X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek ja kupuje pościel na zaś, a na początku będę małego kłaść na płasko w śpiworku albo będę otulac kocykiem lub rozkiem.

Blondik, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Daje znak, że ze mną ok maż ma urlop i korzystamy..
    Bylismy wczoraj w sopocie tak sie opalilam, ze strach patrzec na roznice pod strojem i tam gdzie go nie było hehe, ale nic mnie nie boli :)
    Pokąpalismy sie, woda ciepła naprawde..

Wogole w spopocie tyyyyle stoisk z ubrankami hand made i kjocykami minky najprzerozniejszego rodzaju byscie to widzialy. naprawde piekne rzeczy.

Dzisiaj w Gdyni straaszna parówa cięzko wytrzymać, skwar i duchota, a sloneczka brak..

Pozdrawiam was i niestety sobie was nie poczytam i nie nadgonie :( boo mam tez problemy z internetem grr..

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka wypoczywaj! Zdasz relacje jak będziesz mogła :)

nenka2 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka , ciesze się , że je powiekszyłaś ! :) Powiem Ci że nawet wypchałam go bo był najedzony ogromna ilościa frytek ! :D

A co do tego programu to jakiś nowy ? Bo nie kojarze go chyba , chociaż tv nieduzo ogladam moze dlatego! Bedzie maz aktor , super :D :D

Nenka wypoczywaj ! :) A wczoraj wlasnie myslalam o Tobie gdzie sie podziewasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:59

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Zakręcona a ja własnie mówie do mojego D , ze chyba usune tego posta bo mysle kurde dziewczyny pomysla ze jakas małolata :D
    O widzisz to taki sam wiek i te nasze małe brzucholki , to i tak byl najedzony frytkami :)

Heheh no ja nawet wszedzie musze z dowodem bo nie wytlumaczysz , ze nie jestes hot 15 haha :D ale zawsze lepiej młodziej , ciekawe jak bedzie pozniej :)

To ja mogę do Was dołączyć, mam 25 a dają mi wszędzie 16 :) No Szczęśliwa niby lepiej jak młodziej, ale ostatnio w szpitalu tak się gapili na obchodzie że ja w ciąży jak na mnie spojrzeli i ordynator patrzy w kartę i "Przecież Pani wygląda na max 16 lat" i wszyscy kiwają głowami i się śmieją....:) i jak poszłam po wypis to Panie w sekretariacie to samo, na mnie, na wypis, na mnie i mówi: "tak liczę liczę i 10 lat mniej bym dała, jaka młodziutka"... Czasem to śmieszne, a czasem już zaczyna wkurzać :) I nawet makijaż nie pomaga, a ja nie lubię za mocno się malować.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Bąbelek ja kupuje pościel na zaś, a na początku będę małego kłaść na płasko w śpiworku albo będę otulac kocykiem lub rozkiem.
    Też tak myślałam :) Chciałam się upewnić ;)

Dla tych, które mysla o Szumisiach znalazłam zestaw z otulaczem za 200zł:
    http://whisbear.com/sklep/kategoria/wszystkie

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u blondik, nalpierw chcialam skonczyc studia zeby miec to juz z glowy i spokojnie skupic sie na rodzinie, potem czekalam na umowe na czas nieokreślony i udalo sie od razu, wiec tak jak sobie od dawna zalozylam zmieszcze sie przed 30tka;) dokladnie mam 27:)
    A co do ochraniacza mam tez takie zdanie jak dziewczyny, czyli wole tradycyjny;)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda ma inne zdanie , ale troche robicie przykrosc tak piszac , bo to tak jakbyscie uwazaly ze ktos kto ma 22 lata nie nadaje sie na matke , bo nie mam studiow? Moj ma studia , ja nie , wyjechalismy po szkole od razu tutaj , dostałam umowe na stałe, przez 2 lata odkladalismy na malego i nikogo o nic nie musze prosic na wszystko mamy mieszkamy sami , a po porodzie dostaje 3 lata macierzynskiego platnego wiec moge byc z malym i nie musze rzucac go po zlobkach wiec wydaje mi sie ze wcale nie bede zla mala bo moje dziecko bedzie mialo wszystko i co najwazniejsze nasza milosc bo czekalismy na nie bardzo, no ale skoro ten wiek jest taki wazny... eh zaluje ze dodalam to zdjecie :)

Milej niedzieli :)

stokrotka25, ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tez nie mozesz teraz pisac ze nie bedziesz rzuca dziecka pi zlobkach.ja jestem zmuszona wrocic po 2 mc do pracy i ze zlobka bede korzystac czy to oznacza ze jestem zla matka a mam 32 lata

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To u mnie imprezy się skończyły... a mój mąż czasami mówi, że się jeszcze nie wyszalał, a jest o 5 lat ode mnie starszy. To co ja mam powiedzieć? :p

