X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim witaj w klubie ja też miałam jechać nad wodę ale wyszłam na 5min z psem i zwątpiłam bo raczej bym tego nie pokonała dziś...

Ss ja dziś też spałam góra 4h i zaraz ide się legnąć bo już mi się spać chce :D

Fatim lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość tych ciążowych nastrojów... Wstałam dopiero koło 10, a mąż już od 7 na nogach. Spawali z moim tatą furtkę, bo stawiają płot. No ale tata pojechał kulturalnie do domu na śniadanko koło 9, a ja myślałam, że może mój genialny mąż wpadnie na pomysł, żeby też jakieś pieczywo zorganizować. Niestety nie... A lodówka pusta. Powiedziałam, żartem, że w ogóle o mnie nie dba, a on się wydarł, że od rana harują i co ja sobie wyobrażam :O A ja w płacz. Zdążyłam tylko krzyknąć, że każdy ma swoje priorytety. Mam nadzieję, że do niego dotarło. Ja mu codziennie robię śniadania, obiadki, a on kurwa raz na miesiąc zakupów nie może zrobić? Sorry, wkurzyłam się :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia hormony nam buzuja ale jednak nie ładnie Cie potraktował !
    IviQ spokojnie EJ ! :) polowa z nas w takim razie to" matki z koziej dupy " :p a szczególnie Ja , nie mam nic , nie wiem jak się za to zabrać i o . Nawet zamierzam się zabrać za to dopiero za miesiąc hihi

IviQ lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to też z tych zielonych :) nie chcę przesadzać ani w jedną, ani w drugą stronę. Pociesza mnie to, że wiele moich koleżanek dało sobie radę, chociaż w najśmielszych wyobrażeniach nie widziałam ich w roli matki. A ja staram się czytać, słuchać rad innych i do tego jeszcze na forum mam sporą bazę wiedzy ;)

Lviq, brzuszek masz super :) mój jeszcze taki średni i średnio ciążowy. Mieszczę się w ubrania sprzed ciąży, ale nie należą już do najwygodniejszych, dlatego wybieram jakieś luźniejsze :)

IviQ, Aguś26, lili_madlen lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko, że mnie na płacz wzięło, bo bym mu pocisnęła, aż dotrze. Przez tydzień nie zrobię mu nic a nic do jedzenia, może zmądrzeje :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liviQ piękny brzusio :)

Polkosia u mnie to samo, przy czym moj mąż na prawdę sie stara a ja tego nie doceniam ale staram się myśleć, że to tylko 3miesiące jeszcze

Ja też z tych zielonych i nie tyle boje się porodu a właśnie potem czy sobie poradzę i czy Lena będzie miała wszystko to czego potrzebuje i czy będę w stanie jej to dać i rozpoznawać jej "sygnały"

IviQ, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Nynusia jest nas dwie i od razu raźniej:))) o i widze że jest nas więcej:)
    Dzieki za wsparcie. Tak czytam t wszystkie porady Wasze:)
    własnie w związku z tym przeglądam internet
    Znalazlam coś takiego https://www.pinkorblue.pl/Koszyka/?force_sid=3egperr3h5aijunasl5q0tstm1 co powiecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 12:32

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na samym początku to mi śniadania do łóżka przynosił, a jak nie mógł, to zawsze rano czekały na mnie świeże zakupy. Ale wszystko, co piękne, szybko się kończy. Na dodatek od 2 tygodni ma urlop i wziął się za podwórko, więc ma rzeczywiście masę pracy, ale bez przesady. Najlepsze jest to, że on by nic nie zjadł, gdybym ja nie robiła. Sam nawet kanapki sobie nie ogarnie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to raczej mężowi szaleją hormony.... on tak co chwile rzuca fajki, a w 2-3 dniu od ostatniego papierosa to wychodzi z niego wszystko co najgorsze. Jest drażliwy i czepia się wszystkiego. Czym i mnie doprowadza do szału. Wczoraj w samochodzie to aż mnie do płaczu doprowadził. Zaczął głupi temat kupna wędki. No to ja mu mówię, że ani ja ani on nie jemy ryb, a poza tym już teraz nie ma dla mnie zbytnio czasu, więc gdzie on to wędkowanie chce jeszcze wcisnąć, a do tego niedługo jedziemy do Polski, a później to już chwila i mała się urodzi i wtedy to już kompletnie czasu nie będzie... to mi na to powiedział, że jak mi coś się nie podoba, to jemu zabraniam... klękajcie narody...

