wysoki no ale musze przyznac ze wczoraj o 23 dopiero jadlam kolacje bo bylam glodna
rano mierzylam na glukometrze cukier i wyszedl 85 to pomyslalam ze moge spokojnie isc a tu na badaniu 96 wychodzi eh poczekam te 2 tygodnie i zobaczymy co mi lekarz powie..
-
Bąbelek dlatego ja na razie poprzestaje na Bambino a jeśli się okaże, że nie będzie odpowiadać będe myslała o czymś innym
Krupniczekja dziś do teściowej na zupkę jadę i co ? okazało się, że dziś krupniczek
pychotka do tego pajda świeżego chleba i można wcinać !
ZakręconaOna, polkosia, nenka2, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Pokłosie jakie 2 tygodnie temu byłam, wiec teraz już pewnie nie ma nic
U mnie waga z przed ciąży 49, teraz 55 i nie wiem skąd te 62 i pomyśleć, że przed ciążą musiałam naprawdę się napracować aby przybrać na wadze, a teraz jem normalnie a ciągle idzie w gore