Tzn skończyły w sensie, że jak mieszkamy za granicą, a jak zjeżdżamy, to zawsze się coś trafi :D w zeszłym roku udało się nam jeszcze woodstock zaliczyć :D ale już mówię, że jestem na to za stara :D z 12 godzin w pociągu, 3 dni na polu namiotowym, kolejki godzinne pod prysznic i moja zmota - toi toi:D ale jakoś daliśmy radę ;)

A co do młodego wyglądu, to oczywiście, że to zaleta. Chociaż jak to się miało już to 18 i trzeba było dowód pokazać, to oburzenie, bo przecież gołym okiem widać, że się jest dorosłym :D a teraz z radością wyciąga się ten dowód jak ktoś zapyta :D

Hehe Little Frog też bym jeszcze na wood pojechała, ja byłam ostatnio w 2009 roku to jest tyyyle czasu jak teraz myślę, chyba też już wyrośliśmy w pewnym momencie :D
    Chociaż dziwnie szybko :) A mówiliśmy jeszcze wtedy jak ze sobą chodziliśmy że będziemy jezdzic co roku i jak będziemy mieli dzieci to też będziemy je zabierać, a teraz myślę sobie jeju nie wiem czy bym się odważyła :D Tzn. może na taki jednodniowy to na pewno, ale tak na 4 dni pod namiot chyba nie:P
    I mam to samo co Ty - Toi Toie to największa zmora :D A jak pisałaś że też masz tak że nie jest u Ciebie 'nic co ludzkie nie jest mi obce' to Cię rozumiem podwójnie :)
    Kto był ten wie , że jest ciężko heh ;)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech kazdy robi co chce.co mnie to obchodzi kto ile ma lat i czy ma studia czy nie?
    Czego to niby mialby byc wyznacznik?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdego, co innego zaboli...mnie natomiast dotknęła uwaga o żłobkach :)
    i cooo :):)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez o zlobkach..nie kazdy dostaje 3 lata platnego urlopu wrecz to wyjatki

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie każde dziecko do żłobka sie nadaję, ja bym 2 miesięcznego dziecka do żłobka nie dala, ale każdy robi jak uważa

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ktoś nie am wyjścia to wiesz..

ja planuję po roku macierzynskiego+zaległy i nowy urlop, czyli będzie miec jakieś 14 miesiecy...chyba, że nam się uda od razu z 2 to wtedy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 11:44

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiec widzicie że każdy sobie radzi jak może i sam podejmuje decyzje, ja tylko napisałam jak jest u mnie i tyle , tak się właśnie czuje jak ktoś sugeruje ze nie mam studiow czy mam za malo lat , każdy ma swoje życie , a my tu jesteśmy chyba po toi żeby się wspierać a nie mówić co każda ma robic, dlatego żałuje ze nie zostałam anonimowa :)
    Ale forum chyba powinno służyć do czegoś innego a nie do mówienia kto co ma robić wiec mam nadzieje ze ten temat jest juz zakończony bo szkoda na niego chyba czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 11:48

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto ci powiedział, co masz robić, albo wypomniał, ze nie masz szkoły? bo nic takiego nie wyczytałam

kurcze, zapomniałam, że niedziela i puściłam pranie...eh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 11:49

ss, ~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok juz skonczmy ten temat , przecież to bez sensu , ja tez nie mowie nikomu po jakim czasie ma dac dziecko do żłobka, a sama nie wiem czy skorzystam z tych 3 lat czy lepiej żeby mały poszedł do dzieci i po przedszkola wszystko jest do przemyślenia wiec na prawdę już nie psujmy sobie tej niedzieli na jakieś wypominki :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka1984 do zlobka przyjmoja od 3-4mc maz zos5anie do tego czasu na urlopie jak ja bede musiala wrocic do pracy.
    Syna dalam jak mual 7 mc a do niani jak mial 4 mc na 4-5h.i zaluje ueazam ze zlobek jest bezpieczniejszy z wykwalifikowana zaloga z rutyna z kamerami z opisem co dz8ecko jadlo ile kiedy puelucha xm8en7ana i co w niej bylo.
    Tym razem z zuzia oddam odrazu do zlobka wieksza kontrola niz u niani pozatym 5h to nie koniec swiata a dziecko bedzie mialo stycznisc z angielskim na rowni z polskim.didam ze moj syn ma 5 lat i dalej chodzi do tego samego przedszkola po szkole na after school.wuec bede miala wygidniej z odbieraniem 2 dzieci.

Blondik, Kasia82, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem realistka nie mam tutaj zadnej rodziny wiec wyjscia tez zadnego innego sobie nie wyobrazam.

‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