• IviQ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    U mnie to raczej mężowi szaleją hormony.... on tak co chwile rzuca fajki, a w 2-3 dniu od ostatniego papierosa to wychodzi z niego wszystko co najgorsze. Jest drażliwy i czepia się wszystkiego. Czym i mnie doprowadza do szału. Wczoraj w samochodzie to aż mnie do płaczu doprowadził. Zaczął głupi temat kupna wędki. No to ja mu mówię, że ani ja ani on nie jemy ryb, a poza tym już teraz nie ma dla mnie zbytnio czasu, więc gdzie on to wędkowanie chce jeszcze wcisnąć, a do tego niedługo jedziemy do Polski, a później to już chwila i mała się urodzi i wtedy to już kompletnie czasu nie będzie... to mi na to powiedział, że jak mi coś się nie podoba, to jemu zabraniam... klękajcie narody...
    a tu się z Tobą nie zgodzę. Prawdziwy wędkarz nie je ryb tylko je łowi-adrenalinka. A j auwazam wyjazd z dzidzią na ryby i z tatusiem jako super relax. Tata sobie łowi a ja odpoczywam, Dzidzia na swierzym powietrzu wśród natury, cisza i spokói i 1000 razy lepsze od zatłoczonych plaż, parków i takich tam. Zarówno teraz w ciązy jak i w przyszłym roku będziemy jeżdzić pod namioty na nocki a jak pogoda nie bęzie sprzyjac to chociaż na nd. Pomijam ze starszym dzieciom już takim 2 latkom łowienie ryb sprawia niesamwitą frajdę, najpierw patrzą dotykają ryb, wpuszczają do wody a potem same łową i to niezależnie czy chłopcy czy dziewczynki

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ masz racje , jest to mega relaks ! Tzn Ja wybieram zamiast na miotów wszystko bo pod namiotami nienawidzę spać ale to kwestia gustu:) ale sama lubię jak ktoś łowi rybki a Ja wypoczywam i Małyszem teraz dodatkowo będzie , super opcja na wakacje:)
    Little Frog no ale zrozumiałe każda ma zdanie swoje w tym temacie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakęcona no nie zawsze nocujemy bo czasmi nie ma pogody, czasu czy warunków, ale jak tylko możemy to w dzicz:D

• IviQ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, ja uciekam właśnie w do tej dziczy i zostaję do jutra. Nawdycham się świeżego powietrza, zreslaksuję poczytam książkę, powcinam coś z grilla a poza tym nie będę robić NIC. Czyż to nie piękne...:) miłego weekendu

Little Frog, estrella, Nynusia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    no dobra, ja uciekam właśnie w do tej dziczy i zostaję do jutra. Nawdycham się świeżego powietrza, zreslaksuję poczytam książkę, powcinam coś z grilla a poza tym nie będę robić NIC. Czyż to nie piękne...:) miłego weekendu
    Kochana no zrozumiałe , ze jak nie ma pogody to pod namiotem się nie Lula za mocno ale ja ogólnie preferuje domki jakieś male , kempingi cos:)
    Mileego :)

IviQ lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie leżaczki dla maluszków planujecie kupić? Jest taki wybór, że ja już sama nie wiem, na który się zdecydować. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak :) jeżeli to też taka pasja i tak jak Wy piszecie, to taka forma odpoczynku Wam odpowiada :) ja siedzę całymi dniami sama w domu, więc jedyne o czym marzę to się do kogoś odezwać. Poza tym mój mąż ma takie przejściowe zachcianki. No i nakupuje rzeczy, a później wszystko leży... kupił sobie cały strój do biegania i z niektórych rzeczy jeszcze metek nie oderwał. Bo to za ciepło, to za zimno, to nie ma siły, to nie ma czasu. Ok. Zmienił na siłownię. Ma wykupiony miesięczny karnet, ubrania (oczywiście nie te, które były do biegania), oczywiście jakieś odżywki uzupełniające witaminy i pomagające spalać tłuszcz (nie znam się na tym) i teraz wszystko leży. Do tego w międzyczasie jeszcze mówił, że będzie rzeźbił, bo on coś czuje, że dobrze by mu to szło. Do tego narzędzia - wkrętatki, mieszarki, wyrzynarki, klucze, śrubokręty itp.... bo on lubi mieć swoje i nie pożyczać od nikogo jak będzie wykańczał mieszkanie, ok ma rację. Ale teraz te wszystkie sprzęty leżą w Polsce i co chwilę ktoś z jego rodzeństwa sobie pożycza (często bez pytani) no to kurde, my oszczędzamy po to, żeby im kupować narzędzia? A jak się popsuje to nie będzie komu odkupić...już słyszałam, że maszynka do płytek coś kiepsko tnie :/

No i tak mnie nerwy czasami ponoszą mimo, że mężu mój to dobry człowiek i bardzo się stara. A z tymi rybami to może też mam taki uraz, bo jego szwagier to każdą wolną chwilę spędza na rybach, w domu nic nie robi, do tego jeszcze na tych rybach pił i szwagierka musiała go zawozić i przywozić, bo on prawka nie ma...

IviQ lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Fatim przepiękne łóżeczko, i jakie funkcjonalne z tym tapczanikiem. Mega!!

