Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetaaa no niestety wiadomo, ze każdy z nas wolałby byc z maluchami ile się da i nie miej takiego poczucia, ze ja uważam, ze to źle, nie wcale tak nie uważam, jezeli nie macie innego wyjścia
Ja poprostu patrzę z perspektywy mojej córy, ktora byla bardzo emocjonalna i dopiero sie w przedszkolu odnalazla. -
Ja tez nie mam nic do tego po prostu chciałam przedstawić sytuacje żeby nikt nie miał wątpliwości ze to za wcześnie , bo nie wiem skąd ta dyskusja się wzięła
A jeśli chodzi o te 3 lata tutaj jest tak ze możesz sobie sama wybrać od 1 do 3 lat , tutaj po prostu są takie prawa dla kobiet w ciąży i to tylko i wyłącznie zalezy od kraju , to tak jak z badaniami wszystkie są darmowe, w aptece dziecko ma za darmo lekarstwa , szczepionki na wszystko , i ja wcale nie uważam ze jak ktoś zaszczepi maleństwo będzie zła matka bo on płacił a ja nie, w życiu !
Tez jestem tu sama i uważam ze jakbym miałam inna sytuację mały poszedłby do żłobka i nic złego w tym nie widzę, to parę godzin a opieka na pewno jest bardzo dobra w takich miejscach -
szczesliwa_mamusia21 wrote:Jaroszka , ciesze się , że je powiekszyłaś !
Powiem Ci że nawet wypchałam go bo był najedzony ogromna ilościa frytek !
A co do tego programu to jakiś nowy ? Bo nie kojarze go chyba , chociaż tv nieduzo ogladam moze dlatego! Bedzie maz aktor , super
Nenka wypoczywaj !A wczoraj wlasnie myslalam o Tobie gdzie sie podziewasz
Szczęśliwa nie kojarzysz, bo pewnie tak jak ja nie oglądasz TVN turbo ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:18
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Rany, ale dyskusja !
Szczęśliwa, a ja Ci wręcz zazdroszczę, ze w tak młodym wieku będziesz mama, sama bardzo bym chciała. Poza tym moja młodsza siostra w wieku 21 lat urodziła pierwszego syna i powiem Ci, ze ją podziwiam, jest przez to teraz wspaniała matka. Jacus ma 4 latka, a Marcelek roczek i ma takie zdrowe podejście do życia i wychowania, ma pojęcie o wszystkim, a ma dopiero 25 lat. Żadnych studiów nie kończyła...a mało tego nie pracuje.....tylko jej maz, który swoją droga jest młodszy o rok ma prace!
Dziewczyny i radzą sobie zajebiscie!
A ja studia skończyłam, pracuje od 8 lat i co mi z tego....gowno i tak nie pracuje w zawodzie....poza tym przez to, ze kończyłam studia i czekałam na umowę o prace dopiero teraz będę mama (30 kończę w listopadzie)....dodatkowo sie przecież okazało, ze miałam problemy z zajściem w ciaze.....
No dobra, ale udało sie i teraz jestem najszczesliwsza baba pod słońcem !!!! Ale to nie oznacza, ze nie pragnelabym zajść wcześniej.....ZakręconaOna, stokrotka25, polkosia lubią tę wiadomość
-
Moj maz sie załapał jeszcze jak pracy nie miał....koleżanka go na casting zaprosiła, bo pracuje w TVN...sama go namówiłam mowię do niego: kurczę 700 pln za 4 dni z noclegiem i jedzeniem do tego czysta przyjemność
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
O tak! Tez znam takie mamy i pełen podziw po prostu ! Dla Twojej siostry również !
Kochana życie niestety tak się czasem ustawi ale masaż racje nie ma tego złego teraz czekasz na swoje malenstwo i super z ciebie będzie mamuska tak jak każda z nas !
Wiec urodziny będziesz obchodzić z Michasiem ! Czyż może być piękniejszy prezent? :*
O ekstra ! No pewnie, jak tu nie skorzystać !Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:35
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Cześć mamuśki:) Jakby ktoś zamawiał pościel do łóżeczka z tej aukcji to byłabym wdzięczna za informację o jej wyglądzie na żywo:)
http://allegro.pl/baby-love-14-cz-posciel-dla-dzieci-100-x135-minky-i5371278693.html
Mam pecha do internetowych zakupów, a na zdjęciu bardzo mi się podoba, ciekawa kolorystyka ale tania też nie jest więc nie chciałabym być niezadowolona:) -
Jaroszka i szczęśliwa ! Tyle w temacie kochane:)
Nie ma co walkowac juz , każda wyrazila własne zdanie , odebrała jak odebrała i dajemy sobie spokój juz:)
Jany wiecie , ze tak jak wstalam rano , zjedlismy sniadanko , obejrzalam porody i kuzwa usnelam: o
Obudzilam się właśnie , matko jaka Ja zmęczona musialam być hahahaszczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Babelek ja planuje kłaść mała na płasko do około 3mca wiec z zestawu ewentualnie kolderka na początek a mam też śpiworek od koleżanki wiec zobaczymy;)
A co do tematu wieku, pracy i żłobka :
Dziewczynki przecież i tak wszystkie będziemy świetnymi mamusiami! !!jaroszka, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Jaroszka i wyoowiedzialas swineczko. !
Szczęśliwa no a Jaaaak .zaraz się zbieram i IDE na lodaaa !
a co do oglądania porodów Ja czasem wodospad łez a czasem lezka zwykłą pocieknnie ale wzruszenie za każdy! Razem !
JAROSZKA nie tak zajebiscie uważam ale na pewno porównując do Polski do duuuuuuzo duuuuzo lepiej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:46
jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Przeciez ja nikogo nie obrazam, co mnie obchodzi kto jak sobie zycie uklada.wy napisalyscie jak to jest u was to ja napisalam jak u mnie.do zlobka przyjmuja dzieci od 5 mies zycia.moje tez bedzie mialo ok 14 mies jak dam je do zlobka i to z czystym sumieniem, bo wiem ze dzieciom sie tam krzywda nie dzieje, a wrecz jak sie przyzwyczai to do domu nie chce chodzic, bo zadna mama nie jest w stanie poswiecic mu w domu tyle czasu co my.bo wiadomo ma w domu inne zajecia.wypowiadam sie o zlobku panstwowym bo w takim pracuje, zlobki prywatne to inna bajka, bo tam wszyscy tylko na kase nastawieni.u nas do pracy jest ostra selekcja i nadzor i pracuja tam osoby ktore cale serce by tym dzieciom oddaly a nie takie ktore tylko pracy potrzebuja, u nas to nie przejdzie, do tego sa kamery.
Blondik lubi tę wiadomość