X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa no niestety wiadomo, ze każdy z nas wolałby byc z maluchami ile się da i nie miej takiego poczucia, ze ja uważam, ze to źle, nie wcale tak nie uważam, jezeli nie macie innego wyjścia
    Ja poprostu patrzę z perspektywy mojej córy, ktora byla bardzo emocjonalna i dopiero sie w przedszkolu odnalazla.

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam nic do tego po prostu chciałam przedstawić sytuacje żeby nikt nie miał wątpliwości ze to za wcześnie , bo nie wiem skąd ta dyskusja się wzięła :)

A jeśli chodzi o te 3 lata tutaj jest tak ze możesz sobie sama wybrać od 1 do 3 lat , tutaj po prostu są takie prawa dla kobiet w ciąży i to tylko i wyłącznie zalezy od kraju , to tak jak z badaniami wszystkie są darmowe, w aptece dziecko ma za darmo lekarstwa , szczepionki na wszystko , i ja wcale nie uważam ze jak ktoś zaszczepi maleństwo będzie zła matka bo on płacił a ja nie, w życiu !

Tez jestem tu sama i uważam ze jakbym miałam inna sytuację mały poszedłby do żłobka i nic złego w tym nie widzę, to parę godzin a opieka na pewno jest bardzo dobra w takich miejscach

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jaroszka , ciesze się , że je powiekszyłaś ! :) Powiem Ci że nawet wypchałam go bo był najedzony ogromna ilościa frytek ! :D

A co do tego programu to jakiś nowy ? Bo nie kojarze go chyba , chociaż tv nieduzo ogladam moze dlatego! Bedzie maz aktor , super :D :D

Nenka wypoczywaj ! :) A wczoraj wlasnie myslalam o Tobie gdzie sie podziewasz :)

Szczęśliwa nie kojarzysz, bo pewnie tak jak ja nie oglądasz TVN turbo ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:18

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a widzisz może tak być bo ja myślałam o TVN , ale moze się teraz skusze i zobacze jakiś odcinek. Ale fajnie ze mu się udało , kiedyś był szal u mnie w okolicy na trudne sprawy i każdy pędził na kastingi :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ale dyskusja !

Szczęśliwa, a ja Ci wręcz zazdroszczę, ze w tak młodym wieku będziesz mama, sama bardzo bym chciała. Poza tym moja młodsza siostra w wieku 21 lat urodziła pierwszego syna i powiem Ci, ze ją podziwiam, jest przez to teraz wspaniała matka. Jacus ma 4 latka, a Marcelek roczek i ma takie zdrowe podejście do życia i wychowania, ma pojęcie o wszystkim, a ma dopiero 25 lat. Żadnych studiów nie kończyła...a mało tego nie pracuje.....tylko jej maz, który swoją droga jest młodszy o rok ma prace!
    Dziewczyny i radzą sobie zajebiscie!
    A ja studia skończyłam, pracuje od 8 lat i co mi z tego....gowno i tak nie pracuje w zawodzie....poza tym przez to, ze kończyłam studia i czekałam na umowę o prace dopiero teraz będę mama (30 kończę w listopadzie)....dodatkowo sie przecież okazało, ze miałam problemy z zajściem w ciaze.....

No dobra, ale udało sie i teraz jestem najszczesliwsza baba pod słońcem !!!! Ale to nie oznacza, ze nie pragnelabym zajść wcześniej.....

ZakręconaOna, stokrotka25, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sie załapał jeszcze jak pracy nie miał....koleżanka go na casting zaprosiła, bo pracuje w TVN...sama go namówiłam mowię do niego: kurczę 700 pln za 4 dni z noclegiem i jedzeniem do tego czysta przyjemność :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Tez znam takie mamy i pełen podziw po prostu ! Dla Twojej siostry również !
    Kochana życie niestety tak się czasem ustawi ale masaż racje nie ma tego złego teraz czekasz na swoje malenstwo i super z ciebie będzie mamuska tak jak każda z nas !
    Wiec urodziny będziesz obchodzić z Michasiem ! Czyż może być piękniejszy prezent? :*

O ekstra ! No pewnie, jak tu nie skorzystać ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:35