Paulla- cudownie, że wypuścili Was już do domu :)

Iviq- super brzuszek! Zazdroszcze wypadku nad wodę ;)

Tez miałam się wybrac, ale usiadłam na balkonie na 5 minut i jak weszłam do domu, to mnie dosłownie ścięło z nóg, myślałam że zemdleję. I mój R juz niemalże przekonany do pomysłu wyjazdu tylko do mnie :"I ty chcesz nad wodę jechać, yhmmm." Tak więc siedzę w mieszkaniu i nuuuudy :)

Polkosiu- też bym sie wkurzyła i rozpłakała...bo doceniamy że chodzą do pracy i cos tam robia w domu ale nie oczekujemy przeciez od tych naszych Panów jakis niewiadomo jakich rzeczy, a śniadanie raz w tygodniu, albo wyjście z inicjatywa zrobienia zakupów to przeciez tak niewiele. A tez jak ty przez cały tydzięń ogarniam mieszkanie, robie kolacje i takie tam wiec tez mi jest czasem przykro jak w weekend nawet kawy mi nie zrobi. Na szczęscie mój jest wyuczalny ;)

Nynusiu, ja tez nie boje sie porodu (na razie), ale własnie tego co potem. Ostatnio jak przeglądałam forum lipcówek, natknęłam się na filmik, w którym pediatra tłumaczy jak uspakajac dziecko.
    Dla wszytskich siedzących w domu w ten upalny dzień POLECAM!!: https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY
    Puszczałam juz mojemu R i był zafascynowany, tak jak ja.

Little Frog- mój tez ma fazy na kupowanie a potem leży i tez się na niego wkurzam. np teraz własnie odkrył OLX i siedzi i wymyśla co sobie kupić;/ A dobry tez chłop z niego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 13:17

Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    No tak :) jeżeli to też taka pasja i tak jak Wy piszecie, to taka forma odpoczynku Wam odpowiada :) ja siedzę całymi dniami sama w domu, więc jedyne o czym marzę to się do kogoś odezwać. Poza tym mój mąż ma takie przejściowe zachcianki. No i nakupuje rzeczy, a później wszystko leży... kupił sobie cały strój do biegania i z niektórych rzeczy jeszcze metek nie oderwał. Bo to za ciepło, to za zimno, to nie ma siły, to nie ma czasu. Ok. Zmienił na siłownię. Ma wykupiony miesięczny karnet, ubrania (oczywiście nie te, które były do biegania), oczywiście jakieś odżywki uzupełniające witaminy i pomagające spalać tłuszcz (nie znam się na tym) i teraz wszystko leży. Do tego w międzyczasie jeszcze mówił, że będzie rzeźbił, bo on coś czuje, że dobrze by mu to szło. Do tego narzędzia - wkrętatki, mieszarki, wyrzynarki, klucze, śrubokręty itp.... bo on lubi mieć swoje i nie pożyczać od nikogo jak będzie wykańczał mieszkanie, ok ma rację. Ale teraz te wszystkie sprzęty leżą w Polsce i co chwilę ktoś z jego rodzeństwa sobie pożycza (często bez pytani) no to kurde, my oszczędzamy po to, żeby im kupować narzędzia? A jak się popsuje to nie będzie komu odkupić...już słyszałam, że maszynka do płytek coś kiepsko tnie :/

No i tak mnie nerwy czasami ponoszą mimo, że mężu mój to dobry człowiek i bardzo się stara. A z tymi rybami to może też mam taki uraz, bo jego szwagier to każdą wolną chwilę spędza na rybach, w domu nic nie robi, do tego jeszcze na tych rybach pił i szwagierka musiała go zawozić i przywozić, bo on prawka nie ma...
    Nie no to masz racje , jak on ma takie zachcianki a za chwile tego nie używa to wydawanie kasy w błoto ! :/ a co do tych braci co sobie pozyczaja bez pytania i najprawdopodobniej juz zniszczyli to lipa straszna , czemu on tego nie po zabierał ?
    Kochana Ja calymi dniami tez sama jestem s sumie w domu i nocami wiec cie doskonale rozumiem .

Little Frog lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, sorry za zmianę tematu, ale dostałam wyniki z glukozy wczorajszej i wszystko ok tylko wynik po dwóch godzinach 146, widziałam ze normy do 140 sa ok, moja lekarka (której juz chyba nie ufam) napisała mi ze wyniki są dobre...Martwic sie? Nie martwić? Polskoiu, Ty chyba gdzieś podawałas normy, pamiętasz je może?

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b7b4f15213eafa5.html
    Estrella z tego zdjęcia komplecik numer 2 czyli to samo co ty ? :D super !!! będziemy mieć piękne królewny :)

Fatim dokładnie na FB w grupie mama jednej z dziewczyn robi cudeńka <3

To ja jednak inny troche bo ten ktory jest razem z sukienka :-) ale kolorystyka ta sama :-)

Nynusia lubi tę wiadomość

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