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki:) Jakby ktoś zamawiał pościel do łóżeczka z tej aukcji to byłabym wdzięczna za informację o jej wyglądzie na żywo:)

http://allegro.pl/baby-love-14-cz-posciel-dla-dzieci-100-x135-minky-i5371278693.html

Mam pecha do internetowych zakupów, a na zdjęciu bardzo mi się podoba, ciekawa kolorystyka ale tania też nie jest więc nie chciałabym być niezadowolona:)

relgh371rrya3inl.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka i szczęśliwa ! Tyle w temacie kochane:)
    Nie ma co walkowac juz , każda wyrazila własne zdanie , odebrała jak odebrała i dajemy sobie spokój juz:)

Jany wiecie , ze tak jak wstalam rano , zjedlismy sniadanko , obejrzalam porody i kuzwa usnelam: o
    Obudzilam się właśnie , matko jaka Ja zmęczona musialam być hahaha

szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek ja planuje kłaść mała na płasko do około 3mca wiec z zestawu ewentualnie kolderka na początek a mam też śpiworek od koleżanki wiec zobaczymy;)

A co do tematu wieku, pracy i żłobka :
    Dziewczynki przecież i tak wszystkie będziemy świetnymi mamusiami! !!

jaroszka, Bąbelek lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ! Zgadzam się :)

Ja ogladalam dwa razy porody i zawsze wodospad mam z oczu ! :D
    Jest niedziela to dobrze śpij odpoczywaj , należy się ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam zakręconą ja tez chciałam sie wypowiedzieć :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie ja planuje zamawiać od tego sprzedawcy jak dostane to się odezwę

Amerie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to wszędzie maja zajebiscie dla rodzin z dziećmi tylko nie w tej poje***ej Polsce....aż płakać sie chce jak sie wysłucha ludzi Irlandia, Anglia, Niemcy.....ehhhh

Blondik lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka i wyoowiedzialas swineczko. ! :)
    Szczęśliwa no a Jaaaak .:D zaraz się zbieram i IDE na lodaaa ! :) a co do oglądania porodów Ja czasem wodospad łez a czasem lezka zwykłą pocieknnie ale wzruszenie za każdy! Razem ! :)
    JAROSZKA nie tak zajebiscie uważam ale na pewno porównując do Polski do duuuuuuzo duuuuzo lepiej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:46

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nynusia:)Będę czekać na informację:)

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam ! Smacznego , ja tam mam ochotę na poziomki od wczoraj ! :D

A teraz pieke kurczaka i ziemniaczki , tradycyjna Polska niedziela :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tradycyjna sobotę i piątek z kurczaczkiem ale zrobilam ala Agata w sosie miodowo musztardowym:) oczywiscie swoim .
    A dziś robię sobie carbonare a mój D ma kurczaczka z ryżem:)

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm poprosze przepis na Agatę w sosie miodowo musztardowym hehe :D SMaczna bylaaa ? :D

Ja wgl nie mam ochoty jeść tak mi gorąco ale juz upieczemy tego kuraka :D
    Hm z ryżem tez dobry ale akurat mi się skończył wiec są ziemniczki :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez ja nikogo nie obrazam, co mnie obchodzi kto jak sobie zycie uklada.wy napisalyscie jak to jest u was to ja napisalam jak u mnie.do zlobka przyjmuja dzieci od 5 mies zycia.moje tez bedzie mialo ok 14 mies jak dam je do zlobka i to z czystym sumieniem, bo wiem ze dzieciom sie tam krzywda nie dzieje, a wrecz jak sie przyzwyczai to do domu nie chce chodzic, bo zadna mama nie jest w stanie poswiecic mu w domu tyle czasu co my.bo wiadomo ma w domu inne zajecia.wypowiadam sie o zlobku panstwowym bo w takim pracuje, zlobki prywatne to inna bajka, bo tam wszyscy tylko na kase nastawieni.u nas do pracy jest ostra selekcja i nadzor i pracuja tam osoby ktore cale serce by tym dzieciom oddaly a nie takie ktore tylko pracy potrzebuja, u nas to nie przejdzie, do tego sa kamery.

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